Kako začasno onemogočiti protivirusni program?

Kako začasno onemogočiti protivirusni program?

Kako začasno onemogočiti antivirus Avast, ESET, McAfee, Avira in Webroot v sistemu Windows 10

Protivirusna ali protivirusna programska oprema (pogosto okrajšana na AV), včasih znana tudi kot protivirusna programska oprema, je računalniška programska oprema, ki se uporablja za preprečevanje, odkrivanje in odstranjevanje zlonamerne programske opreme. Protivirusna programska oprema je bila prvotno razvita za odkrivanje in odstranjevanje računalniških virusov.

S širjenjem drugih vrst zlonamerne programske opreme pa je protivirusna programska oprema začela zagotavljati zaščito pred drugimi računalniškimi grožnjami. Zlasti sodobna protivirusna programska oprema lahko ščiti pred: zlonamerni predmeti brskalnika (BHO), ugrabitelji brskalnikov , ransomware , keyloggerji , v ozadju , rootkits , trojanski konji , črvi , zlonamerni LSP-ji , klicalniki , orodja za prevare , adware in vohunska programska oprema . Nekateri izdelki vključujejo tudi zaščito pred drugimi računalniškimi grožnjami, kot sta okuženi in zlonamerni URL-ji , nezaželena pošta , prevara in napadi z lažnim predstavljanjem , spletna identiteta (zasebnost), napadi na spletno bančništvo , socialni inženiring tehnike, napredna vztrajna grožnja (APT) in botnet DDoS napadi.Tradicionalna protivirusna programska oprema se močno opira na podpise za prepoznavanje zlonamerne programske opreme. Ko zlonamerna programska oprema pride v roke protivirusnega podjetja, jo analizirajo raziskovalci zlonamerne programske opreme ali sistemi za dinamično analizo. Ko se ugotovi, da gre za zlonamerno programsko opremo, se ustrezen podpis datoteke izvleče in doda v zbirko podatkov o podpisih protivirusne programske opreme.

Čeprav pristop, ki temelji na podpisu, lahko učinkovito vsebuje izbruhe zlonamerne programske opreme, so avtorji zlonamerne programske opreme skušali biti korak pred takšno programsko opremo s pisanjem nekaterih virusov, ki šifrirajo svoje dele ali se drugače spremenijo kot način prikrivanja, da se virus ne ujema z virusom. podpisi v slovarju.

Kljub temu obstajajo situacije, ko je treba protivirusno programsko opremo onemogočiti. Na primer, ko nameščate določene programe, namestitveni program zahteva, da onemogočite protivirusno programsko opremo. To se lahko zgodi, če ima protivirusna programska oprema težave pri ugotavljanju, ali je program, ki ga želite namestiti, virus ali zakonit program. V tem primeru vam priporočamo, da znova omogočite protivirusno programsko opremo, ko končate s prenosom in namestitvijo nove programske opreme. Močno odsvetujemo tudi onemogočanje protivirusnega programa, kadar ne pričakujete, da bo kaj nameščeno, ali kadar vas k temu pozove spletno mesto ali e-poštno sporočilo.

V tem priročniku prikazujemo, kako začasno onemogočiti protivirusno programsko opremo, kot so Avast, Eset, McAfee, Avira in Webroot.

kako začasno onemogočiti protivirusni program

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Woher weißt du, ob du das Zeus-Virus hast?

Kako začasno onemogočiti Avast Antivirus

Avast je eno največjih varnostnih podjetij na svetu, ki uporablja tehnologije naslednje generacije za boj proti kibernetskim napadom v realnem času. Avast se od drugih naslednjih generacij razlikuje po tem, da imajo ogromen stroj za strojno učenje v oblaku, ki prejema stalen tok podatkov od več kot 435 milijonov uporabnikov, kar olajša učenje z izjemno hitrostjo in naredi naš motor umetne inteligence pametnejši in hitrejši od vsi drugi. Avast je ustvaril razširljivo varnostno infrastrukturo v oblaku, ki vidi vse, kar se dogaja v internetu. Ima vpogled v vse, kar je dobrega in slabega na spletu, kar mu daje edinstveno prednost, da prvi pregleda in analizira potencialne grožnje. Ko odkrije novo zlonamerno programsko opremo, lahko Avast hitro uvede nove varnostne funkcije, da zaščiti svoje uporabnike.

So entfernen Sie die Yahoo-Suche aus Firefox

Če želite začasno (ali trajno) onemogočiti Avast, kliknite ikono puščice v opravilni vrstici sistema Windows, da razširite meni območja za obvestila. Poiščite ikono Avast Antivirus in jo kliknite z desno miškino tipko. Pojavi se kontekstualni meni - če se to ne zgodi, poskusite nekajkrat z desno miškino tipko klikniti ikono Avast Antivirus, dokler ne uspete. Nato izberite 'Nadzor ščitov Avast' in izberite, ali jo želite začasno onemogočiti (za 10 minut, 1 uro ali do naslednjega ponovnega zagona) ali trajno.

onemogočite protivirusni program avast 1. korak

Pozvali vas boste, da dejanje potrdite s klikom 'Da' . Kliknite 'Da' če res želite onemogočiti programsko opremo Avast Antivirus.

onemogočite protivirusni program avast 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Kako začasno onemogočiti ESET Antivirus

ESET je začel delovati kot pionir protivirusne zaščite in ustvaril nagrajeno programsko opremo za odkrivanje groženj. Cilj ESET-a je zdaj zagotoviti, da bodo vsi lahko uživali v osupljivih priložnostih, ki jih ponuja tehnologija. Danes naše varnostne rešitve omogočajo podjetjem in potrošnikom v več kot 200 državah in ozemljih, da kar najbolje izkoristijo digitalni svet. Da bi bili zaščiteni na najvišji ravni, je ESET zgradil globalno mrežo raziskovalnih in razvojnih centrov. ESETu pomagajo predvideti nove varnostne trende, bolje prestrezati nove grožnje in izkoristiti talente raziskovalcev na vseh celinah.

Če želite začasno onemogočiti protivirusni program ESET, kliknite ikono puščice v opravilni vrstici sistema Windows, da razširite meni območja za obvestila. Poiščite ikono ESET Antivirus in jo kliknite z desno miškino tipko - prikazal se bo kontekstni meni. Kliknite 'Začasno ustavi zaščito' .

onemogočite protivirusni program eset 1. korak

Protivirusni program ESET vas bo vprašal, ali želite onemogočiti protivirusno in protivohunsko zaščito. Z onemogočenjem protivirusne in protivohunske zaščite boste onemogočili sprotno zaščito, zaščito dokumentov, zaščito spletnega dostopa, zaščito e-poštnega odjemalca in zaščito pred lažnim predstavljanjem. Izberite časovno obdobje in kliknite 'Uporabi' .

onemogočite protivirusni program eset 2. korak

Digitale Audio-Workstation für Linux

[Nazaj na kazalo]

Kako začasno onemogočiti protivirusni program McAfee

McAfee, Inc. (v obdobju 2014–2017 znana kot Intel Security Group) je ameriško globalno podjetje za programsko opremo za računalniško varnost s sedežem v Santa Clari v Kaliforniji, ki trdi, da je največje svetovno podjetje z namensko varnostno tehnologijo. Podjetje je Intel kupil februarja 2011 in postalo del oddelka Intel Security. Ščiti pred najnovejšimi virusi, zlonamerno programsko opremo in spletnimi grožnjami. Ena naročnina lahko zaščiti neomejeno število računalnikov, pametnih telefonov in tabličnih računalnikov pred virusi in spletnimi grožnjami. Ponuja sprotno zaščito pred mobilnimi virusi in neželeno pošto ter izjemno varen spletni trezor v oblaku, ki uporablja biometrično overjanje z glasom in obrazom, tako da lahko samo vi dostopate do svojih datotek.

Če želite začasno onemogočiti protivirusni program McAfee, kliknite ikono puščice v opravilni vrstici sistema Windows, da razširite meni območja za obvestila. Poiščite ikono McAfee Antivirus in jo kliknite z desno miškino tipko - prikazal se bo kontekstni meni. Izberite 'Spremeni nastavitve' in nato kliknite 'Skeniranje v realnem času' .

onemogočite protivirusni program mcafee 1. korak

Kliknite 'Ugasni' in nato izberite, kdaj želite nadaljevati skeniranje v realnem času (koliko časa je treba onemogočiti). Kliknite modro 'Ugasni' gumb in protivirusni program McAfee bo onemogočen. Če želite onemogočiti požarni zid, ponovite korake in izberite 'Požarni zid' iz kontekstnega menija, ko z desno miškino tipko kliknete ikono McAfee.

onemogočite protivirusni program mcafee 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Kako začasno onemogočiti Avira Antivirus

Avira Operations GmbH & Co. KG je nemško multinacionalno podjetje za varnostno programsko opremo, znano predvsem po svoji protivirusni programski opremi, Avira Internet Security. Nagrajena zaščita Avira Free Antivirus je protivirusni program, ki deluje tiho v ozadju, da vas zaščiti pred vsemi vrstami spletnih groženj računalniku, zasebnosti in nenadomestljivih datotek. Avirina tehnologija zaščite v oblaku AI vam nudi ne samo sprotni optični bralnik zlonamerne programske opreme in detektor virusov, temveč tudi sistem zgodnjega opozarjanja, ki analizira neznane datoteke v oblaku - anonimno - milijonov uporabnikov, da vas zaščiti pred grožnjami, ko se pojavijo v realnem času. Avira deluje brezhibno in lahko izvaja sistemske preglede, ne da bi upočasnila druge naloge, na primer nalaganje spletnih strani ali urejanje dokumenta. Videti je, kot da je vgrajen v operacijski sistem, po njem pa se lahko premikate s pomočjo levega podokna ali spustnih menijev na vrhu.

Če želite začasno onemogočiti protivirusni program Avira, kliknite ikono puščice v opravilni vrstici sistema Windows, da razširite meni območja za obvestila. Poiščite ikono Avira Antivirus in jo kliknite z desno miškino tipko - prikazal se bo kontekstni meni. Zaščita v realnem času Avira mora biti privzeto omogočena - če je omogočena, bo imela kljukico poleg 'Omogoči zaščito v realnem času' . Če želite onemogočiti Aviro, preprosto kliknite 'Omogoči zaščito v realnem času' in bo onemogočen. Ponovite korake, če jo želite znova omogočiti.

onemogočite protivirusni program Avira

[Nazaj na kazalo]

Kako začasno onemogočiti protivirusni program Webroot

Webroot Inc. je zasebno ameriško podjetje, ki potrošnikom in podjetjem zagotavlja internetno varnost. Kot prvi, ki je oblak in umetno inteligenco izkoristil za zaustavitev groženj z ničelnim dnem v realnem času, Webroot podjetjem in posameznikom po vsem svetu zagotavlja obveščanje o grožnjah in zaščito za končne točke in omrežja. Webrootov sistem za zaznavanje zlonamerne programske opreme se zelo razlikuje od večine konkurentov. Ne uporablja tipične baze podatkov antivirusnih podpisov, temveč deluje na metapodatke in vzorce vedenja. Izračuna tudi preprosto številsko razpršitev za vsako datoteko in preveri njeno spletno bazo podatkov, da ugotovi, ali je bila ta datoteka že prepoznana kot dobra ali slaba. Podatki iz več strojev, uporabnikov, podjetij in naprav se pretakajo v en velik lonec, ki temelji na oblaku, Webroot pa se učinkovito uči od zlonamerne programske opreme, s katero se srečujejo uporabniki, in to znanje uresničuje. Ko več ljudi uporablja izdelke Webroot in se povezuje z njegovimi storitvami, bolj učinkoviti postanejo.

Windows 10 keine gültige IP-Konfiguration

Če želite začasno onemogočiti Webroot, kliknite ikono puščice v opravilni vrstici sistema Windows, da razširite meni območja za obvestila. Poiščite ikono Webroot Antivirus in jo kliknite z desno miškino tipko - prikazal se bo kontekstni meni. Izberite 'Izklopi zaščito' in kliknite.

onemogočite protivirusni program webroot 1. korak

Vprašani boste, ali res želite zapreti SecureAnywhere, da ustavite vsa sprotna zaščita in proaktivno obrambo pred zlonamerno programsko opremo. Kliknite 'Da' za potrditev dejanja.

onemogočite protivirusni program webroot 2. korak

Upamo, da je bil ta članek koristen in da lahko začasno ali trajno onemogočite protivirusno programsko opremo, kot so Avast, ESET, McAfee, Avira in Webroot.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako začasno onemogočiti antivirus Avast, ESET, McAfee, Avira in Webroot:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije