Kako preizkusiti pomnilnik z naključnim dostopom (RAM)?

Kako preizkusiti pomnilnik z naključnim dostopom (RAM)?

Kako enostavno preizkusiti svoj RAM za napake?

Naključni pomnilnik (RAM) je računalniška strojna oprema, ki začasno shranjuje podatke v 'dela' območje pomnilnika. Več kot ima vaš sistem delovnega pomnilnika, več informacij lahko hkrati obdela. Za izboljšanje zmogljivosti in zmogljivosti lahko za računalnik kupite dodaten RAM. Ne mešajte RAM-a s pomnilnikom trdega diska ali drugimi vrstami pomnilnika. Ne pozabite, da je RAM začasno shranjevanje, medtem ko pomnilnik trdega diska hrani podatke, dokler jih ne izbrišete. Poleg tega se RAM uporablja samo, ko je računalnik vklopljen - takoj, ko ga izklopite, se pomnilnik izbriše.

Če imate zagnane programe, bodo ob izklopu računalnika zaprti in ob ponovnem zagonu ne bodo več zagnani. RAM lahko tako štejemo za kratkoročni pomnilnik, medtem ko je trdi disk dolgoročen. Težave se pojavijo, ko zaženete številne programe in procese, ki porabljajo vse več RAM-a. Če je zmogljivost računalnika slaba, je to morda posledica pomanjkanja RAM-a, sočasno se odpirajo številni procesi in programi ali pa imate težave s samim RAM-om. Eden od načinov, kako to ugotoviti, je, da pravilno in varno vstavite RAM-ove v svoje reže na matični plošči. Če vstavljanje ne pomaga, priporočamo, da zaženete preizkus pomnilnika. V tem članku vam pokažemo, kako lahko preizkusite svoj RAM in poiščete morebitne težave.kako preizkusiti svojega ovna

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

wie man ein bild transparent macht

Preizkus RAM-a z uporabo UserBenchmark

To je brezplačno orodje za testiranje hitrosti računalnika. UseBenchmark testira vaš računalnik in primerja rezultate z drugimi sistemi, ki uporabljajo iste komponente. S to programsko opremo lahko hitro preverite kapaciteto pomnilnika računalnika in težave s strojno opremo. Prenesite ga tukaj: http://ram.userbenchmark.com/Software

Zaženite programe po prenosu. Ko je test končan, boste preusmerjeni na stran z rezultati.

ram test z uporabo uporabniškega merila

[Nazaj na kazalo]

bsod bad_system_config_info

Preizkus RAM-a z uporabo MemTest86 +

Memtest86 + je brezplačen program za preizkus pomnilnika. Memtest86 + se zažene z bliskovnega pogona USB in s pomočjo vrste celovitih algoritmov in testnih vzorcev preizkusi RAM v računalniku glede napak. Prenesite ga s te strani: http://www.memtest.org
Prenesite datoteko 'Samodejna namestitev ključa USB (Win 9x / 2k / xp / 7)' .

kako preizkusiti svojega ovna z uporabo 1. koraka

Vstavite USB in zaženite namestitveni program Memtest, izberite svoj pogon USB in kliknite ' Ustvari '. To bo za vas zagonski USB.

kako preizkusiti svojega ovna z uporabo 2. koraka

Ko končate, znova zaženite računalnik in Memtest86 + bi se moral samodejno zagnati. Izvedel bo nekaj testov, ki bodo trajali več kot eno uro. Kadar koli ga lahko ustavite (s pritiskom na tipko Esc), vendar predlagamo, da počakate, da se popolnoma zaključi.

kako preizkusiti svojega ovna z uporabo 3. koraka

Če ta preizkus pomnilnika vrne napake, je možno, da je vaš RAM pomnilnik pokvarjen in ga je treba zamenjati, da ni združljiv z vašo trenutno matično ploščo ali pa RAM ne more pravilno delovati s trenutno hitrostjo in morate prilagoditi svoj Hitrost RAM-a v nastavitvah BIOS-a ali UEFI. Po spremembi teh nastavitev predlagamo, da znova zaženete preizkus pomnilnika in preverite, ali težave ostajajo.

[Nazaj na kazalo]

wie installiere ich ubuntu virtualbox

Preizkus RAM-a z orodjem za diagnostiko pomnilnika Windows

Windows Memory Diagnostic je obsežen preizkus pomnilnika, vendar je tudi zelo enostaven za uporabo. Če želite zagnati diagnostično orodje za pomnilnik sistema Windows, morate vtipkati 'mdsched' v Iskanje in kliknite na 'Diagnostika pomnilnika Windows' .

kako preizkusiti ram z uporabo diagnostičnega orodja za pomnilnik sistema Windows 1. korak

Za zagon diagnostike boste morali znova zagnati računalnik. Vprašani boste, ali ga želite znova zagnati zdaj ali ga zagnati ob naslednjem zagonu računalnika.

kako preizkusiti svojega RAM-a z diagnostičnim orodjem Windows Memory Step 2

Ko znova zaženete računalnik, se orodje za diagnostiko pomnilnika Windows samodejno zažene. Piše, da bodo rezultati prikazani znova, ko se prijavite.

kako preizkusiti ram z uporabo diagnostičnega orodja Windows pomnilnik korak 3

Če vam Windows ne prikaže rezultatov, jih lahko poiščete ročno v 'Pregledovalnik dogodkov' ki ga lahko najdete v Windows Start. Z desno miškino tipko kliknite Start in izberite 'Pregledovalnik dogodkov' .

ip-adresse bekommen linux

kako preizkusiti ram z uporabo diagnostičnega orodja za pomnilnik sistema Windows 4. korak

V pregledovalniku dogodkov poiščite 'Dnevniki sistema Windows' v meniju na levi ga razširite in izberite 'Sistem' . Nato kliknite 'Najti...' v desnem podoknu.

kako preizkusiti svojega RAM-a z diagnostičnim orodjem za pomnilnik sistema Windows 5. korak

Vprašani boste, kaj natančno želite najti. Tip 'MemoryDiagnostic' in kliknite »Poišči naslednje« in prikazali se bodo rezultati diagnostike pomnilnika.

kako preizkusiti ram z uporabo diagnostičnega orodja za pomnilnik sistema Windows 6. korak

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje preizkušanje RAM-a:

[Nazaj na vrh]