Kako izklopiti vgrajeno kamero Mac?

Kako izklopiti vgrajeno kamero Mac?

Kako onemogočiti vgrajeno kamero in notranji mikrofon v računalnikih Mac

Danes večina ljudi ve, kaj je 'selfie' in namen sprednjih kamer za video klice, avtoportrete itd. Vsi računalniki Apple razen Mac minis vsebujejo vgrajeno spletno kamero, imenovano iSight, znano tudi kot FaceTime kamera. Operacijski sistem Mac vsebuje tudi aplikacije, kot sta FaceTime in Photo Booth, ki uporabljajo sprednjo kamero in ponujajo različne povezane funkcije. iSight je uporaben za video klice na kateri koli razdalji. Vgrajena spletna kamera se nahaja v zgornjem središču zaslona in vsebuje zeleni indikator, ki kaže, da je iSight aktiven. Kljub tem funkcijam nekateri uporabniki napravo iz različnih razlogov raje onemogočijo.

Zasebnost je eden najpogostejših razlogov, da uporabniki razmislijo o načinih, kako onemogočiti spletne kamere. Nobena skrivnost ni, da kibernetski kriminalci uporabljajo spletne kamere kot način vohunjenja za svojimi žrtvami - fotografiranje in snemanje video posnetkov in zvokov z namenom izsiljevanja. Da bi zaščitili svojo zasebnost, lahko razmislite o onemogočanju iSight in vgrajenega mikrofona. Obstaja več načinov za onemogočanje spletnih kamer, vendar teh možnosti v sistemskih nastavitvah Mac ni mogoče najti. Obstaja pa več načinov za onemogočanje kamere FaceTime in vgrajenega mikrofona. Izbira metode bo odvisna od vašega računalniškega znanja in sposobnosti.uvod2

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Ist mein Computer 32 Bit oder 64

Avast lässt mich nicht auf eine Website gehen

Pokrijte vgrajeno spletno kamero

Če želite svojo zasebnost zaščititi pred kiber kriminalci, lahko preprosto blokirate objektiv FaceTime. To se morda zdi čudna rešitev, vendar je hitra in enostavno dosegljiva. Tudi napredni uporabniki, kot sta Mark Zuckerberg (ustanovitelj Facebooka) in James Comey (nekdanji direktor FBI), uporabljajo to metodo: onemogočijo iSight z neprozornim lepljivim trakom. Električni, maskirni ali škotski trak bi moral zadostovati ali pa kot alternativo celo uporabiti lepljivo noto. Druga prednost te rešitve je, da lahko trak odstranite in uporabite spletno kamero, kadar koli je to potrebno.

[Nazaj na kazalo]

Uporabite aplikacijo tretje osebe

Če raje onemogočite vgrajeno spletno kamero, lahko uporabite imenovano neodvisno aplikacijo OverSight, ki ga je razvil Objective-See . Ta aplikacija spremlja mikrofon in spletno kamero Mac in uporabnika opozori, ko je mikrofon ali kamera FaceTime aktivirana. Prikaže tudi postopek dostopa do te strojne opreme. Če opazite, da postopek, imenovan OSX / FruitFly, OSX / Crisis, OSX / Mokes ali podoben, dostopa do vgrajene spletne kamere ali notranjega mikrofona, uporabite Mac za zaščito pred zlonamerno programsko opremo, saj so ti procesi znani kot zlonamerna programska oprema in poskus vohunjenja za uporabniki računalnikov.

nadzor

[Nazaj na kazalo]

Wie man Homepage-Web loswird

Preprečite, da bi vaš Mac posnel zvok

Kot smo že omenili, kiber kriminalci ne poskušajo samo fotografirati in snemati videoposnetkov, ampak tudi snemati zvok. Kakovost zvoka je pogosto slabša od videa ali slike, zato ima snemanje zvoka med kiber kriminalci pogosto nižjo prednost. Zato so za zaščito vaše zasebnosti običajno dovolj preproste rešitve. Najprej lahko v sistemskih nastavitvah sistema Mac poskusite zmanjšati glasnost mikrofona na 0. Pojdite na System Preferences in odprite Sound, izberite jeziček Input in na seznamu izberite Internal Microphone. Pod seznamom boste videli drsnik poleg Input Volume - nastavite ga na nič. Žal morate kadar koli uporabiti mikrofon, obiskati to podokno in povečati vhodno glasnost.

sistem za glasnost mikrofona

Za prilagoditev vhodnega zvoka se včasih razvije zlonamerna programska oprema. Na srečo lahko z lepilnim trakom onemogočite mikrofon, tako kot pri vgrajeni spletni kameri. V tem primeru bo deloval kakršen koli trak: prozoren, električen, maskiran itd. Notranji mikrofon je običajno skrit v Macu - za dvema majhnima luknjama na strani računalnika, običajno blizu vhoda za slušalke.

[Nazaj na kazalo]

Omogočite nadzor kamere v novem Safariju

Apple je z novimi različicami Safarija ponudil orodje za nadzor kamere. To vam omogoča upravljanje dovoljenj za spletna mesta in razširitve za dostop do spletne kamere. Obstaja tudi podobno orodje za nadzor uporabe mikrofona. Če želite omogočiti ta nadzorna orodja, kliknite Safari v menijski vrstici na vrhu zaslona in nato izberite Nastavitve. Lahko pa uporabite bližnjico na tipkovnici Command in vejica (,). V oknu z nastavitvami kliknite zavihek Spletna mesta in na seznamu na levi strani izberite Kamera ali Mikrofon. Tu boste videli seznam vseh spletnih mest, ki so uporabljala spletno kamero ali mikrofon - lahko nastavite dovoljenja »dovoli«, »vprašaj« ali »zavrni«. V tem oknu lahko v spodnjem desnem kotu nastavite tudi dovoljenja za prihodnje brskanje. To dovoljenje bo veljalo za vsa druga spletna mesta, ki niso navedena na zgornjem seznamu. Če izberete, da vsa dovoljenja zavrnete, nobeno spletno mesto ne bo moglo uporabljati vaše spletne kamere in / ali mikrofona.

safari-nadzor

Linux Mint gegen Ubuntu Mate

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite vgrajeno kamero Mac prek terminala

Ta metoda bo popolnoma onemogočila strojno opremo, zato spletna kamera ne bo dostopna za noben namen. Nobena aplikacija, bodisi vgrajena bodisi neodvisna, ne bo mogla aktivirati kamere, dokler je ročno ne omogočite znova. To je najboljši način za zaščito vaše zasebnosti, vendar boste morali ponoviti nekaj spodnjih korakov za video klic ali fotografiranje z aplikacijo, kot je Photo Booth. Če ste se odločili, da boste popolnoma onemogočili spletno kamero, zaženite Terminal z uporabo Spotlight ali pojdite v mapo Utilities prek Finderja. Ko se Terminal zažene, vnesite naslednji ukaz, da ustvarite mapo, v katero bodo shranjene vgrajene datoteke kamere:

  • mkdir / System / Library / QuickTime / .iSightBackup

create-folder

Nato komponento Quick Time, povezano s kamero iSight, premaknite v novo mapo. Ta datoteka aplikacijam dovoli dostop do vgrajene spletne kamere.

  • sudo mv /System/Library/QuickTime/QuickTimeUSBVDCDigitizer.component / System / Library / QuickTime / .SightBackup /

premakni komponentno datoteko

Končno znova zaženite Mac in kamera FaceTime bo onemogočena. To lahko preverite z zagonom aplikacije FaceTime. Če boste morali znova uporabiti kamero iSight, preprosto vrnite komponentno datoteko in znova zaženite računalnik.

Video, ki prikazuje, kako onemogočiti vgrajeno kamero Mac

Die Anwendung wurde für den Zugriff auf Grafikhardware-Fix Windows 10 blockiert

[Nazaj na vrh]