Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako se znebiti ActivityElement Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ActivityElement iz Maca?

Kaj je ActivityElement?

ActivityElement prikazuje oglase in spreminja nastavitve brskalnika. Zato ta aplikacija deluje kot adware in a ugrabitelj brskalnika . Običajno so tovrstne aplikacije namenjene zbiranju informacij, povezanih z uporabnikovimi navadami brskanja in / ali drugimi podatki. V večini primerov uporabniki prenesejo in namestijo aplikacije, kot je ActivityElement, nevede - kadar jih distribuirajo z vprašljivimi metodami. Znano je, da se ActivityElement distribuira z uporabo ponarejen namestitveni program Adobe Flash Player .

ActivityElement AdwareNekaj ​​primerov vrst oglasov, ki jih aplikacije, kot je ActivityElement, prikažejo, so pojavni oglasi, kuponi, pasice in ankete. Njihovi oglasi se pogosto uporabljajo za promocijo vprašljivih strani, včasih celo za distribucijo (prenos in / ali namestitev) neželenih aplikacij. V drugem primeru so ti oglasi namenjeni izvajanju določenih skriptov. Tudi ActivityElement spremeni nastavitve, kot so oglasi, naslov privzetega iskalnika, domače strani in novega zavihka. Te naslove spremeni v naslov nekega lažnega iskalnika.

virtualbox kein bootfähiges medium gefunden windows 7

Poleg tega je zelo verjetno, da ta aplikacija zbira URL-je obiskanih strani, vnesene iskalne poizvedbe, naslove IP, geolokacije in / ali druge podatke brskanja. Možno je, da lahko bere tudi občutljive podrobnosti. Zato lahko njegovi razvijalci zbrane podatke zlorabljajo za ustvarjanje prihodka, na primer lahko jih prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem).

Povzetek grožnje:
Ime Oglasi podjetja ActivityElement
Vrsta grožnje Adware, zlonamerna programska oprema za Mac, virus Mac
Imena zaznavanja Avast (MacOS: Agent-MT [Trj]), AVG (MacOS: Agent-MT [Trj]), ESET-NOD32 (različica OSX / TrojanDownloader.Adload.AE), Kaspersky (ne-virus: HEUR: AdWare.OSX.Cimpli.m), celoten seznam ( VirusTotal )
Dodatne informacije Ta aplikacija pripada Družina zlonamerne programske opreme .
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Skratka, aplikacije, kot je ActivityElement, so za svoje uporabnike neuporabne, poleg tega pa so lahko krivec za vprašanja, povezana z zasebnostjo v spletu, varnostjo brskanja ali celo krajo identitete. Zato aplikacij te vrste nikoli ne smete nameščati v računalnike in / ali brskalnike. Več primerov oglaševalske programske opreme je OperativeDock , GlobalAsset in Logaritmično ravnovesje .

Kako se je ActivityElement namestil v moj računalnik?

Ta aplikacija se distribuira z lažnim namestitvenim programom Adobe Flash Player. Pomembno je omeniti, da se takšni namestitveni programi lahko uporabljajo za distribucijo zlonamerne programske opreme (npr. Ransomware, zlonamerna programska oprema trojanskega tipa). Drug priljubljen način distribucije PUA-jev je, da jih povežete z drugimi programi (vključite PUA-je v nastavitve za prenos in / ali namestitev drugih programov). Običajno lahko uporabniki zavrnejo neželene ponudbe v razdelku »Po meri«, »Napredno« ali drugih nastavitvah ali tako, da odznačijo nekatera polja. Ko uporabniki zgoraj omenjene nastavitve pustijo nespremenjene, dajo dovoljenje za prenos in / ali namestitev tudi paketnih PUA-jev. V nekaterih primerih se PUA-ji distribuirajo z oblikovanjem oglasov za izvajanje nekaterih skriptov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Prenosov in namestitev ne smete končati, ne da bi preverili, ali obstajajo nastavitve, kot so »Po meri«, »Napredno«, s katerimi bi lahko zavrnili neželene ponudbe. Na oglase na dvomljivih, vprašljivih straneh ne bi smeli klikniti, ti oglasi bi lahko bili zasnovani tako, da promovirajo druge nezaupljive strani ali celo povzročijo neželene prenose in namestitve. Programov ne smete prenašati (ali nameščati) prek prenosnikov (ali namestitvenih programov) tretjih oseb, z uporabo eMule, hudourniških odjemalcev (ali drugih Peer-to-Peer omrežij), neuradnih spletnih mest itd. Prenašati jih je treba samo z uradnih strani in prek neposrednih povezave za prenos. Vse sumljive, neželene, neznane razširitve, vtičnike ali dodatke, ki so že nameščeni v spletnem brskalniku, je treba odstraniti, enako velja za tovrstne aplikacije, ki so nameščene v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen z ActivityElementom, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS za samodejno odstranitev te oglaševalske programske opreme.

Lažni namestitveni program Adobe Flash Player uporablja se za distribucijo ActivityElement (prvi korak namestitve):

Activityelement namestitveni program za namestitev 1. koraka

Lažni namestitveni program Adobe Flash Player, ki se uporablja za distribucijo ActivityElementa (drugi namestitveni korak):

2. korak: namestitveni program za namestitev dejavnosti

Datoteke, povezane z oglaševalsko programsko opremo ActivityElement, ki jih je treba odstraniti:

  • ~ / Library / Application Support /. [Random_string] /Services/com.ActivityElement.service.app
  • ~ / Library / LaunchAgents / com.ActivityElement.service.plist
  • / Library / Application Support /. [Random_string] /System/com.ActivityElement.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.ActivityElement.system.plist

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Pi-Zero-Cluster-Board

Hitri meni:

Video, ki prikazuje, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement s pomočjo kombiniranega čistilca:

Odstranjevanje programske opreme ActivityElement:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane z ActivityElement, iz ' Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite oglase po datotekah in mapah, povezanih z dejavnostjo:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

Discord lässt mich nicht einloggen

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Windows Update konnte Windows 7 nicht installieren

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Oglasi s strani ActivityElement odstranitev iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite oglase po razširitvah Safari, povezanih z dejavnostjo:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite oglase po dodatkih Mozilla Firefox, povezanih z dejavnostmi:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite oglase po dodatkih za Google Chrome, povezanih z dejavnostmi:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

pvp.net-Patcher-Kernel funktioniert nicht unter Windows 10
  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .