Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo AdBlock Stream iz spletnega brskalnika?

Kako odstraniti AdBlock Stream Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev preusmeritve AdBlock Stream

Kaj je AdBlock Stream?

AdBlock Stream se oglašuje kot aplikacija, ki blokira oglase, izboljša delovanje brskalnika ter ščiti spletno zasebnost in varnost. Vendar pa ta aplikacija počne nasprotno od tistega, kar naj bi storila - deluje kot oglaševalska programska oprema (ponuja oglase). Prav tako bere podatke s spletnih mest, ki jih uporabniki obiščejo. Običajno uporabniki oglaševalsko programsko opremo nevede prenesejo in namestijo, zato so AdBlock Stream in druge tovrstne aplikacije kategorizirane kot potencialno neželene aplikacije (PUA).

Pojavna preusmeritve AdBlock Streamssh auf dem Raspberry Pi einrichten

Ko je v brskalnik in / ali operacijski sistem običajno nameščena programska oprema, podprta z oglasi, kot je AdBlock Stream, ustvari pasice, kupone, pasice, ankete, pojavna okna ali druge vrste oglasov. Poleg tega je običajno, da so ti oglasi namenjeni odpiranju različnih nezaupljivih ali celo zlonamernih spletnih mest. V nekaterih primerih so zasnovani tako, da povzročajo neželene prenose in namestitve z izvajanjem nekaterih skriptov. Zato ni varno klikniti oglasov, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, vključno z AdBlock Stream. Poleg tega je ta aplikacija namenjena zbiranju informacij, povezanih z brskanjem uporabnikov. Ni natančno znano, kaj natančno zbira, vendar je zelo verjetno, da cilja na podrobnosti, kot so naslovi obiskanih strani, vnesene iskalne poizvedbe, naslovi IP, geolokacije in drugi podatki brskanja. Čeprav je možno, da cilja tudi na občutljive podrobnosti. Še huje je, da lahko njegovi razvijalci zbrane podatke zlorabljajo za ustvarjanje prihodkov, na primer lahko jih prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem). To pomeni, da lahko uporabniki, ki imajo v brskalniku (in / ali računalniku) nameščeno programsko opremo, kot je AdBlock Stream, naletijo na težave, povezane z zasebnostjo v spletu, varnostjo brskanja po spletu, možno je, da postanejo tudi kraje identitete žrtev.

Povzetek grožnje:
Ime Oglasi AdBlock Stream
Vrsta grožnje Adware
Simptomi Vaš računalnik postane počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

PBlocker + , WebFox in WebDefence so imena programov, ki so namenjeni tudi ustvarjanju oglasov. Večina skupnega jim je tudi to, da so namenjeni zbiranju nekaterih podatkov. Če povzamemo, programska oprema, podprta z oglaševanjem, je namenjena le ustvarjanju prihodka za svojega razvijalca in je za uporabnika neuporabna. Zato programske opreme te vrste ne bi smeli prenesti in namestiti.

Kako se je adware namestil v moj računalnik?

Včasih se PUA-ji (vključno z aplikacijami vrste adware) distribuirajo z zavajajočimi oglasi, ki jih ob kliku prenesejo in / ali namestijo z izvajanjem nekaterih skriptov. Čeprav je pogosteje, da se takšne aplikacije distribuirajo tako, da jih vključijo v nastavitve za prenos ali namestitev drugih programov kot dodatne ponudbe. Običajno lahko takšne ponudbe zavrnete z nastavitvami, kot so »Napredno«, »Po meri«, »Ročno« ali tako, da odstranite določena polja pred konkurenčnimi postopki prenosa in / ali namestitve programov. Vendar jih vsi uporabniki ne preverjajo in spreminjajo. V takih primerih uporabniki dovolijo, da vključene aplikacije prenesete in / ali namestite skupaj s programi, ki jih te aplikacije vključujejo v njihove nastavitve za prenos in / ali namestitev.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Oglasi na vprašljivih straneh so lahko zasnovani tako, da odpirajo različna nezaupljiva, potencialno zlonamerna spletna mesta ali povzročajo neželene prenose in namestitve. Zato je treba takšne oglase klikniti. Za distribucijo neželenih aplikacij je mogoče uporabiti tudi tretje osebe, ki jih je mogoče namestiti, prenašalce, hudourniške odjemalce, eMule (in druga Peer-to-Peer omrežja), neuradne strani, spletna mesta za brezplačno gostovanje datotek itd. Programe in datoteke je treba prenesti z uradnih strani in prek neposrednih povezav za prenos. Prenos in / ali namestitvene nastavitve, ki imajo nastavitve, kot so »Napredno«, »Po meri« ali nekatera potrditvena polja v njih, je treba preveriti glede ponudb za prenos ali namestitev PUA-jev. Vse sumljive, neželene, neznane razširitve, dodatke ali vtičnike, ki so že nameščeni v brskalniku, je treba odstraniti, tovrstno programsko opremo, ki je nameščena v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen z neumnimi aplikacijami, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Obvestilo, da lahko AdBlock Stream bere in spreminja podatke na vseh straneh, ki jih uporabniki obiščejo:

adblock tok obvestilo adware

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme AdBlock Stream prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite morebitne neželene programe, izberite te vnose in kliknite ' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije, ki povzroča preusmeritve AdBlock Stream, v računalniku preglejte morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov AdBlock Stream iz brskalnika Google Chrome 1. korak

Kliknite ikono menija Chrome Odstranjevanje oglasov AdBlock Stream iz brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite AdBlock Stream (ali druge nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika) in jih odstranite (ali njih).

Ikona menija Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov prek bloka oglasov, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Mozilla Firefox logotip

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov AdBlock Stream iz 1. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranjevanje oglasov AdBlock Stream iz Mozilla Firefox, 2. korak

Kliknite meni Firefox Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z oglasi z odstranjevanjem toka adblock, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

logotip brskalnika safari

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 1Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

ponastavitev safari koraka 2

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Ikona menija Microsoft Edge (krom)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s tokom adblock, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge Logotip Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

Odstranjevanje oglasov AdBlock Stream iz 1. koraka Internet Explorerja

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Odstranjevanje oglasov AdBlock Stream iz 2. koraka Internet Explorerja

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7Odstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s tokom adblock, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Kliknite Ponastaviti .

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

wie man flash in opera aktiviert

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate med poskusom odstranjevanja oglasov prek blokade oglasov iz računalnika težave, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o oglasih prek bloka oglasov ali njihovo odstranjevanje, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.