Kako odstraniti keylogger AoBo?

Kako se znebiti AoBo Keylogger (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti AoBo iz Maca?

Kaj je AoBo?

AoBo (znano tudi kot OSX / ABK) je ime zapisovalnika tipk. Uporabniki jo lahko kupijo pri podjetju, imenovanem AoBo software. Oglašuje se kot orodje, ki uporabnikom omogoča spremljanje otrok in zaposlenih. Raziskave pa kažejo, da AoBo odpre skupni dostop do AirPorta, beleži pritiske tipk, gesla in pošilja dnevnike na oddaljeni strežnik. Če ga distribuirajo kiber kriminalci, bi lahko ta keylogger zlorabili v zlonamerne namene.

AoBo prevaraSnemalniki tipk so namenjeni snemanju vnosa s tipkovnice. Preprosto rečeno, beležijo podatke, ki jih vnesemo s tipkovnico. Čeprav se lahko tudi zakoniti keyloggerji uporabljajo za zlonamerne namene. Kiber kriminalci praviloma uporabljajo tovrstno programsko opremo za krajo občutljivih podatkov. Na primer vneseni podatki o kreditni kartici, poverilnice za prijavo (uporabniška imena / e-poštni naslovi, gesla). Takšne podatke je mogoče zlorabiti za krajo identitet, osebnih računov, kot so družbeni mediji, e-poštni računi, goljufive transakcije, nakupi itd. Poleg tega lahko AoBo uporabite za odpiranje skupnega dostopa do AirPorta. To pomeni, da bi se kiber kriminalci lahko povezali s postajami, ki imajo isto ime omrežja in nastavitev šifriranja ter geslo. Če povzamemo, lahko uporabniki, ki so bili prisiljeni v namestitev AoBo, postanejo žrtve kraje identitete, izgubijo dostop do različnih računov (odvisno od ukradenih poverilnic za prijavo), utrpijo denarno izgubo, težave v zvezi z zasebnostjo v spletu, varnostjo brskanja itd. programska oprema ni bila nameščena namenoma / namenoma, zato jo je treba takoj odstraniti. Ker pa ta zapisovalnik tipk zabeležene podatke pošlje oddaljenemu strežniku, mu sploh ne bi smeli zaupati.

Povzetek grožnje:
Ime Zapisovalnik pritiskov na tipke OSX / ABK
Vrsta grožnje Zapisovalnik tipk
Imena zaznavanja Avast (MacOS: AoboKeylogger-H [PUP]), BitDefender (Application.MAC.OSX.AoboKeylogger.A), ESET-NOD32 (različica OSX / KeyLogger.AoboKeylogger.E), Kaspersky (Not-a-virus: Monitor .OSX.Keylogger.o), celoten seznam ( VirusTotal )
Simptomi Ko jih razdelijo kiber kriminalci, zapisovalniki pritiskov na tipke nevidno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, programske razpoke.
Škoda Ukradena gesla, bančni podatki, kraja identitete
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Če povzamemo, lahko se zapisovalniki tipk uporabljajo za zakonite in zlonamerne namene. Kakorkoli, uporabljajo se z namenom spremljanja uporabnikove računalniške dejavnosti s sledenjem vnosu s tipkovnice. Ko uporabniki takšno programsko opremo nevede namestijo, za nedoločen čas niso mogli vedeti zanjo. Najpogostejše metode, ki jih kiber kriminalci uporabljajo za prevaro uporabnikov, da namestijo keyloggerje, različne zlonamerne programe, so opisane v naslednjem odstavku.

Kako se je zlonamerna programska oprema namestila v moj računalnik?

Eden izmed najbolj priljubljenih načinov širjenja zlonamernih programov je prek e-pošte (kampanje z nezaželeno pošto). V takih primerih kiber kriminalci pošljejo zlonamerne datoteke ali povezave do spletnih mest, namenjenih njihovemu nalaganju, prejemnikom v izvajanje zlonamerne datoteke. Običajno priložijo dokumente Microsoft Office, dokumente PDF, izvršljive datoteke, kot je .exe, arhivske datoteke (kot so ZIP, RAR) ali datoteke JavaScript. Drug način za distribucijo zlonamerne programske opreme je s prevaro uporabnikov, ki namestijo določenega trojanca. To so trojanci, ki so zasnovani tako, da povzročajo verižne okužbe - namestijo drugo zlonamerno programsko opremo. Lažna orodja za posodabljanje programske opreme lahko okužijo sisteme z namestitvijo zlonamerne programske opreme, namesto da posodobijo nameščeno programsko opremo, ali z izkoriščanjem napak, napak zastarelih programov. Nezaupljivi viri za prenos programske opreme, kot so spletna mesta za prenos brezplačnih programov, spletna mesta za brezplačno gostovanje datotek, omrežja Peer-to-Peer (kot so hudourniki, eMule itd.), Različni prenosniki tretjih oseb se lahko uporabljajo tudi kot orodja za distribucijo zlonamerne programske opreme. Uporabniki okužijo računalnike, ko prenašajo in odpirajo zlonamerne datoteke, praviloma so te datoteke prikrite kot zakonite, običajne. Še en način širjenja zlonamerne programske opreme je orodje za 'cracking' (neuradna aktivacija). Ti programi naj bi nezakonito aktivirali licenčno programsko opremo. Kljub temu so pogosto namenjeni namestitvi zlonamerne programske opreme.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Programsko opremo (in datoteke) je treba prenesti z uradnih strani in prek neposrednih povezav za prenos. Pred odpiranjem je treba analizirati e-poštna sporočila, ki vsebujejo datoteke in / ali povezave do spletnih mest, še posebej, če so e-poštna sporočila poslana z neznanih, sumljivih naslovov. Nameščene programe je treba posodobiti in / ali aktivirati z orodji (in / ali implementiranimi funkcijami), ki jih zagotavljajo njihovi uradni razvijalci. Omeniti velja, da ni zakonito uporabljati neuradnih ('cracking') orodij za aktiviranje katere koli licenčne programske opreme. Priporočljivo je tudi redno skeniranje računalnika z ugledno protivirusno ali protivohunsko programsko opremo, ki mora biti vedno posodobljena. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

woher weißt du ob du 64 bit oder 32 bit hast

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstrani datoteke in mape, povezane z zapisovalnikom pritiska na tipke osx / abk:

Finder pojdite na ukaz mape

Linux Mint Cinnamon vs. Mate vs. xfce

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

pvp net patcher kernel funktioniert nicht mehr unter windows 10

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Odstranjevanje zapisovalnika zapisov z OSX / ABK iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstrani razširitve Safari, povezane z zapisovalnikom tipk osx / abk:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

Dinge, die nach der Installation von Ubuntu 20.04 zu tun sind

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z zapisovalnikom tipk osx / abk:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za brskalnik Google Chrome, povezane z zapisovanjem tipk osx / abk:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .