Kako odstraniti adware ApolloResults iz operacijskega sistema?

Kako se znebiti ApolloResults Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ApolloResults iz Maca?

Kaj je ApolloResults?

ApolloResults je zasnovan za prikazovanje oglasov in spreminjanje nekaterih nastavitev brskalnika za promocijo lažnega iskalnika. Obstaja velika verjetnost, da zbira tudi podrobnosti v zvezi z brskanjem ali drugimi informacijami. Ta aplikacija je razvrščena kot adware in a ugrabitelj brskalnika . Redko se zgodi, da uporabniki, kot je ApolloResults, namerno prenesejo in namestijo uporabniki. Zato se imenujejo potencialno neželene aplikacije (PUA). Znano je, da se ApolloResults distribuira prek ponarejen namestitveni program za Adobe Flash Player .

ApolloResults adwareObičajno aplikacije, kot je ApolloResults, oglašujejo v spletnem brskalniku, v drugih aplikacijah ali v uporabniškem vmesniku. Prikazujejo pojavna okna, pasice, ankete, kupone ali druge oglase. Kakor koli že, zelo pogosto se oglasi, ki jih ustvarjajo aplikacije, kot je ApolloResults, uporabljajo za promocijo senčnih strani ali celo za distribucijo neželenih aplikacij. Čeprav ne morejo odpirati nezanesljivih spletnih mest ali povzročati neželenih prenosov, namestitev, razen če jih kliknete. Druga težava ApolloResults je, da ugrabi brskalnike: spremeni nastavitve, kot so naslov privzetega iskalnika, domača stran, nov zavihek, na naslov nekega lažnega iskalnika. Z drugimi besedami, uporabnike prisili, da obiščejo določen naslov (ali naslove), ki ga niso nameravali obiskati. Običajno aplikacije, ki delujejo kot ugrabitelji brskalnikov, promovirajo lažne iskalnike. Običajno lažni iskalniki prikazujejo rezultate, ki jih ustvari drug iskalnik (na primer Google, Yahoo), ali pa rezultate, ki verjetno vsebujejo povezave do senčnih spletnih mest, zavajajočih oglasov. Ugrabljenemu brskalniku se praviloma prepreči odpiranje neželenega naslova ali naslovov šele po odstranitvi ugrabitelja brskalnika.

Poleg tega je običajno, da aplikacije vrste adware, ugrabitelji brskalnikov zbirajo različne informacije o svojih uporabnikih, nato pa zbrane podatke uporabljajo v tržne namene, prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem) ali monetizirajo na drug način. Običajno tovrstne aplikacije ciljajo na geolokacije, naslove internetnih protokolov, vnesene iskalne poizvedbe, naslove obiskanih spletnih mest, geolokacije itd. Vendar obstajajo PUA-ji, ki lahko berejo tudi občutljive podatke (na primer gesla, podatke o kreditni kartici, telefonske številke). . Da bi se izognili kraji identitete, težavam s spletno zasebnostjo, varnostjo brskanja ali drugim težavam, je zelo priporočljivo, da ne zaupate (prenesete in namestite) aplikacijam, kot je ApolloResults.

Povzetek grožnje:
Ime Oglasi ApolloResults
Vrsta grožnje Adware, zlonamerna programska oprema za Mac, virus Mac
Imena zaznavanja Avast (MacOS: Adload-AD [Trj]), BitDefender (Gen: Variant.Adware.MAC.AdLoad.7), ESET-NOD32 (Različica OSX / TrojanDownloader.Adload.AD), Kaspersky (Not-a-virus : HEUR: AdWare.OSX.Cimpli.l), celoten seznam ( VirusTotal )
Dodatne informacije Ta aplikacija pripada Družina zlonamerne programske opreme .
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Več primerov oglaševalske programske opreme je ApolloSearch , ExploreActivity , in VideoBoxApp . Pogosto oglaševana programska oprema se oglašuje kot uporabna in zakonita. Vendar večina aplikacij oglaševalske programske opreme (in ugrabiteljev brskalnikov) svojim uporabnikom ni le neuporabna, temveč jim lahko povzroča različne težave. Če se v uporabniškem vmesniku in / ali med brskanjem po spletu pojavijo neželeni oglasi, je zelo verjetno, da je računalnik ali brskalnik že okužen z oglaševalsko programsko opremo. V tem primeru je treba neželeno programsko opremo odstraniti čim prej.

Kako se je ApolloResults namestil v moj računalnik?

Aplikacija ApolloResults se distribuira prek ponarejenega namestitvenega programa, ki je preoblečen v namestitveni program za Adobe Flash Player. Ponarejenih namestitvenih programov nikoli ne smete uporabljati, lahko vsebujejo zlonamerno programsko opremo (npr. Odkupno programsko opremo, zlonamerno programsko opremo trojanskega tipa). Prav tako uporabniki pogosto prenesejo ali namestijo potencialno neželene programe prek prenosnikov ali namestiteljev druge, večinoma brezplačne programske opreme. Običajno so PUA združeni skupaj z drugimi programi in jih je mogoče onemogočiti pred zaključkom prenosov in namestitev. To lahko storite z nastavitvami »Napredno«, »Po meri« (ali drugimi) ali potrditvenimi polji, ki so vključena v prenosnike, namestitvene programe. Uporabniki, ki končajo prenose, namestitve, ne da bi spremenili katero koli od teh nastavitev, se strinjajo, da bodo prenesli in namestili povezane aplikacije. V nekaterih primerih uporabniki prenesejo ali namestijo PUA-je s klikom na zavajajoče oglase, ki lahko prikazujejo določene skripte.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Priporočljivo je, da programe (in datoteke) prenašate z uradnih spletnih strani in samo prek neposrednih povezav, ne pa da uporabljate druge vire, orodja za njihovo nalaganje, na primer tretje osebe za prenos, hudourniške odjemalce, eMule (in druge Peer-to- Omrežja vrstnikov), neuradne strani. Enako velja za neodvisne monterje. Priporočljivo je tudi, da prenosov, namestitev ne dokončate brez preverjanja prenosnikov, namestitvenih programov za »Napredno«, »Po meri« in drugih podobnih nastavitev ali potrditvenih polj. Te nastavitve, potrditvena polja, ki jih nekateri prenosniki in namestitelji pogosto omenjajo dodatne ponudbe. Poleg tega je priporočljivo, da se izogibate klikom na oglase, ki se prikazujejo na nezaupljivih spletnih mestih. Običajno je, da so ti oglasi zasnovani tako, da odpirajo druge tovrstne strani ali povzročajo nepričakovane, neželene prenose in namestitve. Če so v spletnem brskalniku nameščene neznane, neželene in / ali sumljive razširitve, vtičniki ali dodatki, jih je treba odstraniti. Enako velja za tovrstno programsko opremo, ki je nameščena v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen z ApolloResults, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS za samodejno odstranitev tega oglaševanja.

Zavajajoči namestitveni program, ki se uporablja za distribucijo programske opreme ApolloResults (prvi korak namestitve):

apolloresults namestitveni program 1. korak

Zavajajoči namestitveni program, ki se uporablja za distribucijo programske opreme ApolloResults (drugi korak namestitve):

apolloresults namestitveni program 2. korak

Linux-Shell unter Windows

Datoteke, povezane z oglaševalskim programom ApolloResults, ki jih je treba odstraniti:

  • ~ / Library / Application Support /. [Random_string] /Services/com.ApolloResults.service.app
  • ~ / Library / LaunchAgents / com.ApolloResults.service.plist
  • / Library / Application Support /. [Random_string] /System/com.ApolloResults.system
  • /Library/LaunchDaemons/com.ApolloResults.system.plist

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje programske opreme ApolloResults:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane z ApolloResults, iz ' Aplikacije mapa:

net use Systemfehler 5 ist aufgetreten

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite oglase z datotekami in mapami, povezanimi z apolloresults:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

aus der ganzen Web-Anzeigen entfernen

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

So entfernen Sie die Yahoo-Suche auf Chrome

Oglasi podjetja ApolloResults odstranitev iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite oglase z razširitvami Safari, povezanimi z apoloresults:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite oglase z dodatki Mozilla Firefox, povezanimi z apoloresults:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Grub-Menü zeigt Windows 10 nicht an

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite oglase z apoloresults povezanimi dodatki za Google Chrome:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Kako vklopiti temni način v Firefoxu

Kako vklopiti temni način v Firefoxu

Mozilla Firefox ima temno temo. Naučite se vklopiti temno temo v Firefoxu in jo uporabiti na vsakem spletnem mestu, ki ga obiščete.

Samodejno spremenite barvno shemo terminala Linux glede na ozadje

Samodejno spremenite barvno shemo terminala Linux glede na ozadje

Pywal je priročen pripomoček, ki samodejno spremeni barvno shemo vašega terminala Linux glede na ozadje ozadja. Naučite se ga uporabljati.

POP-UP prevara s strani Apple Support Alert (Mac)

POP-UP prevara s strani Apple Support Alert (Mac)

Kako se znebiti Apple Support Alert POP-UP Scam (Mac) - Vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Preusmeritev Weknow.ac (Mac)

Preusmeritev Weknow.ac (Mac)

Kako se znebiti Weknow.ac Redirect (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Napredna programska oprema ScreenSnapshot [posodobljeno]

Napredna programska oprema ScreenSnapshot [posodobljeno]

Kako odstraniti napredno programsko opremo ScreenSnapshot [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

MyCouponsmart Adware (Mac)

MyCouponsmart Adware (Mac)

Kako se znebiti programske opreme MyCouponsmart (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti aplikacije, ki odpirajo place-web.com in podobne strani

Kako odstraniti aplikacije, ki odpirajo place-web.com in podobne strani

Kako odstraniti oglase Place-web.com - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Neželena aplikacija PC Mechanic

Neželena aplikacija PC Mechanic

Kako odstraniti neželeno aplikacijo PC Mechanic - vodnik za odstranitev (posodobljeno)


Kategorije