Kako odstraniti aplikacije, ki ste jih prenesli s strani prevare AdBlocker Update

Kako se znebiti prevara POP-UP s posodobitvijo AdBlocker (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti aplikacije, naložene prek strani »AdBlocker Update« iz računalnikov Mac

Kaj je „posodobitev AdBlocker“?

Internet je poln zavajajočih spletnih mest, ki so namenjena ljudem, da naložijo in namestijo različne potencialno neželene aplikacije (PUA). Ta stran obiskovalce spodbuja, da še naprej gledajo videoposnetek v varnem načinu in namestijo / posodobijo AdBlocker. Raziskave kažejo, da se ta dvomljiva spletna stran uporablja za oglaševanje ne ene, temveč več PUA-jev. Ena se imenuje Super BlockerAd. Svetujemo vam, da aplikacije prenašate samo z uradnih, zaupanja vrednih spletnih mest. Upoštevajte, da ljudje teh spletnih mest običajno ne obiskujejo namerno - v večini primerov jih odprejo dvomljivi oglasi, druga tovrstna spletna mesta ali nameščeni PUA-ji.

Prevara s posodobitvijo AdBlockerTe zavajajoče strani običajno prevarajo uporabnike, da namestijo ugrabitelje brskalnikov, oglaševalsko programsko opremo in druge PUA-je. Ugrabitelji brskalnikov promovirajo naslove ponarejenih iskalnikov s spreminjanjem nastavitev brskalnika, kot so privzeti iskalnik, domača stran in nov zavihek. V večini primerov ugrabitelji brskalnikov preprečijo spreminjanje ali razveljavitev sprememb teh nastavitev, razen če ni odstranjena prevarantska programska oprema. Večina lažnih iskalnikov ne ustvarja nobenih edinstvenih rezultatov iskanja ali prikazuje zavajajoče informacije - teh iskalnikov ne bi smeli uporabljati. Adware ustvarja prihodek za razvijalce s prikazovanjem kuponov, pasic, anket, pojavnih oken in drugih oglasov. Ti oglasi odpirajo dvomljive spletne strani in v nekaterih primerih povzročijo prenos / namestitev PUA z izvajanjem nekaterih skriptov. Zato oglasov, ki jih prikazuje oglaševalska programska oprema, nikoli ne smete klikniti. Ugrabitelji brskalnikov in aplikacije vrste adware zbirajo naslove IP, geolokacije, vnesene iskalne poizvedbe, naslove obiskanih strani in druge podatke brskanja, vendar pa nekateri PUA-ji lahko dostopajo do zasebnih, občutljivih informacij. Odgovorni za te aplikacije lahko podatke prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem), ki jih nato zlorabijo za ustvarjanje prihodka na druge načine. Če povzamemo, neuradnim stranem, ki ponujajo posodobitev ali namestitev zastarele programske opreme itd., Ni mogoče zaupati. Poleg tega se ta spletna mesta lahko uporabljajo za distribucijo PUA in zlonamerne programske opreme ( Trojanci , ransomware in drugo škodljivo programsko opremo).

Povzetek grožnje:
Ime Pojavno okno za posodobitev AdBlocker
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, zlonamerna programska oprema za Mac, virus Mac.
Ponarejena trditev To spletno mesto spodbuja ljudi, naj še naprej gledajo videoposnetek, tako da posodobijo / namestijo AdBlocker.
Sorodne domene apple-online-guard [.] com, apple-online-security [.] com, apple-safesite [.] com, apple-safity [.] com, apple-warning [.] com, check-security [.] tech, stražar-podatki [.] tech, stražar-mobilni [.] tech, varen-preveriti [.] tech, iphone-security [.] com, mobile-guard [.] tech, mobile-security [.] tech, mobile-update [.] tech, mobile-verify [.] tech, phone-guard [.] tech, phone-gurad [.] tech, phone-secure [.] tech, secure-mobile [.] tech, secure- potrdi [.] tehniko, varnostne podatke [.] tehniko, varnostno mobilno [.] tehniko, tehnično preveri [.] tehniko
Promocija neželene aplikacije Super BlockerAd
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Še več primerov podobnih zavajajočih spletnih strani je apple-warning [.] com , apple-online-guard [.] com in guardapl [.] com . Kot smo že omenili, te strani praviloma ne obiskujejo namerno. Če brskalnik samodejno odpre dvomljive spletne strani in / ali se oglasi pojavijo na obiskanih spletnih straneh, je zelo verjetno, da so PUA-ji že nameščeni v brskalniku in / ali operacijskem sistemu.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

V večini primerov se PUA prenesejo in namestijo z zavajajočimi oglasi, ki izvajajo določene skripte, ali prek nastavitev za prenos / namestitev drugih programov. Ko razvijalci vključijo PUA v nastavitve za prenos / namestitev kot „dodatne ponudbe“. Te ponudbe je na splošno mogoče najti v nastavitvah, kot so »Napredno«, »Po meri« in »Ročno«, vendar mnogi uporabniki teh nastavitev ne preverijo in spremenijo, s čimer omogočajo prenos in namestitev dodatnih aplikacij (PUA) skupaj z običajna programska oprema.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Prenesite datoteke in programe z uradnih spletnih strani in prek neposrednih povezav. Drugi kanali se pogosto uporabljajo za distribucijo neželenih, potencialno zlonamernih aplikacij. Primeri nezaupljivih prenosnih / namestitvenih kanalov in orodij so tretji prenosniki, namestitveni programi, neuradna spletna mesta, strani za brezplačno gostovanje datotek in omrežja Peer-to-Peer (npr. Hudourniški odjemalci, eMule). Pred zaključkom postopka preverite nastavitve in zavrnite ponudbe za prenos ali namestitev dodatno vključenih aplikacij. Vsiljivi oglasi, ki se prikazujejo na nezaupnih spletnih mestih, lahko odpirajo druge tovrstne strani ali izvajajo skripte za prenos / namestitev neželenih aplikacij. Zato teh oglasov nikoli ne kliknite. Odstranite vse nezaželene, sumljive aplikacije (razširitve, dodatke, vtičnike), nameščene v brskalniku, in tovrstno programsko opremo, nameščeno v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Besedilo v pojavnem oknu, ki ga prikazuje ta zavajajoča spletna stran:

Posodobitev AdBlockerja

sudo apt sauber werden

Nadaljujte z gledanjem v varnem načinu in namestite AdBlocker

Namestite

Ena od aplikacij, ki se oglašuje na spletni strani za prevaro AdBlocker Update:

primer posodobitve adblockerja promovirane aplikacije

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstrani pojavne datoteke in mape, povezane s posodobitvami adblockerja:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

gimp kurvenlinie zeichnen

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

linux von usb booten

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Odstranjevanje pojavnih oken posodobitve AdBlocker iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstrani razširitve Safari, povezane s posodobitvami adblockerja:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstrani pojavna okna za posodobitve adblockerja, povezane z dodatki Mozilla Firefox:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

Spieldaten konnten nicht vom Server abgerufen werden
  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstrani pojavne dodatke za Google Chrome, povezane s posodobitvami adblockerja:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Kako vklopiti temni način v Firefoxu

Kako vklopiti temni način v Firefoxu

Mozilla Firefox ima temno temo. Naučite se vklopiti temno temo v Firefoxu in jo uporabiti na vsakem spletnem mestu, ki ga obiščete.

Samodejno spremenite barvno shemo terminala Linux glede na ozadje

Samodejno spremenite barvno shemo terminala Linux glede na ozadje

Pywal je priročen pripomoček, ki samodejno spremeni barvno shemo vašega terminala Linux glede na ozadje ozadja. Naučite se ga uporabljati.

POP-UP prevara s strani Apple Support Alert (Mac)

POP-UP prevara s strani Apple Support Alert (Mac)

Kako se znebiti Apple Support Alert POP-UP Scam (Mac) - Vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Preusmeritev Weknow.ac (Mac)

Preusmeritev Weknow.ac (Mac)

Kako se znebiti Weknow.ac Redirect (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Napredna programska oprema ScreenSnapshot [posodobljeno]

Napredna programska oprema ScreenSnapshot [posodobljeno]

Kako odstraniti napredno programsko opremo ScreenSnapshot [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

MyCouponsmart Adware (Mac)

MyCouponsmart Adware (Mac)

Kako se znebiti programske opreme MyCouponsmart (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti aplikacije, ki odpirajo place-web.com in podobne strani

Kako odstraniti aplikacije, ki odpirajo place-web.com in podobne strani

Kako odstraniti oglase Place-web.com - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Neželena aplikacija PC Mechanic

Neželena aplikacija PC Mechanic

Kako odstraniti neželeno aplikacijo PC Mechanic - vodnik za odstranitev (posodobljeno)


Kategorije