Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika BringMeSports?

Kako se znebiti orodne vrstice BringMeSports - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev spletnega mesta Hp.myway.com

Kaj je hp.myway.com?

Orodno vrstico brskalnika BringMeSports je razvilo podjetje Mindspark Interactive Network. Ta razširitev obljublja, da bo v vašem računalniku prikazovala športne dogodke, rezultate itd. Samo orodna vrstica brskalnika ni povezana z zlonamerno programsko opremo ali okužbami z virusi, vendar spremeni domačo stran uporabnika in privzete nastavitve iskalnika na hp.myway.com. To vedenje kategorizira BringMeSports kot ugrabitelja brskalnika. Ta orodna vrstica je nameščena na več načinov: uporabniki interneta jo lahko prenesejo s svoje domače strani ali pa jo samodejno namestijo skupaj z brezplačno programsko opremo. Uporabniki interneta bi morali biti vedno previdni pri nalaganju / nameščanju brezplačne programske opreme - razvijalci teh izdelkov za namene monetizacije svoje brezplačne programe pogosto združujejo z dodatki brskalnikov. Zaradi dvomljivih metod širjenja BringMeSports velja tudi za PUA (potencialno neželena aplikacija).

Ugrabitelj brskalnika BringMeSportsUgrabitelji brskalnikov delujejo tako, da domači strani, privzetim iskalnikom in URL-jem novega zavihka / okna preusmerijo naslove ponarejenih iskalnikov. Zato je vsaka iskalna poizvedba, vnesena v vrstico URL, in vsak nov zavihek / okno brskalnika odprt - preusmerjena na naslov nelegitimnega iskalnika. Ti ponarejeni iskalniki običajno ne morejo zagotoviti rezultatov iskanja, zato se preusmerijo na zakonite. To ne velja za BringMeSports, njegove preusmeritve na hp.myway.com se uporabljajo za zaslužek dohodnega spletnega prometa z vsakim klikom uporabnika na sponzorirane rezultate iskanja v prikazanem iskalniku in ustvarjajo prihodek za Mindspark. Zato uporaba hp.myway.com za vsakodnevno iskanje po internetu ne prinaša prave vrednosti v primerjavi s pristnimi iskalniki, kot so Google, Yahoo itd. Poleg tega lahko prikazani oglasi tretjih oseb privedejo do namestitve druge neželene programske opreme ali celo zlonamerne programske opreme. . Še več, BringMeSports lahko sledi podatkom. Spremlja brskalne dejavnosti (brskanje in zgodovine iskalnikov) in zbira osebne podatke (naslove IP, geolokacije in druge podrobnosti). Zbrane podatke bodo verjetno delili s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci) in jih skušali zlorabiti zaradi dobička. Če povzamemo, lahko programska oprema za sledenje podatkov povzroči resne težave z zasebnostjo, finančne izgube in celo krajo identitete. Za zagotovitev integritete naprav in uporabnikov - vse sumljive aplikacije in razširitve brskalnika / vtičniki brez odlašanja.

Povzetek grožnje:
Ime Ugrabitelj brskalnika BringMeSports
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, preusmeritev, ugrabitelj iskanja, orodna vrstica, neželen nov zavihek
Imena zaznavanja Avast (Win32: UnwantedSig [PUP]), DrWeb (Adware.MyWebSearch.147), ESET-NOD32 (Win32 / Toolbar.MyWebSearch.BA Potencialno), Kaspersky (Ne-virus: HEUR: WebToolbar.Win32.Agent.g ), Celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Razširitve brskalnika BringMeSports
Predpostavljena funkcionalnost Menda lahko omogoča enostaven dostop do športnih vsebin.
Prizadete nastavitve brskalnika Domača stran, URL novega zavihka, privzeti iskalnik
Promovirana domena hp.myway.com
Vročanje naslova IP (hp.myway.com) 23.2.10.129
Simptomi Manipulirane nastavitve internetnega brskalnika (domača stran, privzeti internetni iskalnik, nastavitve novega zavihka). Uporabniki so prisiljeni obiskati spletno stran ugrabitelja in po svojih iskalnikih iskati po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Das Programm kann nicht gestartet werden, da msvcr100.dll auf Ihrem Computer fehlt

MyTelevisionHQ , SimplePackageFinder , MapMyWayFree je nekaj primerov drugih ugrabiteljev brskalnikov, ki jih je razvila Mindspark Interactive Network. Uporabnike s prevaro naložijo / namestijo s ponudbo 'uporabnih' funkcij. Vendar te funkcije redko delujejo in to velja za skoraj vse PUA. Edini cilj neželenih aplikacij je ustvariti prihodek na stroške uporabnikov.

Kako se je BringMeSports namestil v moj računalnik?

Nekateri PUA-ji (npr. BringMeSports) imajo „uradna“ promocijska spletna mesta, s katerih jih je mogoče prenesti. Te aplikacije se širijo tudi s prenosom / namestitvijo druge programske opreme. Ta zavajajoča tržna metoda predpakiranja običajnih izdelkov z neželenimi ali zlonamernimi dodatki se imenuje 'združevanje'. Pogosto je mogoče onemogočiti paketno vsebino, vendar hitenje s postopki prenosa / namestitve povečuje tveganje, da bi takšne možnosti zamudili. Ko enkrat kliknete, lahko vsiljivi oglasi izvajajo skripte za prikrito nalaganje / namestitev PUA-jev.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Vso programsko opremo je treba raziskati in naložiti samo iz uradnih in preverjenih virov. Neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, omrežja za medsebojno izmenjavo in drugi prenosniki tretjih oseb - veljajo za nezaupljiva, zato jim odsvetujejo uporabo. Pri prenosu / namestitvi je pomembno, da preberete izraze, raziščete vse razpoložljive možnosti, uporabite nastavitve »Po meri / Napredno« in onemogočite dodatne aplikacije, orodja, funkcije itd. Vsiljivi oglasi so videti legitimni in neškodljivi, vendar preusmerijo na različne vprašljive spletne strani (npr. igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle in druge). V primeru naleta s takšnimi oglasi / preusmeritvami svetujemo, da sistem pregledate in nemudoma odstranite vse sumljive programe in / ali razširitve / vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen z BringMeSports, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odpravo tega ugrabitelja brskalnika.

Namestitev namestitve ugrabitelja brskalnika BringMeSports:

Uradna nastavitev namestitve ugrabitelja bringMeSports brskalnika

Ugrabitelj brskalnika BringMeSports zahteva različna dovoljenja:

Ugrabitelj brskalnika BringMeSports prosi za dovoljenja

Spletno mesto, ki promovira ugrabitelja brskalnika BringMeSports:

Spletno mesto, ki se uporablja za promocijo ugrabitelja brskalnika BringMeSports

Še eno spletno mesto, ki promovira ugrabitelja brskalnikov BringMeSports:

Druga spletna stran, ki se uporablja za promocijo ugrabitelja brskalnika BringMeSports

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev ugrabitelja brskalnika BringMeSports:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev ugrabitelja brskalnika hp.myway.com prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: poiščite nedavno nameščene sumljive programe (na primer ' BringMeSports Internet Explorer ... '), izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenih aplikacij (zaradi katerih brskalnik preusmeri na spletno mesto hp.myway.com) v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranitev ugrabitelja brskalnika BringMeSports iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev preusmeritev brskalnika:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje razširitev Internet Explorerja, povezanih s hp.myway.com

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje hp.myway.com z domače strani Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje hp.myway.com iz privzetega iskalnika Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) v odprtem oknu izberite »Internetne možnosti« hxxp: //hp.myway.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi približno: prazno, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite » hp.myway '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika bringmesports, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Logotip Google Chrome

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje razširitev Google Chrome, povezanih s hp.myway.com

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje hp.myway.com z domače strani Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje hp.myway.com iz privzetega iskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Ikona menija Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poišči BringMeSports 'in druge nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika ter jih odstranite.

Spremenite svojo domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« onemogočite BringMeSports , poiščite URL ugrabitelja brskalnika ( hp.myway.com ) pod možnostjo »Odpri določeno ali nabor strani«. Če je prisoten, kliknite ikono treh navpičnih pik in izberite »Odstrani«.

Spremenite privzeti iskalnik:

Mozilla Firefox logotip

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Odstranjevanje razširitev Mozilla Firefox, povezanih s hp.myway.com(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskalnik« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, na odprtem seznamu poiščite » Vprašajte spletno iskanje 'ko se nahajajo, kliknite tri navpične pike blizu tega URL-ja in izberite' Odstrani s seznama '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika bringmesports, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Odstranjevanje hp.myway.com z domače strani Mozilla Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Odstranjevanje hp.myway.com iz privzetega iskalnika Mozilla Firefox

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Kliknite meni Firefox logotip brskalnika safari(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite 'Razširitve' in odstranite ' BringMeSports ', kot tudi vsi drugi nedavno nameščeni vtičniki brskalnika.

Bitte warten Sie, bis das aktuelle Programm deinstalliert wurde

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato v odprtem oknu onemogočite 'Možnosti' BringMeSports , Odstrani hxxp: //hp.myway.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' extensionControlirano '
Nastavi oba rezultata na ' napačno 'tako, da dvokliknete vsak vnos ali kliknete odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnika.

Neobvezna metoda:

Flash Player Auto Update Daemon Mac

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranitvijo ugrabitelja brskalnika, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , ponastavitev safari koraka 1v odprtem meniju kliknite Pomoč.

ponastavitev safari koraka 2

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti spletni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem ugrabitelja brskalnika bringmesports, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalske programske opreme infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju ugrabitelja brskalnika bringmesports iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o ugrabitelju brskalnika bringmesports ali njegovem odstranjevanju, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.