Kako odstraniti CleanMyPC iz računalnika?

Kako odstraniti neželeno aplikacijo CleanMyPC - vodnik za odstranitev (posodobljeno)

Navodila za odstranjevanje CleanMyPC

Kaj je CleanMyPC?

CleanMyPC se oglašuje kot program, ki čisti in optimizira operacijski sistem / izboljšuje delovanje računalnika. Čeprav se distribuira z vprašljivimi metodami, je zato kategoriziran kot potencialno neželena aplikacija (PUA). Uporabniki takšne aplikacije pogosto prenašajo in namestijo nevede, nenamerno.

CleanMyPC neželena aplikacijaCleanMyPC očisti neželene datoteke, odstrani neželene programe, nameščene v računalniku, razširitve, nameščene v brskalniku, očisti sistemski register in vključuje nekatere druge funkcije. Da pa jo uporabniki lahko kupijo, jo lahko kupijo - plačajte za njeno aktivacijo. Težava programov, ki so kategorizirani kot PUA, je ta, da pogosto ne delujejo tako, kot bi morali. Natančneje, ne odpravijo nobenih resničnih težav, ampak zagotavljajo lažne rezultate skeniranja, s katerimi uporabnike prevarajo, da plačajo denar za njihovo aktivacijo. Ni znano, ali je CleanMyPC zasnovan tako, da deluje ali ne, čeprav obstaja taka možnost. Omeniti velja, da se lahko namestitelji aplikacij, kot je CleanMyPC, uporabljajo za distribucijo drugih PUA-jev (npr. adware , ugrabitelji brskalnikov ). Oglasna programska oprema je vrsta programske opreme, ki ponuja kupone, pasice, ankete, pojavna okna in / ali druge vrste oglasov. Ti oglasi so ponavadi zasnovani za promocijo (odpiranje) nezaupljivih spletnih mest ali celo izvajanje skriptov za prenos in / ali namestitev neželenih programov. Ugrabitelji brskalnikov so PUA-ji, ki s spreminjanjem določenih nastavitev brskalnika promovirajo lažne iskalnike (njihove naslove). Omeniti velja, da so lahko aplikacije vrste adware in ugrabitelji brskalnikov, ki so pogosto namenjene tudi zbiranju različnih podatkov. Pogosto zbirajo podatke o brskanju (npr. Naslove IP, geolokacije, vnesene iskalne poizvedbe, naslove obiskanih spletnih mest itd.). Vendar obstajajo tovrstne aplikacije, ki lahko dostopajo tudi do občutljivih informacij. Večja težava je, da se zbrani podatki lahko prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem) ali zlorabijo za ustvarjanje prihodkov na druge načine. Če je aplikacija (ali aplikacije) te vrste že nameščena v brskalniku in / ali operacijskem sistemu, jo je treba takoj odstraniti. Prav tako ni priporočljivo zaupati programom, kot je CleanMyPC.

Povzetek grožnje:
Ime CleanMyPC potencialno neželena aplikacija
Vrsta grožnje PUP (potencialno neželen program), PUA (potencialno neželen program)
Predpostavljena funkcionalnost Čistilo za osebni računalnik
Imena zaznavanja Avast (Win32: Adware-gen [Adw]), AVG (Win32: Adware-gen [Adw]), K7AntiVirus (Riskware (Dec003b01)), K7GW (Riskware (Dec003b01)), celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Simptomi V računalniku se je nenadoma pojavil program, ki se ga ne spomnite namestiti. Nova aplikacija izvaja skeniranje računalnika in prikazuje opozorilna sporočila o 'najdenih težavah'. Prosi za plačilo za odpravo domnevno najdenih napak.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Denarna izguba (nepotreben nakup ponarejene programske opreme), neželena pojavna okna, počasno delovanje računalnika.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Več primerov programov, ki so precej podobni CleanMyPC, je Življenje v registru , RocketFixio in Popoln optimizator . Ni priporočljivo zaupati, ki so razdeljeni na dvomljive načine. Drug razlog, da ne zaupate PUA-jem, je, da pogosto ne odpravijo napak, težav ali so dejansko koristni na kakšen drug način.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Običajno se različne potencialno neželene aplikacije distribuirajo z vključitvijo v nastavitve za prenos in / ali namestitev drugih programov kot dodatne ponudbe. Ta metoda distribucije se imenuje 'združevanje'. Informacije o dodatnih prenosih in / ali namestitvah so praviloma na voljo v 'Custom', 'Advanced' in drugih nastavitvah nastavitev. Iste nastavitve lahko uporabite za zavrnitev ponudb za prenos in / ali namestitev vključenih aplikacij. Vendar jih vsi uporabniki ne preverjajo (in spreminjajo). Ko prenesejo in / ali namestijo programe, ne da bi spremenili prej omenjene nastavitve, dajo dodatno vključenim aplikacijam tudi dovoljenje za prenos in / ali namestitev. Neželene prenose in / ali namestitev lahko povzroči tudi klikanje zavajajočih oglasov, namenjenih izvajanju določenih skriptov.

So erkennen Sie, ob Ihr Betriebssystem 32- oder 64-Bit ist

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Programsko opremo (in datoteke) je treba prenesti z uradnih spletnih mest in vi neposredne povezave za prenos. Drugih virov, orodij, kot so prenosniki tretjih oseb, omrežja Peer-to-Peer (na primer hudourniški odjemalci, eMule), neuradnih spletnih mest ne bi smeli uporabljati - pogosto njihovi uporabniki nevede prenašajo in / ali namestijo neželeno, v nekaterih primerih celo škodljivo programsko opremo . Namestitve drugih proizvajalcev lahko uporabite tudi za distribucijo neželene programske opreme. Prav tako lahko neželene prenose in namestitve preprečite tako, da zavrnete ponudbe za prenos in / ali namestitev dodatno vključenih aplikacij v »Napredno«, »Po meri« ali druge nastavitve v nastavitvah. Poleg tega je priporočljivo, da ne kliknete oglasov, ki se pojavljajo na vprašljivih, neuradnih ali drugih tovrstnih straneh - takšni oglasi so lahko zasnovani tako, da promovirajo nezaupljive, potencialno zlonamerne strani ali povzročajo neželene prenose ali celo namestitve. Vse neželene, sumljive razširitve, vtičnike in / ali dodatke, ki so že nameščeni v spletnem brskalniku in tovrstne programe, ki so nameščeni v računalniku, je treba odstraniti / odstraniti. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Videz aplikacije CleanMyPC (GIF):

Videz CleanMyPC PUA (GIF)

Namestitev CleanMyPC:

Namestitev CleanMyPC PUA

Spletno mesto, ki promovira aplikacijo CleanMyPC:

Spletno mesto, ki se uporablja za promocijo CleanMyPC PUA

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih aplikacij:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme CleanMyPC prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite CleanMyPC 'in druge sumljive / nedavno nameščene aplikacije, izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav CleanMyPC ni namestil neželenih razširitev brskalnika, vendar je nekatere neželene programe mogoče namestiti skupaj z oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelji brskalnikov. Če pride do neželenih oglasov ali preusmeritev med brskanjem po internetu, nadaljujte s spodnjim vodnikom za odstranitev.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

Windows-Sicherheit fragt nach Benutzername und Passwort

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželene aplikacije cleanmypc, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

drahtlose Netzwerkverbindung hat keine gültige IP-Adresse

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželene aplikacije cleanmypc, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 v Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz Mozilla Firefox, 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve«, v odprtem oknu odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem morebitnih neželenih aplikacij cleanmypc, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

torrent kann das System den angegebenen Pfad nicht finden

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

bestes buch um linux zu lernen

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželene aplikacije cleanmypc, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju potencialno neželene aplikacije cleanmypc iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o potencialno neželeni aplikaciji cleanmypc ali njeni odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo za Chrome Tools in oglase, ki jih prikazuje?

Kako odstraniti programsko opremo Chrome Tools - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Odstranite odkupno programsko opremo HACK iz računalnika

Kako odstraniti HACK Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kritična napaka

Kritična napaka

Kako odstraniti prevara s kritičnimi napakami - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Ustavi preusmeritve na pojavno spletno mesto s prevarami apple.com-optimize-mac.live

Kako se znebiti Apple.com-optimize-mac.live POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Pazite, da vas ne vara 'Vaš Mac / iOS je morda okužen s 5 virusi!'

Kako se znebiti vašega Mac / iOS je lahko okužen s 5 virusi! POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Cyber ​​Police Ransomware

Cyber ​​Police Ransomware

Kako odstraniti Cyber ​​Police Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Trojanec ZeuS Panda

Trojanec ZeuS Panda

Kako odstraniti trojanski program ZeuS Panda - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

NAPAKA 268d3x8938 PRIP-UP Prevara

Kako odstraniti NAPAKO 268d3x8938 POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Odstranite ugrabitelja brskalnika Get Recipes Now iz računalnika

Kako se znebiti receptov Zdaj brskalnik ugrabitelj - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Izogibajte se prijavi v Spotify prek lažnih spletnih mest

Kako odstraniti Spotify Email Scam - vodnik za odstranjevanje virusov


Kategorije