Kako odstraniti Dll-Files Fixer potencialno neželeno aplikacijo

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Dll-Fix Fixer - vodnik za odstranitev (posodobljeno)

Navodila za odstranitev Dll-Files Fixer

Kaj je Dll-Files Fixer PUA?

Kot že ime pove, je Dll-Files Fixer programska oprema, odobrena kot orodje za odpravljanje napak v datotekah DLL in s tem izboljšanje zmogljivosti sistema. Zaradi dvomljivih tehnik, ki se uporabljajo za širjenje te aplikacije, pa je razvrščena kot potencialno neželena aplikacija (PUA). Ta kategorija vsebuje dvomljivo tržene in distribuirane izdelke, vendar ta programska oprema pogosto ne deluje in / ali ima dodatno funkcionalnost, ki ni navedena.

Dll-Files Fixer neželena aplikacijaČeprav je zakonite izdelke mogoče distribuirati na dvomljive načine, se te tehnike uporabljajo predvsem za širjenje nezaupljive programske opreme. PUA se pogosto zdijo normalni in neškodljivi. Uporabnike vabijo k nalaganju / namestitvi s ponudbami različnih 'uporabnih' funkcij, vendar obljubljene funkcije redko delujejo, kot so oglaševane, in v večini primerov sploh ne delujejo. Primeri so ponarejena protivirusna orodja / sistemski optimizatorji . Ti programi zahtevajo aktivacijo (tj. Nakup), da lahko opravljajo svoje funkcije, vendar po aktivaciji ostanejo nedelujoči. Verjetno je tako tudi pri Dll-Files Fixerju. Poleg tega imajo PUA lahko nerazkrite zmogljivosti. Te neželene aplikacije lahko na silo odprejo prevarantska, prodajno usmerjena, ogrožena, zavajajoča / prevara in zlonamerna spletna mesta. Vrste oglaševalske programske opreme lahko vodi vsiljive oglaševalske kampanje (tj. dostavljajo pojavna okna, pasice, kupone itd.). Ti oglasi vsebujejo preveč vsebine spletnih strani in omejujejo hitrost brskanja. Ko jih kliknejo, preusmerijo na nevarna spletna mesta, nekateri pa lahko celo prikrito prenesejo / namestijo prevarantsko programsko opremo (npr. PUA-je). Klicani so drugi PUA ugrabitelji brskalnikov spremenite nastavitve brskalnika za promocijo lažnih iskalnikov. Z nameščenim ugrabiteljem brskalnika je vsaka iskalna poizvedba, vnesena v vrstico URL, in novi odprti zavihek / okno brskalnika preusmerila na naslov promoviranega spletnega iskalca. Prevarantski iskalniki so le redko sposobni zagotoviti edinstvene rezultate, zato jih navadno preusmerijo na Yahoo , Bing , Google in drugih pristnih spletnih mestih. Poleg tega ima večina PUA-jev (ne glede na vrsto) možnosti sledenja podatkov. Spremljajo lahko dejavnost brskanja (obiskani URL-ji, ogledane strani, iskalne poizvedbe itd.) In zbirajo iz njih pridobljene občutljive podatke (naslovi IP, geolokacije in druge podrobnosti). Zbrani podatki bodo verjetno vsebovali osebne podatke. Razvijalci PUA te podatke monetizirajo tako, da jih delijo in / ali prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem). Če povzamemo, lahko prisotnost neželene programske opreme na napravah povzroči finančno izgubo, okužbe sistema, resne težave z zasebnostjo in celo krajo identitete. Da bi zagotovili varnost naprave in uporabnika, je treba nemudoma odstraniti vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime Dll-Files Fixer potencialno neželena aplikacija
Vrsta grožnje PUP (potencialno neželen program), PUA (potencialno neželen program).
Predpostavljena funkcionalnost Popravilo napake datoteke DLL
Imena zaznavanja DrWeb (Program.Neželen. 1502), Fortinet (W32 / Generic_PUA_CI.AA), ESET-NOD32 (Različica Win32 / Systweak.AB Potentiall), McAfee (Artemis! 48A864A7A84D), celoten seznam odkritij ( VirusTotal ).
Simptomi V računalniku se je nenadoma pojavil program, ki se ga ne spomnite namestiti. Nova aplikacija izvaja skeniranje računalnika in prikazuje opozorilna sporočila o 'najdenih težavah'. Prosi za plačilo za odpravo domnevno najdenih napak.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Denarna izguba (nepotreben nakup ponarejene programske opreme), neželena pojavna okna, počasno delovanje računalnika.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

ScanUtilities , System Care Pro , Brusilna , Popoln optimizator in RocketFixio je nekaj primerov drugih potencialno neželenih aplikacij. Ta programska oprema se morda zdi legitimna in uporabna, kljub temu, da se funkcionalnost morda sliši, pa le redko deluje. Edini namen teh neželenih aplikacij je ustvarjati prihodek za razvijalce. Namesto da bi prinesli kakršno koli resnično vrednost, PUA povzročajo preusmeritve na nezaupanja vredna / zlonamerna spletna mesta, vodijo vsiljive oglaševalske kampanje, ugrabljajo brskalnike in zbirajo zasebne podatke.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Nekateri PUA imajo lahko „uradne“ promocijske spletne strani, s katerih jih je mogoče prenesti. Te aplikacije lahko tudi prenesete / namestite z drugimi izdelki. Ta zavajajoča marketinška tehnika predpakiranja običajne programske opreme z neželenimi ali zlonamernimi dodatki se imenuje »združevanje«. Hitri postopki prenosa / namestitve (npr. Ignoriranje izrazov, preskakovanje korakov in odsekov itd.) Povečajo nevarnost nenamernega dovoljenja združene vsebine v napravo. Vsiljivi oglasi lahko v takšne programe prodrejo tudi v sisteme. Ko jih enkrat kliknejo, lahko brez dovoljenja uporabnikov izvajajo skripte za prenos / namestitev PUA-jev.

Linux listet versteckte Dateien auf

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Svetujemo vam, da pred prenosom / namestitvijo raziščete vso programsko opremo. Uporabljajte samo uradne in preverjene kanale za prenos. Nezaupljivi viri, kot so neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, omrežja za enakovredno izmenjavo in drugi prenosniki tretjih oseb, lahko ponujajo zavajajočo in / ali povezano vsebino. Ko prenašate / nameščate, preberite pogoje, raziščite vse razpoložljive možnosti, uporabite nastavitve »Po meri« ali »Napredno« in onemogočite dodatne aplikacije, orodja, funkcije itd. Vsiljivi oglasi se morda zdijo legitimni, vendar jih lahko preusmerijo na dvomljiva spletna mesta (npr. igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle itd.). Če naletite na oglase in / ali preusmeritve te vrste, preglejte sistem in takoj odstranite vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Videz aplikacije Dll-Files Fixer (GIF):

Videz datoteke DLL Fixer PUA (GIF)

Namestitev aplikacije Dll-Files Fixer:

Nastavitev namestitve PUA Fixer Fixer PUA

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih aplikacij:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme Dll-Files Fixer prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite Dll-Fix Fixer 'in druge sumljive / nedavno nameščene aplikacije, izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav Dll-Files Fixer ni namestil neželenih razširitev brskalnika, vendar je nekatere neželene programe mogoče namestiti skupaj z oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelji brskalnikov. Če pride do neželenih oglasov ali preusmeritev med brskanjem po internetu, nadaljujte s spodnjim vodnikom za odstranitev.

pi null w projekte

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem dll-datoteke, ki popravlja datoteke, ki so potencialno neželene, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

apt Suchpakete erhalten

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem popravljalnika datotek dll, ki bi lahko bil neželen program, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 v Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz Mozilla Firefox, 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve«, v odprtem oknu odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z orodjem za popravljanje datotek dll, ki bi lahko povzročilo neželeno odstranitev aplikacij, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem popravljalnika datotek dll, ki bi lahko bil neželen program, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju dll-files fix potencialno neželene aplikacije iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o programski opremi za popravljanje datotek dll, ki bi lahko bila neželena ali jo odstranite, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

mac finder fehlercode -36