Kako odstraniti Edge?

Kako odstraniti Edge?

Kako odstraniti Microsoft Edge iz sistema Windows 10

Edge (znan tudi kot Microsoft Edge) je nov spletni brskalnik, ki ga je razvil Microsoft in nadomešča Internet Explorer (še vedno na voljo v operacijskem sistemu Windows 10). Edge je vključen tudi v sistem Windows 10 in je privzeti spletni brskalnik. Edge lahko dobite Edge, če nadgradite starejše različice operacijskega sistema na Windows 10. Microsoft Edge je na voljo tudi za prenos v pametne telefone iOS in Android.

Na splošno je Microsoft Edge dober spletni brskalnik in boljši od predhodnika - hiter, čist, poenostavljen in lahek. Nekateri uporabniki so z brskalnikom zadovoljni, drugi pa ga ne marajo. Mnogi uporabniki sprejmejo Edge zgolj zato, ker je privzeti brskalnik Microsoftovega operacijskega sistema, drugi pa ga želijo odstraniti iz sistema Windows 10. To ni tako preprosto, kot se zdi. Poleg tega bi lahko brskalnik težko prezrli, saj se govori, da bodo nekatere aplikacije uporabljale samo Microsoft Edge. Sem spada aplikacija Windows Mail, zato bo vsaka hiperpovezava, ki jo kliknete v aplikaciji Mail, odprta v programu Edge. Upajmo, da te govorice ne bodo potrjene in bo na voljo več možnosti.Če želite onemogočiti ali odstraniti Microsoft Edge, ne pozabite, da je to bistvena značilnost sistema Windows 10 in je (tako kot v Internet Explorerju) ni mogoče odstraniti na običajen način. Vendar pa je na voljo nekaj rešitev za onemogočanje Microsoft Edge, kot je opisano spodaj.

OPOMBA: Če odstranite ali onemogočite Microsoft Edge, lahko pride do težav s stabilnostjo sistema. Priporočamo, da je najboljša možnost, da preprosto uporabite drug brskalnik kot privzeti brskalnik.

kako odstraniti rob

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Raspberry Pi Zero MP3-Player

Odstranite Edge z orodjem drugega proizvajalca

Kliknite to povezavo in poiščite 'Prenos brskalnika Uninstall Edge za Windows 10' kliknite povezavo. Postopek prenosa mora biti končan v nekaj sekundah. Zdaj izvlecite datoteke na namizju (ali drugje). Z desno miškino tipko kliknite 'Odstrani rob' datoteko in izberite 'Zaženi kot skrbnik' .

odstranite rob s pomočjo orodja tretjih oseb 1. korak

Počakajte, da se postopek konča, in znova zaženite računalnik. Preverite, ali to odstrani aplikacijo Edge iz sistema Windows.

odstranite rob z orodjem drugega proizvajalca 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Die Registrierung des Windows Update-Dienstes fehlt oder ist beschädigt

Odstranite Microsoft Edge s pomočjo PowerShell

PowerShell je Microsoftov okvir za avtomatizacijo in upravljanje konfiguracij, ki ga sestavljajo lupina ukazne vrstice in s tem povezan skriptni jezik. V PowerShell-u skrbniške naloge običajno izvaja 'cmdlet' , ki so specializirani razredi .NET, ki izvajajo določeno operacijo. Če želite odpreti PowerShell v sistemu Windows 10, vnesite 'PowerHell' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Windows PowerShell' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija. Do PowerShell lahko dostopate tudi tako, da v sistemu Windows z desno miškino tipko kliknete ikono Start in izberete 'Windows PowerShell (skrbnik)' rezultat.

odstranite rob Microsofta s 1. korakom PowerHell

V modro ozadje PowerShell vnesite 'get-appxpackage * edge *' in pritisnite Enter. Videli boste različne podrobnosti o programu Microsoft Edge, vključno z njegovo lokacijo.

odstranite Microsoftov rob z uporabo PowerShell 2. koraka

Tip 'remove-appxpackage' , pritisnite preslednico in nato kopirajte besedilo zraven 'PackageFullName' . Če ga želite kopirati, ga preprosto izberite in pritisnite Ctrl + C. Nato ga prilepite s kombinacijo tipk Ctrl + V. Ukaz naj bo prikazan kot na posnetku zaslona. Pritisnite Enter, da izvedete ukaz in preverite, ali s tem odstranite aplikacijo Edge iz sistema Windows 10. Če ne, nadaljujte z naslednjo metodo.

Himbeer-Pi-Projektideen

odstranite rob Microsofta s 3. korakom PowerHell

[Nazaj na kazalo]

Preimenuj datoteke Edge Core

Če želite onemogočiti Microsoft Edge, boste morda morali spremeniti imena njegovih osnovnih datotek. Pojdi na 'C: Windows SystemApps ' in poiščite 'Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe' mapo. Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Lastnosti' .

preimenuj datoteke roba jedra 1. korak

So entfernen Sie mcafee-Popups

Prepričajte se, da 'Samo za branje (velja samo za datoteke in mape)' možnost je označena in kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe.

preimenuj robne jedrne datoteke 2. korak

Zdaj odprite 'Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe' mapo, kliknite 'Pogled 'in omogočite 'Pripona imena datotek' možnost.

preimenuj robne jedrne datoteke 3. korak

Zdaj poiščite 'MicrosoftEdge.exe' in 'MicrosoftEdgeCP.exe' datoteke in jih preimenujte v 'MicrosoftEdge.old' in 'MicrosoftEdgeCP.old' . To bi moralo onemogočiti Microsoft Edge. Če imen teh datotek niste mogli spremeniti, boste morali v ukaznem pozivu izvesti številne ukaze.

Ukazni poziv je vnosno polje na besedilnem zaslonu uporabniškega vmesnika, aplikaciji tolmača ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov, ki se večinoma uporabljajo za avtomatizacijo opravil s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz skupaj z vsemi neobveznimi parametri. Nato izvrši ukaz, kot je bil vnesen, in izvede katero koli nalogo ali funkcijo, za katero je zasnovan za izvajanje v sistemu Windows. Nekateri ukazi, ki so na voljo v sistemu Windows, zahtevajo, da jih zaženete iz povišanega ukaznega poziva. Zato ga morate izvajati s privilegiji na ravni skrbnika. Če želite zagnati povišani ukazni poziv, vnesite 'ukazni poziv' v Iskanju z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat in nato izberite 'Zaženi kot skrbnik' .

preimenuj robne jedrne datoteke 4. korak

Vnesite ta dva ukaza in za vsakim pritisnite Enter:

takeown / f C: Windows SystemApps Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe

icacls C: Windows SystemApps Microsoft.MicrosoftEdge_8wekyb3d8bbwe / skrbniki odobritve: f

Zdaj ponovite prej opisane korake za preimenovanje jedrnih datotek Edge. Preverite, ali s tem onemogočite Microsoft Edge.

preimenuj robne jedrne datoteke 5. korak

So setzen Sie das Kali-Linux-Passwort zurück

Upamo, da vam bodo te metode pomagale onemogočiti ali odstraniti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10. Če poznate druge metode, ki niso omenjene tukaj, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, kako odstraniti Edge iz sistema Windows 10:

[Nazaj na vrh]