Kako odstraniti programsko opremo ExtraDevice

Kako se znebiti programske opreme ExtraDevice (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ExtraDevice iz računalnikov Mac

Kaj je ExtraDevice?

Aplikacija ExtraDevice naj bi bila zasnovana za izboljšanje izkušnje brskanja. Pravzaprav prikazuje različne vsiljive oglase in promovira Safe Finder spletna stran skozi akamaihd.net . Ta vrsta oglaševalske programske opreme lahko beleži tudi informacije. Na splošno uporabniki nenamerno prenesejo in namestijo oglaševalsko programsko opremo. Zato so ExtraDevice in druge tovrstne aplikacije kategorizirane kot potencialno neželene aplikacije (PUA).

ExtraDevice adwareProgrami oglaševalskega tipa prikazujejo oglase, kot so pasice, kuponi, ankete, pojavna okna in drugo. Prikrivajo osnovno vsebino obiskanih spletnih strani, odpirajo nezaupljive spletne strani in z izvajanjem nekaterih skriptov povzročajo prenos / namestitev neželenih aplikacij. Zato ni varno klikniti teh oglasov. PUA zapisujejo informacije v zvezi z dejavnostmi brskanja uporabnikov, vključno z naslovi obiskanih strani, vnesenimi iskalnimi poizvedbami, naslovi IP, geolokacijami in drugimi informacijami, povezanimi z brskanjem. Raziskave kažejo, da lahko ExtraDevice bere občutljive podatke s spletnih mest, vključno z gesli, telefonskimi številkami, podatki o kreditni kartici in drugimi osebnimi podatki. Razvijalci ExtraDevice lahko informacije prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem), ki jih nato zlorabijo za ustvarjanje prihodkov na druge načine. Takrat bi ljudje lahko utrpeli finančno izgubo, postali žrtve kraje identitete, izgubili dostop do različnih računov in imeli težave z brskanjem, zasebnostjo v spletu in drugimi resnimi težavami. Zaradi tega te aplikacije nikoli ne prenašajte ali nameščajte.

Povzetek grožnje:
Ime Oglasi ExtraDevice
Vrsta grožnje Adware, zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Imena zaznavanja ESET-NOD32 (različica OSX / Adware.Synataeb.C), Kaspersky (Not-a-virus: HEUR: AdWare.OSX.Adload.h), ZoneAlarm s kontrolno točko (Not-a-virus: HEUR: AdWare. OSX.Adload.h), celoten seznam ( VirusTotal ).
Dodatne informacije Ta aplikacija pripada Družina zlonamerne programske opreme .
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

ExtraDevice je podoben mnogim drugim prevarantskim aplikacijam, kot je ConsoleLog , SystemHelper in TaskProduct . Menda so uporabne in vključujejo različne funkcije, vendar so namenjene le ustvarjanju prihodka za razvijalce s prikazovanjem oglasov in zbiranjem informacij. Takoj odstranite vse PUA-je iz brskalnikov in operacijskih sistemov.

Kako se je ExtraDevice namestila v moj računalnik?

Uporabniki pogosto nenamerno prenesejo in namestijo oglaševalsko programsko opremo ali druge PUA-je prek nastavitev druge programske opreme. Te prevarane aplikacije se pogosto distribuirajo tako, da jih vključijo v nastavitve za prenos / namestitev kot „dodatne ponudbe“. Ta način distribucije je znan kot 'združevanje'. Ponudbe za prenos in namestitev so na splošno vključene v nastavitve, kot sta »Po meri« in »Napredno«, vendar mnogi uporabniki pogosto ne preverijo in spremenijo teh nastavitev. Če ostanejo nespremenjene, omogočajo prenos in namestitev PUA-jev skupaj z zahtevano programsko opremo. Poleg tega lahko neželene prenose in namestitve povzroči klikanje zavajajočih oglasov, ki nato izvedejo določene skripte.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Vse programe in datoteke je treba prenesti z uradnih strani in prek neposrednih povezav. Druge kanale (kot so tretji prenosniki, namestitveni programi, omrežja Peer-to-Peer, kot so hudourniški odjemalci, eMule, neuradna spletna mesta, strani za prenos brezplačnih programov itd.), Lahko uporabite za distribucijo neželenih zlonamernih aplikacij. Zato jim nikoli ne bi smeli zaupati. Preverite vse namestitvene nastavitve, kot sta »Napredno« in »Po meri«, in zavrnite ponudbe za prenos ali namestitev dodatnih, neželenih aplikacij, preden dokončate postopek. Poleg tega lahko oglasi, ki se pojavljajo na dvomljivih spletnih mestih, odpirajo nezaupljive strani ali povzročajo prenos / namestitev neželenih aplikacij. Zaradi tega na teh prevarantskih spletnih mestih nikoli ne kliknite vsiljivih in neželenih oglasov. Odstranite vse sumljive, neželene vtičnike, dodatke in razširitve, nameščene v brskalniku, in tovrstno programsko opremo, nameščeno v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen z ExtraDevice, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS za samodejno odpravo te oglaševalske programske opreme.

Po končanem nameščanju ExtraDevice se prikaže pojavno okno:

po namestitvi ExtraDevice se prikaže pojavno okno

ExtraDevice preusmerja uporabnike na Safe Finder spletno mesto prek akamaihd.net :

ExtraDevice preusmerja uporabnike na spletno mesto Safe Finder prek akamaihd.net

Zavajajoči namestitveni program, ki promovira programsko opremo ExtraDevice:

lopov ekstradevice namestitveni program

ExtraDevice, nameščen v brskalniku Safari:

razširitev adware safari za adware

Namestitvena mapa ExtraDevice:

mapa z vsebino programske opreme extradevice

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ExtraDevice s pomočjo kombiniranega čistilca:

Odstranjevanje programske opreme ExtraDevice:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane z ExtraDevice, iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite oglase z datotekami in mapami, povezanimi z dodatnimi napravami:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Oglasi z odstranitvijo ExtraDevice iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite oglase z razširitvami Safari, povezanimi z dodatnimi napravami:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite oglase z dodatki, povezanimi z dodatnimi napravami Mozilla Firefox:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

So installieren Sie Eclipse-Themes

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite oglase z dodatki, povezanimi z dodatno napravo Google Chrome:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Kako popraviti napako »E: Ne morem dobiti napake lock/var/lib/dpkg/lock« v Ubuntu Linuxu

Težava z namestitvijo paketa Ubuntu? Enostavno popravite E: ni mogoče dobiti ključavnice/var/lib/dpkg/lock - odprto (11: vir začasno ni na voljo) E: ni mogoče zakleniti skrbniškega imenika (/var/lib/dpkg/), ali ga uporablja še en postopek? napaka.

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Kako namestiti namizno okolje KDE v Ubuntu

Preprosta vadnica za razlago, kako namestiti KDE Plasma Desktop okolja na Ubuntu Linux. Za referenco so vključeni posnetki zaslona.

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

Kako popraviti napako »Renderer zvoka«. Prosimo, znova zaženite računalnik '

E-poštni virus tiskalnika Xerox

E-poštni virus tiskalnika Xerox

Kako odstraniti virus Xerox Printer Email - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Izogibajte se prevaram prek naprave, ki je bila okužena z mojo zasebno zlonamerno programsko opremo

Kako odstraniti napravo, ki jo je okužila moja zasebna prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Ustvarjanje USB -ja Manjaro Linux v živo v sistemu Windows in Linux

Enostavna vadnica za posnetke zaslona, ​​ki vam pokaže, kako ustvariti USB v živo Manjaro Linux v sistemu Windows 10 in distribucijah Linux.

Clipconverter.cc Oglasi

Clipconverter.cc Oglasi

Kako odstraniti oglase Clipconverter.cc - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Prevara, odkrita kršitev požarnega zidu

Kako odstraniti prevaro, zaznano z kršitvijo požarnega zidu - navodila za odstranjevanje virusov

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus

Kako odstraniti TrojanDownloader: PDF / Domepidief.A Virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti

Cambridge University vdre v iPhone 5c, za katerega FBI pravi, da ga ni mogoče vdreti


Kategorije