Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako enostavno odstraniti pomočnika za združitev datotek iz sistema Windows 10

Aplikacijo File Association Helper pogosto najdemo v računalnikih, zlasti tistih z nameščeno programsko opremo WinZip. File Association Helper je med namestitvijo priložen WinZip-u in je neobvezen dodatek, ki ni potreben za zagon WinZip-a. Mnogi uporabniki to programsko opremo namestijo brez njihove vednosti, tako da skozi postopek namestitve ne preučijo natančno, s čim se strinjajo in kaj dobijo, ko namestijo WinZip.

File Association Helper (znan tudi kot FAHWindows.exe) je postopek, ki se izvaja na seznamu procesov v upravitelju opravil. File Association Helper je del paketa petih datotek: fah.exe, fahconsole.exe, fahwindow.exe in FAHWindows.exe (prej omenjeno). Postopek ne škoduje sistemu, vendar so datoteke včasih lahko okužene z virusi. Drug razlog za odstranitev File File Helperja so napake, ki jih lahko prejmete. Ustvari tudi zagonski ukaz in se samodejno zažene ob vsakem zagonu operacijskega sistema Windows. Prav tako uporablja dogodek računalniških virov, ko ne uporabljate File Association Helper.Če želite odstraniti postopek, morate odstraniti glavni namestitveni program in uporabiti urejevalnik registra Windows. Odstranitev ni tako enostavna kot pri drugi nameščeni programski opremi, vendar v tem priročniku opisujemo korake za popolno odstranitev File Association Helper iz sistema. Posnetki zaslona so priloženi navodilom.

kako odstraniti pomočnika za povezovanje datotek

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Z nadzorno ploščo odstranite pomočnika File Association

Če želite z nadzorno ploščo sistema Windows odstraniti pomočnika File Association, kliknite vrstico za iskanje in vnesite 'Nadzorna plošča'. Nato kliknite 'Nadzorna plošča' rezultat.

odstranite pomočnika za povezovanje datotek s 1. korakom nadzorne plošče

V oknu nadzorne plošče poiščite »Programi in funkcije« in jo kliknite. Če nadzorne plošče ne vidite, kot je prikazano na posnetku zaslona, ​​spremenite 'Pogled po' do 'Velike ikone' .

odstranite pomočnika za združitev datotek z 2. korakom na nadzorni plošči

Na seznamu poiščite File File Helper in ga kliknite z desno miškino tipko, izberite 'Odstrani', in počakajte, da se postopek odstranitve konča.

odstranite pomočnika za povezovanje datotek s pomočjo 3. koraka na nadzorni plošči

File Association Helper lahko odstranite s pomočjo neodvisnega orodja CCleaner. CCleaner je majhen, učinkovit pripomoček za računalnike z operacijskim sistemom Microsoft Windows. Čisti 'smeti' in težave, ki se sčasoma kopičijo: začasne datoteke, pokvarjene bližnjice in druge težave. Ščiti zasebnost, čisti zgodovino brskanja in začasne internetne datoteke, kar vam omogoča, da ste bolj samozavestni uporabnik interneta in manj dovzetni za krajo identitete. CCleaner lahko očisti odvečne datoteke iz različnih programov, s čimer prihrani prostor na trdem disku, odstrani nepotrebne vnose v registru sistema Windows, pomaga odstraniti programsko opremo in izbere, kateri programi se zaženejo v sistemu Windows. CCleaner lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

Ko ga prenesete, namestite CCleaner in ga odprite. Najti 'Orodja' v levem podoknu in ga kliknite. Zdaj na seznamu poiščite in izberite Pomočnik datotek in kliknite 'Odstrani' na desnem podoknu.

s 4. korakom na nadzorni plošči odstranite pomočnika za povezovanje datotek

wie groß ist linux mint

[Nazaj na kazalo]

Očistite register z urejevalnikom registra

Windows Registry, ki ga običajno imenujemo le „register“, je zbirka baz podatkov o konfiguracijskih nastavitvah v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Uporablja se za shranjevanje večine informacij in nastavitev za programe, strojne naprave, uporabniške nastavitve, konfiguracije operacijskega sistema in še veliko več. Številne možnosti, ki so izpostavljene v registru, niso dostopne drugje v sistemu Windows. Če želite urediti register, boste morali uporabiti urejevalnik registra Windows. Če želite odpreti urejevalnik registra, z desno miškino tipko kliknite gumb Start in izberite 'Zaženi' iz kontekstnega menija. V pogovorno okno Zaženi vnesite 'regedit' in kliknite 'V REDU' .

čist register z uporabo 1. urejevalnika registra

Zdaj sledite tej poti: 'HKEY_CURRENT_USER Software Nico Makes Computing ' . Najti 'File File Helper' in z desno miškino tipko kliknite, izberite 'Izbriši' iz kontekstnega menija. Če ga ne najdete na tem mestu, ga poiščite na seznamu podključev pod 'HKEY_CURRENT_USER Software' .

čist register z uporabo 2. urejevalnika registra

Zdaj pa pojdi na 'HKEY_LOCAL_MACHINE SOFTWARE Nico Mak Computing ' . Najti 'File File Helper' in z desno miškino tipko kliknite, izberite 'Izbriši' iz kontekstnega menija. Če ga ne najdete na tem mestu, ga poiščite na seznamu podključev pod 'HKEY_LOCAL_MACHINE PROGRAMSKA OPREMA' .

čiščenje registra z uporabo 3. urejevalnika registra

[Nazaj na kazalo]

Izbriši skrite datoteke

Pomočnik datotek lahko v operacijskem sistemu shranjuje skrite datoteke ali mape. Če želite preveriti, ali so ostale skrite datoteke, omogočite 'Prikaži skrite datoteke, mape in gonilnike' možnost s tipkanjem 'pokaži skrito' v Iskanje in kliknite 'Pokaži skrite datoteke in mape' rezultat.

izbriši skrite datoteke 1. korak

V oknu File Explorer Options boste preusmerjeni na 'Pogled' zavihek. Poišči 'Prikaži skrite datoteke, mape in pogone' možnost in jo omogočite. Kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe.

izbriši skrite datoteke 2. korak

Zdaj pa pojdi na C: Program Files File Association Helper , C: Document and Settings All Users \ Application Data File Association Helper in C: Documents and Settings \% USER% \ Application Data File Association Helper mape in se prepričajte, da v njem ni datotek, povezanih s programom File Association Helper. Preverite tudi C: Programske datoteke WinZip mapo. Če jih najdete, jih izbrišite tako, da jih kliknete z desno miškino tipko in izberete 'Izbriši' iz kontekstnega menija. Znova zaženite računalnik.

izbriši skrite datoteke 3. korak

So entfernen Sie die sichere Suche bei Google

[Nazaj na kazalo]

Očistite začasne datoteke

Na koncu poskusite z vnosom odstraniti začasne datoteke v mapi Temp '% temp%' v Iskanje in kliknite rezultat% temp%. Preusmerjeni boste v mapo Temp, kjer so shranjene vse začasne datoteke in mape. Poskusite jih izbrisati (če Windows to prepreči, jih pustite, ker so morda še vedno v uporabi).

čiščenje začasnih datotek 1. korak

Drug način za brisanje začasnih datotek je uporaba vgrajenega orodja Windows, imenovanega Čiščenje diska. Čiščenje diska se uporablja za zmanjšanje števila nepotrebnih datotek na vaših pogonih, kar lahko pomaga računalniku hitreje delovati. Lahko izbriše začasne datoteke in sistemske datoteke, izprazni koš in odstrani številne druge predmete, ki jih morda ne potrebujete več. Te neželene datoteke lahko vplivajo na hitrost obdelave računalnika, zaradi česar se aplikacije počasi odzivajo in jim celo preprečijo zagon. Če želite zagnati čiščenje diska, vnesite 'čiščenje diska' v Iskanje in kliknite 'Čiščenje diska' rezultat.

čiščenje začasnih datotek 2. korak

Izberite datoteke, ki jih želite izbrisati (to orodje prikazuje tudi količino prostora, ki ga lahko sprostite z brisanjem nekaterih datotek in map) in kliknite 'Počisti sistemske datoteke' . Preverite 'Začasne datoteke' potrditveno polje.

čiščenje začasnih datotek 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči File File Helper

Če ne želite odstraniti File Association Helper iz operacijskega sistema, ga lahko preprosto onemogočite. Tip 'msconfig' v Iskanje in kliknite 'Konfiguracija sistema' rezultat.

onemogoči pomočnik za povezovanje datotek 1. korak

Pojdi do 'Začeti' zavihek in kliknite 'Odpri upravitelja opravil' .

woher weißt du ob dein computer 64 bit hat

onemogoči pomočnik za povezovanje datotek 2. korak

Na seznamu poiščite pomočnika za združitev datotek, izberite ga in kliknite 'Onemogoči' . Zaprite okno in kliknite 'Uporabi' v oknu Konfiguracija sistema, da shranite opravljene spremembe.

3. korak onemogoči pomočnik za povezovanje datotek

Upamo, da je bil ta priročnik koristen in ste lahko operacijski sistem Windows odstranili File Association Helper. Če poznate druge načine odstranjevanja pomočnika datotek, ki niso omenjeni v tem priročniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako odstraniti pomočnika za združenje datotek:

[Nazaj na vrh]