Kako odstraniti My Login Hub

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika My Login Hub - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev ugrabitelja brskalnika My Login Hub

Kaj je My Login Hub?

Aplikacija My Login Hub naj bi omogočala hiter dostop do različnih e-poštnih računov - uporabniki naj bi do njih lahko dostopali neposredno z na novo odprtega zavihka. Dejansko je My Login Hub pravzaprav ugrabitelj brskalnika, potencialno neželena aplikacija (PUA). Ugrabitelji brskalnikov na splošno promovirajo naslove ponarejenih iskalnikov s spreminjanjem nastavitev brskalnika. Poleg tega večina zbira podatke o brskanju. Uvrščeni so med PUA, saj jih ljudje običajno nenamerno prenesejo in namestijo. Upoštevajte, da je My Login Hub nameščen skupaj z drugim poklicanim PUA Skrij moja iskanja .

ugrabitelj brskalnika hp.hmyloginhub.coObičajno ugrabitelji brskalnikov spremenijo nastavitve, kot so naslov privzetega iskalnika, domače strani in novega zavihka. My Login Hub te naslove dodeli hp.hmyloginhub.co. Zato brskalniki, ki jih je ugrabil My Login Hub, naložijo ta naslov, ko uporabniki odprejo program brskalnika. Poleg tega se naloži, ko odprejo nov zavihek ali vnesejo iskalne poizvedbe v vrstico URL. Upoštevajte, da je hp.hmyloginhub.co naslov lažnega iskalnika, ki ne ustvari nobenih edinstvenih rezultatov iskanja - preprosto zagotavlja rezultate, ki jih ustvari Yahoo. Zato so ljudje, ki uporabljajo hp.hmyloginhub.co kot iskalnik, preusmerjeni na search.yahoo.com . Če želite odstraniti hp.hmyloginhub.co iz zgoraj omenjenih nastavitev, je treba odstraniti My Login Hub, sicer bo ugrabitelj brskalnika po vsakem poskusu spremembe določil nastavitve. Prav tako ga je treba odstraniti, saj so tovrstne aplikacije običajno namenjene zbiranju podatkov brskanja. V nekaterih primerih posnamejo tudi osebne, občutljive podrobnosti. Običajno zbirajo naslove IP, naslove obiskanih strani, vnesene iskalne poizvedbe, geolokacije itd. Razvijalci informacije prodajajo tretjim osebam (pogosto kiber kriminalcem), ki za ustvarjanje prihodka zlorabljajo zasebne podatke. Uporaba ugrabiteljev brskalnikov ali namestitev v brskalnike in / ali operacijske sisteme ni varna. Te aplikacije povzročajo težave z brskanjem po varnosti, zasebnosti itd., Nekateri uporabniki pa lahko celo postanejo žrtve kraje identitete.

Povzetek grožnje:
Ime Moje vozlišče za prijavo
Vrsta grožnje Ugrabitelj brskalnika, preusmeritev, ugrabitelj iskanja, orodna vrstica, neželen nov zavihek.
Imena zaznavanja Avast (Win32: AdwareSig [Adw]), DrWeb (Adware.Spigot.155), ESET-NOD32 (različica Win32 / WinWrapper.V potencialno neželena), Microsoft (PUA: Win32 / WinWrapper), celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Razširitve brskalnika Moje vozlišče za prijavo
Predpostavljena funkcionalnost Ta aplikacija naj bi omogočala hiter dostop do različnih e-poštnih računov.
Promovirani URL hp.hmyloginhub.co
Vročanje naslova IP (hp.hmyloginhub.co) 52.21.170.29
Prizadete nastavitve brskalnika Domača stran, URL novega zavihka, privzeti iskalnik
Simptomi Manipulirane nastavitve internetnega brskalnika (domača stran, privzeti internetni iskalnik, nastavitve novega zavihka). Uporabniki so prisiljeni obiskati spletno stran ugrabitelja in iskati po internetu s pomočjo svojih iskalnikov.
Dodatne informacije My Login Hub se distribuira z drugim ugrabiteljem brskalnika Skrij moja iskanja .
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

alle Geräte im Netzwerk sehen

My Login Hub je podoben drugim aplikacijam te vrste, vključno na primer z Aplikacija Newfinder , Samodejno čiščenje in Quickgo Search . Običajno se ugrabitelji brskalnikov oglašujejo kot koristne, zakonite aplikacije, vendar po namestitvi spremenijo nastavitve brskalnika in nenehno zbirajo informacije. Te aplikacije ustvarjajo prihodek za razvijalce in pogosto ne prinašajo uporabnih funkcij ali kakršne koli druge vrednosti. Zaradi tega je treba My Hub, Hide My Searches in druge PUA-je takoj odstraniti.

Kako se je My Login Hub namestil v moj računalnik?

My Login Hub je na voljo za prenos s svojega spletnega mesta, vendar ga večina ljudi prenese in namesti s klikom na zavajajoče oglase ali nastavitvami druge programske opreme. Da bi uporabnike prevarali, da prenesejo in namestijo PUA-je z drugo programsko opremo, razvijalci PUA-je distribuirajo po metodi 'združevanja' - v nastavitve za prenos in / ali namestitev vključujejo neželene aplikacije in v nastavitvah, kot so 'Po meri', 'Napredno', skrijejo povezane podatke. ', in tako naprej. Ljudje, ki te nastavitve pustijo neoznačene in nespremenjene, pogosto privzeto dovolijo prenos in namestitev neželenih aplikacij.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Prenos in / ali namestitev programske opreme prek prenosnikov, namestitvenih programov, omrežij enakovrednih računalnikov, kot so eMule, hudourniške odjemalce, neuradnih spletnih mest ali drugih podobnih virov, ni varna. Prenesite samo z uradnih spletnih strani in prek neposrednih povezav za prenos. Če nastavitve za prenos in / ali namestitev vključujejo nastavitve, kot so »Po meri«, »Napredno«, jih ne pustite neoznačenih. Če nastavitve vsebujejo ponudbe za prenos ali namestitev neželene programske opreme, jih opustite, preden končate postopek prenosa in / ali namestitve. Upoštevajte, da oglasi, ki se prikažejo na dvomljivih spletnih straneh, pogosto preusmerijo na nezanesljiva spletna mesta, če jih kliknete. V nekaterih primerih prenesejo in / ali namestijo neželene programe. Odstranite vse neželene razširitve, dodatke ali vtičnike, ki so že nameščeni v brskalniku. Odstranite tudi tovrstne programe, ki so nameščeni v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen z My Login Hub, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows za samodejno odpravo te ugrabitve brskalnika.

Spletno mesto, ki promovira ugrabitelja brskalnika My Login Hub:

Spletno mesto, ki se uporablja za promocijo ugrabitelja brskalnika My Login Hub

Nastavitev namestitve ugrabitelja brskalnika My Login Hub:

Uradna namestitev namestitve ugrabitelja brskalnika My Login Hub

Moje prijavno središče zahteva dovoljenje za branje in spreminjanje podatkov:

ugrabitelj brskalnika mojega vozlišča zahteva različna dovoljenja

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev ugrabitelja brskalnika My Login Hub:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev ugrabitelja brskalnika hp.hmyloginhub.co prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov: poiščite nedavno nameščene sumljive programe (na primer ' Moje vozlišče za prijavo '), izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenih aplikacij, ki povzročajo preusmeritve brskalnika, na spletno mesto hp.hmyloginhub.co, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme .

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranitev ugrabitelja brskalnika My Login Hub iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev preusmeritev brskalnika:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje razširitev Internet Explorerja, povezanih s hp.hmyloginhub.co

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje hp.hmyloginhub.co z domače strani Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje hp.hmyloginhub.co iz privzetega iskalnika Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) v odprtem oknu izberite »Internetne možnosti« hxxp: //hp.hmyloginhub.co in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Internet Explorer. Vnesete lahko tudi približno: prazno, da odprete prazno stran, ko zaženete Internet Explorer.

Spremenite privzeti iskalnik:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. V odprtem oknu izberite »Ponudniki iskanja«, nastavite »Google«, »Bing« ali kateri koli drug želeni iskalnik kot privzeti in nato odstranite » Moje središče za prijavo '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve hp.hmyloginhub.co, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Logotip Google Chrome

Kliknite Ponastaviti .

Odstranjevanje razširitev Google Chrome, povezanih s hp.hmyloginhub.co

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Odstranjevanje hp.hmyloginhub.co z domače strani Google Chrome

woran erkennt man ob cpu 64bit ist

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje hp.hmyloginhub.co iz privzetega iskalnika Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Ikona menija Google Chrome

Kliknite ikono menija Chrome Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poišči Moje središče za prijavo 'in drugi nedavno nameščeni sumljivi dodatki brskalnika (npr.' Skrij moja iskanja ') in jih odstranite.

Spremenite svojo domačo stran:

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome 3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«. V razdelku »Ob zagonu« onemogočite » Moje središče za prijavo 'ali' Skrij moja iskanja ', poiščite URL ugrabitelja brskalnika ( hxxp: //hp.hmyloginhub.co ali hxxps: //hidemysearches.com ) pod možnostjo »Odpri določeno ali nabor strani«. Če je prisoten, kliknite ikono treh navpičnih pik in izberite »Odstrani«.

Spremenite privzeti iskalnik:

Mozilla Firefox logotip

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v Google Chromu: kliknite ikono Chromovega menija Odstranjevanje povezav Mozilla Firefox, povezanih s hp.hmyloginhub.co(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Nastavitve«, v razdelku »Iskalnik« kliknite »Upravljanje iskalnikov ...«, na odprtem seznamu poiščite » hxxp: //hp.hmyloginhub.co 'in' hxxp: //hidemysearches.com 'in ko se nahajajo, kliknite tri navpične pike blizu tega URL-ja in izberite' Odstrani s seznama '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve hp.hmyloginhub.co, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Odstranjevanje hp.hmyloginhub.co z domače strani Mozilla Firefox(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Odstranjevanje hp.hmyloginhub.co iz privzetega iskalnika Mozilla Firefox

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)Odstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Kliknite meni Firefox logotip brskalnika safari(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite 'Razširitve' in odstranite ' Moje središče za prijavo ', kot tudi vsi drugi nedavno nameščeni vtičniki brskalnika (npr.' Skrij moja iskanja ').

Pixelanimationssoftware kostenlos

Spremenite svojo domačo stran:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 1 - dostop do nastavitev

Če želite ponastaviti domačo stran, kliknite meni Firefox odstranjevanje ugrabitelja brskalnika iz safarija 2. korak - odstranjevanje razširitev(v zgornjem desnem kotu glavnega okna), nato izberite 'Možnosti', v odprtem oknu onemogoči ' Moje vozlišče za prijavo 'ali' Skrij moja iskanja ', Odstrani hxxp: //hp.hmyloginhub.co ali hxxp: //hidemysearches.com in vnesite želeno domeno, ki se bo odprla vsakič, ko zaženete Mozilla Firefox.

Spremenite privzeti iskalnik:

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safari koraka 3 - spreminjanje domače strani

V naslovno vrstico URL vnesite about: config in pritisnite Enter.
Kliknite »Bom previden, obljubim!«.
V iskalni filter na vrhu vnesite: ' extensionControlirano '
Nastavite oba rezultata na ' napačno 'tako, da dvokliknete vsak vnos ali kliknete odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz safarija 4. korak - spreminjanje privzetega internetnega iskalnika.

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranitvijo preusmeritve hp.hmyloginhub.co, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , ponastavitev safari koraka 1v odprtem meniju kliknite Pomoč.

ponastavitev safari koraka 2

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 1. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 2. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje ugrabiteljev brskalnika iz 3. koraka programa Microsoft EdgeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari , nato izberite Nastavitve ...

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Razširitve zavihek. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve in odstranite njim.

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite splošno in se prepričajte, da je vaša domača stran nastavljena na želeni URL, če jo je ugrabitelj brskalnika spremenil - spremenite.

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

V oknu z nastavitvami izberite Iskanje in se prepričajte, da je izbran vaš najljubši internetni iskalnik.

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

vse manjša namestitev ugrabiteljev brskalnikov med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Spremenite nastavitve domače strani in novega zavihka:

Kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite »Nastavitve«. V Na začetku 'v razdelku poiščite ime ugrabitelja brskalnika in kliknite' Onemogoči '.

Spremenite privzeti internetni iskalnik:

Če želite spremeniti privzeti iskalnik v programu Microsoft Edge: kliknite ikono menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Zasebnost in storitve ', se pomaknite na dno strani in izberite' Naslovna vrstica '. V Iskalniki, ki se uporabljajo v naslovni vrstici 'v razdelku poiščite ime neželenega internetnega iskalnika, ko se nahaja, kliknite na' Onemogoči v bližini. Lahko pa kliknete na ' Upravljanje iskalnikov ', v odprtem meniju poiščite neželen internetni iskalnik. Kliknite ikono sestavljanke blizu njega in izberite ' Onemogoči '.

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem preusmeritve hp.hmyloginhub.co, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

So stellen Sie einen geschlossenen Tab wieder her

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Ugrabitelj brskalnika je vrsta okužbe z oglaševalsko programsko opremo, ki spreminja nastavitve internetnega brskalnika z dodelitvijo domača stran in privzeti spletni iskalnik nastavitve za nekatere druge (neželene) URL-je spletnega mesta. Običajno se ta vrsta oglaševalskih programov infiltrira v operacijske sisteme z brezplačnimi prenosi programske opreme. Če vaš prenos upravlja odjemalec za prenose, zavrnite ponudbe za namestitev oglaševanih orodnih vrstic ali aplikacij, ki želijo spremeniti vašo domačo stran in privzete nastavitve internetnega iskalnika.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju preusmeritve hp.hmyloginhub.co iz vaših internetnih brskalnikov, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o preusmeritvi ali odstranitvi hp.hmyloginhub.co, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.