Kako odstraniti OneSafe PC Cleaner

Kako odstraniti neželeno aplikacijo OneSafe PC Cleaner - vodnik za odstranitev (posodobljeno)

Navodila za odstranitev OneSafe PC Cleaner

Kaj je OneSafe PC Cleaner?

OneSafe PC Cleaner je programska oprema, ki je klasificirana kot potencialno neželena aplikacija (PUA). Priznano je kot orodje za čiščenje sistema, ki omogoča skeniranje in odstranjevanje različnih groženj in težav. Eden od načinov distribucije te aplikacije je prek zavajajočih spletnih mest / spletnih strani, zato je klasificiran kot PUA. Upoštevajte, da se te neželene aplikacije pogosto nenamerno prenesejo / namestijo skupaj z drugimi običajnimi programi (pogosto pri prenosu iz nezaupljivih virov).

OneSafe PC Cleaner neželena aplikacijaPUA so zelo dvomljive in potencialno škodljive aplikacije. Vsebina, ki je kategorizirana kot taka, ne sme biti nameščena. Običajno (kljub temu, da so oglaševani kot brezplačni), PUA-ji, kot je OneSafe PC Cleaner, zahtevajo aktivacijo, da začnejo delovati (tj. Za delovanje jih je treba kupiti). Dejansko tudi po aktivaciji ponavadi ostanejo nedelujoči. Nenavadne nastavitve za prenos / namestitev, ki se uporabljajo za širjenje teh aplikacij, vsebujejo več kot eno PUA (npr. adware ali ugrabitelji brskalnikov ). Medtem ko je edini namen neželenih aplikacij razvijalcem ustvarjati prihodek, lahko to dosežejo na različne načine. Nekatere vrste prisilno odpirajo prodajna, nezaupljiva, ogrožena, zavajajoča / prevara in zlonamerna spletna mesta. Drugi vodijo vsiljive oglaševalske kampanje z uporabo različnih orodij, ki omogočajo prikazovanje grafičnih vsebin tretjih oseb na katerem koli spletnem mestu. Tako prikazani oglasi znatno zmanjšajo izkušnjo brskanja (omejijo hitrost brskanja in vidnost spletnega mesta). Tudi vsiljivi oglasi nosijo določena tveganja. Ko jih kliknejo, lahko preusmerijo na prav tako nevarne spletne strani, nekateri oglasi pa lahko celo izvajajo skripte, namenjene prikritemu prenosu / namestitvi PUA-jev, vendar lahko druga vrsta neželene aplikacije (ugrabitelj brskalnika) v brskalnike naredi nepooblaščene spremembe in omeji / zavrne dostop do njihove nastavitve. Daleč najbolj nevarna sposobnost, ki jo ima večina PUA-jev, je sledenje podatkov. Spremljajo dejavnost brskanja uporabnikov (obiskani URL-ji, ogledane strani, vnesene iskalne poizvedbe itd.) In zbirajo osebne podatke (naslovi IP, geolokacije in druge podrobnosti). Te ranljive podatke lahko nato delite s tretjimi osebami (pogosto kiber kriminalci), ki jih nameravajo zlorabiti zaradi finančne koristi. Če povzamemo, prisotnost PUA-jev v napravah lahko povzroči različne infiltracije v brskalnik / sistem in okužbe ter povzroči finančno izgubo, resne težave z zasebnostjo in celo krajo identitete. Če želite zagotoviti varnost naprav in uporabnikov, nemudoma odstranite vse sumljive programe in / ali razširitve / vtičnike brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime OneSafe PC Cleaner potencialno neželena aplikacija
Vrsta grožnje PUP (potencialno neželen program), PUA (potencialno neželen program).
Predpostavljena funkcionalnost Ta aplikacija naj bi lahko optično prebrala in očistila operacijski sistem.
Imena zaznavanja ESET-NOD32 (različica Win32 / Avanquest.A Potentiall), Kaspersky (Hoax.Win32.SafeCleaner.q), DrWeb (Program.Unwanted.4549), GData (Win32.Application.AvanOSPC.A), celoten seznam odkritij ( VirusTotal )
Simptomi V računalniku se je nenadoma pojavil program, ki se ga ne spomnite namestiti. Nova aplikacija izvaja skeniranje računalnika in prikazuje opozorilna sporočila o 'najdenih težavah'. Prosi za plačilo za odpravo domnevno najdenih napak.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Denarna izguba (nepotreben nakup ponarejene programske opreme), neželena pojavna okna, počasno delovanje računalnika.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Popolna skrb za sistem , BitSecure AV , in Popolna nega sistema so primeri programske opreme, podobne OneSafe PC Cleaner. PUA-ji lahko ponujajo široko paleto 'uporabnih' in 'koristnih' funkcij / funkcij, kot so čiščenje / optimizacija sistema, izboljšava spletnega iskanja, hiter dostop do določene vsebine, če naštejemo le nekatere. Ne glede na to, kako dobro se slišijo te ponudbe, oglaševane funkcije redko delujejo, kot je bilo obljubljeno. Namesto da bi prinesli kakršno koli resnično vrednost, PUA ustvarjajo preusmeritve na nezaupljive / zlonamerne strani, vodijo vsiljive oglaševalske akcije, ugrabljajo brskalnike in sledijo zasebnim podatkom.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Nekateri PUA imajo 'uradne' promocijske spletne strani, do katerih pogosto dostopajo prek prevara. To metodo širjenja uporablja OneSafe PC Cleaner, vendar se PUA-ji širijo tudi prek nastavitev za prenos / namestitev druge programske opreme. Ta zavajajoča tržna metoda predpakiranja običajnih programov z neželeno ali zlonamerno vsebino se imenuje »združevanje«. Hitri postopki prenosa / namestitve (npr. Ignoriranje izrazov, preskakovanje korakov, uporaba prednastavitev itd.) Povečajo tveganje za morebitno infiltracijo v sistem in okužbe. Ko jih kliknete, lahko vsiljivi oglasi izvajajo skripte za prenos / namestitev PUA-jev brez soglasja uporabnikov.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Raziskujte vsebino pred prenosom / namestitvijo. Uporabljajte samo uradne in preverjene kanale za prenos. Nezanesljivi viri prenosov, kot so omrežja za skupno rabo P2P (BitTorrent, eMule, Gnutella itd.), Neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, prenosniki tretjih oseb in podobno, bolj verjetno ponujajo zavajajočo in / ali priloženo programsko opremo. Pri prenosu / namestitvi preberite pogoje, raziščite vse razpoložljive možnosti, uporabite nastavitve »Po meri / Napredno« in onemogočite dodatne aplikacije, orodja, funkcije itd. Vsiljivi oglasi se običajno zdijo legitimni in neškodljivi, vendar jih lahko preusmerijo na dvomljive spletne strani (npr. Pornografija, zmenki za odrasle, igre na srečo in druge). Če pride do teh oglasov / preusmeritev, preglejte napravo in takoj odstranite vse sumljive programe in / ali razširitve / vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Namestitev namestitve OneSafe PC Cleaner:

Namestitev namestitve OneSafe PC Cleaner

kostenlos iso 32 bit

Spletno mesto, ki promovira aplikacijo OneSafe PC Cleaner:

Aplikacija OneSafe PC Cleaner

Aplikacija OneSafe PC Cleaner, ki jo promovira spletno mesto s prevarami (GIF):

Promocija aplikacije OneSafe PC Cleaner (GIF)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih aplikacij:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme OneSafe PC Cleaner prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite OneSafe PC Cleaner 'in druge sumljive / nedavno nameščene aplikacije, izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav OneSafe PC Cleaner ni namestil neželenih razširitev brskalnika, vendar je nekatere neželene programe mogoče namestiti skupaj z oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelji brskalnikov. Če pride do neželenih oglasov ali preusmeritev med brskanjem po internetu, nadaljujte s spodnjim vodnikom za odstranitev.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželene aplikacije onesafe pc cleaner, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželene aplikacije onesafe pc cleaner, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 v Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz Mozilla Firefox, 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve«, v odprtem oknu odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z onesafe pc cleaner, potencialno neželeno odstranitvijo aplikacije, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželene aplikacije onesafe pc cleaner, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Windows 7-Updates bleiben bei 0 Prozent hängen

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju potencialno neželene aplikacije onesafe pc cleaner iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o potencialno neželeni aplikaciji onesafe pc cleaner ali njihovi odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.