Kako odstraniti računalnik Pospešiti potencialno neželeno aplikacijo?

Kako odstraniti PC Accelerate Unwanted Application - vodnik za odstranitev (posodobljeno)

Navodila za pospešitev odstranjevanja računalnika

Kaj je PC Accelerate?

PC Accelerate je del programske opreme, odobren kot orodje za optimizacijo operacijskih sistemov. Menda lahko ustvarja varnostne kopije datotek, posodablja stare datoteke registra, odpravlja napake itd. Šteje se, da je PUA (potencialno neželena aplikacija) zaradi dvomljivih tehnik, ki se uporabljajo za njeno distribucijo. Tovrstna programska oprema pogosto ne deluje in ima lahko celo omenjene, grozljive sposobnosti.

PC Pospeši neželene programeVprašljive metode promocije in distribucije niso redke za zakonite izdelke, vendar se pogosteje uporabljajo za promocijo nezanesljive in morda škodljive programske opreme. Na primer nekateri PUA ponarejena orodja za čiščenje in optimizacijo protivirusnih programov / sistemov zahtevajo aktivacijo (tj. nakup) za izvajanje oglaševanih funkcij, vendar po aktivaciji ostanejo nedelujoče (tj. obljubljene funkcije ne delujejo). Vendar pa imajo neželene aplikacije lahko nerazkrite sposobnosti. PUA-ji lahko prisilno odprejo različna prodajna, nezaupljiva, prevarantska, ogrožena, zavajajoča / prevara in celo zlonamerna spletna mesta. Vrste oglaševalske programske opreme vodite vsiljive oglaševalske kampanje, tj. dostavljajte pojavna okna, pasice, ankete, kupone in druge oglase. Ti oglasi zmanjšujejo izkušnjo brskanja s prekrivanjem vsebine strani in upočasnitvijo hitrosti brskanja. Poleg tega vsiljivi oglasi po kliku preusmerijo na nezaupljiva in zlonamerna spletna mesta. Druga vrsta PUA - imenovana ugrabitelji brskalnikov dodelite naslove ponarejenih iskalnikov kot domačo stran brskalnika, privzeti iskalnik in URL-je novega zavihka / okna. Zato je z nameščenim ugrabiteljem brskalnika: vsak nov zavihek / okno brskalnika odprt in spletno iskanje izvedeno prek vrstice URL - preusmeritev na promovirani naslov. Lažni iskalniki so le redko sposobni zagotoviti rezultate iskanja, zato preusmerijo na Google , Yahoo , Bing in zakonite. Ugrabitelji brskalnikov lahko ponastavijo tudi vse spremembe, ki jih uporabniki poskušajo narediti v svojih brskalnikih, če sploh dovolijo dostop do nastavitev brskalnika. Še več, večina PUA-jev ima sposobnosti sledenja podatkov, ki se uporabljajo za vohunjenje pri brskanju uporabnikov. Informacije, ki nas zanimajo, vključujejo: obiskane URL-je, ogledane strani, iskane poizvedbe, naslove IP, geolokacije in druge osebne podatke. Zbrani podatki se običajno delijo in / ali prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem). Prisotnost neželene programske opreme na napravah lahko povzroči okužbe sistema, finančne izgube, resne težave z zasebnostjo in celo krajo identitete. Da bi zagotovili integriteto naprave in varnost uporabnika, je treba vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika nemudoma odstraniti.

Povzetek grožnje:
Ime PC Pospeši potencialno neželen program
Vrsta grožnje PUP (potencialno neželen program), PUA (potencialno neželen program)
Predpostavljena funkcionalnost Optimizacija sistema
Imena zaznavanja Avast (Win32: Adware-gen [Adw]), BitDefender (Gen: Variant.Mikey.100845), ESET-NOD32 (Različica Win32 / Adware.PCAccelerate), Kaspersky (HEUR: Hoax.Win32.PCAccelerator.vho), Celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Simptomi V računalniku se je nenadoma pojavil program, ki se ga ne spomnite namestiti. Nova aplikacija izvaja skeniranje računalnika in prikazuje opozorilna sporočila o 'najdenih težavah'. Prosi za plačilo za odpravo domnevno najdenih napak.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Denarna izguba (nepotreben nakup ponarejene programske opreme), neželena pojavna okna, počasno delovanje računalnika.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Windows-Update zur Installation vorbereiten

ScanUtilities , Popoln optimizator , RocketFixio je nekaj primerov PUA-jev, podobnih PC Accelerate. Te aplikacije se zdijo zakonite in neškodljive. Uporabnike mikajo v prenos / namestitev s ponudbami različnih 'uporabnih' in 'koristnih' funkcionalnosti, od čistilcev sistema do orodij za enostaven dostop (npr. Hiter dostop do vremenskih napovedi, pretvorniki formatov datotek itd.). Kljub temu, kako dobro se slišijo obljubljene funkcije - le redko delujejo. Edini namen neželenih aplikacij je ustvariti prihodek za razvijalce za uporabnike - so brez vrednosti in lahko povzročijo resne težave. Namesto da bi izpolnili kakršne koli obljube, PUA-ji lahko povzročijo preusmeritve, vodijo vsiljive oglaševalske akcije, ugrabijo brskalnike in / ali zbirajo zasebne podatke.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Nekateri PUA-ji (npr. PC Accelerate) imajo „uradne“ promocijske spletne strani, s katerih jih je mogoče prenesti. Te aplikacije lahko tudi prenesete / namestite skupaj z drugo programsko opremo. Ta lažna tržna tehnika pakiranja običajnih izdelkov z neželenimi ali zlonamernimi dodatki se imenuje 'združevanje'. Hitri postopki prenosa / namestitve (npr. Prezrti izrazi, preskočeni koraki in odseki, uporabljene možnosti »Easy / Express« itd.) - povečajo tveganje nenamernega dovoljenja združene vsebine v sistem. Vsiljivi oglasi širijo tudi PUA. Ko enkrat kliknejo, lahko izvajajo skripte za prikrite prenose / namestitve.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Priporočljivo je raziskati izdelke pred prenosom / namestitvijo in / ali nakupom. Vsi prenosi morajo biti izvedeni iz uradnih in preverjenih virov. Ker nezaupljivi kanali, kot so: neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, omrežja za enakovredno izmenjavo in drugi prenosniki tretjih oseb, običajno ponujajo zavajajoče in / ali povezane vsebine. Pri prenosu / namestitvi je priporočljivo prebrati izraze, raziskati vse razpoložljive možnosti, uporabiti nastavitve »Po meri« ali »Napredno« in onemogočiti dodatne aplikacije, orodja, funkcije itd. Vsiljivi oglasi se zdijo zakoniti, vendar preusmerjajo na različna vprašljiva spletna mesta (npr. Igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle itd.). V primeru naletov na oglase in / ali tovrstne preusmeritve morajo uporabniki pregledati svoje naprave in iz njih takoj odstraniti vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Videz aplikacije PC Accelerate (GIF):

Videz PC Accelerate PUA (GIF)

Spletno mesto za promocijo aplikacije PC Accelerate:

Spletno mesto za promocijo PU Accelerate PUA

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih aplikacij:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Računalnik pospeši odstranitev programske opreme prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite PC pospeši 'in druge sumljive / nedavno nameščene aplikacije, izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav PC Accelerate ni namestil neželenih razširitev brskalnika, vendar je nekatere neželene programe mogoče namestiti skupaj z oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelji brskalnikov. Če pride do neželenih oglasov ali preusmeritev med brskanjem po internetu, nadaljujte s spodnjim vodnikom za odstranitev.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem računalnika, pospešite potencialno neželen program, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem računalnika, pospešite potencialno neželen program, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz Mozilla Firefox 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Ubuntu gegen Ubuntu-Server

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve«, v odprtem oknu odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z računalnikom, pospešijo odstranitev potencialno neželenih aplikacij, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

wie kann man videos unter windows spiegeln

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem računalnika, pospešite potencialno neželen program, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju pc pospeševanja potencialno neželene aplikacije iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o računalniku, ki pospeši potencialno neželen program ali njegovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti vašega Mac-a, okuženega s 4 virusi POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti Bboo Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

TV Chrome Adware

TV Chrome Adware

Kako odstraniti TV Chrome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Ali se WiFi ne poveže kljub pravilnemu geslu v Ubuntu in Linux Mint? Tukaj je opisano, kako to popraviti.

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Kako odstraniti Mailto (NetWalker) Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako se znebiti ActivityElement Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije