Kako odstraniti neželeno aplikacijo PC Power Plus

Kako odstraniti neželeno aplikacijo PC Power Plus - vodnik za odstranitev (posodobljeno)

Navodila za odstranitev PC Power Plus

Kaj je PC Power Plus?

PC Power Plus je programska oprema, oglaševana kot sistemsko čistilo, ojačevalnik in izboljševalec splošne učinkovitosti. Menda je sposoben zaznati in odstraniti različne nepotrebne datoteke, registra, zasebnost, bližnjice in varnostna vprašanja. Ta program ima uradno spletno mesto, s katerega je mogoče prenesti poskusno različico in kupiti celotno različico, vendar pa lahko PC Power Plus promoviramo tudi na druge dvomljive načine. Nenamerno ga je mogoče namestiti skupaj z drugo programsko opremo - ta način trženja se imenuje »združevanje«. Zaradi teh dvomljivih načinov distribucije je PC Power Plus razvrščen kot potencialno neželena aplikacija (PUA).

Neželena aplikacija PC Power PlusPUA-om ni mogoče zaupati - predstavljajo potencialno grožnjo varnosti naprav in uporabnikov. Zato ne prenašajte / nameščajte in / ali kupujte PC Power Plus. Ta programska oprema za aktiviranje svojih funkcij z nakupom zahteva aktiviranje. V večini primerov pa PUA ne delujejo, uporabniki pa so prevarani, ko plačajo. Poleg tega se nastavitve za prenos / namestitev uporabljajo za širjenje teh lažnih programov in pogosto vsebujejo več kot en PUA (npr. ugrabitelji brskalnikov ali adware ). PUA imajo številne nadležne in škodljive lastnosti in namene. Lahko ustvarijo nepooblaščene preusmeritve na prodajna, nezaupljiva, ogrožena, zavajajoča / prevara in zlonamerna spletna mesta. Neželene aplikacije lahko tudi ugrabijo brskalnike in promovirajo lažne iskalnike. Druge vrste vodijo vsiljive oglaševalske kampanje in uporabljajo široko paleto orodij, ki omogočajo prikaz grafične vsebine tretjih oseb na katerem koli spletnem mestu, s čimer se prikazujejo oglasi (pojavna okna, kuponi, pasice, ankete itd.), Ki zmanjšujejo izkušnjo brskanja (omejuje hitrost brskanja in vidnost strani). PUA imajo tudi zmogljivosti za sledenje podatkov. Beležijo dejavnost brskanja uporabnikov (obiskani URL-ji, ogledane strani, vnesene iskalne poizvedbe itd.) In zbirajo osebne podatke (naslovi IP, geolokacije in druge podrobnosti). Ti občutljivi podatki se nato delijo s tretjimi osebami (kiber kriminalci), ki jih nameravajo zlorabiti zaradi finančne koristi. Če povzamemo, PUA-ji, prisotni v napravah, lahko povzročijo infiltracijo / okužbe v brskalnik in sistem ter povzročijo resne težave z zasebnostjo, finančno izgubo in celo krajo identitete. Če se želite zaščititi pred temi grožnjami, takoj odstranite vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime PC Power Plus potencialno neželena aplikacija
Vrsta grožnje PUP (potencialno neželen program), PUA (potencialno neželen program).
Predpostavljena funkcionalnost Čiščenje in optimizacija sistema.
Imena zaznavanja Avast (Win32: zlonamerna programska oprema), BitDefender (Application.Deceptor.ABX), Emsisoft (Application.Deceptor.ABX (B)), ESET-NOD32 (različica MSIL / AKick.D potencialno neželena), celoten seznam odkritij ( VirusTotal ).
Simptomi V računalniku se je nenadoma pojavil program, ki se ga ne spomnite namestiti. Nova aplikacija izvaja skeniranje računalnika in prikazuje opozorilna sporočila o 'najdenih težavah'. Prosi za plačilo za odpravo domnevno najdenih napak.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Denarna izguba (nepotreben nakup ponarejene programske opreme), neželena pojavna okna, počasno delovanje računalnika.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Vsi PUA imajo podobne značilnosti. Neželene aplikacije, ki jih izdajo isti razvijalci, so pogosto enake. Advance System Care , Samodejna nega sistema , Speedy SystemCare , in Čistilec je nekaj primerov programske opreme, podobne PC Power Plus. Neželena vsebina se morda zdi legitimna in uporabnike pogosto premami, da jo namestijo, tako da ponujajo različne 'uporabne' in 'koristne' funkcije. Ne glede na to, kako dobro se te funkcije slišijo, le redko delujejo. Edini namen PUA-jev je ustvariti prihodek za razvijalce, medtem ko običajni uporabniki ne prejmejo prave vrednosti. Povzročajo preusmeritve, prikazujejo oglaševalske akcije, ugrabljajo brskalnike in zbirajo zasebne podatke.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Nekateri PUA-ji, na primer PC Power Plus, imajo uradna spletna mesta za prenos (nekateri imajo lahko celo več spletnih mest). Razmnožujejo se tudi s prenosom / namestitvijo drugih programov. „Bundling“ je izraz, ki se uporablja za opis te lažne trženjske metode predpakiranja običajne programske opreme z neželeno ali zlonamerno vsebino. S hitrim postopkom prenosa / namestitve (npr. Z uporabo prednastavitev, preskakovanjem korakov in odsekov itd.) Mnogi uporabniki nenamerno namestijo zavajajoče ali povezane programe. Vsiljivi oglasi širijo tudi PUA. Ko jih enkrat kliknejo, lahko brez privolitve uporabnikov izvajajo skripte za prenos / namestitev PUA-jev.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Raziskujte programsko opremo / vsebino, da preverite njeno legitimnost pred prenosom / namestitvijo. Uporabljajte samo zanesljive in preverjene kanale za prenos. Omrežja za skupno rabo P2P (BitTorrent, eMule, Gnutella itd.), Neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, tretji prenosniki in podobni viri niso zaupanja vredni in jih ne bi smeli uporabljati. Procese prenosa / namestitve je treba obravnavati previdno. Preberite pogoje, raziščite vse razpoložljive možnosti, uporabite nastavitve »Po meri / Napredno« in zavrnite ponudbe za prenos / namestitev dodatnih aplikacij, orodij, funkcij itd. Vsiljivi oglasi običajno gostujejo na dvomljivih spletnih straneh, vendar lahko preusmerijo na dvomljiva spletna mesta (igre na srečo, pornografija, zmenki za odrasle in druga). Če naletite na tovrstne oglase / preusmeritve, preglejte sistem in brez odlašanja odstranite vse sumljive programe in / ali razširitve / vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Videz aplikacije PC Power Plus (GIF):

Aplikacija PC Power Plus

Namestitev namestitve PC Power Plus:

Namestitev namestitve PC Power Plus

Spletno mesto, ki promovira aplikacijo PC Power Plus:

Aplikacija PC Power Plus

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih aplikacij:

Uporabniki sistema Windows 7:

Linux Mint virtuelle Maschine

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme PC Power Plus prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite PC Power Plus 'in druge sumljive / nedavno nameščene aplikacije, izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav PC Power Plus ni namestil neželenih razširitev brskalnika, vendar je nekatere neželene programe mogoče namestiti skupaj z oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelji brskalnikov. Če pride do neželenih oglasov ali preusmeritev med brskanjem po internetu, nadaljujte s spodnjim vodnikom za odstranitev.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem računalnika in potencialno neželene aplikacije, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem računalnika in potencialno neželene aplikacije, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Ethernet hat keine gültige IP-Konfiguration Windows 10 Fix

Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz Mozilla Firefox 2. korakOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve«, v odprtem oknu odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z računalnikom in morebitno neželeno odstranitvijo aplikacij, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem računalnika in potencialno neželene aplikacije, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave z odstranjevanjem računalnika in potencialno neželene aplikacije iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o napajanju računalnika in potencialno neželeni aplikaciji ali odstranitvi, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije