Kako odstraniti varnostno kopijo PUA PCMate Free Driver Backup

Kako odstraniti PCMate Free Driver Backup Neželena aplikacija - vodnik za odstranitev

Navodila za odstranitev varnostne kopije PCMate Free Driver Backup

Kaj je neželena aplikacija PCMate Free Driver Backup?

PCMate Free Driver Backup je nezanesljiva aplikacija, ki jo podpirajo kot orodje za ustvarjanje varnostnih kopij za različne gonilnike naprav. Ta aplikacija naj bi lahko ustvarjala varnostne kopije zvoka, videa, omrežja, tipkovnice, miške in drugih gonilnikov. Namen teh varnostnih kopij je zaščititi gonilnike v primeru zrušitve operacijskega sistema, ponovne namestitve in nadgradnje. Ta izdelek prav tako trdi, da lahko shranjuje varnostne kopije piškotkov brskalnika, priljubljene Internet Explorer in podatke registra itd. Vendar pa je zaradi dvomljivih tehnik, ki se uporabljajo za distribucijo varnostne kopije PCMate Free Driver Backup, uvrščen med PUA (potencialno neželena aplikacija). Programska oprema v tej klasifikaciji je videti legitimna in ponuja široko paleto funkcij, ki so redko operativne. Poleg tega imajo PUA lahko omenjene in škodljive sposobnosti.

Neželena aplikacija PCMate Free Driver BackupKot je bilo omenjeno v uvodu, se zdi, da so PUA pristni in uporabni izdelki. Ponujajo funkcije od optimizacije / čiščenja sistema do orodij za enostaven dostop do spletnih vsebin. Kljub temu, kako dobro se funkcije slišijo - le redko delujejo, kot so oglaševane, in v večini primerov - sploh ne delujejo. Nekateri PUA (npr. ponarejeni protivirusni izdelki ) zahtevajo aktivacijo (tj. nakup) za izvajanje obljubljenih funkcij, vendar po aktivaciji še vedno ne delujejo. Še več, PUA-ji imajo lahko omenjene / skrite sposobnosti, ki ogrožajo varnost naprave in uporabnika. Vrste oglaševalske programske opreme vodite vsiljive oglaševalske kampanje, tj. dostavljajte pojavna okna, pasice, kupone in druge oglase. Prikazani oglasi prekrivajo vsebino spletne strani in upočasnjujejo hitrost brskanja. Ko jih enkrat kliknete, vsiljivi oglasi preusmerijo na nezanesljiva / zlonamerna spletna mesta, nekateri pa lahko celo prikrijejo prenos / namestitev programske opreme. Ugrabitelj brskalnika tip PUA-ji spreminjajo nastavitve brskalnika za promocijo lažnih iskalnikov. S tako nameščeno programsko opremo: vsak nov zavihek / okno brskalnika se odpre in iskalna poizvedba vnese v vrstico URL - preusmeri na promovirani naslov. Nezakoniti iskalniki le redko lahko zagotavljajo rezultate iskanja, zato preusmerijo na (ali povzročijo verige preusmeritev, ki se končajo z) Google , Bing , Yahoo in druge zakonite. Ugrabitelji brskalnika lahko tudi omejijo / zavrnejo dostop do nastavitev brskalnika in / ali razveljavijo vse dovoljene spremembe. Večina PUA-jev (ne glede na vrsto) lahko sledi podatkom. Spremljajo lahko dejavnost brskanja (obiskani URL-ji, ogledane strani, vnesene iskalne poizvedbe itd.) In zbirajo iz njih pridobljene občutljive podatke (naslovi IP, geolokacije in druge podrobnosti). Zbrani podatki pogosto vsebujejo osebne podatke. Razvijalci PUA te podatke monetizirajo tako, da jih delijo in / ali prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem). Če povzamemo, lahko prisotnost neželenih aplikacij v napravah povzroči okužbe sistema, finančne izgube, resne težave z zasebnostjo in celo krajo identitete. Zato je treba za zagotovitev celovitosti naprave in zasebnosti uporabnika - vse sumljive programe in razširitve / vtičnike brskalnika odstraniti takoj po zaznavanju.

Povzetek grožnje:
Ime Potencialno neželena aplikacija PCMate Free Driver Backup
Vrsta grožnje PUP (potencialno neželen program), PUA (potencialno neželen program)
Predpostavljena funkcionalnost Ustvarjanje varnostnih kopij gonilnikov naprav
Imena zaznavanja Avast (Win32: Adware-gen [Adw]), Fortinet (Riskware / BundleLoader), ESET-NOD32 (Win32 / FusionCore.BL Potencialno neželen), McAfee (Artemis! 08275774E3EC), celoten seznam odkritij ( VirusTotal )
Simptomi V računalniku se je nenadoma pojavil program, ki se ga ne spomnite namestiti. Nova aplikacija izvaja skeniranje računalnika in prikazuje opozorilna sporočila o 'najdenih težavah'. Prosi za plačilo za odpravo domnevno najdenih napak.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Denarna izguba (nepotreben nakup ponarejene programske opreme), neželena pojavna okna, počasno delovanje računalnika.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

DriverMax , Naravnavanje voznika , Carambis Driver Updater , DriverFixer in Napredni ojačevalnik gonilnikov je nekaj primerov drugih PUA-jev, podobnih PCMate Free Driver Backup. Neželena programska oprema je lahko videti legitimno in obljublja nefunkcionalne funkcije. Med običajne vrste PUA spadajo - ponarejeni antivirusi (npr. Total Antivirus 2020 , Suite za zaščito v živo , Orodje PC Analyzer itd.), oglaševalska programska oprema (npr. Nakupujte skupaj , MessengerZdaj , CraniumCapacity Ads itd.) in ugrabitelji brskalnikov (npr. MyConverterSearch , Povezava privzeta , EveryGameSearch itd.). Funkcionalnost, uporabniško udobje in varnost niso pomembni, saj je edini namen teh aplikacij ustvarjanje dobička za razvijalce. Zato lahko PUA, namesto da bi izpolnili kakršne koli obljube, vodijo vsiljive oglaševalske akcije, spreminjajo brskalnike, povzročajo preusmeritve, zbirajo občutljive in osebno prepoznavne podatke.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Izbrani PUA-ji (npr. PCMate Free Driver Backup) imajo 'uradne' promocijske spletne strani, s katerih jih je mogoče prenesti. Te aplikacije se distribuirajo tudi prek nastavitev za prenos / namestitev drugih programov. Ta zavajajoč tržni način pakiranja običajne programske opreme z neželenimi ali zlonamernimi dodatki se imenuje 'združevanje'. Hitri postopki prenosa / namestitve (npr. Prezrti izrazi, preskočeni koraki in odseki, uporabljene nastavitve »Easy / Express« itd.) Povečajo tveganje, da v sistem nenamerno dovolijo dvomljivo in / ali paketno vsebino. Vsiljivi oglasi širijo tudi PUA. Po kliku lahko oglasi izvajajo skripte za prenos / namestitev te programske opreme brez dovoljenja uporabnika.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Pred prenosom / namestitvijo in / ali nakupom priporočamo, da raziščete programske izdelke, da preverite njihovo legitimnost. Vsi prenosi morajo biti izvedeni iz uradnih in preverjenih virov. Ker nezanesljivi kanali za prenos, npr. neuradna in brezplačna spletna mesta za gostovanje datotek, omrežja za enakovredno izmenjavo in drugi prenosniki tretjih oseb - običajno ponujajo škodljivo in / ali povezano vsebino. Pri nalaganju / namestitvi priporočamo, da preberete izraze, preučite vse možne možnosti, uporabite nastavitve »Po meri / Napredno« in onemogočite dodatne aplikacije, orodja, funkcije in druge dodatke. Prav tako je previdna pri brskanju. Vsiljivi oglasi se zdijo zakoniti, vendar preusmerjajo na zelo vprašljiva spletna mesta (npr. Igre na srečo, zmenki za odrasle, pornografija itd.). V primeru naletov na oglase in / ali tovrstne preusmeritve je treba sistem pregledati in vse sumljive programe ter razširitve / vtičnike brskalnika takoj odstraniti iz njega. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Videz aplikacije PCMate Free Driver Backup (GIF):

Videz varnostne kopije PUA (GIF) PCMate Free Driver Backup

Namestitvena namestitev aplikacije PCMate Free Driver Backup:

Namestitev namestitve brezplačnega varnostnega kopiranja PUA za PCMate

Spletno mesto, ki promovira aplikacijo PCMate Free Driver Backup:

Spletno mesto, ki se uporablja za promocijo PCMate Free Driver Backup PUA

Ubuntu Studio gegen Ubuntu

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih aplikacij:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme PCMate Free Driver Backup z nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite Brezplačno varnostno kopiranje gonilnikov PCMate 'in druge sumljive / nedavno nameščene aplikacije, izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav PCMate Free Driver Backup ni namestil neželenih razširitev brskalnika, vendar je nekatere neželene programe mogoče namestiti skupaj z oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelji brskalnikov. Če pride do neželenih oglasov ali preusmeritev med brskanjem po internetu, nadaljujte s spodnjim vodnikom za odstranitev.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korak

Kliknite ikono menija Chrome Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Ikona menija Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželene varnostne kopije brez pcmate, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome 1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Logotip Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 v Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz Mozilla Firefox, 2. korak

Kliknite meni Firefox Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve«, v odprtem oknu odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z varnostno kopijo gonilnikov pcmate in morebitno neželeno odstranitvijo aplikacij, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Geben Sie die Netzwerkanmeldeinformationen ein. Der Zugriff wird verweigert

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

logotip brskalnika safari

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 1Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

ponastavitev safari koraka 2

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Ikona menija Microsoft Edge (krom)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Neobvezna metoda:

Če imate še vedno težave z odstranjevanjem potencialno neželene varnostne kopije gonilnika pcmate, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge Logotip Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7Odstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Kliknite ikono zobnika Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželene aplikacije brez varnostne kopije pcmate, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

wie man pinsel zu gimp 2.8 hinzufügt

Kliknite Ponastaviti .

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju potencialno neželene aplikacije brez varnostne kopije pcmate iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o pcmate brezplačnem varnostnem kopiranju gonilnika, ki bi lahko bil neželen ali če je odstranjen, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije