Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo SearchPro Tools

Kako odstraniti orodje SearchPro Tools Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev programske opreme SearchPro Tools

Kaj so orodja SearchPro?

SearchPro Tools (znano tudi kot Search Pro Tools) je potencialno neželena aplikacija (PUA), ki je razvrščena kot oglaševalska programska oprema. Običajno ljudje ne naložijo ali namestijo oglasne programske opreme (ali drugih PUA-jev) namerno. Ko je nameščena, programska oprema vrste adware prikazuje različne vsiljive oglase. Tovrstni programi običajno sledijo tudi informacijam.

Pojavna okna SearchPro Tools preusmeriPrimeri oglasov, ki jih prikazuje oglaševalska programska oprema, vključujejo kupone, ankete, pasice in pojavna okna. Ko jih kliknete, odprejo različne nezaupljive spletne strani ali z izvajanjem določenih skriptov povzročijo prenos / namestitev neželene, potencialno zlonamerne programske opreme. V vsakem primeru ni varno klikniti takšnih oglasov. Programska oprema oglaševalskega tipa pogosto zbira podatke. Na primer naslovi IP, geolokacije, vnesene iskalne poizvedbe, naslovi obiskanih spletnih mest in drugi podatki brskanja. Oglasna programska oprema lahko zbira tudi občutljive osebne podatke. Ljudje, ki stojijo za takimi programi (razvijalci), prodajajo vse zbrane podatke tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem), ki jih zlorabljajo za ustvarjanje prihodkov na druge načine. Če povzamemo, lahko nameščena oglaševalska programska oprema povzroča težave v zvezi z varnostjo in zasebnostjo brskanja. Možno je, da bi zbrane podatke lahko zlorabili tudi za krajo identitet. Zato je treba orodja SearchPro in druge nameščene PUA-je takoj odstraniti iz operacijskega sistema in brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime Oglasi SearchPro Tools
Vrsta grožnje Potisna obvestila, neželeni oglasi, pojavni oglasi.
Imena zaznavanja (sptools.exe) AegisLab (Trojan.Multi.Generic.4! C), Comodo (Malware @ # zz1o173c8h0s), DrWeb (Adware.Searcher.3336), Kaspersky (UDS: DangerousObject.Multi.Generic), celoten seznam odkritij ( VirusTotal )
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, potencialno neželeni programi (oglaševalska programska oprema).
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Vključuje nekaj primerov druge programske opreme, ki je prav tako uvrščena med oglaševalske programe Brskalnik InLog , RunBooster in MoFinder . Ti programi se oglašujejo kot koristni in zakoniti in domnevno ponujajo različne funkcije ali druge vrednosti, vendar večina ne deluje tako, kot da jih promovirajo, in preprosto povzročajo težave. V večini primerov oglaševalska programska oprema napaja uporabnike z neželenimi oglasi in zbira podatke, da razvijalcem ustvari prihodek.

Kako se je adware namestil v moj računalnik?

Raziskave kažejo, da se orodja SearchPro distribuirajo z namestitvijo neuradnega orodja za aktiviranje (cracking) Microsoft Officea. Upoštevajte, da je nedovoljeno aktiviranje licenčne programske opreme s tovrstnimi orodji. Razvijalci pogosto distribuirajo oglaševalsko programsko opremo in druge PUA-je, tako da jih vključijo v nastavitve za prenos / namestitev drugih programov. Ta način distribucije je znan kot združevanje. Običajno lahko informacije o dodatno vključeni programski opremi najdete v nastavitvah, kot so »Napredno«, »Po meri« in drugi podobni razdelki. Različni neželeni programi prejmejo dovoljenje za prenos in namestitev skupaj z drugimi PUA-ji, kadar ljudje ne preverijo in spremenijo nastavitev. V nekaterih primerih pride do neželenih prenosov in namestitev s klikom na zavajajoče oglase, ki izvajajo določene skripte.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij

Datoteke in programe je treba prenesti z uradnih spletnih strani in prek neposrednih povezav. Za distribucijo PUA-jev se pogosto uporabljajo drugi viri, orodja, kot so tretji prenosniki (in namestitveni programi), omrežja Peer-to-Peer (npr. Hudourniški odjemalci, eMule), dvomljiva spletna mesta itd. V nekaterih primerih celo zlonamerni programi. Preverite vse nastavitve za prenos / namestitev, kot sta »Po meri« in »Napredno«, še posebej, če je programska oprema brezplačna. Zavrnite vse ponudbe za prenos ali namestitev potencialno neželenih aplikacij. Ne klikajte oglasov, ki se pojavljajo na nezaupnih spletnih mestih (npr. Na tistih, ki se nanašajo na pornografijo, igre na srečo, zmenke za odrasle), saj lahko odpirajo nezaupljiva, potencialno zlonamerna spletna mesta ali prenašajo / namestijo neželene aplikacije. Takoj odstranite vse nezaželene, sumljive aplikacije (razširitve, vtičnike, dodatke), ki so nameščene v brskalniku. Enako velja za tovrstne programe, ki so nameščeni v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen z neumnimi aplikacijami, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Spletno mesto za prenos orodja SearchPro:

stran za prenos programske opreme za orodja searchpro

Posnetek zaslona namestitvenega orodja SearchPro Tools:

orodja za namestitev programske opreme

Posnetek zaslona neuradne nastavitve orodja za aktiviranje Microsoft Office, ki vključuje orodja SearchPro:

neuradno orodje za aktiviranje Microsoft Office, ki distribuira orodja SearchPro

installiere node js ubuntu 16.04

Posodobljena različica oglaševalske programske opreme SearchPro Tools:

Oglas za programsko opremo SearchPro Tools (posodobljena različica)

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme SearchPro Tools prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite morebitne neželene programe in izberite ' SearchPro Tools 'in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi SearchPro Tools v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov SearchPro Tools iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono 'orodje' Odstranjevanje oglasov SearchPro Tools iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov z orodji searchpro, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ist der Zeus-Virus ein Betrug

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov SearchPro Tools iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov SearchPro Tools iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

wie man audio von youtube entfernt

Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov z orodji searchpro, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Mozilla Firefox logotip

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov SearchPro Tools iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov SearchPro Tools iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z oglasi z odstranjevanjem orodij searchpro, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Wie man die sichere Suche loswird

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov z orodji searchpro, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave z odstranjevanjem oglasov z orodji searchpro iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o oglasih z orodji searchpro ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.