Kako odstraniti SmartPCFixer?

Kako odstraniti neželeno aplikacijo SmartPCFixer - vodnik za odstranitev

Navodila za odstranitev SmartPCFixer

Kaj je SmartPCFixer?

SmartPCFixer se oglašuje kot orodje, ki uporabnikom pomaga odpraviti napake sistema Windows in optimizirati operacijski sistem. Verjetno je, da ta aplikacija pride v kompletu z drugo programsko opremo ali pa se distribuira z drugimi vprašljivimi metodami (npr. S posebnimi zavajajočimi oglasi). Običajno uporabniki ne vedo, ali imajo v računalniku nameščene takšne aplikacije ali kako so jih namestili. Zato se SmartPCFixer imenuje potencialno neželena aplikacija (PUA).

utorrent Das System kann den angegebenen Pfad zum Schreiben auf die Festplatte nicht finden

SmartPCFixer neželena aplikacijaSmartPCFixer skenira operacijski sistem glede težav z registrom sistema Windows, neželenih datotek, bližnjic in drugih težav, datotek. Vendar pa ne odpravi nobenih zaznanih težav / odstrani neželene datoteke, razen če jih uporabniki registrirajo. Z drugimi besedami, SmartPCFixer ni brezplačna programska oprema. Težava pri plačilu za registracijo / aktivacijo programov, ki so uvrščeni med PUA, je, da bi lahko šlo za denar. Običajno PUA-ji ne odpravijo nobenih dejanskih težav, ne odstranijo datotek ali so na kakšen drug način uporabni - prikazujejo lažne rezultate skeniranja, da uporabnike prevarajo, da plačajo denar za registracijo / aktivacijo. Ni nobenega zagotovila, da SmartPCFixer ni ena od teh aplikacij. Zato je priporočljivo, da za njegovo registracijo ne zapravite denarja. Druga pomembna stvar, ki jo je treba omeniti, je, da so PUA-ji pogosto priloženi drugim aplikacijam te vrste, na primer ugrabitelji brskalnikov , adware .

Ugrabitelj brskalnika je vrsta neželene aplikacije, ki brez dovoljenja uporabnika spreminja nastavitve spletnega brskalnika za promocijo nekega lažnega iskalnika ali drugega senčnega naslova. Tudi ugrabitelj brskalnika je lahko zasnovan za zbiranje podatkov o brskanju ali celo osebnih podatkov. Ko uporabniki ugrabijo brskalnike, običajno ne morejo obnoviti prvotnih nastavitev, razen če odstranijo ugrabitelje brskalnikov. Oglasna programska oprema je vrsta PUA, ki ustvarja oglase, na primer kupone, pasice, ankete, različne pojavne oglase. Za oglaševalsko podprto programsko opremo je običajno, da prikazuje oglase, ki se uporabljajo za promocijo nezanesljivih spletnih mest ali celo za distribucijo (prenos ali namestitev) neželenih aplikacij. Omeniti moram, da je oglaševalska programska oprema lahko zasnovana tudi za zbiranje osebnih podatkov.

Povzetek grožnje:
Ime SmartPCFixer potencialno neželena aplikacija
Vrsta grožnje PUP (potencialno neželen program), PUA (potencialno neželen program)
Predpostavljena funkcionalnost Sistemski optimizator
Imena zaznavanja (namestitveni program) Avast (FileRepMalware), BitDefender (Application.Deceptor.TS), ESET-NOD32 (različica Win32 / UwS.SmartPCFixer.B), MaxSecure (Trojan.Malware.74592289.susgen), Microsoft (zavajajoče: Win32 / Softeallion), Celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Imena zaznavanja (aplikacija) Arcabit (Application.Deceptor.TS), BitDefender (Application.Deceptor.TS), ESET-NOD32 (različica Win32 / UwS.SmartPCFixer.B), MaxSecure (Trojan.Malware.74592289.susgen), Microsoft (zavajajoče: Win32 / Softeallion), celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Simptomi V računalniku se je nenadoma pojavil program, ki se ga ne spomnite namestiti. Nova aplikacija izvaja skeniranje računalnika in prikazuje opozorilna sporočila o 'najdenih težavah'. Prosi za plačilo za odpravo domnevno najdenih napak.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player.
Škoda Denarna izguba (nepotreben nakup ponarejene programske opreme), neželena pojavna okna, počasno delovanje računalnika.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Več primerov programov, kot je SmartPCFixer, je SpeedFixTool , Registrski medic in PC Optimizer Pro . Večini od njih je skupno to, da jih je treba aktivirati, registrirati (kupiti), da odklenejo popolno funkcionalnost. V internetu je na voljo veliko zakonitih sistemskih optimizatorjev ali drugih orodij za odstranjevanje napak, popravljanje registra itd. Zelo priporočljivo je, da jih izberete med orodji, ki so kategorizirana kot potencialno neželene aplikacije.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Večina uporabnikov neželene programe prenaša in namesti prek prenosnikov, namestitvenih programov, programov, ki podpirajo oglaševanje, ali drugih programov. Z drugimi besedami, uporabniki povzročijo neželene prenose in namestitve, ko so PUA-ji povezani z drugimi programi. Običajno imajo prenosniki in namestitvene nastavitve nastavitve »Napredno«, »Po meri«, »Ročno« ali vključujejo potrditvena polja, s katerimi lahko zavrnejo (zavrnejo) neželene ponudbe. Uporabniki, ki dokončajo prenose in namestitve, ne da bi spremenili te nastavitve, se strinjajo, da bodo prenesli in namestili povezane aplikacije. Včasih uporabniki povzročijo nenamerne (neželene) prenose ali namestitve s klikom na zavajajoče oglase, ki so namenjeni distribuciji programske opreme z izvajanjem nekaterih skriptov. Takšni oglasi se pojavljajo večinoma na dvomljivih spletnih mestih.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Izogibajte se prenašanju, nameščanju aplikacij ali datotek z neuradnih, vprašljivih spletnih mest prek omrežij Peer-to-Peer (kot so hudourniški odjemalci, eMule itd.), Z uporabo neodvisnih prenosnikov, namestitvenih programov itd. Prenos programske opreme (in datotek) samo z uradnih spletnih straneh in prek neposrednih povezav za prenos. Pred prenosom in namestitvijo vedno preglejte, ali so v prenosnikih in namestitvenih programih na voljo ponudbe za prenos ali namestitev neželenih aplikacij in jih onemogočite. Kot je bilo omenjeno v prejšnjem odstavku, je to mogoče storiti z nastavitvami »Napredno«, »Po meri«, »Ročno« ali tako, da odznačite potrditvena polja. Pazite tudi, da ne kliknete oglasov, ki se prikazujejo na vprašljivih straneh. Običajno so ti oglasi zasnovani za promocijo drugih senčnih spletnih mest ali celo za prenos, namestitev neželene programske opreme. Poleg tega poskrbite, da v brskalniku ali tovrstni programski opremi v operacijskem sistemu niso nameščene neželene razširitve, dodatki ali vtičniki. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Videz aplikacije SmartPCFixer (GIF):

Videz SmartPCFixer PUA (GIF)

Namestitev aplikacije SmartPCFixer:

Namestitev SmartPCFixer PUA

Spletno mesto, ki promovira aplikacijo SmartPCFixer:

Spletno mesto, ki se uporablja za promocijo SmartPCFixer PUA

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranitev potencialno neželenih aplikacij:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Task-Manager-Diensthost lokales Systemnetzwerk eingeschränkt

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme SmartPCFixer prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite SmartPCFixer 'in druge sumljive / nedavno nameščene aplikacije, izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite lopovske razširitve iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav SmartPCFixer ni namestil neželenih razširitev brskalnika, vendar je nekatere neželene programe mogoče namestiti skupaj z oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelji brskalnikov. Če pride do neželenih oglasov ali preusmeritev med brskanjem po internetu, nadaljujte s spodnjim vodnikom za odstranitev.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Google ChromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 1. korak

Kliknite ikono menija Chrome Odstranjevanje lopov s končnicami iz brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

Ikona menija Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželene aplikacije smartpcfixer, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev Google Chrome 1. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Notepad++ für Ubuntu

3. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chroma na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Mozilla Firefox logotip

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje lopov s končnicami iz koraka 1 Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz Mozilla Firefox 2. korak

Kliknite meni Firefox Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. Kliknite »Razširitve«, v odprtem oknu odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Dostop do informacij o odpravljanju težav (korak 2 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave s potencialno neželeno odstranitvijo aplikacije smartpcfixer, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

logotip brskalnika safari

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 1Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

ponastavitev safari koraka 2

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu izberite vsa zgodovina in kliknite Izbriši zgodovino .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Ikona menija Microsoft Edge (krom)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželene aplikacije smartpcfixer, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge Logotip Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

Odstranjevanje lopov s končnicami iz 1. koraka Internet Explorerja

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Odstranjevanje prevarantskih razširitev iz 2. koraka Internet Explorerja

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Windows bleibt beim Windows-Vorbereiten hängen
  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7Odstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Kliknite ikono 'orodje' Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - zavihek Napredne internetne možnosti(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev privzetih nastavitev Internet Explorerja v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem potencialno neželene aplikacije smartpcfixer, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem tipu okna inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Kliknite Ponastaviti .

apt-get deinstallieren

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju potencialno neželene aplikacije smartpcfixer iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o potencialno neželeni aplikaciji smartpcfixer ali če jo odstranite, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.