Kako odstraniti neželeno aplikacijo WebNavigatorBrowser?

Kako odstraniti programsko opremo WebNavigatorBrowser - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Navodila za odstranitev WebNavigatorBrowser

Kaj je WebNavigatorBrowser?

WebNavigatorBrowser je spletni brskalnik, ki ga podpira oglas na osnovi kroma - brezplačni in odprtokodni Googlov projekt programske opreme. Ni priporočljivo uporabljati brskalnikov, ki imajo funkcionalnost oglaševalske programske opreme - programske opreme, zasnovane za prikazovanje oglasov. Prav tako bi lahko bil zasnovan za zbiranje informacij, povezanih z brskanjem, in / ali drugih informacij.

Pojavna preusmeritve WebNavigatorBrowserObičajno programska oprema, podprta z oglasi, kot je WebNavigatorBrowser, ponuja kupone, pojavne oglase, pasice, ankete in / ali druge vrste oglasov. Pogosto so oglasi, ki jih prikazujejo takšne aplikacije, namenjeni promociji vprašljivih spletnih mest, v nekaterih primerih pa so namenjeni povzročanju neželenih prenosov in / ali namestitev z izvajanjem nekaterih skriptov. Poleg tega naj bi WebNavigatorBrowser izboljšal izkušnjo brskanja po spletu (zagotovil natančne rezultate iskanja), čeprav prikazuje rezultate, ki jih je ustvaril Yahoo ( search.yahoo.com ). Druga težava programov, kot je WebNavigatorBrowser, je ta, da so ponavadi namenjeni zbiranju informacij, povezanih z uporabnikovimi brskalnimi navadami. Na primer naslovi IP, geolokacije, vnesene iskalne poizvedbe, naslovi obiskanih / odprtih mest in / ali drugi podatki brskanja. Vendar pa so takšne aplikacije lahko zasnovane tudi za zbiranje občutljivih informacij. Še huje je, da bi njihovi razvijalci lahko zbrane podatke prodali tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem) ali jih zlorabili za ustvarjanje prihodkov na druge načine. Zato je WebNavigatorBrowser lahko razlog za težave, povezane z brskanjem po varnosti, zasebnosti ali celo krajo identitete, ki vodijo do neželenih prenosov, namestitev. To so glavni razlogi, zakaj brskalnikom, kot je WebNavigatorBrowser, ne bi smeli zaupati (prenesti in namestiti).

Povzetek grožnje:
Ime Oglasi WebNavigatorBrowser
Vrsta grožnje Programska oprema / adware, podprta z oglasi
Imena zaznavanja DrWeb (Adware.Spigot.156), celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Simptomi Ogled oglasov, ki ne izvirajo s spletnih mest, ki jih brskate. Vsiljivi pojavni oglasi. Zmanjšana hitrost brskanja po internetu.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, potencialno neželeni programi (oglaševalska programska oprema)
Škoda Zmanjšana zmogljivost računalnika, sledenje brskalnikom - težave z zasebnostjo, morebitne dodatne okužbe z zlonamerno programsko opremo.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Še več primerov nezanesljivih brskalnikov, ki temeljijo na Chromiumu, je Brskalnik WebExplorer , Citrio , Varni brskalnik . Večini od njih je skupno to, da so zasnovani za prikazovanje oglasov in zbiranje določenih informacij. Prav tako je običajno, da so neuporabni / ne delujejo, kot so oglaševani. Če je tak brskalnik že nameščen v operacijskem sistemu, ga je treba odstraniti.

Kako se je adware namestil v moj računalnik?

V večini primerov uporabniki prenesejo in / ali namestijo potencialno neželene programe (PUA) na enega od teh načinov: s klikom na zavajajoče oglase, namenjene povzročanju prenosov, namestitve PUA z izvajanjem določenih skriptov ali skupaj z drugimi (običajno brezplačnimi) programi. V drugem primeru se to zgodi, ko so te aplikacije vključene v nastavitve za prenos in / ali namestitev drugih programov kot dodatne ponudbe. Ta metoda distribucije programske opreme se imenuje združevanje. Običajno ponudbe za prenos in / ali namestitev vključenih aplikacij lahko zavrnete v razdelku »Po meri«, »Napredno« ali drugih nastavitvah nastavitev. Vendar vsi uporabniki ne preverijo in spremenijo teh nastavitev. Če privzete nastavitve ostanejo nespremenjene, omogočajo prenos in / ali namestitev vseh vključenih aplikacij skupaj z želenimi programi.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Datotek in programov ne bi smeli prenašati prek vprašljivih virov, kot so omrežja Peer-to-Peer (npr. EMule, hudourniški odjemalci), neuradnih, vprašljivih spletnih mest, prenosnikov tretjih oseb itd., In jih ne bi smeli nameščati prek drugih namestitvenih programov. Priporočljivo je, da datoteke in programe prenašate z uradnih spletnih strani in prek neposrednih povezav. Poleg tega je treba za nastavitve prenosa in / ali namestitve, ki imajo kakršne koli nastavitve, preveriti ponudbe za prenos in / ali namestitev neželenih aplikacij. Običajno lahko takšne ponudbe zavrnete v nastavitvah »Napredno«, »Po meri«, »Ročno«. Vsiljivi oglasi, ki se prikazujejo na senčnih, vprašljivih straneh, bi morali ponavadi odpirati nezaupljive strani ali povzročati prenose, namestitve PUA-jev. Zato takšnih oglasov ne bi smeli klikniti. Če so v brskalniku nameščene sumljive, neželene razširitve, vtičniki ali dodatki, jih je treba odstraniti. Enako velja za tovrstno programsko opremo, ki je nameščena v operacijskem sistemu. Če je vaš računalnik že okužen z lopovskimi aplikacijami, priporočamo, da zaženete pregled z Malwarebytes za Windows da jih samodejno odpravi.

Prenesite spletno mesto za WebNavigatorBrowser:

spletno mesto za prenos programske opreme za webnavigatorbrowser

Namestitveni program WebNavigatorBrowser:

namestitveni program za programsko opremo webnavigatorbrowser

Videz brskalnika WebNavigatorBrowser:

domača stran oglaševalske programske opreme webnavigatorbrowser

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

wie man sich von ssh abmeldet

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev programske opreme WebNavigatorBrowser prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite morebitne neželene programe (na primer ' WebNavigatorBrowser '), izberite te vnose in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželene aplikacije, ki povzroča preusmeritve WebNavigatorBrowser, v računalniku preglejte morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite oglaševalsko programsko opremo iz internetnih brskalnikov:

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje oglasov WebNavigatorBrowser iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje oglasov WebNavigatorBrowser iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s strani webnavigatorbrowser, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Windows 10 hat keine gültige IP-Konfiguration

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov WebNavigatorBrowser iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje oglasov WebNavigatorBrowser iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Več orodij« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in jih odstranite.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s strani webnavigatorbrowser, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje oglasov WebNavigatorBrowser iz 1. koraka Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje oglasov WebNavigatorBrowser iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z oglasi z odstranitvijo webnavigatorbrowser, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

Wie schneide ich ein Bild in Gimp aus?
internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem oglasov s strani webnavigatorbrowser, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju oglasov webnavigatorbrowser iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o oglasih webnavigatorbrowser ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.

Zanimivi Članki

Kako vklopiti temni način v Firefoxu

Kako vklopiti temni način v Firefoxu

Mozilla Firefox ima temno temo. Naučite se vklopiti temno temo v Firefoxu in jo uporabiti na vsakem spletnem mestu, ki ga obiščete.

Samodejno spremenite barvno shemo terminala Linux glede na ozadje

Samodejno spremenite barvno shemo terminala Linux glede na ozadje

Pywal je priročen pripomoček, ki samodejno spremeni barvno shemo vašega terminala Linux glede na ozadje ozadja. Naučite se ga uporabljati.

POP-UP prevara s strani Apple Support Alert (Mac)

POP-UP prevara s strani Apple Support Alert (Mac)

Kako se znebiti Apple Support Alert POP-UP Scam (Mac) - Vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Preusmeritev Weknow.ac (Mac)

Preusmeritev Weknow.ac (Mac)

Kako se znebiti Weknow.ac Redirect (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Napredna programska oprema ScreenSnapshot [posodobljeno]

Napredna programska oprema ScreenSnapshot [posodobljeno]

Kako odstraniti napredno programsko opremo ScreenSnapshot [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

MyCouponsmart Adware (Mac)

MyCouponsmart Adware (Mac)

Kako se znebiti programske opreme MyCouponsmart (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti aplikacije, ki odpirajo place-web.com in podobne strani

Kako odstraniti aplikacije, ki odpirajo place-web.com in podobne strani

Kako odstraniti oglase Place-web.com - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Neželena aplikacija PC Mechanic

Neželena aplikacija PC Mechanic

Kako odstraniti neželeno aplikacijo PC Mechanic - vodnik za odstranitev (posodobljeno)


Kategorije