Kako posodobiti video gonilnike v operacijskem sistemu Windows 10?

Kako posodobiti video gonilnike v operacijskem sistemu Windows 10?

Kako enostavno posodobiti video gonilnike v sistemu Windows 10?

Gonilnik naprave je programska oprema, ki operacijskemu sistemu in drugi programski opremi omogoča interakcijo z določenimi napravami in strojno opremo. Voznik je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, kar jim omogoča nemoteno komunikacijo, saj jih pogosto razvijajo različni proizvajalci in podjetja. V večini primerov računalnik brez gonilnikov ne bi mogel pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno ali pa sploh ne bo delovala. Enako velja za grafično strojno opremo in gonilnike.

Grafični (video) gonilnik je programska oprema, ki vašemu operacijskemu sistemu in programom omogoča uporabo strojne opreme računalniške grafike. Posodobljeni grafični gonilniki so pomembni in pogosto zagotavljajo boljšo zmogljivost. Posodobitve gonilnikov običajno nudijo popravke napak in združljivost z novejšo programsko opremo. Večina gonilnikov, ki jih dobite z računalnikom ali sistemom Windows (prek storitve Windows Update), je dovolj dobrih in drugih gonilnikov ni treba nameščati ali posodabljati. Obstaja pa izjema za grafične gonilnike. Najpogostejši grafični kartici sta NVIDIA in AMD - oba proizvajalca pogosto izdata nove grafične gonilnike z velikimi izboljšavami v zmogljivosti.Zato boste morda morali opraviti nekaj manjših ročnih del, še posebej, če igrate igre, igrate najnovejše igre ali uporabljate novejšo grafično strojno opremo. V tem članku je prikazano, kako enostavno posodobite video gonilnike v sistemu Windows 10. Ponujamo tri glavne načine za posodobitev video gonilnikov (čeprav obstajajo tudi drugi načini za dosego tega). Izberite način, ki ustreza, vendar upoštevajte, da vsaka metoda zagotovo ne deluje. Če en način ne uspe, poskusite z drugim, dokler uspešno ne posodobite gonilnika za video.

WLAN hat eine gültige IP-Konfiguration

kako posodobiti video gonilnike v operacijskem sistemu Windows 10

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Posodobite svoj grafični gonilnik s programom Snappy Driver Installer

Eden od načinov posodobitve ali namestitve novih gonilnikov za naprave je, da to storite s pomočjo neodvisne programske opreme, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos potrebujete računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko celotno zbirko gonilnikov shrani brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek namestitvenega programa Snappy Driver Installer v tako imenovanih vozniških paketih, ki so samo zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Lahko tudi prikaže podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike ter ločuje posodobitve za katere morate znova zagnati računalnik, da jih boste lažje ločili od ostalih. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj.

posodobite gonilnike z namestitvenim gonilnikom

[Nazaj na kazalo]

Posodobite svoj grafični gonilnik prek sistema Windows

Če želite posodobiti grafični gonilnik prek sistema Windows, pojdite v Upravitelj naprav. Če želite odpreti upravitelja naprav, pojdite na Iskanje in vnesite 'naprava' in nato izberite 'Upravitelj naprav' iz rezultatov.

posodobite grafični gonilnik s sistemskim korakom 1

V oknu upravitelja naprav dvokliknite 'Adapterji zaslona' (ali kliknite puščico), da razširite ta razdelek. To bo prikazalo model in proizvajalca vaše grafične kartice.

posodobite grafični gonilnik s sistemskim korakom 2

Z desno miškino tipko kliknite ime modela grafične kartice in izberite 'Posodobi gonilnik' možnost.

posodobite grafični gonilnik s sistemskim korakom 3

So beheben Sie, dass die Taskleiste nicht funktioniert Windows 10

Windows vas bo vprašal, kako želite iskati gonilnike. Kliknite 'Samodejno poišči posodobljeno programsko opremo gonilnikov' . Windows bo zdaj našel in namestil gonilnike za vas.

posodobite grafični gonilnik s sistemskim korakom 4

[Nazaj na kazalo]

Posodobite grafični gonilnik in ga naložite od proizvajalca

Za nekatere vrste grafične strojne opreme, integrirane v prenosnike, gonilnikov morda ne boste mogli dobiti neposredno od proizvajalca. V tem primeru boste morda morali dobiti posodobljene gonilnike od proizvajalca prenosnika.

Če poznate proizvajalca in model kartice, boste morda morali poznati tudi vrsto vašega sistema, da prenesete pravi gonilnik. Če želite dobiti informacije o vrsti vašega sistema, vnesite 'informacije' v Iskanje in kliknite 'Sistemska informacija' .

posodobite svoj grafični gonilnik in ga prenesite iz 1. koraka proizvajalca

V oknu System Information poglejte zraven 'Tip sistema' za podrobnosti. Te informacije boste morda potrebovali, ko boste na spletni strani proizvajalca iskali pravi gonilnik. Če ne poznate proizvajalca in modela računalniške kartice, pojdite v upravitelj naprav, da ugotovite (to je prikazano v prejšnji metodi).

posodobite svoj grafični gonilnik in ga prenesite iz 2. koraka proizvajalca

Zdaj, ko imate vse potrebne podatke, pojdite na spletno stran proizvajalca grafične kartice (ali osebnega računalnika) in poiščite ustrezen gonilnik za svojo grafično kartico. Prenesite ga neposredno od proizvajalca kartice. Nekateri proizvajalci imajo pripomočke za preverjanje posodobitev, ki samodejno preverijo nove različice grafičnega gonilnika in vas opozorijo, tako da vam tega ni treba storiti ročno.

Upamo, da vam je ta članek pomagal pri uspešni posodobitvi gonilnikov.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako posodobite grafični gonilnik v sistemu Windows 10:

was ist csrss exe im taskmanager

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije