Kako nadgraditi MacBook s pogonom SSD?

Kako nadgraditi MacBook s pogonom SSD?

Kako nadgraditi MacBook z zamenjavo trdega diska z novim pogonom SSD?

Veliko ljudi se sprašuje, kako izboljšati delovanje svojih računalnikov MacBook. Dobra novica je, da Apple dovoljuje dve vrsti nadgradenj, ne da bi pri tem škodil vaši garanciji. Gre za nadgradnjo RAM-a (naključnega pomnilnika) in zamenjavo trdega diska. Če se vaš Mac zamrzne med večopravilnostjo (hkrati se zažene več aplikacij), je to lahko posledica pomanjkanja RAM-a v sistemu, če deluje počasi, vendar lahko še vedno dokončate svoje naloge, kar pomeni, da je trdi disk počasi izvaja branje / pisanje.

Možnost, da bi zamenjali stari trdi disk, ki je verjetno stari trdi disk (trdi disk), shranjevalna naprava, ki uporablja magnetno shrambo. Danes imajo računalniki trdi disk s trdim diskom SSD (SSD) in so v primerjavi z običajnimi trdi diski veliko hitrejši. Na žalost je njihovo razmerje med ceno in zmogljivostjo veliko slabše kot pogoni trdega diska, zato se morate odločiti, kaj je za vas pomembnejše - zmogljivost ali hitrost branja in pisanja. Ker veliko uporabnikov na različnih forumih za tehnično podporo ustvarja objave z vprašanjem, kako zamenjati trdi disk v starem računalniku Mac, smo se odločili, da v tem članku opišemo vse zahtevane korake.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Kako izbrati pravi SSD za vaš Mac?

  • Najprej morate vedeti nekaj specifikacij, da boste lahko pravilno izbirali. Priporočamo, da trde diske SSD uporabljate samo na računalnikih MacBook, izdanih leta 2009 ali kasneje, s hitrostjo vmesnika od 3,0 Gbps do 6,0 Gbps, še pomembneje pa je, da izberete trdi disk 6,0 Gbps. Verjetno razmislite, zakaj priporočamo nakup dražjega pogona, ne pozabite, da boste v prihodnosti svoj obstoječi računalnik zamenjali z novejšim, nato pa boste imeli možnost uporabe tega SSD-ja v ohišju ali drugem računalniku.
  • Zdaj je druga možnost, ki jo morate imeti na napravi, zmogljivost vašega novega trdega diska. Najcenejši SSD-ji prihajajo z 120–128 GB, verjetno menite, da je to precej prostora, vendar priporočamo, da preverite svoj obstoječi trdi disk, koliko prostora ste že porabili. Medtem ko se trdi disk uporablja samo za operacijski sistem in več uporabnih aplikacij, je 120 GB več kot dovolj, če pa imate glasbeno knjižnico iTunes in knjižnico fotografij ali videov, bo prostora na trdem disku hitro zmanjkalo. Upoštevajte, da bodo aplikacije, kot so urejanje fotografij, glasbe in videoposnetkov, delovale hitreje, medtem ko delujejo na pogonu SSD. Čeprav lahko za shranjevanje predstavnostne vsebine in nekaterih datotek, ki jih ne uporabljate mimogrede, uporabite zunanji trdi disk.
  • Druga zelo pomembna specifikacija bi bila hitrost branja in pisanja, večja je kot boljša. Ko se odločite za potrebno zmogljivost in izbirate med proizvajalci in modeli, vam priporočamo, da primerjate njihovo hitrost v tem določenem postopku.

[Nazaj na kazalo]

Potrebna orodja za zamenjavo trdega diska vašega MacBooka

Preden začnete kakršna koli dela, se prepričajte, da imate na voljo vsa potrebna orodja, preverite spodnji seznam.

  • Nov izbrani SSD.
  • Ohišje za zunanji pogon.
  • Izvijač velikosti # 00 in T6.
  • Programska oprema za kloniranje pogona.

[Nazaj na kazalo]

Pripravite SSD za namestitev

Obstajata dve metodi, s katerimi se lahko izognemo, v bistvu oba opravita isti postopek v drugačnem vrstnem redu. Karkoli izberete, sta oba pravilna in med seboj nimata nobenih prednosti. Eden od načinov bi bil, da novi SSD povežete prek ohišja in klonirate svoj zagonski pogon. Drugi bi bil namestitev novega SSD-ja v vaš MacBook in nato povezovanje starega zagonskega pogona skozi ohišje, zagon in nato izvedba postopka kloniranja. Za začetek povežite svoj novi SSD prek ohišja in na računalniku MacBook zaženite aplikacijo Disk Utility, izberite nov trdi disk in ga izbrišite ter nastavite format kot Mac OS Extended (Journaled). Ko se postopek formatiranja konča, uporabite svojo programsko opremo za kloniranje, ki jo lahko predlagamo za uporabo Cloner za kopiranje, ki vam ponuja 30 dni brezplačnega preskusnega obdobja. Po postopku kloniranja znova zaženite MacBook in po zvoku ob zagonu pridržite tipko z možnostmi, v odprtem meniju izberite nov SSD kot zagonski pogon. Če se računalnik pravilno zažene, to pomeni, da je bil postopek kloniranja uspešen. Lahko pa se odločite, da ssd namestite v svoj MacBook in nato povežete zagonski pogon skozi ohišje, formatirate nov SSD in klonirate stari zagonski disk.

format-disk

[Nazaj na kazalo]

Namestite SSD v svoj MacBook

Če želite namestiti SSD v MacBook, obrnite računalnik, poiščite 10 odprtin za vijake in z izvijačem # 00 odstranite vse. Upoštevajte, da vijake shranite v škatlo ali kaj podobnega, da boste prepričani, da ne bodo izgubljeni. Odstranite dno vašega MacBooka, saj bi se moral enostavno odstraniti, brez kakršne koli sile. Če je ne morete sneti, poglejte, morda ste zamudili nekaj vijakov. Poiščite trdi disk v kotu, držal ga bo plastični nosilec, odstranite vijake, da sprostite držalo in dvignite trdi disk. Z izvijačem T6 odklopite konektor SATA, previdno odstranite plastični trak in pritrdilne vijake na straneh trdega diska. Na novi trdi disk SSD dodajte pritrdilne vijake in plastični trak, vtaknite konektor SATA in ga vstavite v gumijasta držala. Privijte plastični nosilec, nato pa znova pritrdite ohišje vašega MacBook-a. Nazadnje zaženite računalnik. Če ste pred namestitvijo v SSD shranili klonirano kopijo zagonskega diska, držite tipko možnosti takoj po zagonu zvoka in izberite SSD kot zagonski trdi disk. V nasprotnem primeru povežite svoj stari zagonski pogon skozi ohišje in sledite zgornjim korakom. Če želite dokončati nadgradnjo, ko se MacBook zažene, odprite System Preferences in izberite Startup disk in izberite nov SSD kot privzeti.

select-startup-disk

[Nazaj na vrh]