Kako naložiti 4K video na YouTube kot profesionalec

Kako naložiti 4K video na YouTube kot profesionalec

Vse, kar morate vedeti o nalaganju videoposnetkov 4K v YouTube na Macu

Ustvarjanje videoposnetkov je za mnoge strast. Vseeno je, ali videoposnetke ustvarjate kot svoje delo ali kot hobi. Ko ustvarite odličen video, na katerega ste ponosni, ga želite deliti z drugimi. Eden najboljših krajev za to je YouTube, saj je platforma številka ena za izmenjavo videoposnetkov o različnih temah.

Čeprav je YouTube odličen za skupno rabo videoposnetkov, je ustvarjalcem lahko neusmiljen, saj je standard vsebine in kakovosti videa visok. Če želite to storiti kot YouTuber, morate ustvariti ne samo vrednost gledalca, temveč tudi videoposnetke z visoko ločljivostjo. To je precej pomembno, saj si bo vaše občinstvo morda želelo ogledati tudi vaše videoposnetke na računalniškem zaslonu ali pametnem televizorju 4K.Kako naložiti 4K video na YouTube

Tudi višja ločljivost videoposnetka lahko pomaga pri višji uvrstitvi v iskalnem omrežju, saj je eden najvplivnejših dejavnikov razvrščanja. Ker je večina videoposnetkov v YouTubu že v visoki ločljivosti, boste z objavo svojih videoposnetkov v 4K prišli do večjega občinstva.

Če ne veste, kaj je ločljivost 4K, pomeni, da ima zaslon 3.840 vodoravnih in 2.160 navpičnih slikovnih pik.

Če ste novinec in želite tedensko objaviti 3-4 videoposnetke, je to težko objaviti z objavo 4K videoposnetkov, saj vas lahko drastično upočasni. Razen če imate izjemno hitro internetno hitrost, lahko to bistveno pospeši celoten postopek. Video datoteke zavzamejo tudi veliko več prostora za shranjevanje, traja dlje časa za uvoz, nalaganje, shranjevanje, izvoz itd. Pomembno je tudi, da imate napravo, ki lahko ureja in upodablja 4K video, saj zahteva veliko sredstev.

Če ste se odločili, da želite ustvariti videoposnetke v ločljivosti 4K, spodaj najdete priporočene nastavitve kodiranja, kako naložiti videoposnetek v YouTube, kakšne težave lahko naletite in še več.

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Priporočena nastavitev za prenos videoposnetkov 4K v YouTube

Da bi bil postopek nalaganja čim bolj tekoč, je YouTube ponudil uradne priporočene nastavitve kodiranja za nalaganje. Če ne veste, kaj je kodiranje, se video datoteka stisne, tako da se shrani kot tekoči video in ne kot posamezne slike.

Uradna priporočila za YouTube posebej za hitrost prenosa videoposnetkov 4K:

 • Priporočena bitna hitrost videoposnetka:

SD SD 2160p (4K)

Standardna hitrost sličic (24,25,30): 35–45 Mbps

was ist ein dämon

Visoka hitrost sličic (48,50,60): 53–68 Mbps

2160p (4K) HDR

Standardna hitrost sličic (24,25,30): 44–56 Mbps

So löschen Sie einen Ordner, der in einem anderen Programm geöffnet ist

Visoka hitrost sličic (48,50,60): 66–85 Mbps

 • Priporočena bitna hitrost zvoka:

Mono: 128 kbps

Stereo: 384 kbps

5,1: 512 kbps

Za druga priporočila glede nastavitve pojdite tukaj .

Kar zadeva video format, je po mnenju YouTube najboljši format MP4.

[Nazaj na kazalo]

Uredite video pred nalaganjem v YouTube

Preden se karkoli lotite s posnetki, ki ste jih posneli, ne pozabite, da se oblike videoposnetkov razlikujejo glede na napravo, s katero posnamete te videoposnetke. Velika razlika je, če na primer uporabite iPhone v primerjavi z vrhunsko kamero. 4K RAW je sestavljen iz bistveno višjih bitnih hitrosti kot video posnetki, posneti s telefonom, kar pomeni, da potrebuje veliko več prostora za shranjevanje in sistemske moči.

Ne glede na napravo, ki jo uporabljate, je priporočljivo, da svoj 4K video uredite in pretvorite tako, da ustreza zahtevam platforme za nalaganje. V nasprotnem primeru lahko pri nalaganju naletite na težave. Na trgu lahko najdete veliko programov za urejanje, odvisno od tega, kaj potrebujete in vašega proračuna.

Če svojo kariero šele začenjate v svetu ustvarjanja videoposnetkov ali želite ustvariti videoposnetke kot hobi, verjetno ne želite plačati norega denarja za urejanje programske opreme. Včasih drago ne pomeni nujno tudi boljšega. Priporočamo, da preizkusite programski paket, kot je VideoProc, ki bi bil več kot dovolj za začetnike. Programska oprema je podprta v računalnikih Mac z OS X Snow Leopard (10.6) ali novejšimi.

VideoProc ponuja:

 • Enostaven za uporabo s preprostim vmesnikom.
 • Optimizirano za nalaganje 4K videoposnetkov na YouTube, kar omogoča, da se začetniki veliko lažje držijo specifikacij, ki jih priporoča YouTube.
 • Podpira grafične procesorje Intel, AMD in NVIDIA za pospeševanje strojne opreme.
 • Lahko obdeluje videoposnetke 4K iz različnih naprav, kot so vaš telefon, Go Pro, DSLR in druge.
 • Podpira približno 370 vhodnih kodekov video, avdio, DVD, video delitev in skupno rabo glasbe.
 • Podpira več kot 420 izhodnih video, avdio, naprav, slik, podnapisov.
 • Ponuja orodje za stabilizacijo videoposnetkov, popravljanje popačenja objektiva ribje oko iz orodja za videoposnetke z akcijskimi kamerami, orodje za odstranjevanje neželenega hrupa v ozadju in še več.
 • Več profesionalnih učinkov.
 • VideoProc ponuja brezplačno preskusno različico, kjer lahko raziščete vse ponujene funkcije in se odločite, ali je to program za urejanje za vas.

[Nazaj na kazalo]

Kako naložiti video 4K v YouTube

Postopek nalaganja v YouTube ni zapleten, ima pa veliko korakov, ki jih morate narediti. Ko videoposnetek pripravite in ga pretvorite v format MP4, ga lahko končno naložite.

Če želite svoj video naložiti v YouTube, sledite spodnjim korakom:

1. Odprite brskalnik in pojdite na YouTube.com .
2. Prijavite se v svoj račun in v desnem kotu menijske vrstice kliknite na ' Ustvari ikona, ki je videti kot kamera s plusom .
3. Nato izberite ' Naloži video '.

Kliknite Naloži video

Štiri. Povleci in spusti video datoteko v okno za nalaganje ali kliknite na ' Izberite Datoteka ', izberite svojo datoteko in kliknite na' Odprto '.

Povlecite in spustite video, da naložite okno

5. Medtem ko YouTube obdeluje vaš video, zapišite naslov in opis .

Zapišite naslov in opis videoposnetka

6. Izberite a sličica videoposnetka od ponujenih ali naložite po meri.
6. Pomaknite se navzdol in izberite Občinstvo '. Razširi ' Starostne omejitve (napredne) 'za upravljanje nastavitev starostne omejitve.

Upravljanje starostnih omejitev

7. Kliknite na ' Več možnosti ', da označite svoj video z iskalnimi ključnimi besedami, upravljate podnapise, komentarje in še več.

Razširi več možnosti

8. Kliknite na ' Naslednji 'in izberite, če želite video posnetku dodati promocije.

Videoposnetku dodajte promocije

9. Nato kliknite na ' Naslednji , počakajte, da se videoposnetek 100% obdela, in objavi vaš video.

LAN-Verbindung hat keine gültige IP-Konfiguration Windows 7

Objavite svoj video v YouTubu

10. Vi tudi kal urnik objavljena bo kasneje samodejno.

Načrtujte objavo svojega videoposnetka v YouTubu

Diensthost lokales System hohe Netzwerkauslastung

[Nazaj na kazalo]

Težave, ki se lahko pojavijo, in kako jih rešiti med nalaganjem videoposnetkov 4K na YouTube

Včasih lahko pri nalaganju video datotek naletite na težave. V tem poglavju boste našli informacije o tem, kakšne težave bi se lahko pojavile in kako jih rešiti.

 • Velikost ali dolžina datoteke presega omejitve

Privzeto lahko naložite videoposnetke, dolge do 15 minut. Če želite objavljati več kot 15 minut, morate potrditi svoj Google Račun. Če želite preveriti, ali je vaš račun preverjen, pojdite tukaj . Če je bil postopek preverjanja uspešen, boste videli besedo ' Omogočeno '.

Ko je postopek preverjanja končan, lahko dosežete največjo dovoljeno velikost video datoteke 128 GB ali 12 ur dolga.

Če želite po preverjanju računa naložiti isti videoposnetek, se morate prijaviti v svoj račun YouTube in nato znova naložiti.

 • Ni podprta oblika

Če vidite sporočilo ' Neveljavna oblika datoteke ', video datoteka, ki jo želite naložiti, je v obliki, ki je YouTube ne podpira.

Pojdi tukaj preveriti, katere oblike zapisa YouTube podpira. Kot smo že omenili, je najboljši video format za YouTube MP4.

 • Objavljenega videoposnetka 4K ni mogoče predvajati v višjih ločljivostih

Brez panike. Ko prvič objavite svoj 4K video, bo sprva v nizki ločljivosti. To je zato, ker YouTube potrebuje čas za obdelavo visoke ločljivosti. Traja lahko do nekaj ur, dokler si videoposnetek ne omogoči ogleda v 4K.

Čas obdelave z visoko ločljivostjo je odvisen od velikosti, dolžine, formata, hitrosti sličic in ločljivosti vašega videoposnetka.

Če ne želite, da se videoposnetek vidi brez možnosti visoke ločljivosti, ga lahko naložite kot neobjavljen in objavite, ko je na voljo ločljivost 4K.

Če imate druge težave, sledite navodilom tukaj Spodaj ' Odpravite težave pri nalaganju '.

[Nazaj na kazalo]

Upamo, da je bil ta članek koristen!

V spodnjem videoposnetku so navodila za prenos videoposnetka na YouTube.

Video o nalaganju videoposnetkov 4K v YouTube na Macu

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije