Kako uporabiti pripomoček Grab v macOS in Mac OS X?

Kako uporabiti pripomoček Grab v macOS in Mac OS X?

Kako zagnati in uporabiti pripomoček Grab v macOS in Mac OS X?

Številni uporabniki Maca že poznajo mapo Utility in uporabna orodja, ki jih vsebuje, kot so Terminal, Activity Monitor, Disk Utility, Console, Keychain Access itd. Nekatere od teh aplikacij so koristne pri iskanju rešitev za težave, s katerimi ste se morda srečali.

Med temi koristnimi aplikacijami je Grab, ki temelji na zajemanju slike računalniškega zaslona. Mac OS ima vgrajene funkcije za zajem zaslona, ​​dosegljive so s kombinacijami tipkovnic, kot so Command, Shift in 3 ali 4, vendar je aplikacija Grab veliko zmogljivejša in vključuje različne formate slik, funkcijo posnetka zaslona časovnika in več. V tem članku bomo zajeli vse vrste posnetkov zaslona, ​​odpravljanje težav in navodila za nastavitev aplikacije Grab za zagotavljanje kakovostnih slik.zgrabi-uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

selbst zugewiesene ip-adresse mac fix

Zmogljivosti Grab

Kot smo že omenili, ima aplikacija Grab večjo funkcionalnost kot vgrajena funkcija posnetka zaslona Mac - tukaj je jasen pogled na njen potencial:

 • Je sposoben zajeti le del zaslona.
 • Zajema izbrano okno.
 • Izvede časovni posnetek zaslona. Ta funkcija omogoča zajem zaslona po 10 sekundah.
 • Omogoča izbiro vrste kazalca (kurzorja) in tudi prikaz ali skrivanje na posnetkih zaslona. Če želite nastaviti nastavitve kazalca, odprite Grab Preferences in izberite vrsto kazalca ali ga onemogočite.
 • Fotografira celoten zaslon, vključno z zasloni z več monitorji.
 • Shrani slike v različne slikovne formate, kot so JPEG, PNG in TIFF.
 • V lasti ima majhen opis orodja, ki prikazuje natančne koordinate kazalca, ki se spremeni v količino slikovnih pik, izbranih pri izbiri območja.

zagrabi

[Nazaj na kazalo]

Uporaba pripomočka Grab

Ta aplikacija ima preprost vmesnik, vendar so nekateri koraki morda zmedeni. Tu gremo korak za korakom, čeprav vse funkcije Grab. Aplikacijo lahko zaženete na več načinov. Kot smo že omenili, je aplikacija v mapi Utilities, zato lahko za zagon Grab-a uporabimo Spotlight, lansirno ploščo ali iskalnik. V iskalniku pojdite na Applications, izberite Utilities in izberite Grab. V lansirni plošči je Grab znotraj Other.

žaromet

Naredite posnetek zaslona izbranega območja na zaslonu

Ko se aplikacija zažene, v meniju Grab na vrhu zaslona kliknite Capture (Zajem) in nato izberite Selection (Izbira) ali na tipkovnici preprosto pritisnite Shift, Command in A Opazili boste informativno sporočilo Grab. Zdaj z vlečenjem z miško izberite želeno območje. Ko končate z izbiro, se slika prikaže v novem oknu, kjer jo lahko shranite v določeno ciljno mapo z imenom datoteke, ki ste jo navedli.

select-grab-draggin

Fotografirajte želeno okno

V meniju Grab izberite Capture in nato Window ali preprosto pritisnite bližnjično tipko Shift, Command in W. V pojavnem oknu kliknite Select Window. Z levim klikom izberite okno, potrebno za zajem, in ga shranite.

okno

Zajemite celoten zaslon

V meniju Grab izberite Capture, izberite Screen ali preprosto pritisnite kombinacijo tipk Command in Z, da začnete zajemati celoten zaslon. Pojavilo se bo informativno sporočilo, da bo slika posneta, ko kjer koli (zunaj sporočila) kliknete zaslon.

So verwenden Sie die Kaspersky-Rettungsdiskette

zaslon

Izvedite časovni posnetek zaslona

Če želite zagnati funkcijo posnetka zaslona s časom, v meniju Grab pojdite na Capture in izberite časovni zaslon ali uporabite bližnjico na tipkovnici Shift, Command in Z. Odprlo se bo okno za aktiviranje, ki bo zapustilo 10 sekund pred zajemom od trenutka, ko ste kliknili Start Timer. Ta funkcija bo posnela celoten zaslon - zelo koristna je, ko morate narediti posnetek zaslona menijev ali možnosti menija.

timed-screenshot-grab

Preverite podrobnosti posnetega zaslona

Če želite poiskati informacije o zajemanju zaslona, ​​kliknite Window in izberite Inspector ali pa preprosto pritisnite Command in 1 skupaj. Te informacije so na voljo, preden se slika shrani, zato lahko dimenzije in velikost datoteke preverite s formatom TIFF, ki je privzeti format Grab za zajem zaslona. To obliko lahko spremenite, ko ne shranite posnetka zaslona.

inspect-image-grab

Kvaliteta slike

Pogosto je koristno spremeniti ločljivost slike. Aplikacija Grab običajno zajema slike v visoki ločljivosti, vendar je to omejeno na ločljivost vašega zaslona. Če želite doseči boljšo kakovost posnetka zaslona, ​​zagotovite, da ima zaslon najvišjo razpoložljivo ločljivost. Če želite spremeniti ločljivost zaslona naprave, odprite sistemske nastavitve sistema Mac in izberite Zasloni. Preverite, ali je zaslon nastavljen na največje število slikovnih pik, ki je na voljo.

ločljivost zaslona

[Nazaj na kazalo]

Spremenite privzeto obliko zaslona

Privzeta oblika zapisa pri shranjevanju posnetkov je običajno PNG in jo je mogoče enostavno spremeniti s pomočjo terminala in nekaj preprostih ukazov. Mac podpira formate PNG, JPG, TIFF, GIF in PDF, zato lahko izberete katero koli od njih. Zaženite terminal, ki je v mapi Utilities ali uporabite žaromet.

net::err_spdy_protocol_error
 • Če želite za privzeti nastaviti format JPEG, vnesite ukaz terminala: privzeto napišite com.apple.screencapture type jpg
 • Če želite nastaviti TIFF, vnesite: privzeto napišite com.apple.screencapture type tiff
 • Če želite nastaviti GIF, vnesite: privzeto napišite com.apple.screencapture type gif
 • Nastavite PDF, vrsta: privzeto napišite com.apple.screencapture type pdf
 • Če želite vrniti obliko v PNG, vnesite: privzeto napišite com.apple.screencapture type png

Spremembe ne bodo začele veljati, dokler znova ne zaženete računalnika Mac. Lahko pa uporabite tudi dodatni ukaz terminala: killall SystemUIServer. Mac se bo nato moral znova zagnati in sistem bo uporabil nove nastavitve.

terminal-change-format

[Nazaj na kazalo]

Pripomoček Grab je prenehal delovati po posodobitvi macOS

Občasno aplikacija morda ne bo delovala po posodobitvi sistema. Ta težava je lahko posledica poškodovane datoteke z nastavitvami Grab. Če želite preveriti, ali je v vašem sistemu tako, odprite Finder, v meniju Finder na vrhu zaslona izberite Go, izberite Go to Folder in vnesite naslednjo pot: ~ / Library / Preferences / com.apple.grab.plist in pritisnite vrnitev. Premaknite izbrano datoteko v koš ali namizje in znova zaženite Mac. Ko se računalnik popolnoma znova zažene, poskusite znova zagnati Grab. Če je ta korak pomagal, izbrišite staro datoteko z nastavitvami. V nasprotnem primeru poskusite znova namestiti aplikacijo Grab z obnovitvijo macOS. Če nobena od teh rešitev ne odpravi težave, lahko znova namestite macOS.

preference-file-grab

Podrobni koraki kako znova namestiti macOS -.

Druga možnost za posnetek zaslona na Macu je uporabite vgrajeno funkcijo posnetka zaslona.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje uporabo pripomočka Grab v macOS in Mac OS X

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije