Kako uporabljati Windows Defender v sistemu Windows 10?

Kako uporabljati Windows Defender v sistemu Windows 10?

Kako uporabljati Windows Defender v sistemu Windows 10 in brezplačno zaščititi svoj računalnik

Windows Defender je protivirusni program, ki je popolnoma integriran del sistema Windows 10. Ponuja sprotno zaščito pred različnimi grožnjami, kot so adware, vohunska programska oprema in virusi. Windows Defender je hiter in učinkovit ter ne zapravlja sistemskih virov. Windows Defender je eden najpogosteje uporabljanih protivirusnih programov. Za zaščito računalnika programska oprema s pomočjo optičnega branja s podpisom primerja potencialne viruse z bazo podatkov o znanih grožnjah. Uporablja tudi analizo, ki spremlja programsko opremo in druge atribute za iskanje nove zlonamerne programske opreme ali groženj, ki hitro spremenijo kodo, da se izognejo zaznavanju. Vse, kar je označeno kot sumljivo, se pošlje Microsoftu v nadaljnjo analizo.

Windows Defender deluje v ozadju, vendar ga lahko 'preložite', če ne želite, da ga motijo. Lahko tudi optično preberete posamezne datoteke ali naredite popolno skeniranje. Defender tudi pregleda nove pogone, ki so povezani z računalnikom. Če uporabljate najnovejšo različico sistema Windows 10, imate na voljo zmogljiv komplet zaščite z različnimi uporabnimi orodji in minimalnim vplivom na delovanje sistema. Windows Defender ima v operacijskem sistemu odličen videz in občutek, ki zagotavlja ustrezno obrambo vašega računalnika. V tem članku si bomo podrobneje ogledali to programsko opremo.kako uporabljati Windows Defender v operacijskem sistemu Windows 10

Windows 10 zu grub hinzufügen

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Preverite zgodovino skeniranja Defenderja in kaj je v karanteni

Ogledate si lahko zgodovino programa Defender in si ogledali blokirano in karantensko zlonamerno programsko opremo ter dobili več informacij o njej. Kliknite Start in vnesite 'braniti' v Iskanju. Kliknite »Varnostni center Windows Defender«, ki bo prikazan kot eden od rezultatov.

preverite zgodovino skeniranja Windows Defender in predmete v karanteni 1. korak

V oknu Windows Defender Security Center pojdite na „Zaščita pred virusi in grožnjami“ ikona na levi, ki je videti kot prazen ščit. Kliknite 'Zgodovina skeniranja'.

preverite zgodovino skeniranja Windows Defender in predmete v karanteni 2. korak

Tu lahko vidite, da so karantenske niti izolirane in preprečene, da bi se izvajale v vaši napravi. Prav tako bodo občasno odstranjeni, če sploh obstajajo grožnje. Lahko jih takoj odstranite ali si ogledate celotno zgodovino, če želite več podrobnosti o najdenih grožnjah.

preverite zgodovino skeniranja Windows Defender in predmete v karanteni 3. korak

Karantenske predmete lahko tudi obnovite, vendar najprej morate biti prepričani, da ne bodo škodovali vašemu računalniku. Če niste prepričani, jih pustite v karanteni.

windows 10 systemwiederherstellung über eingabeaufforderung

[Nazaj na kazalo]

Ročno preglejte računalnik za viruse

Previdnost je ključ do varnosti. Windows Defender ponuja sprotno zaščito in redno skenira vaš računalnik, vendar to lahko kadar koli naredite ročno, kadar koli želite. Zagon dodatnega pregleda ne bo škodoval. S klikom lahko izvedete hiter ročni pregled 'Hitri pregled' .

ročno poiščite viruse v koraku 1 v programu Windows Defender

Če menite, da hitro skeniranje morda ne bo dovolj, izberite eno od naprednih možnosti skeniranja. Obstajajo tri napredne vrste skeniranja: 1) 'Celotno skeniranje' 2) 'Pregled po meri' in, 3) 'Windows Defender Offline scan' . Kaj je razlika?

1) Popolno skeniranje preveri vsako datoteko in zagnani program v računalniku, vendar traja največ časa (običajno več kot eno uro).
2) Skeniranje po meri vam omogoča, da izberete določene datoteke in mape, ki jih želite optično prebrati. Optično branje lahko izvedete tako, da z desno miškino tipko kliknete določeno datoteko ali mapo in izberete 'Optično branje z Windows Defenderjem' . To je najboljši način prihranka časa s pregledovanjem samo določenih datotek.
3) Pregled brez povezave omogoča skeniranje računalnika, preden naloži sistem Windows. Nekaj ​​zlonamerne programske opreme je med odstranjevanjem sistema Windows težko odstraniti, zato lahko izbira te možnosti pomaga najti in odstraniti težave pred zagonom sistema Windows.

ročno poiščite viruse v 2. koraku Windows Defender

[Nazaj na kazalo]

was ist die neueste version von itunes für mac

Prilagodite nastavitve zaščite pred virusi

Če želite iz kakršnega koli razloga onemogočiti nastavitve, kot so sprotna zaščita, zaščita v oblaku itd., Lahko enostavno dostopate do njih 'Nastavitve zaščite pred virusi in grožnjami' . Windows Defender samodejno omogoči sprotno zaščito po pretečenem času, zato ne boste predolgo ostali nezaščiteni. Predlagamo, da te nastavitve ostanejo nespremenjene, če pa jih morate spremeniti, si jih lahko ogledate v glavnem „Zaščita pred virusi in grožnjami“ okno. Za dostop do njih kliknite 'Nastavitve zaščite pred virusi in grožnjami' .

prilagodite nastavitve zaščite pred virusi 1. korak

Te nastavitve lahko onemogočite in omogočite tako, da vklopite / izklopite.

2. prilagodite nastavitve zaščite pred virusi

[Nazaj na kazalo]

Dodaj ali odstrani izključitve za datoteke in mape

Če obstajajo datoteke, za katere ne želite, da jih Windows Defender optično prebere, jih lahko preprosto izključite iz postopka optičnega branja. Pomaknite se navzdol v 'Nastavitve zaščite pred virusi in grožnjami' okno za iskanje 'Dodaj ali odstrani izključitve' .

dodajte ali odstranite izključitve za zaščito pred virusi v 1. koraku programa Windows Defender

Kliknite 'Dodaj ali odstrani' izključitve in nato kliknite 'Dodaj izključitev' za dodajanje ali odstranjevanje elementov, ki jih želite izključiti iz protivirusnih pregledov programa Windows Defender. Izberete lahko eno datoteko, mapo, vrsto datoteke ali postopek, ki ga želite izključiti. Poiščite element v sistemu Windows in ga izberite.

dodajte ali odstranite izključitve za zaščito pred virusi v 12. koraku Windows Defender

[Nazaj na kazalo]

Der pvp.net-Patcher-Kernel funktioniert nicht mehr

Ostanite posodobljeni

Pomembno je, da imate nameščen posodobljen protivirusni program. Windows Defender samodejno preveri, ali so na voljo posodobitve, vendar ročno preverjanje, ali so na voljo posodobitve, prej uporabi pomembne posodobitve. Pojdi do „Zaščita pred virusi in grožnjami“ in kliknite 'Posodobitve zaščite' na dnu.

posodobite svoj Windows Defender 1. korak

Kliknite 'Preveri za posodobitve'. Če najdete posodobitve, jih bo Windows Defender takoj namestil.

posodobite svoj Windows Defender 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Video, kako prikazujemo uporabo programa Windows Defender v sistemu Windows 10:

[Nazaj na vrh]