Kako si ogledati skrite datoteke

Kako si ogledati skrite datoteke

Kako omogočiti možnost »Pokaži skrite datoteke, mape in pogone« v sistemih Windows 10 in 7

Skrite datoteke ali skrite mape običajno niso vidne uporabnikom sistema Windows. Operacijski sistem Windows skriva veliko sistemskih datotek in map, da se izogne ​​brisanju, nenamernim spremembam, premikanju itd. Drug preprost razlog za skrivanje datotek in map je, da sistem Windows ne povzroča nereda. Na ta način se Microsoft poskuša izogniti motečim uporabnikom z 'nepotrebno' datoteke tako, da jih skrije.

V nekaterih primerih bodo uporabniki morda morali dostopati do teh skritih datotek ali map, kar je enostavno. Ne pozabite pa, da bi morale skrite datoteke na splošno ostati skrite. Če jih pustite vidne, lahko pride do nenamernega brisanja, sprememb itd., Kar lahko vodi do nestabilnosti sistema. Če si morate iz nekega razloga ogledati skrite datoteke, priporočamo, da jih po končanem delu vrnete v skrito stanje.V tem priročniku prikazujemo, kako omogočiti 'Prikaži skrite datoteke, mape in pogone' možnost v operacijskih sistemih Windows 10 in 7 v samo nekaj kliki. Preprosto sledite spodnjim korakom.

pokaži skrite datoteke

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Bootfähigen usb von iso ubuntu erstellen

Oglejte si skrite datoteke v sistemu Windows 10

Če želite omogočiti 'Pokaži skrite datoteke' možnost v operacijskem sistemu Windows 10, vnesite 'možnosti mape' ali 'možnosti raziskovalca datotek' in kliknite 'Možnosti File Explorer' rezultat.

pokaži skrite datoteke v operacijskem sistemu Windows 10, korak 1

V oknu File Explorer Options poiščite in kliknite 'Pogled' zavihek. Poišči 'Prikaži skrite datoteke, mape in pogone' pod Napredne nastavitve. Izberite ga in kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe. Zdaj bodo prikazane vse skrite datoteke, mape in pogoni. Ko končate z njimi, priporočamo, da znova omogočite 'Ne prikaži skritih datotek, map ali pogonov' možnost.

pokaži skrite datoteke v operacijskem sistemu Windows 10, korak 2

Ukazni poziv in z njim povezani ukazi lahko uporabite za ogled skritih datotek. Ukazni poziv je vnosno polje zaslona uporabniškega vmesnika na osnovi besedila, aplikacije za razlago ukazne vrstice, ki je na voljo v večini operacijskih sistemov Windows. Uporablja se za izvajanje vnesenih ukazov, ki se večinoma uporabljajo za avtomatizacijo opravil s skripti in paketnimi datotekami, izvajanje naprednih skrbniških funkcij, odpravljanje težav in reševanje nekaterih vrst težav s sistemom Windows. Če želite uporabiti ukazni poziv, morate vnesti veljaven ukaz skupaj z vsemi neobveznimi parametri. Nato izvrši ukaz, kot je bil vnesen, in izvede katero koli nalogo ali funkcijo, za katero je zasnovan za izvajanje v sistemu Windows. V tem priročniku opisujemo, kako odpreti ukazni poziv in ukaze, ki se uporabljajo za ogled skritih datotek v določenem imeniku. Če želite zagnati povišani ukazni poziv (da ga zaženete kot skrbnik), vnesite 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat, nato izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

pokaži skrite datoteke v Windows 10, korak 3

Firefox sagt, dass die Verbindung nicht sicher ist

Če želite videti vse skrite datoteke in skrite imenike v trenutnem imeniku (tistem, ki ste ga odprli / trenutno delate), vnesite 'ti / ah' in na tipkovnici pritisnite Enter.

pokaži skrite datoteke v oknu 10, korak 4

Če želite videti vse skrite datoteke v trenutnem imeniku, vendar ne želite, da bi bili prikazani skriti podimeniki, vnesite 'dir / ah-d' in na tipkovnici pritisnite Enter.

pokaži skrite datoteke v oknu 7, korak 5

Če želite, da se prikažejo vse datoteke in imeniki, vključno s skritimi datotekami in skritimi imeniki trenutnega imenika, vnesite 'dir' in na tipkovnici pritisnite Enter.

pokaži skrite datoteke v operacijskem sistemu Windows 10, korak 5

Če vtipkate in izvedete datoteko 'attrib' ukaz, boste videli vse datoteke, shranjene v trenutnem imeniku, z njihovimi atributi na levi strani imeniške poti in imenom datoteke. Datoteke, ki so 'H' črka ob njih bodo skrite datoteke.

pokaži skrite datoteke v oknu 10, korak 6

The 'atrib | več ' ukaz vam omogoča, da vidite več datotek (če jih je preveč in ne vidite vseh hkrati).

pokaži skrite datoteke v oknu 10, korak 7

Zdaj bi morali vedeti, kako omogočiti in onemogočiti 'Prikaži skrite datoteke, mape in pogone' možnost v operacijskem sistemu Windows 10.

[Nazaj na kazalo]

Oglejte si skrite datoteke v operacijskem sistemu Windows 7

Če si želite ogledati skrite datoteke in mape ali pogone v sistemu Windows 7, pojdite na nadzorno ploščo in kliknite 'Začni' in nato kliknite 'Nadzorna plošča' možnost.

pokaži skrite datoteke v operacijskem sistemu Windows 7, korak 1

Na nadzorni plošči poiščite 'Možnosti mape' in kliknite. Če je okno menija Nadzorna plošča prikazano drugače, kot je prikazano tukaj, ga nastavite za ogled do 'Velike ikone' v zgornjem desnem kotu.

pokaži skrite datoteke v oknu 7, korak 2

V oknu Možnosti mape poiščite in kliknite 'Pogled' , nato poiščite 'Prikaži skrite datoteke, mape in pogone' pod Napredne nastavitve. Izberite ga in kliknite 'Uporabi' da shranite spremembe. Zdaj bodo prikazane vse skrite datoteke, mape in pogoni. Ko končate z njimi, priporočamo, da znova omogočite 'Ne prikaži skritih datotek, map ali pogonov' možnost.

pokaži skrite datoteke v oknu 7, korak 3

Uporabite lahko tudi ukaze ukaznega poziva. Enaki koraki veljajo za Windows 10 in Windows 7.

Upamo, da je bil ta priročnik koristen in da veste več o skritih datotekah in mapah, zakaj so skrite in kako si jih ogledati. Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s to temo, ne oklevajte in pustite komentar v spodnjem oddelku.

Persönlicher Cloud-Server Linux

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako si ogledate skrite datoteke:

[Nazaj na vrh]