Virus HxTsr.exe

Kako odstraniti virus HxTsr.exe - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje virusov HxTsr.exe

Kaj je HxTsr.exe?

HxTsr.exe (skrita izvršljiva datoteka za sinhronizacijo oddaljenih strežnikov) je zakonita datoteka, ki jo lahko najdete v operacijskih sistemih Microsoft Windows. Ta datoteka / postopek je del Microsoftovega Outlooka, izdelka MS Office, vendar kiber kriminalci lahko njegovo ime uporabljajo za prikrivanje zlonamernih programov. Datoteko s tem imenom bi lahko mehanizmi za odkrivanje virusov zaznali kot grožnjo.

Zlonamerna programska oprema HxTsr.exeGlavni namen originalne datoteke HxTsr.exe je vzpostaviti in vzdrževati povezavo med različicama Microsoft Outlook 2013 in 2016 iz trgovine Windows v uporabnikovem računalniku. To datoteko najdete v mapi »C: Program Files WindowsApps microsoft.windowscommunicationsapps ...«. Mapa 'microsoft.windowscommunicationsapps ...' je lahko v različnih računalnikih poimenovana drugače, če pa se ime datoteke HxTsr.exe nekoliko razlikuje (na primer 'HxTSr.exe' itd.) Ali če je v nepravilni mapi ali pa ima ime procesa v upravitelju opravil sumljivo grafično ikono, verjetno to ni zakonita datoteka / postopek HxTsr.exe. Veliko je primerov, ko kiber kriminalci uporabljajo imena zakonitih sistemskih datotek za prikrivanje svojih zlonamernih datotek / programov. Pogosto prikrijejo trojanske programe, ki so sposobni krasti osebne podatke, beležiti pritiske tipk, širijo viruse itd. Običajno ljudje, ki imajo te programe nameščene v svojih sistemih, naletijo na težave z zasebnostjo, izgubo finančnih podatkov / podatkov, težave z brskanjem in druge resne težave. Če sumite, da datoteka / postopek HxTsr.exe, ki obstaja v vašem sistemu, ni del operacijskega sistema Microsoft Windows, jo odstranite. Priporočamo, da v upravitelju opravil preverite njegovo lokacijo, ime in postopek ter zaženete pregled virusov z nameščeno programsko opremo za protivirusno ali protivohunsko programsko opremo. Na žalost motorji za odkrivanje virusov uporabnikom včasih zagotavljajo lažno pozitivne rezultate. To pomeni, da legitimne datoteke zaznajo kot grožnje. To pogosto povzroči odstranjevanje neškodljivih sistemskih datotek. Običajno se to zgodi zaradi napak v zbirkah podatkov (napačno črkovana imena datotek itd.), Vendar razvijalci te napake običajno odpravijo takoj.

Povzetek grožnje:
Ime Trojanec HxTsr.exe
Vrsta grožnje Lažno pozitivno zaznavanje, trojanski virus, virus, ki krade gesla, bančna zlonamerna programska oprema, vohunska programska oprema
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni nobeni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Ukradeni bančni podatki, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Obstajajo primeri, ko zlonamerne datoteke zaobidejo zaznavanje virusa in se uspešno zaženejo v sistemskem ozadju ali ko legitimne datoteke zaznajo kot grožnje. Če zaznana datoteka resnično ogroža sistem, jo ​​je treba takoj odstraniti. Nekaj ​​primerov drugih datotek, ki so zakonite, vendar bi jih lahko zaznali kot zlonamerne gwx.exe , csrss.exe , in msfeedssync.exe .

Kako se je HxTsr.exe vdrl v moj računalnik?

V večini primerov se zlonamerna programska oprema distribuira z neželeno oglaševalsko akcijo, neuradnimi orodji za aktiviranje programske opreme, trojanci, ponarejenimi orodji za posodabljanje programske opreme in nezanesljivimi / neuradnimi kanali za prenos programske opreme. Neželene pošte se uporabljajo za širjenje zlonamernih programov prek e-poštnih sporočil / datotek, ki so jim priložene. Te datoteke so lahko dokumenti Microsoft Office ali PDF, ZIP, RAR in druge arhivske datoteke, izvršljive datoteke, kot so .exe, datoteke JavaScript itd. Ta e-poštna sporočila lahko vsebujejo spletne povezave, ki vodijo tudi do prenosa teh datotek. Ko se enkrat odprejo, okužijo računalnike s prenosom in namestitvijo različne nevarne zlonamerne programske opreme. Neuradna orodja za aktiviranje programske opreme naj bi uporabnikom omogočala, da obidejo plačljivo aktivacijo programov / operacijskih sistemov, vendar pogosto okužijo računalnike s prenosom in namestitvijo zlonamernih programov. Trojanci so zlonamerni programi, ki se pogosto uporabljajo za razmnoževanje drugih virusov. Če so nameščeni, povzročajo verižne okužbe. Drug način širjenja zlonamerne programske opreme je prek omrežij P2P (Peer-to-Peer), kot so eMule, hudourniški odjemalci, brezplačna spletna mesta za prenos, spletna mesta za brezplačno gostovanje datotek in druga takšna orodja. Kiber kriminalci jih uporabljajo za predstavitev zlonamernih, prikritih datotek kot zakonitih. Te kanale uporabljajo za prevaro ljudi, da naložijo in odprejo datoteke, ki po odprtju okužijo računalnike. Neuradna (ponarejena) orodja za posodabljanje programske opreme se uporabljajo za izkoriščanje napak in napak zastarele programske opreme ali za prenos in namestitev zlonamernih programov, namesto da bi posodabljali ali popravljali nameščeno programsko opremo.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Spletnih povezav ali prilog, vključenih v nepomembna e-poštna sporočila, ki so poslana z neznanih, dvomljivih naslovov, ne smete odpirati ali klikati. Ta e-poštna sporočila so običajno predstavljena kot uradna in pomembna, vendar toplo priporočamo, da ne odprete njihove vsebine, ne da bi zagotovili, da je to varno. Poleg tega prenesite programsko opremo / datoteke z uradnih in zaupanja vrednih spletnih mest in se izogibajte dvomljivim spletnim mestom ali drugim zgoraj omenjenim virom. Nameščene programe ali operacijske sisteme je treba posodobiti z uporabo implementiranih funkcij ali orodij, ki jih nudijo uradni razvijalci. Če ti programi niso brezplačni, jih je treba pravilno aktivirati. Uporaba (neuradne) aktivacije / programske opreme tretjih oseb (orodja za 'cracking') pogosto povzroči namestitev zlonamerne programske opreme. Poleg tega so ta orodja nezakonita. Namestite in omogočite ugledno zbirko protivirusnih programov ali protivohunske programske opreme. Tovrstni programi običajno zaznajo in odstranijo grožnje, preden lahko škodujejo sistemu. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Auf dem Mac gefundener Virus wird angezeigt

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Die Festplatte enthält ein unsauberes Dateisystem

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

Firefox uporablja preveč pomnilnika - Kako popraviti?

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

31 najboljših iger Linuxa, ki jih lahko igrate BREZPLAČNO

Za igranje najboljših iger v sistemu Linux vam ni treba porabiti denarja. Sestavili smo seznam čudovitih brezplačnih iger za Linux, tako da lahko uživate v igrah v sistemu Linux, ne da bi skrbeli za denarnico. Zdaj si oglejte najboljše brezplačne igre Linux!

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

Ne morete odpreti Microsoft Edge v operacijskem sistemu Windows 10?

E-poštni virus AT&T

E-poštni virus AT&T

Kako odstraniti virus AT&T Email - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Gwx.exe virus

Gwx.exe virus

Kako odstraniti virus Gwx.exe - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Orodna vrstica WeatherBlink

Orodna vrstica WeatherBlink

Kako se znebiti orodne vrstice WeatherBlink - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Izogibajte se okužbi vaše naprave z zlonamerno programsko opremo iz e-poštnih sporočil »Vrhovno sodišče«

Kako odstraniti virus Supreme Email Email - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika InboxAce?

Kako se znebiti orodne vrstice InboxAce - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako ustaviti preusmeritve na android-recaptcha.info

Kako odstraniti oglase Android-recaptcha.info - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?

Kako popraviti napako 'IRQL_LESS_OR_NOT_EQUAL'?


Kategorije