IDP.Generic Malware

Kako odstraniti IDP.Generic Malware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

IDP.Generic Guide za odstranjevanje virusov

Kaj je IDP.Generic?

Za ljudi, ki uporabljajo različno protivirusno programsko opremo, je IDP.Generic splošno ime groženj. IDP je »Zaščita identitete«, zato, ko varnostna aplikacija zazna grožnjo, imenovano IDP.Generic, pomeni, da jo je zaznala ta komponenta (Identity Protection), ki je posplošila zaznano datoteko. To odkrivanje je pogosto „lažno pozitivno“.

IDP.Generic malwareObstaja veliko možnih okužb, ki bi jih lahko posplošili kot IRL. Splošne grožnje. Na primer datoteka z igrami. Če nameščena protivirusna programska oprema zazna kot grožnjo, se igra verjetno ne bo mogla zagnati. Enako velja za druge programe, ki vsebujejo datoteke, opredeljene kot IDP.Generic grožnje. Kot smo že omenili, je ta grožnja običajno kategorizirana z lažno pozitivnim zaznavanjem - nameščeni protivirusni program je neškodljivo / zakonito datoteko zaznal kot grožnjo in jo bodisi postavil v karanteno ali jo odstranil. V nekaterih primerih ta zaznavanja vodijo do odstranjevanja pomembnih sistemskih datotek ali drugih pomembnih podatkov, vendar niso vse zaznane grožnje napačne. V mnogih primerih kiber kriminalci prikrivajo zlonamerne datoteke kot zakonite. Imena so zelo podobna zakonitim datotekam, ki jih nato ne zaznamo kot grožnje ali zlonamerne. V tem primeru svetujemo, da z drugim programom še enkrat preverite in zaženete iskanje virusov. Poskrbite tudi, da je nameščena protivirusna (ali protivohunska) programska oprema posodobljena. Če ne, ga posodobite in znova zaženite pregled. Preverite, ali datoteke še vedno zazna kot IDP.Generic grožnjo in ali drugi varnostni programi / orodja isto datoteko zaznajo kot grožnjo. Če je tako, ga je treba takoj odstraniti. To je lahko trojanski program, namenjen širjenju virusov in povzročanju izgube podatkov / finančnih izgub ter drugim resnim težavam.

Povzetek grožnje:
Ime IDP.Generic trojan
Vrsta grožnje Trojan, virus za krajo gesla, bančništvo z zlonamerno programsko opremo, vohunska programska oprema.
Imena zaznavanja (setup.exe)
Avast (Win32: OnLineGames-AB [Trj]), BitDefender (Trojan.Crypt.Delf.AF), ESET-NOD32 (različica Win32 / PSW.Lineage.AJP), Kaspersky (HEUR: Trojan.Win32.Generic), Celoten seznam ( VirusTotal ).
Dodatne informacije
Zavedajte se, da se informacije znotraj protivirusnih baz podatkov nenehno spreminjajo in s tem tudi, da se lahko spremeni tudi ime zaznavanja IDP.Generic. Iz tega razloga lahko datoteke, zaznane kot IDP.Generic, po posodobitvi baze podatkov zaznamo pod drugim imenom grožnje (in obratno).
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho. Tako na okuženem računalniku niso jasno vidni nobeni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Ukradeni bančni podatki, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Nekateri primeri drugih primerov, ko zakonite datoteke zaznajo kot grožnje ali kiber kriminalci uporabljajo njihova imena za prikrivanje zlonamerne programske opreme, so Gwx.exe , Csrss.exe , in Fuerboos . Priporočamo, da datotek ne odstranjujete, ne da bi se prepričali, da so dejanske grožnje, in jih takoj odstranite, če so.

Kako se je IDP.Generic vdrl v moj računalnik?

Računalniške okužbe se lahko širijo na različne načine. Nekatere najpogosteje uporabljene metode so oglaševalske akcije z neželeno pošto, trojanci, ponarejeni / neuradni posodabljalci programske opreme, orodja za razbijanje programske opreme in dvomljivi viri za prenos programske opreme. Neželene pošte se uporabljajo za širjenje zlonamernih programov s pošiljanjem e-poštnih sporočil, ki vključujejo okužene priloge. V večini primerov so priložene datoteke dokumenti Microsoft Office, arhivi, kot so RAR, ZIP, dokumenti PDF, izvršljive datoteke (.exe in druge datoteke), datoteke JavaScript itd. Ko se enkrat odprejo (izvršijo), okužijo operacijski sistem s prenosom in namestitvijo zlonamernih programov. Trojanci so računalniške okužbe, ki, če so že nameščene, razmnožujejo drugo zlonamerno programsko opremo. Njihov namen je običajno povzročiti verižne okužbe. Neuradna (ponarejena) orodja za posodabljanje programske opreme povzročajo škodo s prenosom zlonamernih programov namesto s posodobitvami / popravki ali z izkoriščanjem zastarelih napak / napak programske opreme. Na podoben način delujejo tudi programska orodja za razbijanje. Menda zaobidejo aktivacijo programske opreme, če pa so namenjeni širjenju virusov, prenesejo in namestijo zlonamerne programe. Zaupljiva orodja za prenos programske opreme, kot so omrežja Peer-to-Peer (hudourniški odjemalci, eMule in druga takšna orodja), tretji prenosniki, neuradne strani, brezplačno gostovanje datotek, brezplačna spletna mesta za prenos itd., Se pogosto uporabljajo za predstavitev zlonamernih izvršljivih datotek kot zakonitih datotek. . Če povzamemo, odpiranje datotek, prenesenih s temi kanali, lahko ljudi zvabi, da namestijo zlonamerne programe.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Prenos programske opreme z uradnih in zaupanja vrednih spletnih mest in z neposrednimi povezavami za prenos. Vsi drugi zgoraj omenjeni kanali / orodja se ne smejo uporabljati. Pomembno je tudi posodabljanje programske opreme, vendar uporabljajte implementirana orodja ali funkcije, ki jih zagotavljajo samo uradni razvijalci programske opreme. Poleg tega ne odpirajte e-poštnih prilog brez e-poštnih sporočil, prejetih z neznanih / sumljivih naslovov. Ti so ponavadi predstavljeni kot uradni in pomembni, če pa so (in njihove priloge) nepomembni, jih je treba prezreti. Uporaba orodij za razbijanje (aktivatorjev), ki obidejo plačano aktivacijo, je nezakonita in pogosto povzročajo prenos in namestitev zlonamerne programske opreme. Na koncu uporabite ugledno protivirusno / protivohunsko programsko opremo, da preprečite okužbo sistema z virusi. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Filezilla-Fehler konnte keine Verbindung zum Server herstellen

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti vašega Mac-a, okuženega s 4 virusi POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti Bboo Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

TV Chrome Adware

TV Chrome Adware

Kako odstraniti TV Chrome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Ali se WiFi ne poveže kljub pravilnemu geslu v Ubuntu in Linux Mint? Tukaj je opisano, kako to popraviti.

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Kako odstraniti Mailto (NetWalker) Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako se znebiti ActivityElement Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije