Iforgot.apple.com Prevara po e-pošti

Kako se znebiti Iforgot.apple.com Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje „Iforgot.apple.com“

Kaj je 'iforgot.apple.com'?

Prevara 'Iforgot.apple.com' kiber kriminalci uporabljajo za krajo prijav in gesel (računi AppleID). To e-poštno sporočilo pošiljajo številnim ljudem v upanju, da bodo vsaj nekateri kliknili povezavo in navedli zahtevane podrobnosti. Toplo priporočamo, da prezrete to e-poštno sporočilo, ker nima nič skupnega s podjetjem Apple.

e-poštni naslov iforgot.apple.com, ki se uporablja za krajo geselSporočilo prejemnikom sporoča, da je bil njihov Apple ID uporabljen za prijavo v novem brskalniku - kar lahko pomeni, da je bila za prijavo z ID uporabljena druga naprava. Vsekakor prevara navaja, da je bil uporabnikov Apple ID iz varnostnih razlogov začasno onemogočen. Če jo želite znova omogočiti, se ljudje spodbujajo, da se prijavijo v svoje račune Apple z uporabo svojih Apple ID-jev in gesel prek zavajajočega spletnega mesta. Upoštevajte, da e-poštno sporočilo vsebuje URL iforgot.apple.com, ki je legitimno Appleovo spletno mesto, vendar je to dejansko hiperpovezava. Tako je 'iforgot.apple.com' preprosto besedilo, ki kaže na URL ponarejenega spletnega mesta za upravljanje Apple ID, ki se uporablja za krajo poverilnic računa. Ljudje naj se prijavijo v 24 urah, sicer bodo njihovi računi trajno onemogočeni. Ti prevaranti se predstavljajo kot člani ekipe za podporo Appleu. Močno vam svetujemo, da se ne prijavite prek predstavljenega spletnega mesta, saj se to uporablja za krajo računov Apple ID (in poverilnic). Če uspejo, kiber kriminalci lahko s temi računi dostopajo do trgovine App Store (kupujejo), iMessage (upravljajo sporočila), iCloud (pridobijo dostop do datotek, shranjenih v njem) itd. Če povzamemo, lahko uporaba tega zavajajočega spletnega mesta za prijavo v Apple ID povzroči težave z zasebnostjo ali celo finančno izgubo. Tej prevari ne smemo zaupati. Priporočamo, da to e-poštno sporočilo izbrišete in nikoli ne zaupate podobnim e-poštnim sporočilom.

Raspberry pi grafikkarte
Povzetek grožnje:
Ime Onemogočena prevara Apple ID
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi flash predvajalnika, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Običajno prevaranti uporabljajo podobne neželene oglaševalske akcije, da bi ljudi izsiljevali. Zaupanje tem elektronskim sporočilom pogosto vodi do finančne izgube. Nekaj ​​primerov drugih podobnih e-poštnih sporočil je ' Zagotovo me ne poznate ',' Zdravo. Jaz sem! Vaš prihodnji prijatelj ali sovražnik 'in' Imam forum v temni mreži '. Kljub temu se nekatere kampanje z neželeno pošto uporabljajo za povzročanje računalniških okužb. Kiber kriminalci pošiljajo e-poštna sporočila, ki vsebujejo zlonamerne priloge (ali spletne povezave, ki vodijo do njih), in če se odprejo, povzročijo namestitev visoko tveganih virusov, kot je LokiBot , TrickBot , Emotet , AZORult , Adwind , in tako naprej. Ta e-poštna sporočila običajno vsebujejo dokumente Microsoft Office (Word, Excel in drugi), datoteke JavaScript, dokumente PDF, arhive (ZIP, RAR itd.), Izvršljive datoteke in druge datoteke. Če jih odprejo, prenesejo in namestijo zlonamerne programe, ki širijo druge okužbe, kradejo osebne podatke (gesla, prijave) itd. Ti programi običajno povzročajo težave v zvezi z zasebnostjo, varnostjo brskanja, finančno izgubo in različnimi drugimi resnimi težavami.

Kako kampanje z neželeno pošto okužijo računalnike?

Kampanje z vsiljeno pošto, ki povzročajo računalniške okužbe, lahko to storijo le, če se odprejo priloge in povezave, ki vodijo do njih. Če je na primer priložena datoteka dokument MS Office, bo po odprtju zahteval dovoljenje za omogočanje ukazov makrov. V bistvu gre za onemogočanje načina „Protected View“, ki ščiti uporabnike pred namestitvijo zlonamerne programske opreme, ki jo povzročajo zlonamerni / okuženi dokumenti. Enako velja za druge datoteke. Ne glede na vrsto datoteke, jo je treba najprej odpreti. Najboljši način, da se izognete računalniškim okužbam, je, da te datoteke pustite neodprte.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Da bi se izognili računalniškim okužbam in škodi, ki jo lahko naredijo, previdno ravnajte z e-pošto, prejeto z neznanih ali sumljivih naslovov. Še posebej, če ta e-poštna sporočila vsebujejo povezave ali priloge. Večina jih je predstavljenih kot uradnih in zakonitih, vendar za prejemnike običajno nimajo nobenega pomena. Zato prenesite programsko opremo z uradnih spletnih strani in uporabite neposredne povezave. Za prenos programske opreme ne uporabljajte dvomljivih kanalov za prenos programske opreme, kot so omrežja Peer-to-Peer (hudourniški odjemalci, eMule itd.), Neuradnih / dvomljivih spletnih mest, prenosnikov tretjih oseb itd. Programsko opremo je treba posodobiti z uporabo orodij, ki jih zagotavljajo samo uradni razvijalci programske opreme, in ne orodij tretjih oseb. Ne uporabljajte orodij za razbijanje programske opreme, da ne bi plačali za uradno programsko opremo. Orodja za cracking kiber kriminalci pogosto uporabljajo za širjenje zlonamerne programske opreme. Poleg tega je uporaba teh orodij nezakonita. Poleg tega naj bo nameščena ugledna protivirusna ali protivohunska programska oprema in jo vedno omogočite. Če ste že odprli zlonamerne priloge, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Besedilo, predstavljeno v e-poštnem sporočilu „iforgot.apple.com“:

Dragi kupec,
Vaš Apple ID je bil uporabljen za prijavo v nov spletni brskalnik.
Datum in čas:
IP naslov:
Država:
Vaš Apple ID je iz varnostnih razlogov začasno onemogočen. Ko se prikažejo ta opozorila, lahko na spletnem mestu iforgot.apple.com odklenete svoj račun z obstoječim geslom. Če računa ne preverite v roku 24 ur, bo vaš račun trajno onemogočen.
Lep pozdrav
Podpora Apple

Posnetek zaslona ponarejenega spletnega mesta za upravljanje Apple ID:

ponarejena spletna stran, ki zahteva vnos poverilnic za jabolčni ID in jih je nekoč krala

Druga različica e-poštne prevare iforgot.apple.com:

iforgot.apple.com različica prevara po e-pošti

Besedilo, predstavljeno v tem e-poštnem sporočilu:

Zadeva: Podpora Apple

Apple ID zaklenjen

dragi kupec

Vaš Apple ID je iz varnostnih razlogov zaklenjen. Če jo želite odkleniti, morate preveriti svojo identiteto.

Odklenite račun>

Če računa ne odklenete pred 24 urami, se geslo računa samodejno spremeni. Geslo lahko ponastavite na spletnem mestu iforgot.apple.com.

Das System ist nicht in der Lage, Bluetooth zu verwenden

Lep pozdrav

Podpora Apple

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Combo Cleaner Antivirus za macOS . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Computer von uns Justizministerium blockiert

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Combo Cleaner Antivirus za macOS .