INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND

INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND

Kako odpraviti napako INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND Microsoft Edge

Microsoft Edge je dejansko sodobni Internet Explorer in je zdaj del operacijskega sistema Windows 10. Tako Edge kot Explorer sta še vedno na voljo, vendar pa je Explorer od uvedbe sistema Windows 10 kot privzeti brskalnik v glavnem nadomestil Microsoft Edge. Microsoft Edge sicer ni najbolj priljubljen brskalnik, a ima kljub temu nekaj dobrih lastnosti.

Microsoft Edge ima tržni delež (čeprav majhen) in ponuja funkcije, ki jih najdemo tudi v drugih brskalnikih, kot sta Google Chrome in Mozilla Firefox. Ena največjih razlik med Microsoft Edge in drugim priljubljenim brskalnikom je ta, da Edge ni tuji brskalnik in je vnaprej nameščen z vsako kopijo sistema Windows 10. Nekateri uporabniki imajo raje Microsoft Edge in to je pogosto preprosto stvar izbire. Lahko pa obstajajo težave z vsemi brskalniki, vključno z Microsoft Edge. Preklop med brskalniki je morda rešitev, vendar ne pozabite, da popolnega brskalnika ni in boste morda naleteli na določene težave, ki jih bodo imeli vsi brskalniki.Uporabniki Microsoft Edge lahko naletijo na 'NET_E_RESOURCE_NOT_FOUND' napaka pri poskusu odpiranja določenega spletnega mesta. To sporočilo o napaki običajno navaja, da je prišlo do začasne napake DNS, strani ni bilo mogoče najti ali pa je potekla povezava s strežnikom DNS. Mnogi uporabniki poročajo, da se s to težavo srečujejo pri poskusu dostopa do ene od Googlovih strani. Dejansko se ta težava lahko pojavi tudi pri poskusu dostopa do drugih spletnih mest.

The 'NET_E_RESOURCE_NOT_FOUND' Napaka ne pomeni nujno, da obstaja težava z Microsoft Edge in v mnogih primerih se zdi, da ta napaka nima določenega vzroka. Tj. za to lahko obstaja več različnih razlogov. V tem članku ponujamo različne možne rešitve za 'NET_E_RESOURCE_NOT_FOUND' napaka.

VIR INET E NI NAJDEN

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Himbeer pi null bewertungen

Popravite aplikacijo Microsoft Edge

Najprej poskusite popraviti aplikacijo Microsoft Edge z uporabo njenih nastavitev. Ta možnost popravila se pogosto uporablja, če aplikacija ne deluje pravilno. Tip 'rob' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Microsoft Edge' rezultat. Nato izberite 'Nastavitve aplikacije' iz kontekstnega menija.

popravilo Microsoftove aplikacije 1. korak

Zdaj se pomaknite navzdol in poiščite 'Popravilo' . Kliknite ga in znova zaženite aplikacijo Microsoft Edge.

popravilo Microsoftove aplikacije 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Zaženite ponastavitev winsocka

Poskusite ponastaviti katalog Winsock s pomočjo številnih ukazov 'netsh'. netsh je pripomoček za skriptiranje ukazne vrstice, ki vam omogoča, da bodisi lokalno bodisi na daljavo prikažete ali spremenite omrežno konfiguracijo trenutno delujočega računalnika. netsh ponuja tudi skriptno funkcijo, ki omogoča zagon skupine ukazov v paketnem načinu proti določenemu računalniku.

Najprej boste morali odpreti povišan ukazni poziv. Tip 'ukazni poziv' v Iskanju in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' da ga zaženete s skrbniškimi pravicami. Ko izberete »Zaženi kot skrbnik«, se prikaže poziv za nadzor uporabniškega računa z vprašanjem, ali dovolite, da ukazni poziv spreminja vaš računalnik. Kliknite 'Da' .

zaženite 1. korak ponastavitve winsocka

Vnesite ta dva ukaza in za vsakim pritisnite Enter:

'netsh int ip reset c: resetlog.txt'
'netsh winsock ponastavi'.

Zaprite ukazni poziv in znova zaženite računalnik.

zaženite 2. korak ponastavitve winsocka

[Nazaj na kazalo]

Uporabite okno InPrivate

Okno Microsoft Edge InPrivate odstrani večino zasebnih podatkovnih komponent, tako da ne ostanejo po trenutni seji (ko zaprete okno brez beleženja zgodovine). V oknu InPrivate noben drug uporabnik vašega računalnika ne vidi vaše dejavnosti. Shranjeni zaznamki in prenosi pa so shranjeni. Ta način ne shrani piškotkov, podatkov o spletnih mestih, zgodovine brskanja ali informacij, ki jih vnesete v obrazce.

Poskusite obiskati spletna mesta v novem oknu InPrivate, tako da kliknete tri pike v zgornjem desnem kotu in izberete 'Novo okno InPrivate' iz spustnega menija. Vsi novi zavihki v tem oknu se bodo odprli v načinu InPrivate. Preverite, ali še vedno prejemate 'INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND' napaka pri poskusu obiska določenega spletnega mesta.

Windows konnte den IP-Protokollstapel nicht automatisch an den Netzwerkadapter binden

uporabite zasebno okno

[Nazaj na kazalo]

Spremenite nastavitve UAC

Nadzor uporabniškega računa (UAC) je varnostna funkcija sistema Windows, ki preprečuje nepooblaščenim spremembam operacijskega sistema Windows. Te spremembe bi sicer lahko naredili uporabniki, aplikacije ali celo virusi. Nadzor uporabniškega računa je odgovoren za zagotovitev, da vse spremembe, ki jih naredi skrbnik, najprej pridobijo odobritev. Ko poskušate narediti pomembne spremembe, nadzor uporabniškega računa sistema Windows preveri, ali želite določeni aplikaciji dejansko dovoliti spreminjanje naprave. Na tej točki morate dati dovoljenje, sicer spremembe niso odobrene ali izvedene. Morda boste lahko popravili 'INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND' s spremembo nastavitev UAC. V Iskanje vnesite »nadzor uporabniškega računa« in kliknite 'Spremeni nastavitve nadzora uporabniškega računa' rezultat.

spremenite nastavitve uac 1. korak

Izberite, kdaj boste obveščeni o spremembah v računalniku. Priporočamo, da drsnik nastavite na tretji položaj od spodaj (ali drugi od zgoraj). Nato boste obveščeni le, ko bodo aplikacije poskušale spremeniti vaš računalnik. Kliknite 'V REDU' za izvedbo sprememb in izhod iz okna Nastavitve nadzora uporabniškega računa. Preverite, ali to odpravlja težavo.

spremenite nastavitve uac 2. korak

[Nazaj na kazalo]

Spremenite nastavitve DNS

V tej metodi prikazujemo, kako spremeniti nastavitve sistema domenskih imen (DNS) in uporabiti Googlov javni DNS, brezplačno alternativno storitev DNS, ki jo uporabniki interneta ponujajo povsod. Javno storitev DNS in strežnike vzdržuje in ima Google. Deluje kot rekurzivni imenski strežnik, ki zagotavlja ločljivost domenskega imena za katerega koli gostitelja v internetu. Priporočamo, da za hitrejšo in varnejšo povezavo uporabite Google DNS. Poleg tega lahko uporaba Google DNS reši datoteko 'INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND' napaka.

ein Laufwerk für Linux

Če želite svoj strežnik DNS spremeniti v Googlov strežnik DNS, pojdite v nastavitve omrežnih povezav. Z desno tipko miške kliknite meni Start in izberite 'Omrežne povezave' ali pojdite v Nastavitve in kliknite 'Omrežje in internet' .

spremenite nastavitve dns 1. korak

V oknu z nastavitvami omrežja in interneta izberite vrsto povezave (v našem primeru 'Ethernet' ) v levem podoknu in nato kliknite 'Spremeni možnosti adapterja' na desnem podoknu.

spremenite nastavitve dns 2. korak

Z desno miškino tipko kliknite svojo omrežno povezavo in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

spremenite nastavitve dns 3. korak

Izberite „Različica internetnega protokola 4 (TCP / IPv4)“ in kliknite 'Lastnosti' .

spremenite nastavitve dns 4. korak

Pojavi se okno Lastnosti internetnega protokola različice 4 (TCP / IPv4). Izberite 'Uporabi naslednje naslove strežnika DNS' možnost in dodeli 8.8.8.8 kot 'Prednostni strežnik DNS' in 8.8.4.4 kot 'Nadomestni strežnik DNS' . Spremembe shranite s klikom 'V REDU' in znova zaženite računalnik. Nato znova odprite Microsoft Edge in poskusite dostopati do interneta. Preverite, ali je 'INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND' napaka še vedno obstaja.

spremenite nastavitve dns 5. korak

Upamo, da je eden od načinov odpravil težavo in zdaj lahko obiščete spletna mesta, ne da bi prejeli 'INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND' napaka. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti napako Microsoft Edge »INET_E_RESOURCE_NOT_FOUND«:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Oglasi Social2Search [posodobljeno]

Kako odstraniti Ads by Social2Search [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Kako poslati faks brez faksa?

Ghost Ransomware

Ghost Ransomware

Kako odstraniti Ghost Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Virus FormBook

Virus FormBook

Kako odstraniti virus FormBook - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Nero TuneItUp Neželena aplikacija

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Nero TuneItUp - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware SUMMON iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti SUMMON Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Odlična novica! Kmalu boste lahko zagnali Native Linux Apps na Chromebooku

Google je v svojem dogodku za razvijalce Keynote I/O napovedal podporo za aplikacije za Linux za Chromebooke. Ljudje, ki uporabljajo Chromebooke, bodo kmalu lahko v svojih sistemih zagnali aplikacije za Linux. Preberite več o tem.

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Izogibajte se namestitvi Gozija prek e-poštnega sporočila »Vaš nakup BTC se je začel«

Kako odstraniti vaš nakup BTC se je začel e-poštni virus - navodila za odstranitev virusa (posodobljeno)

Vaš trdi disk bo izbrisan

Vaš trdi disk bo izbrisan

Kako odstraniti trdi disk bo izbrisana prevara - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Izogibajte se prenosu dvomljive vsebine s (ali ga promovira) thepiratebay.org

Kako odstraniti Thepiratebay.org Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije