iPhone se ne prikaže v iTunes - kako popraviti?

iPhone se ne prikaže v iTunes - kako popraviti?

iTunes ne zazna iPhona v računalnikih Mac ali Windows, kako popraviti?

iTunes je uradna Applova programska oprema, ki uporabnikom omogoča dostop do iPhonov, iPadov ali iPodov in njihovo prilagoditev. Čeprav so iDevices stabilna in dobro delujoča naprava, lahko včasih, zlasti po posodobitvi operacijskega sistema, naletijo na napake, najlažje in najpogostejše rešitve pa so povezati vašo mobilno napravo z računalnikom. To dejanje zahteva pravilno komunikacijo med računalnikom, iTunesom in mobilno napravo. Na žalost lahko poleg vseh drugih težav tudi to sporočilo propade. Zaradi neuspešne izmenjave informacij med računalnikom in iDevice prek iTunes se boste borili za odpravljanje težav ali napak v mobilni napravi.

Če naletite na težave pri poskusu povezave naprave iDevice z računalnikom prek vmesnika iTunes, nadaljujte z branjem tega članka, saj je pri reševanju težave »iTunes ne more zaznati mojega iPhone-a« treba upoštevati nekaj pogostih korakov. Še več, ta težava se širi med uporabniki operacijskega sistema Windows in Mac. V tem članku bomo opisali metode za odpravljanje težav z iTunes v operacijskih sistemih Mac in Windows.itunes-cant-zaznavanje-iphone-uvod2

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Gimp macht transparenten Hintergrund

Osnovni koraki za rešitev iTunes ne morejo zaznati težave z iPhoneom

Preden začnete poskušati popraviti ali spremeniti programsko opremo ali njene nastavitve, morate najprej preveriti nekaj stvari. Tudi če ste iPhone zadnjič povezali z računalnikom, je vse delovalo pravilno, ne smete preskočiti teh korakov.

 • Prepričajte se, da je kabel USB v brezhibnem stanju, da ne vsebuje nobenih temnih madežev in da ni zlomljen, če je mogoče, ga poskusite povezati z drugim kablom.
 • Znova zaženite iPhone, iPad ali iPod touch in računalnik.
 • Morda se zdi neumno, vendar poskrbite, da bo kabel povezan z vašo mobilno napravo in računalnikom.
 • Če je mogoče, poskusite v računalniku uporabiti druga vrata USB, zato vrata zaradi različnih razlogov ne delujejo pravilno.
 • Onemogočite omejitve v napravi iOS, kar lahko storite tako, da odprete Nastavitve, nato izberete Splošno, izberete Omejitve in izklopite.
 • Posodobite aplikacijo iTunes na najnovejšo različico, ki je na voljo, in poiščite tudi posodobitve za svojo napravo iOS.
 • Če uporabljate Mac OS, preverite, ali uporabljate najnovejšo različico, sicer ga prenesite in namestite.
 • Popolnoma odstranite iTunes, QuickTime, Apple Application Support, Apple Mobile Device Support, Apple Software Update in Bonjour. Ko so vse navedene aplikacije odstranjene, znova namestite iTunes in pustite, da samodejno znova namesti druge storitve.
 • Ko ste napravo iOS povezali z določenim računalnikom Mac ali Windows, se prepričajte, da ste izbrali možnost Zaupanje.

Če nobeden od teh zgoraj navedenih korakov za odpravljanje težav ne more rešiti vaše težave, morate poskusiti popraviti svojo programsko opremo. Če želite pravilno popraviti iTunes in nastavitve operacijskega sistema, sledite spodnjim navodilom po korakih.

[Nazaj na kazalo]

Odpravljanje težav iTunes ne more zaznati moje težave z iPhoneom v sistemu Mac

Najprej odprite Activity Monitor, ki je v mapi Utilities, ali preprosto uporabite Spotlight, tako da pritisnete bližnjico na tipkovnici Command in preslednico in vnesite Activity Monitor. Ko se orodje zažene, si oglejte seznam vseh procesov in ne mojih procesov, sicer pa ga spremenite s klikom na Pogled v meniju na vrhu zaslona. Preverite seznam ali uporabite Iskanje, da zagotovite, da se iTunes Helper izvaja, če postopka ni na seznamu, morate znova namestiti aplikacijo iTunes.

itunes-pomočnik-dejavnost-monitor

Za boljše rezultate ponovne namestitve iTunes uporabite Terminal, da popolnoma izbrišete aplikacijo. Zaženite Terminal, ki je v mapi Utilities ali uporabite Spotlight. Ko v cd / Applications vidite tip okna ukazne vrstice, nato vnesite ukaz sudo rm -r iTunes.app, ko je postopek končan, prenesite novo kopijo najnovejše različice iTunes.

remove-itunes-via-terminal

Če s to metodo niste mogli rešiti težave, pridržite tipko z možnostmi in v meniju na vrhu zaslona kliknite logotip Apple in izberite System information. V stranski vrstici izberite razdelek USB in v drevesu naprav poiščite svoj iPhone, iPad ali iPod. Če lahko najdete svojo napravo, vendar je iTunes še vedno ne more zaznati, poskusite odstraniti neodvisno programsko opremo, če je na voljo. Včasih blokirajo iTunes-ove poskuse povezave s strežniki Apple ali vašimi mobilnimi napravami. V nasprotnem primeru se obrnite na podporo za Apple ali pooblaščenega tehnika.

idevice-via-usb-port

[Nazaj na kazalo]

Odpravljanje težav iTunes ne more zaznati težave z iPhoneom v sistemu Windows

Ko gre za težave v računalniku z operacijskim sistemom Windows, je veliko težav mogoče rešiti s posodobitvijo ali zamenjavo gonilnikov.

 • Za začetek odprite mapo Windows v raziskovalcu in v iskalno vrstico vnesite datoteko USBAAPL.SYS.
 • Z desno miškino tipko kliknite datoteko in izberite Odpri mesto datoteke, nato pa vse datoteke premaknite v novo mapo datotek.
 • Nato odprite Device Manager, poiščite prenosne naprave, ga razširite in z desno miškino tipko kliknite Apple iPhone, izberite Update driver software.

Če s tem korakom niste mogli rešiti težave, zaprite iTunes in iPhone odklopite iz računalnika. Odstranite iTunes in izbrišite vse povezane datoteke s preverjanjem teh imenikov:

 • C: Program Files Common Files Apple
 • C: Uporabnik Uporabniško ime AppData Lokalni Apple in ... Apple Computer
 • C: Uporabnik Uporabniško ime Moja glasba iTunes

Ko program iTunes in vse povezane datoteke odstrani, znova zaženite računalnik, zaženite novo kopijo nastavitve iTunes. Ko se namestitev konča, poskusite zagnati program in povezati vaš iPhone, iPad ali iPod.

Če nova namestitev ne bo mogla rešiti vaše težave, poskusite posodobiti gonilnike AppleMobile DeviceUSB Drive.

 • Če želite znova opraviti posodobitev gonilnikov, zaženite Device Manager, poiščite AppleMobile DeviceUSB Drive pod krmilniki Universal Serial Bus.
 • Z desno miškino tipko kliknite in izberite Posodobi programsko opremo gonilnika ...
 • Na vprašanje sledite poti: C: Program Files Common Files Apple Mobile Device Support Drivers, da zagotovite posodobitev programske opreme.
 • Znova zaženite računalnik in preverite, ali so težave odpravljene.

Ti koraki običajno rešujejo težave, povezane s komunikacijo med vašim iPhone, iPad ali iPod, iTunes in računalnikom. V nasprotnem primeru se obrnite na podporo za Apple ali pooblaščenega tehnika.

[Nazaj na kazalo]

Die Anwendung wurde von der Grafikhardware blockiert

Video, ki prikazuje, kako odpraviti težave s iPhoneom, ki se ne prikaže v izdaji iTunes v Macu:

[Nazaj na vrh]