Povezava IPv6: ni dostopa do interneta

Povezava IPv6: ni dostopa do interneta

Kako popraviti težavo s povezavo IPv6: brez dostopa do interneta

Različica Internet Protocol 6 (IPv6) je najnovejša različica Internet Protocol (IP), ki naj bi dopolnila in sčasoma nadomestila različico Internet Protocol 4 (IPv4). Kljub temu številne internetne storitve še vedno uporabljajo starejši protokol. Vse naprave, ki uporabljajo internet, na primer računalniki ali mobilni telefoni, potrebujejo naslov IP za komunikacijo z drugimi napravami v omrežju. Število uporabnikov internetnih storitev vsak dan narašča, zato je bil ustvarjen IPv6 (več razpoložljivih naslovov IP, če IPv4 postane preveč naročen).

Morda ste že naleteli na 'Povezava IPv6: brez dostopa do interneta' težave in ne morejo dostopati do interneta. To obvestilo ponavadi nakazuje, da vaš računalnik ne more izpolniti zahtev internetnega protokola različice 6 (IPv6) in vzpostaviti delujočo internetno povezavo. Težava se pogosto pojavi, ko trenutna omrežna oprema ne more komunicirati prek internetnega protokola različice 6 (IPv6) - to dovoljujejo le nekateri ponudniki internetnih storitev (Internet ponudniki) ali pa je vaš usmerjevalnik morda konfiguriran za delo z internetnim protokolom različice 4 (IPv4). kot IPv6.Upoštevajte, da je 'IPv6 Povezljivost: ni dostopa do interneta ' težava se lahko pojavi iz več razlogov, odvisno od različnih okoliščin. Če želite odpraviti težavo, boste morda morali posodobiti omrežne gonilnike, onemogočiti storitev pomočnika IP, ponastaviti nastavitve IPv6, sprostiti in obnoviti konfiguracijo IP itd. V spodnjem priročniku opisujemo različne načine za odpravo 'Povezava IPv6: brez dostopa do interneta' problem.

ipv6 ni dostopa do interneta

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Ponastavite Winsock in TCP / IP

Tu ponastavimo vnose winsock in sklad TCP / IP na privzete nastavitve z uporabo ukaznega poziva in povezanih ukazov. Če jih želite izvesti, morate zagnati in povišan ukazni poziv (tj. Zagnati ukazni poziv kot skrbnik). Tip 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

ponastavite winsock in tcp ip korak 1

Vnesite 'netsh winsock reset katalog' ukaz, ki bo vnose winsock ponastavil na privzete nastavitve. Pritisnite Enter, da izvedete ta ukaz.

So beheben Sie einen DNS-Fehler

ponastavite winsock in tcp ip 2. korak

Prejeli boste sporočilo ukaznega poziva, v katerem je navedeno, da morate znova zagnati računalnik, da dokončate ponastavitev. Prezri in vtipkaj 'netsh int ipv6 reset reset.log' in nato znova zaženite računalnik. Preverite, ali se zdaj lahko povežete z internetom in ali 'Povezava IPv6: brez dostopa do interneta' problem je zdaj rešen.

ponastavite winsock in tcp ip 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Sprostite in obnovite nastavitve konfiguracije IP

Sprostitev in obnovitev nastavitev konfiguracije IP z ukazi 'ipconfig' lahko tudi popravi 'Povezava IPv6: brez dostopa do interneta' problem. Ipconfig je orodje ukazne vrstice, ki prikazuje trenutno konfiguracijo nameščenega sklada IP v omrežnem računalniku. S tem orodjem lahko splaknemo in ponastavimo vsebino predpomnilnika razreševalnika DNS in obnovimo konfiguracijo DHCP.

Te ukaze ipconfig je treba izvajati v ukaznem pozivu, ki se odpre s skrbniškimi pravicami. Zaženite ukazni poziv kot skrbnik in vnesite naslednje ukaze (za vsakim pritisnite Enter):

ipconfig / javnost
ipconfig / podaljšaj

sprostite in obnovite nastavitve konfiguracije ip

Znova zaženite računalnik in preverite, ali je 'Povezava IPv6: brez dostopa do interneta' problem je zdaj rešen.

[Nazaj na kazalo]

Onemogočite storitev za pomoč IP

Storitve Windows (znane tudi kot services.msc) se uporabljajo za spreminjanje delovanja sistema Windows v vašem sistemu. Te storitve so odgovorne za izvajanje razpoložljivih programov in upravljanje številnih sistemskih nastavitev in virov. Nastavitve storitve lahko spremenite zaradi varnosti, odpravljanja težav in razlogov, povezanih z zmogljivostjo. V tem primeru boste morali onemogočiti storitev IP Helper. Storitev IP Helper zagotavlja predorno povezljivost z uporabo tehnologij prehoda IPv6. Če želite onemogočiti storitev IP Helper, odprite pogovorno okno Zaženi. Pritisnite tipko Windows (Win) + R ali preprosto z desno tipko miške kliknite Start in izberite 'Zaženi' iz kontekstnega menija. V pogovorno okno Zaženi vnesite 'services.msc' in pritisnite Enter ali kliknite 'V REDU' .

onemogočite storitev pomočnika ip 1. korak

Videli boste seznam storitev Windows. Poiščite storitev IP Helper, z desno miškino tipko jo kliknite in izberite 'Lastnosti' iz kontekstnega menija.

onemogočite storitev pomočnika ip 2. korak

Zdaj spremenite vrsto zagona na 'Onemogočeno' in kliknite 'Stop' za zaustavitev te storitve. Kliknite 'Uporabi' shranite opravljene spremembe in zapustite storitve. Poglejte, če 'Povezava IPv6: brez dostopa do interneta' težava še vedno obstaja. Če s tem težave ne odpravite, po potrebi razveljavite spremembe storitve IP Helper.

onemogočite storitev pomočnika ip 3. korak

Einige Windows-Einstellungen werden von Ihrer Organisation verwaltet

[Nazaj na kazalo]

Onemogoči IPv6

V tej metodi prikazujemo, kako onemogočiti internetni protokol različice 6 (IPv6) in prisiliti operacijski sistem Windows k uporabi internetnega protokola različice 4 (Ipv4). To lahko reši težavo in omogoči računalniku dostop do interneta (če ne more uporabljati protokola IPv6). Če želite onemogočiti IPv6, z desno miškino tipko kliknite meni Start in izberite 'Omrežne povezave' ali pojdite v Nastavitve in kliknite 'Omrežje in internet' .

onemogočite ipv6 1. korak

V oknu z nastavitvami omrežja in interneta izberite vrsto povezave (v našem primeru 'Ethernet' ) v levem podoknu in nato kliknite 'Spremeni možnosti adapterja' na desnem podoknu.

onemogočite ipv6 2. korak

Z desno miškino tipko kliknite povezavo in izberite 'Lastnosti' iz spustnega menija.

onemogočite ipv6 3. korak

Prikazale se bodo lastnosti vaše omrežne povezave. Poišči 'Internet Protocol Protocol Version 6 (TCP / IPv6)' Spodaj 'Ta povezava uporablja naslednje elemente' seznam in počistite njegovo potrditveno polje. Prepričajte se, da „Različica internetnega protokola 4 (TCP / IPv4)“ potrdite polje (omogočeno) in kliknite 'V REDU' da shranite spremembe. Preverite, ali se zdaj lahko povežete z internetom.

Laptop bootet mit Cursor auf schwarzen Bildschirm

onemogočite ipv6 4. korak

[Nazaj na kazalo]

Začasno onemogočite protivirusno programsko opremo

Možno je, da vaša protivirusna programska oprema blokira dostop do interneta in povzroči 'Povezava IPv6: brez dostopa do interneta' problem. Da se prepričate, da nameščena neodvisna protivirusna programska oprema ni vzrok te težave, priporočamo, da jo začasno onemogočite in preverite, ali težava še vedno obstaja. Če onemogočite (ali odstranite) protivirusno programsko opremo, vam priporočamo, da jo znova namestite ali preklopite na drugo protivirusno programsko opremo. Če niste prepričani, kako onemogočiti protivirusno programsko opremo, preberite ta vodnik do navodil za onemogočanje nekaterih najbolj priljubljenih protivirusnih programov. Nekateri uporabniki poročajo, da je težavo rešila začasna onemogočitev protivirusne programske opreme AVG ali McAfee.

[Nazaj na kazalo]

Posodobite omrežni gonilnik

Gonilnik naprave je programska oprema, ki obvešča operacijski sistem in drugo programsko opremo o interakciji z določeno strojno opremo. Prej je kot prevajalec med programsko in strojno opremo, saj jih pogosto ustvarjajo različni proizvajalci, podjetja ali ljudje. Voznik omogoča nemoteno komunikacijo med strojno in programsko opremo. V večini primerov računalniki brez gonilnikov ne morejo pravilno pošiljati in sprejemati podatkov. Če ustrezen gonilnik ni nameščen, naprava morda ne bo delovala pravilno. Če želite posodobiti gonilnik omrežne kartice, morate uporabiti upravitelja naprav. Če želite odpreti Device Manager, z desno miškino tipko kliknite gumb Start in izberite 'Upravitelj naprav' rezultat iz kontekstnega menija ali vrste 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite 'Upravitelj naprav' rezultat.

posodobite gonilnik omrežne kartice 1. korak

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Najti 'Omrežni vmesniki' , jo razširite, z desno miškino tipko kliknite mrežno napravo in izberite 'Posodobi gonilnik' iz kontekstnega menija.

posodobite gonilnik omrežnega vmesnika 2. korak

Vprašani boste, ali želite samodejno poiskati posodobljeno programsko opremo gonilnikov ali v računalniku poiskati programsko opremo gonilnikov. Če izberete prvo možnost, bo Windows v računalniku in internetu poiskal najnovejšo programsko opremo gonilnikov za vašo napravo. Te možnosti ne boste mogli uporabljati brez internetne povezave. Če izberete drugo možnost, morate gonilnike poiskati in namestiti ročno. Za uporabo te možnosti je treba v računalnik ali na bliskovni pogon USB predhodno prenesti gonilnike. Uporabite drug računalnik z delujočo internetno povezavo in prenesite gonilnike omrežnih adapterjev z uradnega spletnega mesta proizvajalca. Ko prenesete gonilnike, jih preko bliskavice USB ali druge pomnilniške naprave kopirajte v računalnik in izberite drugo možnost.

posodobite gonilnik omrežne kartice 3. korak

Zdaj kliknite 'Prebrskaj ...' in poiščite preneseni gonilnik. Izberite ga in kliknite 'Naslednji' . Postopek namestitve se bo začel. Počakajte, da se konča in preverite, ali 'Povezava IPv6: brez dostopa do interneta' težava še vedno obstaja.

posodobite gonilnik omrežne kartice 4. korak

Drug način za posodobitev ali namestitev novih gonilnikov za naprave je uporaba programske opreme drugih proizvajalcev, kot je Snappy Driver Installer. Za prenos boste potrebovali računalnik z delujočo internetno povezavo.

Snappy Driver Installer (SDI) je zmogljivo brezplačno orodje za posodabljanje gonilnikov za Windows, ki lahko shrani celotno zbirko gonilnikov brez povezave. Gonilniki brez povezave omogočajo Snappy Driver Installerju dostop do hitrih posodobitev gonilnikov, tudi če v računalniku ni aktivne internetne povezave. Snappy Driver deluje tako z 32-bitno kot s 64-bitno različico operacijskega sistema Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista in tudi z operacijskim sistemom Windows XP. Gonilnike lahko prenesete prek programa Snappy Driver Installer v 'driverpacks', ki so preprosto zbirke (paketi) gonilnikov za različno strojno opremo, kot so zvočne naprave, grafične kartice, omrežni vmesniki itd. Prikažejo lahko tudi podvojene gonilnike in neveljavne gonilnike. Ločuje posodobitve, ki zahtevajo vnovični zagon računalnika, da jih je lažje prepoznati. Snappy Driver Installer lahko prenesete s spletnega mesta tukaj .

[Nazaj na kazalo]

Zaženite orodje za odpravljanje težav z internetnimi povezavami

Na koncu zaženite vgrajeno orodje za odpravljanje težav z internetnimi povezavami Windows. Windows vključuje številne odpravnike težav, namenjene hitri diagnostiki in samodejnemu odpravljanju različnih težav z računalnikom. Odpravljavci težav ne morejo odpraviti vseh težav, so pa dobro mesto za začetek, če naletite na težave z računalnikom, operacijskim sistemom ali napravami. Če želite začeti odpravljati težave, pojdite v Nastavitve in vnesite 'odpravljanje težav' in nato izberite 'Odpravljanje težav' s seznama.

zaženite orodje za odpravljanje težav z internetnimi povezavami 1. korak

Zdaj poiščite 'Internetne povezave' orodje za odpravljanje težav v razdelku Odpravljanje težav in ga izberite. Kliknite 'Zaženi orodje za odpravljanje težav' in iskal bo težave pri povezovanju z internetom ali spletnimi mesti. Preverite, ali lahko orodje za odpravljanje težav s sistemom Windows reši 'Povezava IPv6: brez dostopa do interneta' problem.

zaženite orodje za odpravljanje težav z internetnimi povezavami 2. korak

Upamo, da je ena od zgornjih metod rešila 'Povezava IPv6: brez dostopa do interneta' težavo in zdaj se lahko uspešno povežete z internetom. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

svchost exe-Dienst hostet den lokalen Dienst

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti težavo »Povezava IPv6: brez dostopa do interneta«:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije