Napaka iTunes (9006), kako popraviti?

Napaka iTunes (9006), kako popraviti?

iTunes pri poskusu posodabljanja ali obnavljanja iPhone, iPad ali iPod touch prikaže sporočilo o napaki s kodo (9006), kako to popraviti?

Izdelki Apple ponujajo veliko funkcionalnosti v zvezi s sinhronizacijskimi mehanizmi, bodisi sinhronizacijo s pomnilnikom v oblaku ali samodejnimi varnostnimi kopijami v računalnikih Mac. Obnovitev iPhona ali posodobitev mobilnega operacijskega sistema prek iTunesa bi morala biti hiter in učinkovit postopek, vendar nekateri uporabniki iPhonov, iPadov in iPodov touch naletijo na težave, ko njihov računalnik s programsko opremo iTunes prikaže sporočilo o napaki z napisom »Pri prenosu je prišlo do težave programska oprema za iPhone 'iPhone'. Prišlo je do neznane napake (9006) '.

Nekateri poročajo, da večkratni poskusi obnovitve mobilnih naprav povzročijo to sporočilo o napaki in zmedo. V večini primerov se ta napaka pojavi, ko se programska oprema iTunes ne poveže s strežniki za posodobitev programske opreme iOS. Težave pri povezovanju s povezanimi strežniki lahko povzročijo šibka internetna povezava ali požarni zid in protivirusna programska oprema. Na srečo ta posebna napaka ne pomeni, da so bile odkrite resne zrušitve strojne ali programske opreme, zato obstaja več načinov in nasvetov za razrešitev te težave. V tem članku opisujemo, kako popraviti napako iTunes 9006.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Dualboot windows 7 und linux mint

Pogosti nasveti, ko naletite na napako iTunes 9006

Koda napake iTunes 9006 je običajno povezana s težavami s povezavo med programsko opremo in strežniki za posodobitev. Te težave lahko povzročijo različne napake in napačne komunikacije, zato jih lahko rešijo tudi manjše prilagoditve.

Posodobite iTunes

Napaka 9006 se lahko pojavi tudi pri uporabi zastarele različice iTunes ali tiste, ki ima napake / napake. Če želite zagotoviti, da uporabljate najnovejšo različico iTunes, zaženite App Store in izberite zavihek s posodobitvami. Če najdete posodobitve, povezane z iTunes, jih namestite vse. Če iTunes uporabljate z računalnikom z operacijskim sistemom Windows, zaženite aplikacijo in kliknite zavihek Pomoč. Nato se pomaknite navzdol in izberite Preveri, ali so na voljo posodobitve.

Posodobite računalniški operacijski sistem

Pri zagonu različnih različic programske opreme in operacijskih sistemov lahko pride do težav zaradi neujemanja združljivosti. Da bi se izognili tovrstnim težavam, redno posodabljajte aplikacijo in operacijski sistem. Če želite preveriti, ali so na voljo posodobitve v računalniku Mac, zaženite aplikacijo App Store in izberite zavihek Posodobitve. Namestite vse razpoložljive posodobitve, povezane z iTunes in macOS.

posodobitve

Uporabite skrbniški račun

Napaka iTunes 9006 je lahko posledica pomanjkanja dovoljenj za povezavo z zunanjimi strežniki ali pripenjanje datotek na zagonski disk računalnika. Da se izognete tej zmedeni situaciji, poskusite obnoviti svojo mobilno napravo, ko ste prijavljeni s skrbniškim računom. Če je več uporabnikov z skrbniškimi dovoljenji, poskusite uporabiti vsakega od njih.

Preverite nastavitve za datum in čas

Ker je postopek obnovitve odvisen od povezave s strežniki, lahko neusklajenost časa in datuma povzroči blokirano povezavo. Če na primer v prihodnje pošljete zahtevo strežniku, bo povezava verjetno prekinjena. Če želite preveriti nastavitve računalnika Mac, v menijski vrstici na vrhu zaslona kliknite logotip Apple in nato izberite System Preferences. Izberite podokno Datum in čas, na zavihku Datum in čas omogočite potrditveno polje poleg Samodejno nastavi datum in čas, sicer onemogočite potrditveno polje in počakajte približno 20 sekund, nato pa ga znova omogočite.

čas in datum

Težave s povezavo USB

Če uporabljate dodatno zunanjo opremo USB, lahko pride do konflikta med napravami. Če želite zagotoviti, da temu ni tako, odklopite vse, razen miške in tipkovnice. Poskusite obnoviti ali posodobiti mobilno napravo brez zunanjih naprav USB, da zagotovite, da med njimi ni konflikta. Zaradi okvarjenega kabla se lahko včasih pojavijo različne napake iTunes. Preverite, ali kabli vsebujejo temne ali poškodovane lise. Prav tako vam svetujemo, da uporabljate samo originalne Apple kable. Težave lahko nastanejo tudi v samih vratih USB, zato poskusite svojo mobilno napravo povezati z drugimi vrati.

Onemogočite protivirusno in požarni zid

Kot smo že omenili, se napaka iTunes 9006 običajno pojavi zaradi težav pri povezovanju Appleovih strežnikov. Različni požarni zid in protivirusna programska oprema lahko blokirajo povezave z zahtevanimi strežniki, vendar so Appleovi strežniki popolnoma varni, zato jih lahko začasno onemogočite in poskusite znova obnoviti postopek. V nekaterih primerih morate znova zagnati računalnik z onemogočeno programsko opremo, da dobite popoln dostop do strežnikov, ki so bili prej blokirani.

Znova zaženite vse

Pogost nasvet (ki pogosto deluje brez kakršne koli logične razlage) je, da znova zaženete vse: znova zaženite računalnik, mobilno napravo, usmerjevalnik, omrežje Wi-Fi in morebitne omrežne modeme, kjer je to primerno.

[Nazaj na kazalo]

Zamenjajte datoteko IPSW, da popravite napako iTunes 9006 v sistemu Mac

To je naprednejša metoda, saj zahteva, da poiščete, izbrišete in nato dodate novo posodobitveno datoteko (datoteka IPSW). Ko posodabljate svojo mobilno napravo, kot je iPhone, iPad ali iPod touch, računalnik prenese novo posodobljeno datoteko IPSW z Appleovih strežnikov. Napaka iTunes 9006 je morda posledica napačne datoteke IPSW. V tem primeru je edina učinkovita metoda za rešitev težave zamenjava obstoječe datoteke z nova posodobljena datoteka .

Za začetek morate poiskati in izbrisati obstoječo datoteko. V računalnikih Mac je ta datoteka shranjena v mapi iTunes pod mapo z imenom mobilne naprave, ki jo uporabljate. Na primer, posodobitvena datoteka iPhona bi bila shranjena v:

 • ~ / Knjižnica / iTunes / Posodobitve programske opreme iPhone

delete-old-ipsw

Nekatere starejše različice operacijskega sistema Mac lahko shranijo datoteko IPSW in celotno mapo iTunes v mapo Application Support. Zato bi bila pot do datoteke za posodobitev mobilne naprave podobna naslednji (odvisno od imena vaše naprave):

 • ~ / Knjižnica / Podpora za aplikacije / Posodobitve programske opreme iTunes / iPhone

Ko najdete in odstranite datoteko s posodobitvami, prenesite posodobljeno datoteko IPSW. Te lahko najdete datoteke tukaj . Izberite svojo napravo (natančno svojo različico) in na koncu izberite različico datoteke IPSW. Novo datoteko IPSW lahko shranite na namizje ali katero koli drugo mesto, do katerega je enostavno dostopati. Nato povežite svojo mobilno napravo z računalnikom prek kabla USB in zaženite aplikacijo iTunes. V iTunes kliknite ikono iPhone, iPad ali iPod touch poleg leve stranske vrstice in nato v levi stranski vrstici izberite razdelek Povzetek. V glavnem oknu boste videli gumbe za posodobitev in obnovitev naprave.

ipad-povzetek

Pridržite tipko Command in Option in izberite gumb, odvisno od dejanj, ki jih želite izvesti. Ta kombinacija vam bo omogočila, da izberete datoteko IPSW. Ko se odpre brskalnik datotek, izberite novo preneseno posodobitveno datoteko in kliknite Odpri. Od tega trenutka je treba odpraviti napako iTunes 9006.

izbrala-ipsw

[Nazaj na kazalo]

Zamenjajte datoteko IPSW, da popravite napako iTunes 9006 v sistemu Windows

Eden najučinkovitejših načinov za odpravo napake iTunes 9006 je zamenjava datoteke IPSW (v bistvu posodobitvene datoteke), ki se prenese, ko poskušate posodobiti svoj iPhone, iPad ali iPod touch. To je preprosta metoda, vendar je potrebno nekaj posebnega znanja, saj te posebne datoteke ne boste našli na namizju ali v mapi Programske datoteke. Če želite pridobiti pravi IPSW, lahko Prenesite tukaj . Če želite najti to posebno datoteko, povezano z posodobitvijo mobilne naprave Apple, obiščite eno od naslednjih poti. Opomba: v spodnjih primerih se ime lastnika računalnika nadomesti z 'uporabniško ime'.

 • Če želite poiskati datoteko ISPW na Windows XP Pojdi do:
  • Documents and Settings username Application Data Apple Computer iTunes iPhone Software Updates
 • Windows Vista in Windows 7 operacijski sistemi:
  • Users username AppData Roaming Apple Computer iTunes iPhone Posodobitve programske opreme
 • Windows 8 in Windows 10:
  • Users uporabniško ime AppData Roaming Apple Computer iTunes
  • V tej mapi boste našli mapo Software Update z modelom vaše mobilne naprave.

Ko odstranite napačno datoteko, prenesite novo, posodobljeno datoteko in ga shranite na namizje ali katero koli drugo mesto, do katerega je enostavno dostopati. Nato povežite svojo mobilno napravo z računalnikom prek kabla USB in zaženite program iTunes. V iTunes kliknite ikono iPhone, iPad ali iPod touch poleg leve stranske vrstice in nato v levi stranski vrstici izberite razdelek Povzetek. V glavnem oknu boste videli gumbe za posodobitev in obnovitev naprave. Pridržite tipko Shift in izberite gumb, odvisno od dejanj, ki jih izvajate. Kombinacija Shift in klika vam bo omogočila, da izberete datoteko IPSW. Ko se odpre brskalnik datotek, izberite novo preneseno posodobitveno datoteko in kliknite Odpri. Od tega trenutka je treba odpraviti napako iTunes 9006.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako popraviti kodo napake iTunes 9006

[Nazaj na vrh]