Neželena aplikacija Junk Cleaner

Kako odstraniti neželeno aplikacijo Junk Cleaner - vodnik za odstranitev (posodobljeno)

Navodila za odstranjevanje Junk Cleanerja

Kaj je Junk Cleaner?

Junk Cleaner je zavajajoča aplikacija, ki trdi, da bistveno izboljša zmogljivost računalnika - ' Junk Cleaner je eno najboljših orodij za zmogljivost osebnih računalnikov, ki so na voljo na trgu danes, ko gre za izboljšanje zmogljivosti in hitrosti vašega računalnika. Služi nekaterim zelo pomembnim funkcijam, zaradi česar je priljubljen izdelek. „Ob prvem pregledu se ta programska oprema morda zdi legitimna in uporabna, vendar je Junk Cleaner uvrščen med potencialno neželene programe (PUP) in oglaševalsko programsko opremo, saj brez dovoljenja uporabnikov vdre v sisteme in ustvarja lažna sporočila o napakah.

Junk Cleaner adwareČeprav Junk Cleaner trdi, da 'izboljšuje zmogljivost računalnika', je ta trditev napačna. Aplikacija nenehno ustvarja lažna sporočila o napakah, ki navajajo, da je sistem okužen ali je naletel na določene težave. Poleg tega ta sporočila spodbujajo uporabnike, da se za razrešitev teh težav obrnejo na razvijalce prek navedene telefonske številke (1-866-606-9133). Ko uporabniki pokličejo številko, morajo plačati določen znesek za pomoč. Pravzaprav uporabniki ne morejo biti prepričani, da bodo prejeli kakršno koli pomoč. Zato je plačilo enakovredno pošiljanju denarja kiber kriminalcem - preprosto podpirali boste njihovo zlonamerno poslovanje. To vedenje je skupno mnogim programom oglaševalskega tipa (vključno na primer z MovieDea in GamesDesktop ). Ponarejena sporočila o napakah prikažejo tudi prevaranti protivirusnih programov. Toplo priporočamo, da prezrete to sporočilo in takoj odstranite Junk Cleaner.

Kali Linux als Hauptbetriebssystem

Obstaja na stotine mladičev, podobnih čistilom za neželene izdelke, vključno z njimi SwiftSearch , MapsWorld , in DesktopClock . Razlika je le v tem, da običajne oglaševalske aplikacije običajno prikazujejo oglase (prek oglaševalskega modela »Pay Per Click« [PPC]) in zbirajo osebne podatke (ki se kasneje prodajo tretjim podjetjem). Vsa oglaševalska programska oprema trdi, da ponuja različne uporabne funkcije, s katerimi uporabnike zvabi, da jih namestijo, vendar je resnični namen teh PUP-ov ustvarjanje prihodkov za razvijalce. Niti Junk Cleaner niti katera koli druga aplikacija za oglaševalske programe ne zagotavlja te funkcijeobljubil.

Kako se je Junk Cleaner namestil v moj računalnik?

Uporabniki lahko prenesejo Junk Clear na svojo uradno spletno stran, vendar se ta aplikacija običajno distribuira kot 'sveženj' z drugimi (večinoma brezplačnimi) aplikacijami. Združevanje je prikrita namestitev programov drugih proizvajalcev z običajno programsko opremo. Razvijalci prikrivajo PUP v nastavitvah »Po meri« ali »Napredno«. Mnogi uporabniki preskočijo ta razdelek, kar vodi do nenamerne namestitve lažnih aplikacij, kot je Junk Cleaner. Razvijalce skrbi le višina ustvarjenega prihodka, ki je odvisna od števila PUP-ovrazdeljeno, zato jih namerno skrijejo.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Edini način, da varno prenesete in namestite izbrano programsko opremo, je med temi postopki zelo pozoren. Izberite možnosti 'Po meri' ali 'Napredno' - to bo razkrilo vse skrite PUP-ove in vam omogočilo, da jih prekličete. Ključ računalniške varnosti je previdnost. Nikoli ne hitite s prenosom in nameščanjem programske opreme.

PUN Junk Cleaner PUP ustvarja lažna sporočila o napakah:

Junk Cleaner ustvarja lažna opozorila o okužbi računalnika Napačno sporočilo o napaki, ki ga je ustvarilo Junk Cleaner

Besedilo, predstavljeno v lažnih sporočilih o napakah v programu Junk Cleaner:

Opozorilo! Zaznana zlonamerna programska oprema! Vaš računalnik je v kritičnem stanju zaradi zunanjega napada zlonamerne programske opreme, vaše osebne nastavitve in nastavitve zasebnosti se lahko delijo prek interneta. Za takojšnjo podporo Pokličite nas na: 1-866-606-9133

Varnostno opozorilo sistema Windows Protivirusni računalnik se je zrušil Vaš računalniški protivirusni program se bo zrušil ali zastarel, da bo posodobljen. Pokličite nas na: 1-866-606-9133

Junk Cleaner spodbuja uporabnike k nakupu polne različice:

Junk Cleaner spodbuja uporabnike k nakupu aktivacijskega ključa

Posnetek zaslona aplikacije Junk Cleaner:

Zavajajoča oglaševalska aplikacija Junk Cleaner

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Odstranjevanje oglasne programske opreme Junk Cleaner:

Uporabniki sistema Windows 7:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 7

Kliknite Začni (Logotip sistema Windows v spodnjem levem kotu namizja), izberite Nadzorna plošča . Poiščite Programi in kliknite Odstranite program .

Uporabniki sistema Windows XP:

Dostop do programa za dodajanje ali odstranjevanje v sistemu Windows XP

Kliknite Začni , izberite Nastavitve in kliknite Nadzorna plošča . Poiščite in kliknite Dodajanje ali odstranjevanje programov .

Uporabniki sistemov Windows 10 in Windows 8:

Dostop do programov in funkcij (odstranitev) v sistemu Windows 8

Z desno miškino tipko kliknite spodnji levi kot zaslona, ​​v meniju za hitri dostop izberite Nadzorna plošča . V odprtem oknu izberite Programi in lastnosti .

Uporabniki Mac OSX:

Odstrani aplikacijo v OSX (Mac)

Kliknite Finder , na odprtem zaslonu izberite Aplikacije . Povlecite aplikacijo iz Aplikacije mapo v Smeti (ki se nahaja v priklopni postaji), nato z desno miškino tipko kliknite ikono smetnjaka in izberite Izprazni koš .

Odstranitev adware Junk Cleaner prek nadzorne plošče

V oknu za odstranitev programov poiščite Čistilo za smeti ', izberite ta vnos in kliknite' Odstrani 'ali' Odstrani '.

Po odstranitvi potencialno neželenega programa, ki ustvarja lažna sporočila o napakah, v računalniku poiščite morebitne preostale neželene komponente ali morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo. Če želite optično prebrati računalnik, uporabite priporočena programska oprema za odstranjevanje zlonamerne programske opreme.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

iPhone mit Computer verbunden, wird aber nicht angezeigt

Odstranite oglaševalsko programsko opremo Junk Cleaner iz internetnih brskalnikov:

V času raziskav Junk Cleaner vtičnikov brskalnika ni namestil v Internet Explorer, Google Chrome ali Mozilla Firefox, vendar je bil priložen drugi oglaševalski programski opremi. Zato vam svetujemo, da iz svojih internetnih brskalnikov odstranite vse potencialno neželene dodatke za brskalnike.

Video, ki prikazuje odstranitev potencialno neželenih dodatkov za brskalnik:

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Logotip Internet ExplorerjaOdstranite zlonamerne dodatke iz Internet Explorerja:

Odstranjevanje neželenih oglasov iz 1. koraka Internet Explorerja

Kliknite ikono zobnika Odstranjevanje neželenih oglasov iz 2. koraka Internet Explorerja(v zgornjem desnem kotu Internet Explorerja) izberite »Upravljanje dodatkov«. Poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve brskalnika, izberite te vnose in kliknite »Odstrani«.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows XP

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem neželene programske opreme, ponastavite nastavitve Internet Explorerja na privzete.

Uporabniki sistema Windows XP: Kliknite Začni , kliknite Teči , v odprtem oknu inetcpl.cpl V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Wie kann ich captcha in firefox deaktivieren

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 7

Uporabniki sistemov Windows Vista in Windows 7: Kliknite logotip sistema Windows v polju za začetek iskanja inetcpl.cpl in kliknite enter. V odprtem oknu kliknite Napredno , nato kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - dostop

Uporabniki sistema Windows 8: Odprite Internet Explorer in kliknite orodja ikono. Izberite Internetne možnosti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - zavihek Napredno za internetne možnosti

V odprtem oknu izberite Napredno zavihek.

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - na zavihku Napredno za internetne možnosti kliknite gumb Ponastavi

Kliknite Ponastaviti .

Ponastavitev nastavitev Internet Explorerja na privzete v sistemu Windows 8 - potrdite ponastavitev nastavitev na privzete s klikom na gumb za ponastavitev

S klikom na potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Internet Explorerja na privzete Ponastaviti .

Logotip Google Chrome

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje neželenih oglasov iz brskalnika Google Chrome 1. korakOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranjevanje neželenih oglasov iz brskalnika Google Chrome 2. korak

Kliknite ikono menija Chrome Ikona menija Google Chrome(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) izberite »Orodja« in kliknite »Razširitve«. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika, izberite te vnose in kliknite ikono koša.

1. korak ponastavitve nastavitev brskalnika Google Chrome

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem neželene programske opreme, ponastavite nastavitve brskalnika Google Chrome. Kliknite Ikona menija Chrome Ponastavitev nastavitev brskalnika Google Chrome 2. korak(v zgornjem desnem kotu brskalnika Google Chrome) in izberite Nastavitve . Pomaknite se navzdol na dno zaslona. Kliknite Napredno ... povezava.

3. korak ponastavitve nastavitev Google Chrome

Ko se pomaknete na dno zaslona, ​​kliknite Ponastavi (obnovi nastavitve na prvotne privzete vrednosti) .

Logotip Mozilla Firefox

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Google Chrome na privzete, tako da kliknete Ponastaviti .

Odstranjevanje neželenih oglasov iz 1. koraka programa Mozilla Firefox

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

Odstranjevanje neželenih oglasov iz 2. koraka programa Mozilla FirefoxOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Dostop do nastavitev (Korak 1 ponastavite Firefox na privzete nastavitve)

Kliknite meni Firefox Dostop do informacij o odpravljanju težav (2. korak ponastavite Firefox na privzete nastavitve)(v zgornjem desnem kotu glavnega okna) izberite »Dodatki«. V odprtem oknu kliknite »Razširitve« in odstranite vse nedavno nameščene sumljive vtičnike brskalnika.

Klik na gumb Osveži Firefox (Korak 3 ponastavi Firefox na privzete nastavitve)

Neobvezna metoda:

Uporabniki računalnikov, ki imajo težave z odstranjevanjem neželene programske opreme, lahko ponastavijo svoje nastavitve Mozilla Firefox.

Odprite Mozilla Firefox, v zgornjem desnem kotu glavnega okna kliknite Meni Firefox , Potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Firefoxa na privzete (Korak 4 ponastavite na privzete nastavitve Firefoxa)v odprtem meniju kliknite Pomoč.

logotip brskalnika safari

Izberite Informacije o odpravljanju težav .

odstranjevanje adware iz safari korak 1 - dostop do nastavitev

V odprtem oknu kliknite Osvežite Firefox .

Windows-Stoppcode unerwartete Speicherausnahme

odstranjevanje adware iz safari korak 2 - odstranjevanje razširitev

V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Mozille Firefox na privzete s klikom na Osvežite Firefox .

ponastavitev safari koraka 1

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

ponastavitev safari koraka 2Odstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Logotip Microsoft Edge (Chromium)

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, kliknite Safari meni in izberite Nastavitve ... .

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz Microsoft Edge 1. korak

V odprtem oknu kliknite Razširitve , poiščite nedavno nameščeno sumljivo razširitev, jo izberite in kliknite Odstrani .

Neobvezna metoda:

Prepričajte se, da je brskalnik Safari aktiven, in kliknite Safari meni. V spustnem meniju izberite Počisti zgodovino in podatke o spletnih mestih ...

Odstranjevanje oglasne programske opreme iz 2. koraka programa Microsoft Edge

V odprtem oknu izberite vso zgodovino in kliknite Izbriši zgodovino .

Ikona menija Microsoft Edge (krom)

internet Explorer Chrome Firefox Safari Rob

1. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)Odstranite zlonamerne razširitve iz Microsoft Edge:

2. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)

Kliknite ikono menija Edge 3. korak ponastavitve Microsoft Edge (Chromium)(v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) izberite ' Razširitve '. Poiščite vse nedavno nameščene sumljive dodatke brskalnika in kliknite ' Odstrani 'pod njihovimi imeni.

upadanje namestitve oglasne programske opreme med prenosom vzorca brezplačne programske opreme

Neobvezna metoda:

Če imate še naprej težave z odstranjevanjem neželene programske opreme, ponastavite nastavitve brskalnika Microsoft Edge. Kliknite Ikona menija Edge (v zgornjem desnem kotu Microsoft Edge) in izberite Nastavitve .

V odprtem meniju z nastavitvami izberite Ponastavite nastavitve .

Izberite Obnovite nastavitve na privzete vrednosti . V odprtem oknu potrdite, da želite ponastaviti nastavitve Microsoft Edge na privzete s klikom na Ponastaviti .

Windows 10 mit cmd auf werkseinstellungen zurücksetzen
  • Če to ni pomagalo, upoštevajte te možnosti navodila razlaga, kako ponastaviti brskalnik Microsoft Edge.

Povzetek:

Oglasna programska oprema ali potencialno neželene aplikacije se navadno infiltrirajo v internetne brskalnike z brezplačnimi prenosi programske opreme. Upoštevajte, da je najvarnejši vir za prenos brezplačne programske opreme samo s spletnih strani razvijalcev. Da se izognete namestitvi oglaševalske programske opreme, bodite zelo pozorni pri nalaganju in nameščanju brezplačne programske opreme. Pri nameščanju predhodno prenesenih brezplačnih programov izberite po meri ali napredno možnosti namestitve - ta korak bo razkril morebitne neželene programe, navedene za namestitev, skupaj z izbranim brezplačnim programom.

Pomoč pri odstranitvi:
Če imate težave pri odstranjevanju neželene programske opreme iz računalnika, prosite za pomoč na našem forumu za podporo zlonamerni programski opremi.

Objavite komentar:
Če imate dodatne informacije o adware junkcleaner ali njihovo odstranitev, delite svoje znanje v spodnjem oddelku za komentarje.