Virus KMSPico

Kako odstraniti virus KMSPico - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje virusa KMSPico

Kaj je KMSPico?

KMSPico, ki so ga razvili kiber kriminalci, je orodje, ki uporabnikom omogoča, da brezplačno aktivirajo svoje operacijske sisteme Windows. KMS (Key Management System) je v bistvu tehnologija, ki omogoča aktiviranje določenih storitev prek lokalnega omrežja. KMS omogoča aktivacijo brez povezave z Microsoftovimi strežniki in jo običajno uporabljajo podjetja, ki imajo veliko računalnikov povezanih z lokalnim omrežjem / strežnikom. KMSPico zaobide celoten postopek in obstoječi ključ preprosto nadomesti z novim. Z ustvarjanjem novega ključa orodje KMSPico odloži aktivacijo sistema Windows (običajno za 180 dni).

wie man dual boot windows 10 einrichtet

Zlonamerna programska oprema KMSPicoKMSPico ni legitimno orodje in so ga razvili kiber kriminalci in ne korporacija Microsoft. Zato uporaba tega orodja krši določila in pogoje operacijskega sistema Windows. Poleg tega ga pogosto distribuirajo dvomljiva spletna mesta z zlonamerno vsebino. Ta spletna mesta predstavljajo nalezljive izvedljive datoteke kot KMSPico. Namesto da bi zagnali funkcije KMSPico, so uporabniki pogosto zavedeni pri prenosu in zagonu zlonamerne programske opreme. Poleg tega razvijalci KMSPico spodbujajo uporabnike, da onemogočijo vse nameščene protivirusne programe. Čeprav trdijo, da orodje ne vsebuje virusov, je to dvomljiva trditev - zahteve za onemogočanje zbirk protivohunskih programov kažejo na potencialno distribucijo zlonamerne programske opreme. Iz tega razloga orodja KMSPico nikoli ne uporabljamo. Windows in MS Office je treba aktivirati samo z originalnimi ključi, ki jih ponuja Microsoft.

Kot smo že omenili, zlonamerna spletna mesta pogosto širijo zlonamerno programsko opremo. Obstaja veliko potencialnih okužb - rudarji kriptovalut, oglaševalska programska oprema, ugrabitelji brskalnikov in drugi potencialno neželeni programi (PUP). Zlonamerni rudarji kriptovalut v bistvu zlorabljajo sistemske vire za pridobivanje kriptovalut brez soglasja uporabnikov. Prisotnost takih aplikacij bistveno zmanjša zmogljivost sistema. Za več informacij o dvomljivih rudarjih kriptovalut: Klikni tukaj . Programi oglaševalske programske opreme so v bistvu zasnovani za prikazovanje vsiljivih oglasov (kuponi, pasice, pojavna okna itd.). Da bi to dosegli, razvijalci oglaševalske programske opreme uporabljajo orodja, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno stran. Zato oglasi pogosto prikrivajo obiskano vsebino spletnega mesta in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega vsiljivi oglasi pogosto preusmerijo na zlonamerna spletna mesta in / ali izvajajo skripte, ki prenašajo / namestijo zlonamerno programsko opremo. Zato lahko že z enim samim klikom pride do visoko tveganih računalniških okužb. Ugrabitelji brskalnikov se prebijejo v spletne brskalnike (običajno Internet Explorer, Google Chrome, Mozilla Firefox) in promovirajo lažne iskalnike. Ti ugrabitelji na primer določijo URL-je novega zavihka, domačo stran in privzete nastavitve brskalnika iskalnika določenim URL-jem. Poleg tega preusmerijo nastavitve brskalnika, ko jih poskušate spremeniti. Uporabniki zato brskalnikov ne morejo vrniti v prejšnja stanja in so prisiljeni obiskovati spletna mesta. Oglasna programska oprema, ugrabitelji brskalnikov in drugi potencialno neželeni programi verjetno zbirajo tudi različne občutljive podatke. Seznam zbranih podatkov običajno vključuje (vendar ni omejen na) pritiske tipk, obiskane URL-je spletnih mest, ogledane strani, iskalne poizvedbe, naslove internetnih protokolov (IP) in ponudnike internetnih storitev (ISP). Zbrane informacije pogosto vključujejo zasebne podatke, ki jih zločinci prodajo tretjim osebam. Ti ljudje ustvarjajo prihodek z zlorabo osebnih podatkov. Zato lahko sledenje podatkov povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Potencialno neželene programe je treba takoj odstraniti. Nekateri mladiči so skriti in jih uporabniki ne morejo ročno odstraniti. Zato vam toplo priporočamo, da sistem pregledate z zakonito zbirko protivirusnih / vohunskih programov, da odstranite vse PUP-ove in morebitne ostanke.

Povzetek grožnje:
Ime Zlonamerna programska oprema KMSPico
Vrsta grožnje Trojan, virus za krajo gesla, bančništvo z zlonamerno programsko opremo, vohunska programska oprema
Imena zaznavanja (KMSpico v.10.2.0.zip) Avast (Win32: PUP-gen [PUP]), BitDefender (Application.Hacktool.KMSAuto.N), ESET-NOD32 (Različica MSIL / HackTool.IdleKMS.E Potencialno nevarna), Kaspersky (HackTool.MSIL.KMSAuto.dh ), Celoten seznam ( VirusTotal )
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho, zato na okuženem računalniku niso jasno vidni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Ukradeni bančni podatki, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Tako kot pri KMSPico tudi nekateri PUP-ji ponujajo različne uporabne funkcije, vendar so namenjeni le ustvarjanju prihodka za razvijalce. Zahtevki za zagotavljanje 'uporabnih funkcij' so zgolj poskusi, da bi uporabnike prevarali, da jih namestijo ali preprečijo, da bi odstranili programsko opremo. Namesto da bi ponujali kakršno koli resnično vrednost, mladiči neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako je KMSPico prodrl v moj računalnik?

KMSPico ima uradno spletno mesto za prenos, vendar se pogosto distribuira prek zlonamernih spletnih mest. Dejansko ta spletna mesta za nalaganje tretjih oseb samo širijo KMSPico - zlonamerne programe poimenujejo kot KMSPico ali razvijajo neuradne prenašalce / namestitve, ki združujejo prevarano programsko opremo. 'Bundling' je prikrita namestitev potencialno neželenih programov skupaj z običajno programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci v paketu skrijejo »v paketu« programe v nastavitvah »Po meri / Napredno« (ali v drugih razdelkih) postopkov prenosa / namestitve. Mnogi uporabniki pohitijo s temi postopki in preskočijo korake. S tem svoje sisteme izpostavijo tveganju za različne okužbe. Razvijalci KMSPico zahtevajo od uporabnikov, da onemogočijo protivirusne programe, zato bi lahko KMSPico dvomljive programe tudi združil v paket.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje. Ključ varnosti je previdnost. Zato bodite previdni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Uporabljajte samo zakonite aplikacije, ki jih kiber kriminalci niso razvili. Poleg tega programsko opremo prenesite samo iz uradnih virov in po možnosti z neposrednimi povezavami za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb se monetizirajo po metodi združevanja - teh orodij ne uporabljajte. Poleg tega kiber kriminalci vlagajo veliko sredstev v vsiljivo oblikovanje oglasov - večina se zdi legitimna in ugotoviti, ali ti oglasi izvirajo iz obiskanega (zakonitega) spletnega mesta, je skoraj nemogoče. Ko jih enkrat kliknejo, preusmerijo na dvomljiva spletna mesta (igre na srečo, ankete, pornografija itd.). Prikaz teh oglasov kaže na morebitno okužbo računalnika. Če naletite nanje, takoj odstranite vse sumljive aplikacije / vtičnike brskalnika in preglejte celoten sistem z zakonitim protivirusnim paketom. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranjevanje infiltrirane zlonamerne programske opreme.

Posnetek zaslona zlonamerne namestitve KMSPico:

Zlonamerna namestitev namestitvenega programa KMSPico

Posnetek zaslona zlonamernega aktivatorja KMSPico:

Zlonamerni aktivator KMSPico

Odkrivanja zlonamerni aktivator KMSPico v VirusTotal:

Zaznavanje zlonamernega aktivatorja KMSPico v programu VirusTotal

Posnetek zaslona spletnega mesta, ki se uporablja za promocijo različice KMSPico, ki vbrizga sistem Buer nakladalnik in AsyncRAT :

Spletno mesto, ki promovira KMSPico, ki v sistem vbrizga Buer Loader in AsyncRAT

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

windows 8 lautstärkeregelung funktioniert nicht

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga, običajno je bolje, da protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi to naredijo samodejno. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, na primer z upraviteljem opravil in prepoznali sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje aplikacije za samodejni zagon, lokacije registra in datotečnega sistema:

firefox deine verbindung ist nicht sicher

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik ponovno zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

warum leitet die google-suche zu yahoo weiter

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z mreženjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Options« in počistite možnosti »Hide Empty Locations« in »Hide Windows Entries«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Linux Zimt gegen Kumpel

Zapišite si celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema svoja imena procesov skriva pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite 'Delete'

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete datoteko zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Upoštevanje teh korakov naj bi pomagalo odstraniti vso škodljivo programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje, zato priporočamo, da odstranitev zlonamerne programske opreme prepustite protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno se je bolje izogniti okužbam, ki poskušajo nato zlonamerno programsko opremo odstraniti. Za zaščito računalnika namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete Malwarebytes za Windows .