Virus LamePyre (Mac)

Kako se znebiti virusa LamePyre (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti 'LamePyre' iz Maca?

Kaj je 'LamePyre'?

Odkril raziskovalec varnosti zlonamerne programske opreme, Adam Thomas , virus LamePyre trdi, da se imenuje komunikacijska programska oprema Neskladje (zasnovan za skupnosti video iger). Pravzaprav je LamePyre trojanec z visokim tveganjem, ki lahko odpre zakulisje sistema, zajame posnetke zaslona in jih nato pošlje na oddaljeni strežnik.

Virus LamePyreKot smo že omenili, LamePyre trdi, da je aplikacija Discord, vendar razvijalci LamePyre te zlonamerne programske opreme niso pravilno prikrili - preprosto so uporabili ikono Discord. Ko se LamePyre izvede, se na računalniških zaslonih žrtev ne prikaže ničesar. Drugi podobni virusi, ki uporabljajo to masko, odpirajo odprte aplikacije in šele nato izvajajo zlonamerna dejanja v ozadju. Po infiltraciji LamePyre posname posnetke zaslona in jih pošlje oddaljenemu strežniku Command & Control (C&C). Tako kibernetski kriminalci lahko prejemajo različne občutljive informacije. Poleg tega LamePyre zažene skript Python, ki odpre zakulisje, imenovano EmPyre. To omogoča kiber kriminalcem, da na daljavo izvajajo ukaze in izvajajo različna dejanja na okuženem sistemu. Zato lahko odprto zakulisje povzroči različne sistemske okužbe. Poleg tega LamePyre za nadaljevanje izvajanja kode ustvari zagonski agent z imenom ' com.apple.systemkeeper.plist '. Pred kratkim so EmPyre uporabljali za okužbo računalnikov s kriptominerjem XMRig. Čeprav je rudar sam legitimen, je njegova prisotnost brez soglasja uporabnikov lahko zelo moteča (zmogljivost sistema se znatno zmanjša). Prisotnost zdravila LamePyre ima lahko resne posledice in jo je treba takoj odpraviti. Če ste pred kratkim odprli aplikacijo Discord, ki ste jo prenesli iz neuradnega vira, morate sistem takoj pregledati z ugledno zbirko protivirusnih programov (npr. Kombinirano čistilo ) in odpraviti vse grožnje.

Povzetek grožnje:
Ime Virus OSX.LamePyre
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi flash predvajalnika, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Internet je poln virusov, ki si delijo podobnosti. Večina ima enak namen: snemanje občutljivih informacij in širjenje drugih virusov (povzročajo okužbe verige). Ti virusi močno ogrožajo vašo zasebnost in računalniško varnost. Njihova prisotnost lahko privede do pomembnih podatkov in finančne izgube ali celo do kraje identitete. Zato to zlonamerno programsko opremo takoj odstranite.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Kot smo že omenili, LamePyre trdi, da je aplikacija Discord, zato je verjetno, da bodo uporabniki to škodljivo programsko opremo nenamerno prenesli in izvedli. Kiber kriminalci običajno širijo prikrite viruse z uporabo omrežij enakovrednih omrežij (P2P) (kot so eMule, hudourniki itd.), Brezplačnih spletnih mest za prenos, brezplačnih spletnih mest za gostovanje datotek in drugih neuradnih spletnih mest za prenos. Te viruse predstavljajo kot zakonito programsko opremo. S tem kriminalci poskušajo ustvariti vtis legitimnosti in uporabnike zvabiti, da prenesejo in namestijo / zaženejo zlonamerno programsko opremo. Zlonamerna programska oprema se pogosto distribuira z uporabo e-poštnih kampanj (zlonamerne priloge), trojanskih virusov (verižne okužbe) in različnih lažnih posodobiteljev programske opreme, ki izkoriščajo zastarele programske napake / napake ali nameščajo zlonamerno programsko opremo namesto posodobitev.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Če želite to preprečiti, bodite zelo previdni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi / posodabljanju programske opreme. Izogibajte se uporabi prenosnikov / namestitvenih programov in podobnih virov. Prenesite programe samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Poleg tega dvakrat premislite, preden odprete priloge e-pošte. Če se e-poštno sporočilo zdi nepomembno ali je pošiljatelj sumljiv / ne prepoznan, ne odpirajte priloženih povezav / datotek. Posodabljajte nameščene programe. Da bi to dosegli, pa uporabite implementirane funkcije ali orodja, ki jih ponuja uradni razvijalec. Zelo pomembna je tudi ugledna programska oprema za protivirusno / vohunsko programsko opremo, saj lahko ta orodja zaznajo in odpravijo zlonamerno programsko opremo, še preden škoduje. Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje - ključ do varnosti je previdnost. Če je vaš računalnik že okužen z LamePyre, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS za samodejno odpravo.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev ugrabitelja brskalnika mac iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite ' Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite MPlayerX ',' NicePlayer 'ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite datoteke in mape, povezane z virusom osx.lamepyre:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Odstranjevanje virusa OSX.LamePyre iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane z virusom osx.lamepyre:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z virusom osx.lamepyre:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

warum funktioniert mein mikro nicht auf dem pc

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane z virusom osx.lamepyre:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije