Prenosni računalnik se ne bo izklopil

Prenosni računalnik se ne bo izklopil

Prenosnik se ne bo izklopil v operacijskem sistemu Windows 10. Kako ga popraviti?

Izklop računalnika je postopek, s katerim se zaprejo vsi programi, da se računalnik pripravi na izklop. Zadnji korak v tem procesu je 'blizu' operacijski sistem. V operacijskih sistemih Windows 8 / Windows 10 obstaja nov način za izklop računalnika, hibridni izklop, ki je običajno privzeto omogočen. V tem načinu računalnik ni popolnoma izklopljen.

Ta nova metoda zaustavitve traja manj časa za izklop računalnika, saj preklopi računalnik v način mirovanja, kar omogoča hitrejši zagon sistema Windows ob naslednjem vklopu sistema. Na splošno je to koristna funkcija, vendar lahko povzroči težave - zamrzne prenosnik ali prepreči izklop računalnika. Ko hibridna zaustavitev povzroči te (in druge) težave, lahko težave odpravite. Če prenosnika ne morete izklopiti / izklopiti, je v tem priročniku opisano, kako onemogočite funkcijo hitrega zagona (omenjeno prej), obnovite nastavitve načrta porabe energije, spremenite določene možnosti napajanja naprave v upravitelju naprav, izvedite alternativni izklop in druge metode, ki bi lahko rešile težave.Za več informacij o teh tehnikah preberite spodnji vodnik.

Prenosnik se ne bo izklopil

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Izklopite funkcijo hitrega zagona

Funkcija hitrega zagona v operacijskem sistemu Windows 10 (in Windows 8) omogoča hitrejši čas zagona med zagonom računalnika. Je uporabna funkcija, ki jo večina ljudi uporablja, ne da bi vedela, vendar jo nekateri takoj onemogočijo, ko prejmejo nov računalnik z operacijskim sistemom Windows. Če je omogočena funkcija hitrega zagona, se morda zdi, da zaustavitev računalnika popolnoma izklapljate, vendar to ni povsem res, saj preide v stanje med mirovanjem in zaustavitvijo. Če omogočite hiter zagon, to ne bi smelo škodovati vašemu računalniku, saj gre za funkcijo Windows, vendar je lahko razlog za težave pri poskusu izklopa računalnika. Če želite onemogočiti hitri zagon, pojdite na Iskanje in vnesite 'moč' . Kliknite na 'Izberite načrt porabe' rezultat, da ga odprete.

1. korak izklopite funkcijo hitrega zagona

lokales dienstnetzwerk eingeschränkt windows 10

V oknu Možnosti porabe kliknite 'Izberite, kaj bodo naredili gumbi za vklop' .

2. korak izklopite funkcijo hitrega zagona

Kliknite na 'Spremeni nastavitve, ki trenutno niso na voljo' in nato počistite polje 'Vklopi hiter zagon (priporočeno)' možnost, če je omogočena. Kliknite 'Shrani spremembe' če želite shraniti opravljene spremembe, znova zaženite računalnik in preverite, ali je težava zdaj rešena.

3. korak izklopite funkcijo hitrega zagona

[Nazaj na kazalo]

Uporabite tipko Shift

Uporaba tipke Shift pri kliku na 'Ugasniti' gumb Windows obvesti, naj izvede popolno zaustavitev in ne hibridno zaustavitev. Obstaja nekaj rešitev, ki bi lahko vsaj začasno odpravila to težavo. Morda boste morali uporabiti tipko Shift vsakič, ko želite izklopiti računalnik. Eden od načinov za popolno zaustavitev je, da z desno miškino tipko kliknete meni Start in izberete 'Zapri ali se odjavi' in kliknite 'Ugasniti' med držanjem tipke Shift na tipkovnici.

uporabite 1. korak tipke shift

Drug način za popolno zaustavitev je pritisk tipk Alt + F4 na tipkovnici in nato izbira / označevanje 'Ugasniti' in jo držite, medtem ko držite tipko Shift na tipkovnici.

uporabite 2. korak tipke shift

[Nazaj na kazalo]

Konfigurirajte možnosti upravljanja napajanja IMEI

IMEI (Intel Management Engine Interface) uporablja strojne funkcije Intel Management Engine, da omogoča interakcijo med strojno opremo nizke in visoke ravni. Nekateri uporabniki so poročali, da je težavo rešila konfiguracija možnosti upravljanja vmesnika Intel Management Engine. Ta metoda zahteva, da najprej odprete Device Manager. Tip 'upravitelj naprav' v Iskanje in kliknite rezultat Upravitelj naprav ali z desno miškino tipko kliknite meni Start in v kontekstnem meniju izberite Upravitelj naprav.

1. korak konfigurirajte možnosti upravljanja porabe energije imei

V upravitelju naprav boste videli seznam naprav, povezanih z računalnikom. Razširite 'Sistemske naprave' odsek in poiščite 'Intel Management Engine Interface'. Z desno miškino tipko kliknite in izberite 'Lastnosti' .

2. konfigurirajte možnosti upravljanja porabe energije v koraku 2

Zdaj kliknite 'Upravljanje porabe' in počistite polje »Dovoli računalniku, da izklopi to napravo, da prihrani energijo« potrditveno polje. Kliknite 'V REDU' da shranite spremembe. Znova zaženite računalnik in preverite, ali to odpravlja težavo.

3. konfigurirajte možnosti upravljanja napajanja imei, 3. korak

Če še vedno ne morete izklopiti prenosnega računalnika, pojdite v Upravitelj naprav, z desno miškino tipko kliknite vmesnik Intel Management Engine in izberite 'Onemogoči napravo' iz kontekstnega menija. Preverite, ali je onemogočanje naprave rešilo težavo.

[Nazaj na kazalo]

Obnovi privzete nastavitve načrta

Funkcija načrta porabe energije v sistemu Windows 10 ni nova, saj je bila na voljo tudi v starejših različicah operacijskega sistema. Načrt porabe je zbirka nastavitev strojne opreme in sistema, ki urejajo način porabe energije v računalniku. V tem priročniku prikazujemo, kako dostopati do naprednih nastavitev porabe in obnoviti nastavitve načrta na privzete. Tip 'moč' v Iskanje in kliknite 'Uredi načrt porabe' rezultat.

obnovitev privzetih nastavitev načrta 1. korak

V oknu Urejanje nastavitev načrta lahko uredite nastavitve načrta porabe, ki jih trenutno uporabljate. Če želite urediti drug načrt, lahko to storite v naslednjem oknu. Poiščite in kliknite 'Spremeni napredne nastavitve napajanja' .

obnovitev privzetih nastavitev načrta 2. korak

V oknu Možnosti porabe kliknite 'Obnovi privzete nastavitve načrta' in kliknite 'Uporabi' . Znova zaženite računalnik in preverite, ali lahko zdaj računalnik brez težav izklopite.

obnovite privzete nastavitve načrta 3. korak

[Nazaj na kazalo]

Posodobite sistem Windows

Windows se običajno posodablja samodejno, vendar lahko poskusite tudi ročno preveriti, ali so na voljo posodobitve sistema Windows, ali so na voljo. Tip 'preveri za posodobitve' v Iskanje in kliknite 'Preveri za posodobitve' rezultat.

posodobite Windows 1. korak

Samodejno bi morali biti usmerjeni v razdelek Windows Update. Kliknite 'Preveri za posodobitve' . Windows bo začel preverjati posodobitve. Če so na voljo posodobitve, jih namestite. Po namestitvi posodobitev (če jih je bilo treba namestiti) znova zaženite računalnik in preverite, ali težava ni odpravljena.

posodobite Windows korak 2

[Nazaj na kazalo]

Ich erhalte ständig die Meldung, dass mein Computer infiziert ist

Preverite sistemske datoteke

Preverjevalnik sistemskih datotek je pripomoček v sistemu Windows, ki uporabnikom omogoča, da v sistemskih datotekah Windows poiščejo napake in obnovijo poškodovane datoteke. Ta priročnik opisuje, kako zagnati orodje za preverjanje sistemskih datotek (SFC.exe) za skeniranje sistemskih datotek in za popravilo manjkajočih ali poškodovanih sistemskih datotek. The 'sfc scannow' Opcija je eno od številnih posebnih stikal, ki so na voljo z ukazom sfc. Če želite zagnati sistem za preverjanje sistemskih datotek, morate odpreti povišan ukazni poziv. Vnesite ukaz 'ukazni poziv' v Iskanje in z desno miškino tipko kliknite 'Ukazni poziv' rezultat. Izberite 'Zaženi kot skrbnik' iz kontekstnega menija.

preverite sistemske datoteke 1. korak

Zdaj vnesite 'sfc / scannow' in pritisnite Enter, da izvršite ukaz. Začel se bo preveriti sistemske datoteke in trajalo bi nekaj časa, da dokonča skeniranje. Znova zaženite računalnik in preverite, ali to odpravlja težavo.

preverite sistemske datoteke 2. korak

Upamo, da je eden od teh načinov odpravil težavo in boste zdaj lahko brez težav zaustavili prenosni računalnik. Če poznate druge rešitve te težave, ki niso omenjene v našem vodniku, jih delite z nami, tako da pustite komentar v spodnjem oddelku.

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako odpraviti težavo z zaustavitvijo prenosnega računalnika:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Kako popraviti 'Prišlo je do težave s to spletno stranjo, zato je bila znova naložena'?

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Vaš Mac je okužen s 4 virusi POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti vašega Mac-a, okuženega s 4 virusi POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti ransomware Bboo in preprečiti nadaljnje šifriranje podatkov

Kako odstraniti Bboo Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate?

Kako odstraniti ponarejeno razširitev Google Translate - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

TV Chrome Adware

TV Chrome Adware

Kako odstraniti TV Chrome Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Kako ponastaviti ali spremeniti skrbniško geslo v Macu?

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Popravite, da se WiFi ne poveže v Linux Mint 18 in Ubuntu 16.04

Ali se WiFi ne poveže kljub pravilnemu geslu v Ubuntu in Linux Mint? Tukaj je opisano, kako to popraviti.

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Navodila za odstranjevanje odkupne programske opreme Mailto

Kako odstraniti Mailto (NetWalker) Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti pomočnika za združenje datotek?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo ActivityElement?

Kako se znebiti ActivityElement Adware (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije