Virus Lsass.exe

Kako odstraniti virus Lsass.exe - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vodnik za odstranjevanje virusov Lsass.exe

Kaj je lsass.exe?

Lsass.exe ( Podsistem storitve lokalnega varnostnega organa ) je zakonita sistemska datoteka sistema Windows, ki jo je mogoče najti v upravitelju opravil kot Lokalni varnostni organ. Proces je odgovoren za uveljavljanje varnostne politike v operacijskem sistemu. Upravlja spremembe gesla, preverja uporabnike, ki se prijavijo v strežnike ali računalnike sistema Windows, in ustvarja žetone za dostop, ki vsebujejo različne varnostne poverilnice. Upoštevajte pa, da kiber kriminalci pogosto uporabljajo ime datoteke lsass.exe ali njegovo ime procesa (ali zelo podobno ime) za prikrivanje zlonamernih programov. Nekateri protivirusni programi zato resnično datoteko lsass.exe zaznajo kot grožnjo. Takšni primeri se imenujejo „lažno pozitivni“ zaznavi.

virus lsass.exeLažno pozitivno odkrivanje virusov se zgodi, ko protivirusni programi zaznajo zakonite datoteke kot grožnje. To se običajno zgodi zaradi napak v zbirkah podatkov zlonamerne programske opreme in pogosto vodi do odstranitve zakonitih datotek. Zato bodo morda odstranjene pomembne datoteke operacijskega sistema. Na srečo se o lažno pozitivnih zaznavah običajno poroča takoj, razvijalci protivirusne programske opreme pa posodobijo svoje zbirke podatkov in popravijo zavajajoče informacije. Kljub temu lahko razvijalci zlonamerne programske opreme situacijo izkoristijo - njihove zlonamerne datoteke / programi neopazno zdrsnejo skozi skeniranje virusov in so prepoznani kot neškodljivi. Datoteko lsass.exe najdete v Windows System32 'sistemska mapa, če pa obstaja druga datoteka, na primer Isass.exe (z velikimi črkami' i 'in ne z malimi črkami' L ') ali katera koli datoteka s podobnim imenom, to verjetno ni zakonita sistemska datoteka in bi jo lahko zlonamerno. Enako velja za datoteke z imenom lsass.exe, ki so nameščene na mesto, ki ni mapa System32. Poleg tega, ko se izvaja v upravitelju opravil, pristen postopek lsass.exe poleg sebe nima ikone in bi se moral izvajati ne kot lsass.exe, temveč kot postopek lokalnega varnostnega organa. Če prepoznate postopek, imenovan lsass.exe, ki se izvaja v upravitelju opravil in ima poleg sebe ikono (kot na spodnjem posnetku zaslona), se v ozadju sistema izvaja zlonamerni program. Upoštevajte, da bo končanje pristnega postopka (Local Security Authority Process) v upravitelju opravil povzročilo zrušitev sistema in operacijski sistem bo prenehal delovati. Zlonamerni program, ki zažene zlonamerni (lažni) postopek lsass.exe, lahko zmanjša zmogljivost računalnika in lahko uporablja obsežne vire procesorja. Poleg tega lahko ta program deluje kot trojanski program in povzroči prenos in namestitev različnih visoko tveganih virusov. Poleg tega se lahko izvaja kot oglaševalski program in napaja uporabnike z neželenimi in nadležnimi oglasi. Prav tako lahko vpliva na delovanje internetnega brskalnika itd. Če menite, da je zlonamerni program okužil vaš računalnik, ga takoj odstranite. Če nameščena protivirusna programska oprema ne prepozna nevarnosti, priporočamo, da sistem optično preberete z drugo tovrstno programsko opremo.

Povzetek grožnje:
Ime trojanec lsass.exe
Vrsta grožnje Trojan, virus za krajo gesla, bančništvo z zlonamerno programsko opremo, vohunska programska oprema.
Imena zaznavanja (lsass.exe) Avira (TR / Dropper.Gen), BitDefender (Gen: Variant.Symmi.4309), ESET-NOD32 (Različica Win32 / Packed.FlyStudio Potencialno neželena), Malwarebytes (Trojan.FlyStudio), Celoten seznam ( VirusTotal )
Imena zlonamernih procesov lsass.exe
Dodatne informacije
Zlonamerna programska oprema, preoblečena v pristen postopek sistema Windows, imenovan Local Security Authority Process, ki ga dostavi pristna datoteka lsass.exe, shranjena v imeniku ' Windows System32'.
Simptomi Trojanci so zasnovani tako, da prikradeno vdrejo v računalnik žrtve in ostanejo tiho. Tako na okuženem računalniku niso jasno vidni nobeni posebni simptomi.
Metode distribucije Okužene priloge e-pošte, zlonamerni spletni oglasi, socialni inženiring, razpoke programske opreme.
Škoda Ukradeni bančni podatki, gesla, kraja identitete, računalnik žrtve, dodan v botnet.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Da bi odpravili morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Internet je poln zlonamernih datotek in to ni edini primer, ko lahko legitimno datoteko zaznamo kot grožnjo in obratno. Nekaj ​​primerov drugih lažno pozitivnih odkritij je Fuerboos , Trojan.gen.npe.2 , in ERDNT.LOC . Kot smo že omenili, ta odkrivanja pogosto vodijo do odstranitve pomembnih datotek. Če je postopek ali datoteka zlonamerna, jo takoj odstranite.

Kako se je lsass.exe vdrl v moj računalnik?

Obstaja veliko načinov za širjenje zlonamernih programov / datotek. Kriminalci jih običajno distribuirajo prek nezanesljivih kanalov za prenos programske opreme, ponarejenih (neuradnih) orodij za posodabljanje programske opreme, neželenih kampanj, trojanskih programov in orodij za aktivacijo / razpokanje programske opreme tretjih oseb. Z uporabo omrežij Peer-to-Peer (hudourniški odjemalci, eMule itd.), Brezplačnim prenosom programov, spletnimi mesti za gostovanje datotek, prenosniki tretjih oseb, neuradnimi stranmi itd. Poskušajo ljudi zvabiti, da prenesejo okužene datoteke. Predstavljajo jih kot neškodljive, zakonite datoteke, vendar ko jih enkrat prenesete in odprete, povzročijo namestitev zlonamerne programske opreme. Orodja za posodabljanje programske opreme drugih proizvajalcev povzročajo okužbe tako, da namesto posodobitev ali popravkov prenesejo in namestijo zlonamerno programsko opremo ali pa izkoriščajo napake / napake zastarele programske opreme. Neželene akcije (e-poštna sporočila) se uporabljajo za privabljanje ljudi, da odprejo vključene zlonamerne priloge ali spletne povezave, ki, če se odprejo, vodijo do namestitve zlonamernih programov. Te priloge so pogosto dokumenti Microsoft Office, arhivske datoteke (ZIP, RAR in druge), dokumenti PDF, izvršljivi programi (na primer .exe), datoteke JavaScript itd. Trojanci, če so že nameščeni, prenašajo in namestijo različne računalniške okužbe in s tem povzročijo okužbe z verigami. Orodja za 'razbijanje' programske opreme menda brezplačno aktivirajo programsko opremo ali operacijske sisteme, vendar pogosto prenesejo in namestijo zlonamerno programsko opremo.

Kako se izogniti namestitvi zlonamerne programske opreme?

Vsako prejeto e-poštno sporočilo natančno analizirajte, še posebej, če vsebuje priložene datoteke ali povezave, ki vodijo do njih. Če je e-poštno sporočilo nepomembno in je poslano z neznanega / sumljivega naslova, je najvarnejša možnost, da ga ignorirate. Uporabljajte samo uradna orodja za posodabljanje programske opreme, implementirane funkcije ali orodja, ki jih nudijo uradni razvijalci programske opreme. Prenesite programsko opremo (ali druge datoteke) z uradnih spletnih mest. Ne uporabljajte nobenega od zgoraj omenjenih virov. Za izogibanje plačljivi aktivaciji programske opreme ne uporabljajte drugih orodij za aktivacijo. Uporaba teh programov je kibernetski kriminal in pogosto vodi do računalniških okužb. Priporočljivo je tudi, da imate nameščen ugleden program za zaščito pred virusi ali vohunsko programsko opremo in da je omogočen / aktiven. Če menite, da je vaš računalnik že okužen, priporočamo, da zaženete optično branje z Malwarebytes za Windows za samodejno odstranitev vdrte zlonamerne programske opreme.

Zlonamerni proces lsass.exe, ki se izvaja v upravitelju opravil (upoštevajte, da ima postopek ikono in ime ni Local Security Authority Process, ki ga izvaja pristni lsass.exe):

zlonamerni proces lsass.exe, ki se izvaja v upravitelju opravil

Windows 10 Leiste unten funktioniert nicht

Datoteko Lsass.exe je več kot 50 motorjev za odkrivanje virusov zaznalo kot zlonamerno:

Številni motorji za odkrivanje virusov lsass.exe zaznajo kot grožnjo

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Kako ročno odstraniti zlonamerno programsko opremo?

Ročno odstranjevanje zlonamerne programske opreme je zapletena naloga - ponavadi je najbolje, da to dovolijo samodejno protivirusni programi ali programi proti zlonamerni programski opremi. Za odstranitev te zlonamerne programske opreme priporočamo uporabo Malwarebytes za Windows . Če želite zlonamerno programsko opremo odstraniti ročno, morate najprej prepoznati ime zlonamerne programske opreme, ki jo poskušate odstraniti. Tu je primer sumljivega programa, ki se izvaja v uporabnikovem računalniku:

zlonamerni proces, ki se izvaja na uporabniku

Če ste na primer z upraviteljem opravil preverili seznam programov, ki se izvajajo v računalniku, in ugotovili sumljiv program, nadaljujte s temi koraki:

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePrenesite program z imenom Autoruns . Ta program prikazuje lokacije samodejnega zagona, registra in datotečnega sistema:

Was ist ein com-Ersatz im Task-Manager?

posnetek zaslona aplikacije za samodejni zagon

2. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeZnova zaženite računalnik v varnem načinu:

Uporabniki sistemov Windows XP in Windows 7: Zaženite računalnik v varnem načinu. Kliknite Start, Zaustavitev, Ponovni zagon in V redu. Med postopkom zagona računalnika večkrat pritisnite tipko F8 na tipkovnici, dokler se ne prikaže meni Windows Advanced Option (Napredne možnosti sistema Windows), nato na seznamu izberite Safe Mode with Networking.

Varni način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 7 v 'varnem načinu z mreženjem':

Uporabniki sistema Windows 8 : Zagon sistema Windows 8 je varen način z omrežjem - pojdite na začetni zaslon sistema Windows 8, vnesite Napredno in v rezultatih iskanja izberite Nastavitve. Kliknite Napredne možnosti zagona, v odprtem oknu »Splošne nastavitve računalnika« izberite Napredni zagon. Kliknite gumb 'Znova zaženi zdaj'. Zdaj se bo računalnik znova zagnal v meniju »Napredne možnosti zagona«. Kliknite gumb »Odpravljanje težav« in nato gumb »Napredne možnosti«. Na zaslonu z naprednimi možnostmi kliknite »Nastavitve zagona«. Kliknite gumb 'Znova zaženi'. Vaš računalnik se bo znova zagnal na zaslonu z nastavitvami zagona. Pritisnite F5 za zagon v varnem načinu z omrežjem.

Varni način Windows 8 z mreženjem

wie kann ich meinen computer schneller starten

Video, ki prikazuje zagon sistema Windows 8 v 'varnem načinu z omrežjem':

Uporabniki sistema Windows 10 : Kliknite logotip sistema Windows in izberite ikono Power. V odprtem meniju kliknite »Znova zaženi«, medtem ko na tipkovnici držite gumb »Shift«. V oknu »izberite možnost« kliknite »Odpravljanje težav«, nato izberite »Napredne možnosti«. V meniju naprednih možnosti izberite 'Nastavitve zagona' in kliknite gumb 'Znova zaženi'. V naslednjem oknu kliknite tipko 'F5' na tipkovnici. To bo znova vzpostavilo operacijski sistem v varnem načinu z mreženjem.

Windows 10 varen način z mreženjem

Video, ki prikazuje, kako zagnati Windows 10 v 'varnem načinu z omrežjem':

3. korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeIzvlecite preneseni arhiv in zaženite datoteko Autoruns.exe.

izvlecite autoruns.zip in zaženite autoruns.exe

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremeV aplikaciji Autoruns na vrhu kliknite »Možnosti« in počistite možnosti »Skrij prazne lokacije« in »Skrij vnose v sistemu Windows«. Po tem postopku kliknite ikono »Osveži«.

Kliknite

korak ročnega odstranjevanja zlonamerne programske opremePreverite seznam aplikacij Autoruns in poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti.

Entfernen Sie jetzt, Sie sehen es Spieler

Zapišite celotno pot in ime. Nekatera zlonamerna programska oprema skriva imena procesov pod zakonitimi imeni procesov Windows. Na tej stopnji je zelo pomembno, da se izognete odstranjevanju sistemskih datotek. Ko poiščete sumljiv program, ki ga želite odstraniti, z desno miškino tipko kliknite njegovo ime in izberite »Izbriši«.

poiščite datoteko zlonamerne programske opreme, ki jo želite odstraniti

Po odstranitvi zlonamerne programske opreme prek aplikacije Autoruns (to zagotavlja, da se zlonamerna programska oprema ne bo samodejno zagnala ob naslednjem zagonu sistema), poiščite ime zlonamerne programske opreme v računalniku. Bodi prepričan omogoči skrite datoteke in mape preden nadaljujete. Če najdete ime datoteke zlonamerne programske opreme, jo odstranite.

iskanje datoteke zlonamerne programske opreme v računalniku

Znova zaženite računalnik v običajnem načinu. Če sledite tem korakom, odstranite zlonamerno programsko opremo iz računalnika. Upoštevajte, da ročno odstranjevanje groženj zahteva napredno računalniško znanje. Če teh znanj nimate, prepustite odstranjevanje zlonamerne programske opreme protivirusnim programom in programom proti zlonamerni programski opremi. Ti koraki morda ne bodo delovali pri naprednih okužbah z zlonamerno programsko opremo. Kot vedno je najbolje, da preprečite okužbo, kot pa, da pozneje odstranite zlonamerno programsko opremo. Da bi bil računalnik varen, namestite najnovejše posodobitve operacijskega sistema in uporabite protivirusno programsko opremo.

Če želite biti prepričani, da v računalniku ni okužb z zlonamerno programsko opremo, priporočamo, da ga optično preberete z Malwarebytes za Windows .

Zanimivi Članki

Kako vklopiti temni način v Firefoxu

Kako vklopiti temni način v Firefoxu

Mozilla Firefox ima temno temo. Naučite se vklopiti temno temo v Firefoxu in jo uporabiti na vsakem spletnem mestu, ki ga obiščete.

Samodejno spremenite barvno shemo terminala Linux glede na ozadje

Samodejno spremenite barvno shemo terminala Linux glede na ozadje

Pywal je priročen pripomoček, ki samodejno spremeni barvno shemo vašega terminala Linux glede na ozadje ozadja. Naučite se ga uporabljati.

POP-UP prevara s strani Apple Support Alert (Mac)

POP-UP prevara s strani Apple Support Alert (Mac)

Kako se znebiti Apple Support Alert POP-UP Scam (Mac) - Vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Preusmeritev Weknow.ac (Mac)

Preusmeritev Weknow.ac (Mac)

Kako se znebiti Weknow.ac Redirect (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Napredna programska oprema ScreenSnapshot [posodobljeno]

Napredna programska oprema ScreenSnapshot [posodobljeno]

Kako odstraniti napredno programsko opremo ScreenSnapshot [posodobljeno] - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Ranljivost Kr00k napadalcem omogoča dešifriranje paketov Wifi

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

Povezava s storitvijo Windows ni uspela

MyCouponsmart Adware (Mac)

MyCouponsmart Adware (Mac)

Kako se znebiti programske opreme MyCouponsmart (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti aplikacije, ki odpirajo place-web.com in podobne strani

Kako odstraniti aplikacije, ki odpirajo place-web.com in podobne strani

Kako odstraniti oglase Place-web.com - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Neželena aplikacija PC Mechanic

Neželena aplikacija PC Mechanic

Kako odstraniti neželeno aplikacijo PC Mechanic - vodnik za odstranitev (posodobljeno)


Kategorije