Mac se ne more povezati z Wi-Fi, kako popraviti?

Mac se ne more povezati z Wi-Fi, kako popraviti?

Mac se ne more povezati z omrežjem Wi-Fi ali pa je povezava počasna in nestabilna - kako popraviti?

Danes omrežja Wi-Fi najdemo v večini domov, kjer se uporabljajo računalniki in mobilne naprave. Poleg tega so brezplačna omrežja Wi-Fi na voljo na javnih površinah, kot so kavarne, hoteli, letališča, poslovne zgradbe, različni SPA centri itd. Povezave Wi-Fi se uporabljajo za osebno uporabo, vendar so tudi dobro integrirane v različne druge sisteme, kot so kot varnostne kamere in dvoriščne strele. Ker se Wi-Fi pogosto uporablja, je lahko izgubljen ali šibek signal zelo moteč.

Izguba povezave Wi-Fi lahko povzroči težave z delom ali nedostopne funkcije, kot je 'pametni dom', pri čemer so vse elektronske naprave povezane v omrežje. To lahko vpliva tudi na priložnostne dejavnosti, ki vključujejo filme, domačo zabavo ali glasbo, razen če vse prenesete v notranji ali zunanji pomnilnik. Obstajajo trije glavni vzroki za težave z omrežjem Wi-Fi: 1) napake usmerjevalnika 2) omrežje ponudnika internetnih storitev [ISP] ne deluje ali ima težave in 3) težave z vašo napravo. Prav tako lahko pride do težav s programsko opremo macOS, ki se izvaja v vašem računalniku. V tem članku opisujemo nekaj težav z omrežjem Wi-Fi in možne rešitve.wifi-uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

pip unter ubuntu installieren

Preverite združljivost programske opreme

Najprej poskusite nekaj preprostih korakov. Nekateri uporabniki so poročali, da se je težava Wi-Fi pojavila po nadgradnji njihovih Macov. Ta posebna težava se je pogosto srečala z različico Mac OS El Capitan - ko se postopek posodobitve konča, so se pojavile težave s povezovanjem z brezžičnimi omrežji. Apple je izdal posodobitev programske opreme za odpravljanje težave, vendar so lastniki MacBook Aira še vedno poročali o težavah, saj je bilo omrežje Wi-Fi za mnoge edina razpoložljiva povezava z internetom. Uporabniki iFolks so našli možnost dostopa do posodobitve: delijo povezavo iz svojih mobilnih telefonov. Če je ta možnost na voljo vam, bi bilo vredno poskusiti, vendar ne pozabite, da bodo omejitve celičnih podatkov imele največje razpoložljivo GB. Poleg tega se včasih pojavijo težave z Wi-Fi, ko računalniki uporabljajo beta različico sistema MacOS. Na primer težave s pogostimi osipi Wi-Fi med izvajanjem beta beta Sierra (vendar odpravljene v posodobitvi 10.13.12).

[Nazaj na kazalo]

Poiščite, če obstajajo priporočila za Apple WI-FI

Ker vse sodobne različice macOS vključujejo veliko orodij za odpravljanje težav, bo računalnik med poskusom povezave z omrežjem Wi-Fi preveril težave. Priporočila so prikazana v meniju stanja Wi-Fi, do katerega lahko dostopate s klikom na logotip Wi-Fi v menijski vrstici zgoraj desno na zaslonu.

priporočilo wifi

[Nazaj na kazalo]

Obrnite se na ponudnika internetnih storitev

Težave z omrežjem so lahko posledica težav z vašim ponudnikom internetnih storitev (ISP). V tem motečem primeru je edina možnost, da se obrnete nanje ali preverite 'stanje omrežja' na njihovi spletni strani in preverite, ali imajo težave. Tudi če njihovi strežniki dobro delujejo, lahko obstajajo težave s kabli. Na primer, če ima omrežje težavo v slabem vremenu, jo lahko povzroči voda na kablih.

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite svoj Mac

Ponastavitev elektronskih naprav je dobra ideja, zato je ta postopek podoben prejšnjemu. Izklopite Mac, odklopite napajalni kabel in počakajte 30 sekund. Vklopite računalnik in preverite, ali je težava odpravljena. V nasprotnem primeru onemogočite vmesnik Wi-Fi in počakajte nekaj sekund, preden ga znova vklopite - to bo prisililo Mac, da znova pregleda razpoložljiva omrežja. Če želite izklopiti Wi-Fi, kliknite logotip Wi-Fi v menijski vrstici v zgornjem desnem kotu zaslona in izberite Turn Wi-Fi off.

ponovni zagon

Lahko tudi poskusite onemogočiti Bluetooth. To se morda zdi zmedeno, vendar uporabniki poročajo, da je izklop Bluetooth rešil omrežne težave. Če jo želite onemogočiti, kliknite ikono Bluetooth poleg ikone Wi-Fi in izberite Izklopi Bluetooth.

onemogoči-bluetooth

[Nazaj na kazalo]

Znova zaženite usmerjevalnik

Ker nam je vsem všeč, da se naše naprave samodejno povežejo z domačim omrežjem, imajo usmerjevalniki pogosto precejšen čas delovanja. To lahko povzroči zrušitve, saj povpraševanje presega njegovo zmogljivost. Rešitev v tej situaciji je povsem preprosta: usmerjevalnik odklopite z napajalnika in ga držite približno 30 sekund. Nato ponovno priključite napajalni kabel in ga ponovno vklopite.

Naj bo usmerjevalnik hladen

Elektronske naprave in komponente ne bodo delovale, če presežejo najvišje temperature. Usmerjevalniki Wi-Fi ne bodo delovali, če niso pokriti ali nameščeni, da preprečijo prekomerne temperature. Proizvajalci vključujejo različne zaščite pred pregrevanjem (odvisno od naprave), vendar bo večina preprosto prenehala delovati ali delovanje zmanjšala na minimum.

[Nazaj na kazalo]

Kernel Power Event 41 Task 63

Pozabite in znova priključite omrežje Wi-Fi

Odstranitev obstoječega omrežja in nova povezava včasih rešijo neredne težave, povezane z omrežnimi povezavami Wi-Fi. Učinek je podoben ponastavitvi usmerjevalnika brez upravljanja vira napajanja. Če želite pozabiti omrežje Wi-Fi, odprite Mac System Preferences in izberite Network. V novem oknu na seznamu na levi izberite omrežje Wi-Fi in kliknite Advanced. Videli boste seznam z vsemi shranjenimi omrežji - izberite težavno omrežje in kliknite gumb za odstranitev (-). Svoje dejanje potrdite s klikom na Odstrani v pojavnem oknu. Ko omrežje odstranite s prednostnega seznama, se vse naprave Apple, ki uporabljajo isti Apple ID in iCloud Keychain, ne bodo samodejno povezale z njim. Zadnji korak je ročna povezava s tem omrežjem - izberite ga s seznama in na zahtevo vnesite geslo.

pozabi-wifi

[Nazaj na kazalo]

Preverite lokacijo usmerjevalnika

Ker usmerjevalniki Wi-Fi temeljijo na elektronskih valovih, je lokacija usmerjevalnika morda težava. Ko postavljate usmerjevalnik, se izogibajte velikim kovinskim površinam, kot so radiatorji ali polnilne omare. Drug pomemben dejavnik je razdalja med računalnikom in virom elektronskih valov. Poskusite Mac (ali drugo napravo) namestiti z omrežjem Wi-Fi bližje usmerjevalniku. Preverite, ali to odpravlja težave. Na moč signala lahko vpliva več razlogov. Na primer, debele stene, ki skrivajo pomembne kovine, lahko povzročijo „mrtve točke“, kjer signal Wi-Fi ni dosegljiv. Nekatere neodvisne aplikacije narišejo zemljevid signalov Wi-Fi v stavbi. NetSpot je primer - to je plačljiva aplikacija s ceno 7,99 USD. Te aplikacije zahtevajo, da računalnik premaknete skozi stavbo, da preverite moč signala. Če najdete šibke točke, lahko dobite podaljšek Wi-Fi, ki razširi področja brezžičnega signala. Ko nastavite te naprave, poskrbite, da boste SSID (ime omrežja Wi-Fi) in geslo spremenili v enaka nastavitvam usmerjevalnika - to bo omogočilo, da bo vaš Mac samodejno preklapljal med signali, ko pride do mesta, kjer se moč razlikuje. V nasprotnem primeru boste morali vnesti geslo in povezava bo prekinjena, dokler ne potrdite dejanja. Težave včasih povzročajo druge električne naprave, kot so mikrovalovne pečice, ventilatorji, brezžični telefoni ali motorji. Na primer, povezava Wi-Fi se izgubi vsakič, ko uporabljate mikrovalovno pečico. To je posledica motenj mircowave. V tem primeru usmerjevalnik odmaknite od mikrovalovne naprave, kar bi lahko vplivalo na signal.

5ghz-wifi-seznam

[Nazaj na kazalo]

Pokličite Apple Wireless Wireless Diagnostics, da poiščete težavo

Sodobne različice macOS vključujejo veliko vgrajenih diagnostičnih orodij, vključno s tistimi, ki se nanašajo na omrežja Wi-Fi. Zaženete lahko aplikacijo Wireless Diagnostics, ki prikazuje tri grafe zmogljivosti signala. Preveri tudi morebitne težave z omrežjem in / ali adapterjem Wi-Fi. Če želite ustvariti grafikone uspešnosti, zaženite orodje s pomočjo žarometa ali pridržite možnost in kliknite ikono Wi-Fi v menijski vrstici v zgornjem desnem kotu zaslona. Nato izberite Odpri brezžično diagnostiko. Preden orodje zaženete s klikom na Nadaljuj, v meniju na vrhu zaslona kliknite Okno in nato izberite Zmogljivost. Lahko pa uporabite bližnjico na tipkovnici Option, Command in 5. Tako se prikažejo trije grafikoni hitrosti prenosa, kakovosti signala ter ravni signala in šuma. Pregled teh grafov vam lahko omogoči prepoznavanje težav.

graf performana

Zgornji graf spremlja hitrost prenosa podatkov vašega omrežja Wi-Fi v Mb / s. Statistični podatki se zbirajo iz usmerjevalnika in druge opreme, povezane z njim. Če želite odpraviti težave, morate spremljati hitrost. Morebitni padci ali popoln padec bo nakazal težavo.

hitrost prenosa podatkov

Srednji graf prikazuje razmerje signal / šum skozi čas - mora biti ravna črta, po možnosti z majhnimi konicami. Če opazite pogoste padce v liniji ali popoln padec, nekaj moti vaš signal Wi-Fi. S pomočjo tega grafa lahko s postopkom odstranjevanja poiščete problematično napravo. Na primer, vklopite mikrovalovno pečico in preverite graf za morebitne padce.

graf kakovosti

wo ist der geräte manager in windows 7

Zadnji graf z oznako Signal prikazuje dve vrstici. Zgoraj je moč signala, spodaj pa meri šum. Obe statistiki sta prikazani kot dBm (Decibel na milivate), pogosto uporabljena enota za kvantificiranje razmerja med dvema vrednostma - v tem primeru signal proti šumu. Dober signal mora imeti jakost med -60 in -10 dBm, raven hrupa pa mora biti pod -75dBm. Z drugimi besedami, manjši je razmik med linijami, slabši je signal Wi-Fi. Tudi položaj usmerjevalnika lahko vpliva na moč in raven hrupa. Zato poskusite spremeniti navpični in vodoravni položaj naprave.

signalni graf

[Nazaj na kazalo]

webdiscover browser sollte ich es entfernen

Preverite, ali so v vašem usmerjevalniku na voljo konkurenti

Eno najpogostejših težav, pri katerih je v isti zgradbi več omrežij Wi-Fi, so motnje valov. Ločeni usmerjevalniki morda uporabljajo isti kanal. Če želite izvedeti več o uporabljenih kanalih in drugih povezanih informacijah, vam lahko pomaga brezžična diagnostika. Funkcija skeniranja, ki je dostopna prek menija Window v zgornjem levem kotu zaslona, ​​prikazuje informacije o vseh zaznavnih omrežjih. Tudi podobno ime bi lahko povzročalo težave. Usmerjevalniki običajno uspejo samodejno izbrati ustrezne kanale, če pa imate težave, lahko težavo reši pregled in ročna sprememba kanala. Pot do nastavitev usmerjevalnika je odvisna od programske opreme, do katere je mogoče dostopati z vnosom naslova IP usmerjevalnika prek spletnega brskalnika. Večina usmerjevalnikov ima naslov IP http://192.168.0.1 ali http://192.168.1.1 ali včasih http://192.168.1.254. V programski opremi usmerjevalnika poiščite informacije o kanalu, po potrebi se prijavite in jih spremenite. Ne izberite »naslednji na voljo« - preskočite vsaj pet ali sedem kanalov, saj se njihove frekvence prekrivajo. Ozkopasovni usmerjevalniki hkrati uporabljajo pet kanalov, širokopasovni usmerjevalniki pa sedem. Priporočamo, da v orodju za brezžično diagnostiko spremljate grafe, da izberete kanal, ki ponuja najboljše rezultate.

[Nazaj na kazalo]

Namesto 2,4 GHz uporabite pas 5 GHz

Zgoraj opisani kanali se nanašajo na pas 2,4 GHz. Če metode niso odpravile težav z brezžično povezavo, preklopite na pas 5GHz. Pas 5 GHz je manj dovzeten za motnje, saj druge domače naprave ne uporabljajo te frekvence. Ponuja tudi večjo pasovno širino v primerjavi z 2,4 GHz. Na žalost je ta možnost na voljo samo za dvopasovne usmerjevalnike. Če uporabljate izdelke Apple, AirPort Extreme in Time Capsule ponujajo to funkcijo. Za začetek morate na usmerjevalniku ločiti omrežji 2,4 GHz in 5 GHz in jim dati druga imena. Za naprave Apple je to mogoče izvesti v aplikaciji AirPort Utility pod zavihkom Wireless. Kliknite gumb Wireless Options (Brezžične možnosti) na dnu okna in omogočite potrditveno polje poleg imena omrežja 5 GHz in drugemu pasu nastavite drugo ime. Nazadnje nastavite, da se napravi Mac in iOS priključita omrežju 5 GHz namesto 2,4 GHz. V sistemu macOS pojdite na System Preferences in izberite Network, izberite Wi-Fi network in kliknite Advanced. Povlecite omrežje 5 GHz na vrh seznama prednostnih omrežij. V napravi iOS odprite Nastavitve in tapnite Wi-Fi. Nato tapnite modri 'i' v krogu poleg 2.4GHz omrežnega imena in izklopite Samodejno pridruži. Končajte tako, da se ročno povežete s 5GHz omrežjem.

5ghz-wifi-seznam

[Nazaj na kazalo]

Zaženite Apple Diagnostics

Če noben od zgornjih korakov ne reši težav z omrežjem Wi-Fi, z Apple Diagnostics preverite, ali obstajajo težave na brezžičnem vmesniku ali omrežju. Če želite uporabiti to orodje, najprej odklopite vse zunanje naprave, razen tipkovnice in zaslona. Nato izklopite Mac in ga znova vklopite, vendar ob vklopu držite tipko D na tipkovnici. Sprostite tipko, ko se prikaže okno, v katerem se zahteva izbrati vaš jezik - izberite ga in počakajte, da se postopek konča (to lahko traja 2-3 minute). Če orodje zazna kakršne koli težave, bodo prikazane na zaslonu skupaj s predlaganimi rešitvami.

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite SMC in PRAM ali NVRAM vašega Mac-a

Če se še vedno trudite rešiti težave z brezžičnim omrežjem, poskusite ponastaviti Mac SMC (krmilnik za upravljanje sistema) in PRAM ali NVRAM. Podrobni koraki tukaj: kako ponastaviti Mac-ov SMC, boste našli v tem vodniku po korakih . Postopek: kako ponastaviti PRAM ali NVRAM v računalniku je opisano tukaj.

[Nazaj na kazalo]

Spremenite nastavitve DNS za svoje omrežje

Spreminjanje nastavitev DNS je priporočljiva metoda pri reševanju težav, povezanih z omrežjem. Ta metoda se morda zdi zmedena, zato sledite spodnjim korakom. Najprej morate izbrisati datoteke z nastavitvami za Wi-Fi, vendar toplo priporočamo, da pred brisanjem ustvarite kopijo. Začnite z zagonom programa Finder. V meniju na vrhu zaslona kliknite Pojdi in izberite Pojdi v mapo. Vnesite naslednji cilj: / Library / Preferences / SystemConfiguration / V tej mapi poiščite spodaj navedene datoteke in jih povlecite v ločeno mapo, kamor jih boste shranili.

  • com.apple.airport.preferences.plist
  • com.apple.network.identification.plist
  • com.apple.wifi.message-tracer.plist
  • NetworkInterfaces.plist
  • preferences.plist

dns-settings-folder

Nato znova zaženite Mac in vklopite Wi-Fi, da preverite, ali je težava odpravljena. V nasprotnem primeru ustvarite novo lokacijo omrežja Wi-Fi in dodajte podrobnosti MTU in DNS po meri. Preden prilagodite te nastavitve, zaprite vse programe, ki morda uporabljajo omrežje. Ko zaprete vse aplikacije, pojdite na System Preferences in izberite Network. Nato kliknite brezžično omrežje in kliknite spustni meni poleg lokacije v zgornjem središču okna. Izberite Uredi lokacije, kliknite na dodaj (+), da ustvarite novo lokacijo, in jo poimenujte z nečim, česar se lahko spomnite. Na koncu kliknite Končano.

new-location-mac

Nato se pridružite omrežju Wi-Fi z običajnim geslom usmerjevalnika. Kliknite Napredno, izberite zavihek TCP / IP in kliknite Obnovi najem DHCP.

obnoviti-zakup-dns

Pojdite na zavihek DNS in na seznam DNS strežnikov dodajte naslove 8.8.8.8 in 8.8.4.4 (to so Googlovi brezplačni strežniki DNS, vendar lahko dodate poljubne.)

dns-strežniki

Nato izberite jeziček Strojna oprema. V spustnem meniju poleg možnosti Konfiguracija izberite Ročno. Spremenite MTU na Custom in ga nastavite na 1453, kliknite V redu in potrdite s klikom na Apply.

habe ich 64 oder 32 bit

custom-man

Če nobena od zgornjih metod ni rešila težav z brezžičnim omrežjem, razmislite o zamenjavi usmerjevalnika.

[Nazaj na vrh]