Neželena aplikacija Mac Cleanup Pro (Mac)

Kako se znebiti neželene aplikacije Mac Cleanup Pro (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti Mac Cleanup Pro iz Mac?

Kaj je Mac Cleanup Pro?

Mac Cleanup Pro je dvomljiva aplikacija, predstavljena kot visokokakovostno orodje za optimizacijo / čiščenje sistema. To je nova različica druge vprašljive aplikacije, imenovane Napredno čistilo za Mac . Njegov videz kaže, da je Mac Cleanup Pro legitimen in uporaben, vendar pogosto vdre v sisteme brez dovoljenja, saj ga razvijalci promovirajo z zavajajočo tržno metodo, imenovano 'združevanje'. Prav tako se širi z lažnimi sporočili o napakah, ki jih pošiljajo zlonamerna spletna mesta. Zaradi tega je Mac Cleanup Pro kategoriziran kot potencialno neželena aplikacija (PUA).

Neželena aplikacija Mac Cleanup ProPo pregledovanju sistema Mac Cleanup Pro prikaže seznam datotek, ki jih je treba izbrisati za izboljšanje zmogljivosti sistema, vendar naj bi bila v 'brezplačni različici' datotek mogoče le zaznati datoteke, ne pa jih odstraniti. Če želite odstraniti zaznane datoteke, morajo uporabniki kupiti 'polno različico'. Upoštevajte pa, da so sistemska čistila, ki se distribuirajo po metodi združevanja, pogosto ponarejena. Prinašajo napačne rezultate skeniranja, da bi uporabnike prevarali, da so kupili tako imenovane polne različice (za reševanje težav, ki ne obstajajo). Tudi Mac Cleanup Pro je lahko ena od teh prevarantskih aplikacij. Zato vam priporočamo, da razmislite o odstranitvi te aplikacije. Zavedajte se, da se združevanje pogosto uporablja za širjenje več neželenih aplikacij hkrati. Zato Mac Cleanup Pro morda ni edina PUA, ki je vdrla v vaš računalnik. V večini primerov se za distribucijo uporablja „združevanje“ adware in ugrabitelji brskalnikov . Te aplikacije prikazujejo vsiljive oglase, povzročajo neželene preusmeritve in zbirajo občutljive podatke. V večini primerov uporabniki nenamerno obiščejo ponarejena spletna mesta za prikaz napak - nanje jih preusmerijo neželene aplikacije. Zato morate poleg odstranjevanja programa Mac Cleanup Pro odstraniti tudi druge dvomljive programe (še posebej, če se pojavijo prej omenjeni oglasi in preusmeritve).

youtube-dl mp3
Povzetek grožnje:
Ime Mac Cleanup Pro potencialno neželena aplikacija
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Imena zaznavanja (mcp_mcpsite.pkg)
Avast (MacOS: AMC-FR [PUP]), BitDefender (Application.MAC.InstallMiez.BRN), ESET-NOD32 (različica OSX / GT32SupportGeeks.V potencialno neželena), celoten seznam zaznav ( VirusTotal )
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi flash predvajalnika, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Mac Cleanup Pro je enak številnim drugim dvomljivim sistemskim optimizatorjem, kot je MacOptimizer , Mac Mechanic itd. V resnici so si vse potencialno neželene aplikacije zelo podobne. Aplikacije, kot je Mac Cleanup Pro, s ponudbo „uporabnih funkcij“ skušajo ustvariti vtis legitimnosti in uporabnike zvabiti, da jih namestijo. Le malo jih ponuja obljubljene funkcije. Ti programi imajo samo en namen: ustvarjati prihodek za razvijalce. Namesto da bi navadnim uporabnikom dali resnično vrednost, povzročajo neželene preusmeritve, zbirajo informacije in prikazujejo oglase, s čimer zmanjšujejo izkušnjo brskanja in predstavljajo neposredno grožnjo vaši zasebnosti in varnosti brskanja po spletu.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Kot smo že omenili, se Mac Cleanup Pro distribuira z uporabo metode združevanja in lažnih sporočil o napakah. 'Bundling' je v bistvu prikrita namestitev programov tretjih oseb z običajno programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci niso dovolj pošteni, da bi ustrezno razkrili namestitev neželenih aplikacij in jih skrili v nastavitvah »Po meri / Napredno« (ali drugih odsekih) postopkov prenosa / namestitve. Ponarejene napake napačno trdijo, da je sistem okužen, da uporabnike privede do nalaganja orodij, ki bodo 'odpravila' neobstoječe napake. Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Ključ računalniške varnosti je previdnost. Zato bodite pozorni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Nikoli ne verjemite nobenemu spletnemu mestu, ki prinaša sporočila, ki trdijo, da je vaš računalnik okužen ali podobno. Noben brskalnik ali spletno mesto ne more zaznati zlonamerne programske opreme in te trditve so napačne. Poleg tega natančno analizirajte korake prenosa / namestitve in onemogočite dodatno vključene programe. Izogibajte se uporabi prenosnikov / namestitvenih programov drugih proizvajalcev, saj večina ločenih aplikacij združuje v paket. Programe je treba prenesti samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. PUA se pogosto distribuirajo z vsiljivimi oglasi, ki preusmerjajo na zlonamerna spletna mesta ali izvajajo skripte za prenos in namestitev programske opreme (ali celo z zlonamerno programsko opremo z visokim tveganjem). Večino jih ponujajo aplikacije vrste adware. Če naletite na dvomljive preusmeritve (na pornografijo, igre na srečo, ankete in druga sumljiva spletna mesta), odstranite vse dvomljive programe in vtičnike brskalnika. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

Videz aplikacije Mac Cleanup Pro (GIF):

Videz Mac Cleanup Pro (GIF)

Posnetek zaslona aplikacije Mac Cleanup Pro:

Videz aplikacije Mac Cleanup Pro

Lažna napaka pri promociji aplikacije Mac Cleanup Pro:

Lažna napaka pri promociji Mac Cleanup Pro

Napačno skeniranje, prikazano z omenjeno napako:

Lažno skeniranje, ki spodbuja Mac Cleanup Pro

Lažni namestitveni program Adobe Flash Player, ki poskuša uporabnike zvabiti, da namestijo neželeno aplikacijo Mac Cleanup Pro:

Lažni Adobe Flash Player Updater, ki distribuira Mac Cleanup pro

Še en ponarejen namestitveni program Adobe Flash Player, ki se uporablja za distribucijo neželene aplikacije Mac Cleanup Pro:

Lažni namestitveni program Adobe Flash Player, ki se uporablja za širjenje neželene aplikacije Mac Cleanup Pro (vzorec 2)

Fehler Das System kann den angegebenen Pfad utorrent nicht finden

POMEMBNO! Mac Cleanup Pro se doda na seznam aplikacij, ki se samodejno zaženejo ob vsaki prijavi uporabnika. Pred začetkom izvedite te korake:

  • Pojdite na Sistemske nastavitve -> Uporabniki in skupine.
  • Kliknite svoj račun (znan tudi kot Trenutni uporabnik).
  • Kliknite Prijava elementov.
  • Poiščite vnos »Mac Cleanup Pro«. Izberite jo in kliknite - , da ga odstranite.

Mac Cleanup Pro PUA sistemske nastavitve

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti Mac Cleanup Pro s pomočjo kombiniranega čistilca:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

wie kann man lieder von youtube rippen

Odstranite mac cleanup pro potencialno neželene datoteke in mape, povezane z aplikacijami:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

meine taskleiste funktioniert nicht windows 10

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Mac Cleanup Pro morebitno neželeno odstranjevanje aplikacij iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite mac cleanup pro potencialno neželene razširitve Safari za aplikacije:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

So entfernen Sie die Yahoo-Toolbar

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite morebitne neželene dodatke za Mozilla Firefox v programu mac cleanup pro:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane s programom mac cleanup pro:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .