Neželena aplikacija za odpiranje datotek Mac (Mac)

Kako se znebiti neželene aplikacije za odpiranje datotek Mac (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti odpirač datotek Mac iz Mac?

Kaj je odpirač datotek Mac?

Odpirač datotek Mac je še ena zavajajoča aplikacija, ki trdi, da uporabnikom omogoča odpiranje različnih vrst datotek, ki jih ni mogoče odpreti s privzeto nameščenimi programi Mac. S ponujanjem te funkcije Mac File Opener poskuša ustvariti vtis legitimnosti, vendar bo ta aplikacija verjetno vdrla v sisteme brez dovoljenja uporabnikov. Zato je kategoriziran kot potencialno neželena aplikacija (PUA).

Mac File Opener neželena aplikacijaKot je bilo omenjeno zgoraj, odpiralnik datotek Mac običajno vdre v sisteme brez dovoljenja. Obstaja velika verjetnost, da je ta aplikacija prišla skupaj s številnimi drugimi prevarantskimi aplikacijami, kot je adware ali ugrabitelji brskalnikov . Programi oglaševalskega tipa ponujajo različne vsiljive oglase. Da bi to dosegli, razvijalci uporabljajo orodja, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Zato oglasi pogosto prikrivajo osnovno vsebino in s tem zmanjšujejo izkušnjo brskanja. Poleg tega lahko preusmerijo na zlonamerna spletna mesta in izvajajo skripte, ki prikrito prenašajo in namestijo zlonamerno programsko opremo. Poleg tega vsiljivi oglasi neprestano beležijo informacije o uporabniškem sistemu (naslovi IP, obiskani URL-ji spletnih mest, ogledane strani itd.) V zvezi z navadami brskanja po spletu. Podatki običajno vključujejo osebne podatke, ki jih razvijalci delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki ustvarjajo prihodek z zlorabo zasebnih podatkov. Zato lahko sledenje informacijam povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Tako kot pri oglaševalski programski opremi tudi ugrabitelji brskalnikov zbirajo občutljive podatke, vendar so tudi ti programi zasnovani tako, da povzročajo neželene preusmeritve. Ugrabitelji brskalnikov v bistvu prodrejo v brskalnike in spremenijo nastavitve (običajno domačo stran, privzeti iskalnik in URL novega zavihka), tako da uporabniki nenehno naletijo na preusmeritve na različna dvomljiva spletna mesta (med katerimi je večina lažnih spletnih iskalnikov). Te preusmeritve tudi znatno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Če povzamemo, če je Mac File Opener v vaš računalnik vdrl brez vašega soglasja, odstranite to PUA, preverite seznam drugih nameščenih aplikacij / vtičnikov brskalnika in odstranite vse sumljive vnose.

Povzetek grožnje:
Ime Mac File Opener potencialno neželen program
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za predvajalnik flash, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Obstaja na desetine potencialno neželenih aplikacij, ki imajo veliko podobnosti, med drugim UnzipPro , CompariShop , in Zoztov . Večina ponuja 'uporabne funkcije', vendar so potencialno neželeni programi namenjeni le ustvarjanju prihodka za razvijalce. Zahtevki za omogočanje 'uporabnih funkcij' so zgolj poskusi ustvariti vtis legitimnosti. Namesto da bi omogočili obljubljeno funkcionalnost, PUP povzročajo neželene preusmeritve, prikazujejo vsiljive oglase in zbirajo občutljive podatke.

Kako se je v mojem računalniku namestil odpirač datotek Mac?

Razvijalci distribucijo datotek Mac Mac distribuirajo po metodi združevanja (prikrita namestitev programov drugih proizvajalcev skupaj z običajno programsko opremo) in vsiljivih oglasih. Čeprav ima Mac File Opener uradno spletno mesto za prenos, običajno vdre v sisteme brez dovoljenja uporabnikov. Razvijalci vedo, da uporabniki pogosto pohitijo s postopki prenosa / namestitve in preskočijo korake. Zato so vse »v paketu« aplikacije skrite v nastavitvah »Po meri / Napredno« (ali drugih odsekih) teh postopkov. Če preskočite korake za prenos / namestitev, pogosto pride do nenamerne namestitve aplikacij, kot je Mac File Opener.

Ihre Eingabe kann nicht geöffnet werden vlc kann die mrl nicht öffnen

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Pomanjkanje znanja in neprevidno vedenje sta glavna razloga za računalniške okužbe. Ključ računalniške varnosti je previdnost. Zato bodite pozorni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Upoštevajte, da se zdi, da je večina vsiljivih oglasov zakonitih, a ko jih enkrat kliknete, jih preusmerite na dvomljiva spletna mesta (igre na srečo, zmenki za odrasle, pornografija itd.). Če naletite na te oglase, takoj odstranite vse dvomljive programe in vtičnike brskalnika. Poleg tega natančno analizirajte vsako okno pogovornih oken za prenos / namestitev in onemogočite vse dodatno vključene programe. Priporočamo vam, da programe prenašate samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb se monetizirajo po metodi združevanja in jih zato nikoli ne bi smeli uporabljati. Če je vaš računalnik že okužen z oglaševalsko programsko opremo, priporočamo, da z njim zaženete optično branje Combo Cleaner Antivirus za macOS za samodejno odpravo teh okužb.

Posnetek zaslona mape za odpiranje datotek Mac PUA:

Potencialno neželena aplikacija Mac File Opener

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevalnik datotek Mac:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane z odpiračem datotek Mac, iz Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Windows Update braucht ewig, um Updates zu finden

Odstranite odpirač datotek mac, potencialno neželene datoteke in mape, povezane s programom:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Beste Version von Linux Mint

Odpiralnik datotek Mac potencialno neželena odstranitev programa iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite odpirač datotek mac, potencialno neželene razširitve Safarija, povezane s programom:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite odpirač datotek mac, potencialno neželene programe, povezane z dodatki Mozilla Firefox:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite odpiralnik datotek mac, potencialno neželene dodatke za Google Chrome:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

wie installiere ich chrom auf ubuntu

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

PUP.Neobvezno.Zapuščeni virus

Kako odstraniti PUP.Optional.Legacy Virus - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti ransomware CryptoLocker-v3 iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti CryptoLocker-v3 Ransomware - koraki za odstranitev virusa

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Kako konfigurirati igralno miško v Linuxu z orodjem Piper GUI Tool

Imate radi igre na Linuxu? Pojdite na novo raven igranja iger tako, da svojo igralno miško v Linuxu konfigurirate s pomočjo aplikacije Piper GUI.

Nullbyte Ransomware

Nullbyte Ransomware

Kako odstraniti Nullbyte Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Emotet Trojan

Emotet Trojan

Kako odstraniti trojanski program Emotet - navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Vaša povezava s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP

Kako odstraniti povezavo s tem spletnim mestom ni zasebna prevara POP-UP - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika My Smartlink?

Kako se znebiti My Smartlink Browser Hijacker - vodnik za odstranjevanje virusov

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Mazy Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Mazy - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti zlonamerno programsko opremo JSSLOADER iz operacijskega sistema?

Kako odstraniti JSSLOADER RAT - navodila za odstranjevanje virusov

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Baterija je poškodovana zaradi virusov POP-UP prevara

Kako odstraniti baterijo, ki jo poškodujejo virusi POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)


Kategorije