Mac ali MacBook ne more zaznati mojega zunanjega pogona.

Mac ali MacBook ne more zaznati mojega zunanjega pogona.

Mac ali MacBook ne prepozna zunanjih pogonov. Nasveti za odpravljanje težav

Maci, kot je večina drugih računalnikov, delujejo strojno, kar vključuje vse najnovejše tehnologije, žal včasih strojna in programska oprema napačno komunicira in povzroča težave pri pravilnem delu. Veliko je primerov, ko lahko njihovo komunikacijo popravite sami, samo po nekaj preprostih nasvetih. Na primer, zunanji pogoni so široko uporabljeni izum, ki danes veliko ljudem pomaga prihraniti denar, medtem ko poskušajo razširiti svoje pogone ali pomnilnik podatkov brez dragih nadgradenj. Prav tako pomaga na veliko lažji način deliti datoteke velikih velikosti. Na žalost Macs v nekaterih primerih naleti na težave, ko poskuša zaznati nekatere nedavno priključene naprave. S to težavo se lahko soočite vsakič, ko poskušate povezati zunanjo napravo, tudi če je prej že večkrat dobro delovala.

Einige meiner Steam-Spiele starten nicht

Obstaja veliko razlogov, zakaj se to lahko zgodi. Verjetno najpogostejši je, da jih odklopimo naravnost iz vrat, ne da bi se najprej izvrgli v naš operacijski sistem, kar ima za posledico, da so naši pogoni še vedno v načinu delovanja, medtem ko niso v uporabi. Tudi priključek ali žice so lahko zlomljeni, obrabljeni ali obrabljeni. Včasih gre za napajanje ali težave s povezavo, včasih za napake v sistemskih nastavitvah. Obstajajo primeri, ko ste imeli dobro delujočo priključeno napravo, a ko je računalnik prešel v stanje pripravljenosti s povezanim zunanjim pogonom, po prebujanju pogon ni več na voljo. Tu opisujemo najbolj priljubljena vprašanja in nasvete, kako jih rešiti. Preden začnemo z odpravljanjem težav, najprej večkrat poskusite znova povezati zunanjo napravo, kar pogosto pomaga pri reševanju te težave.Uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Pravila povezav

Zelo hitro in priročno je samo priklopiti in izklopiti naprave, običajno je ta naloga za vaš Mac enostavna, vendar obstajajo primeri, ko vaše naprave ali pogona ni mogel prepoznati. Tudi proizvajalci izjavljajo, da gre za plug-and-play. Vendar to deluje v večini primerov, vendar ne vseh. Najboljši način je, da upoštevate priporočila, kako povezati naprave z Macom.

Najbolj zanesljiva pot za povezavo zunanjih pogonov je po teh korakih.

  • Vklopite napravo mac
  • Usb kabel priključite v računalnik in nato v napravo
  • Vklopite zunanji pogon.

Super počasen vtič

Veliko ljudi izjavlja, da njihovi USB-pogoni delujejo le, če jih zelo počasi povežejo z računalnikom. Če ga poskusijo priključiti na običajen način, naprave ne morejo zaznati pogonov. Le počasne povezave jih omogočajo zaznati in ta primer se pojavi v katerem koli proizvajalčevem računalniku, ne glede na to, ali gre za operacijski sistem Apple ali Windows.

Odstranite na varen način

Kot smo že omenili, je napačno odklop lahko razlog za vašo težavo z zunanjim pogonom. Vaš prijatelj lahko reče, da nikoli ne izvrže pogona, vendar vedno obstaja verjetnost, da bo tokrat srečen in ga po izklopu pogona ne bo več mogoče zaznati. Vedno izvedite varno odstranjevanje, kar lahko storite na zelo enostaven način. Samo z desno miškino tipko kliknite zunanji pogon in izberite Izbriši napravo ali, če želite, lahko samo povlečete napravo v smetnjak, ki bo med vlečenjem zamenjal simbol za izmet. S tem boste zavrnili katero koli nalogo in zagotovili, da bo na voljo naslednjič, ko jo povežete.

Izmet-zunanji pogon

Če ga lahko oblečete, ni pomembno, da se prilega

Tako kot v večini primerov tudi tu velja to pravilo. Če je povezava umazana ali ohlapna, lahko povzroči težave pri zaznavanju in namestitvi pogona. Zato morate zagotoviti, da je vaše vozlišče čisto in da je povezava tesna. Preverite stanje kabla, če je poškodovan, obrabljen ali obrabljen, morda tudi težava med računalnikom Mac, ki poskuša zaznati ali namestiti napravo. Tudi ti razlogi lahko povzročijo težave z odklopom. Še več dodatnih zvezdišč vam lahko pomaga pri povezovanju, obstaja pa tudi možnost, da povzroči težavo s povezavo, zato poskusite vzpostaviti neposredno povezavo brez dodatnih zvezdišč.

Open-Source-Videobearbeitungsfenster

[Nazaj na kazalo]

Težave z elektriko

V nekaterih primerih, ko se soočate z zunanjim pogonom in ga imate zaradi pomanjkanja energije. Nekatere naprave imajo pogosto lasten vir napajanja in medtem ko prejemajo dovolj energije, se vgradijo same. Če vaš zunanji pogon nima lastnega napajalnika, ga poskusite priključiti na druga vrata USB, če še vedno ne deluje, poskusite uporabiti zvezdišče USB z lastnim napajanjem. Pogosto se zgodi, da računalniki Mac ne zagotavljajo dovolj energije za vgrajena zvezdišča USB, zato dodatna zvezdišča z lastnim napajanjem pomagajo rešiti to težavo. Lahko pa poskusite priključiti napajalni kabel v računalnik in znova priključiti pogon.

[Nazaj na kazalo]

Preverite nastavitve

Če vam nobeno od zgoraj omenjenih preverjalnih del ne more pomagati, začnite nekoliko bolj zapletene rešitve. Preden začnete postopke za odpravljanje težav, preverite osnovne nastavitve sistema Mac. Odprite Finder in poiščite Preferences. Na zavihkih Splošno in Stranska vrstica poiščite razdelek Prikaži te elemente na namizju (ali stranski vrstici). Prepričajte se, da imajo zunanji diski in trdi diski v okencu kljukico. Če ste jih našli onemogočene, kliknite belo polje, da omogočite ikone na namizju.

nastavitve iskalca

[Nazaj na kazalo]

Zaženite Disk Utility

Zaženite Disk Utility in poiščite, če je tu zunanji pogon viden. Če želite odpreti Disk Utility, pojdite na Applications, nato odprite Utilities in poiščite Disk Utility. Če se vaš pogon prikaže tukaj, vendar pokaže, da ni nameščen, izberite možnost za pritrditev zgoraj na sredini, ki naj pripelje ta pogon. Če želite zagotoviti, da kliknete logotip Apple v zgornjem levem kotu zaslona in izberete About This Mac. Znotraj izberite zavihek Storage in poiščite svoj pogon. Če ga tam ne najdete, se vrnite v Disk Utility in v stranski vrstici izberite svoj zunanji pogon. Nato kliknite na prvo pomoč ali preverite (popravilo) disk. Ta možnost bi morala najti in rešiti težave s pogoni.

Okno pripomočka za disk

Preverite obliko zunanjega pogona

Če orodja z diskovnimi pripomočki niso mogla rešiti vaših težav, preverite obliko pogona. Prepričajte se, da ni naveden kot format NTFS, sicer izvedite preoblikovanje s funkcijo brisanja v Disk Utility, nova oblika, ki jo morate izbrati, je exFAT, Fat ali Mac OS Extended.

preoblikovanje-zunanji pogon

[Nazaj na kazalo]

Za rešitev težave uporabite terminal

Najprej preverite, ali mac zazna, da je vaš pogon priključen. Če želite to narediti, odprite O tem Macu in zavihku za shranjevanje. Za podrobnejše informacije izberite System Report na zavihku Overview. V stranski vrstici v razdelku strojne opreme izberite USB. Tam boste našli vse naprave, povezane prek USB-ja, ki jih zazna vaš mac. Če ste v sistemskem poročilu ugotovili, da je zunanji pogon povezan, vendar ga ne morete doseči, ga poskusite odklopiti in znova namestiti s pomočjo terminala. Če želite odpreti terminal v oknu aplikacij, izberite Utilities in nato Terminal. V terminalu zapišite seznam diskutil ukazov. Terminal naj vam prikaže osnovne informacije o vseh razpoložljivih pogonih in nosilcih, povezanih z vašim računalnikom Mac. Na seznamu poiščite razdelek z oznako / dev / disk_ (zunanji / fizični). Del disk_ je identifikator fizičnega diska v operacijskem sistemu, podčrtaj pa je številka ali številka, dodeljena temu pogonu. Zapišite celo vrstico, vključno s številom ali števkami, ki sledi besednemu disku. Če ima vaš pogon več particij, črka s sledi identifikatorju diska. Številka za črko s je štetje particije.

So reduzieren Sie die Speicherauslastung von Firefox

Na seznamu terminala-zunanji pogon

Ko v terminalu dobite ime zunanjega pogona, lahko uporabite drug ukaz diskutil info disk_, namesto podčrtaja preverite, ali ste vnesli simbol pogona. Ta ukaz odpre podrobne informacije o pogonu, vključno z imenom proizvajalca, velikostjo in odstranljivostjo ter več dejstev.
Poleg tega ste prepričani, da je vaš disk sposoben preživeti v sistemu, ga s pomočjo ukaza diskutil eject disk_ odstranite s pomočjo terminala. Ne pozabite zamenjati podčrtaja s simbolom identifikatorja diska. Po izvedbi ukaza za izmet preverite, ali je res odstranjen, tako da znova vtipkate ukaz diskutil list. Ko ste prepričani, da je pogon izmet, ga fizično odklopite od računalnika. To bi moralo odpraviti vaše težave.

terminal-zunanji-pogon-informacije

[Nazaj na kazalo]

Entfernen Sie searchinterneat-a.akamaihd.net aus Chrome

Ponastavite NVRAM

NVRAM (nehlapni pomnilnik z naključnim dostopom) je majhen del vašega pomnilnika Mac, ki shranjuje določene nastavitve na mestu, kjer lahko MacOS dostopa. V tem pomnilniku so shranjeni podatki, kot so glasnost zvočnika računalnika, ločljivost zaslona, ​​izbira zagonskega diska in vsa nedavna poročila o paniki jedra. Če želite ponastaviti zaustavitev NVRAM v računalniku Mac. Vklopite ga in po nalaganju zvona pridržite gumba Option, Command, P in R. Držite to kombinacijo vsaj 20 sekund. To bi moralo imeti pogled, kot da se računalnik znova zažene in če ponovno zaslišite zvok ob zagonu, spustite gumbe.

[Nazaj na kazalo]

Ali se vaš MacBook izklopi, ko priključite zunanji pogon?

S to težavo se lahko soočite, če vaš pogon porablja preveč energije iz USB vrat. Vaš Mac-ov SMC izklopi računalnik, da se zaščiti. Če se to pogosto zgodi, poskusite zunanji pogon priključiti na lasten vir napajanja, če je priložen. Če za pogone, kot so palčniki, ni mogoče, ga priključite na druga vrata USB ali zamenjajte kabel, ki ga uporabljate. Če nobena od teh možnosti ni na voljo, poskusite ponastaviti svoj Mac Mac.

Ponastavitev SMC

Če je baterija vgrajena:

Izklopite računalnik Mac in izvlecite napajalnik. Pridržite gumbe Shift, Control in Option skupaj z gumbom za vklop 10 sekund. Nato spustite vse gumbe in znova priključite napajalnik. Vklopite svoj mac na običajen način.

Če je baterija odstranljiva:

Izklopite svoj Mac, odklopite napajalnik in odstranite baterijo. Pritisnite in 5 sekund pridržite gumb za vklop. Zamenjajte baterijo in znova priključite napajalnik. Vklopite svoj mac na običajen način.

[Nazaj na kazalo]

Preglejte zunanji pogon prek konzole

V težavah je Console morda zelo uporabna aplikacija, ki prikazuje seznam dnevnikov in informacij o napakah, ki vam ali ponudniku storitev pomaga pri odpravljanju težav v vašem Macu. Vendar Console ne more odpraviti težav, vendar lahko informacije, ki so prikazane v njej, pomagajo najti rešitev. Preverimo, kaj se dogaja, ko napravo priključite prek konzole. Najprej odprite konzolo, kar lahko storite tako, da dostopite do aplikacij, nato izberete Utilities in na koncu Console. V odprtem oknu izberite zavihek Napake in napake. Nato priključite zunanjo napravo in poiščite spremembe na konzoli. Če zazna vašo napravo ali če se prikaže napaka. Če se v konzoli ne pojavijo spremembe, težava ni v vaši USB napravi.

Beste Suchmaschine für Datenschutz

Napake in napake konzole

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje odpravljanje težav z zaznavanjem zunanjih trdih diskov:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Spletna vrstica Adware

Spletna vrstica Adware

Kako odstraniti programsko opremo Web Bar - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti ransomware Heroes of the Storm?

Kako odstraniti Heroes Of The Storm Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Odstranite aplikacijo Email Helper iz brskalnika

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Email Helper App - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Spremljanje temperatur procesorja in grafičnega procesorja v Linuxu

Ta članek obravnava dva preprosta načina za spremljanje temperature procesorja in grafičnega procesorja v ukazni vrstici Linuxa.

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti

Kako odstraniti Poslal sem vam e-pošto z vašega računa Prevara po e-pošti - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti oglase 'Pop by Pop'

Kako odstraniti Ad by Pop Adware - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Dovoli prepovedi POP-UP s obvestili o spletnih mestih

Kako odstraniti dovoljenje Obvestila o spletnih mestih POP-UP prevara - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Live Protection Suite Fake Antivirus

Live Protection Suite Fake Antivirus

Kako odstraniti ponarejeni protivirusni program Live Protection Suite - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Skype virus

Skype virus

Kako odstraniti Skype Virus - Navodila za odstranjevanje virusa (posodobljeno)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti Comcast Cable Communications Čestitke POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)


Kategorije