Neželena aplikacija Mac Mechanic (Mac)

Kako se znebiti neželene aplikacije Mac Mechanic (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti Mac Mechanic iz Mac?

Kaj je Mac Mechanic?

Mac Mechanic je zavajajoča aplikacija, enaka kot Napredno čistilo za Mac in številne druge. S ponudbo različnih funkcij, povezanih z optimizacijo sistema (čiščenje neželenih datotek, neželene programske opreme itd.), Mac Mechanic poskuša ustvariti vtis legitimnosti. Dejansko je ta aplikacija kategorizirana kot potencialno neželen program (PUP). Poleg tega raziskave kažejo, da se ta PUP verjetno vdre v sisteme brez dovoljenja.

Mac Mechanic neželena aplikacijaPo vdoru Mac Mechanic izvede ponarejen sistemski pregled in prikaže številne 'težave', ki jih je treba odpraviti, ker pa 'brezplačna različica' Mac Mechanica teh napak ne more odstraniti, uporabnike spodbujamo k nakupu 'celotne različice'. Zavedajte se, da je Mac Mechanic PUP goljufiv - celoten seznam napak je napačen in njegov edini namen je prestrašiti in prevarati nič hudega sluteče uporabnike, da plačajo za polno različico, ki ni potrebna. Kljub opozorilom te aplikacije je vaš sistem verjetno optimiziran in brez napak. Na ta način razvijalci ustvarjajo prihodek z zlorabo zaupanja uporabnikov. Kot je bilo omenjeno zgoraj, Mac Mechanic običajno vdre v sisteme brez dovoljenja in obstaja velika verjetnost, da je prišel s številnimi drugimi PUP-i. V večini primerov potencialno neželeni programi naredijo tri stvari: 1) prikazujejo vsiljive oglase ['Pay Per Click' - PPC - oglaševalski model] 2) spreminjajo nastavitve spletnega brskalnika [promocija dvomljivih spletnih mest, med katerimi je večina lažnih iskalnikov], in 3) zbiranje občutljivih informacij [ki se kasneje prodajo tretjim osebam, potencialno kiber kriminalcem]. Če povzamemo, Mac Mechanic ni zanesljiva ali zaupanja vredna aplikacija in jo je treba takoj odstraniti. Odstranite tudi vse druge dvomljive programe.

32-Bit-Linux-Mint
Povzetek grožnje:
Ime Mac-Mechanic potencialno neželen program
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi flash predvajalnika, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Mac Mechanic ima veliko podobnosti s številnimi drugimi lopovskimi aplikacijami, kot je Mac Space Reviver in MyShopcoupon . Z ponujanjem različnih 'uporabnih funkcij' PUP-ji, kot je Mac Mechanic, pogosto prevarajo uporabnike, da jih namestijo, vendar so ti programi namenjeni le ustvarjanju prihodka za razvijalce, medtem ko običajni uporabniki dejansko ne dobijo nobene vrednosti. Namesto da zagotavljajo obljubljene funkcije, PUP-i prikazujejo vsiljive oglase (kupone, pasice, pojavna okna itd.), Zbirajo občutljive podatke, povzročajo neželene preusmeritve in spodbujajo nakupe v aplikacijah.

Kako se je Mac Mechanic namestil v moj računalnik?

Razvijalci promocijo PUP uporabljajo na dva načina: združevanje in vsiljivo oglaševanje. 'Bundling' je prikrita namestitev potencialno neželenih programov z običajno programsko opremo / aplikacijami. Razvijalci skrivajo 'povezane »programe znotraj nastavitev» Po meri / Napredno «(ali drugih odsekov) postopkov prenosa / namestitve, medtem ko vsiljivi oglasi preusmerjajo na zlonamerna spletna mesta in celo izvajajo skripte, ki prikrito prenašajo / namestijo zlonamerno programsko opremo. Če preskočite korake za prenos / namestitev in kliknete oglase, pogosto pride do nenamerne namestitve PUP-ov. Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Da bi to preprečili, bodite previdni pri brskanju po internetu in še posebej pri nalaganju / nameščanju programske opreme. Vsiljivi oglasi so pogosto zasnovani tako, da izgledajo legitimno, vendar preusmerjajo na igre na srečo, zmenke za odrasle, pornografijo in druga dvomljiva spletna mesta. Pogosto jih dostavljajo oglaševalski programi - če jih naletite, odstranite vse sumljive programe in vtičnike brskalnika. Poleg tega izberite nastavitve »Po meri / Napredno« in natančno opazujte vsak korak postopkov prenosa / namestitve. Odkloni ponudbe za prenos / namestitev dodatnih aplikacij in onemogočanje že vključenih programov. Priporočamo tudi, da svoje programe prenašate samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb se monetizirajo po metodi združevanja, zato teh orodij ne bi smeli uporabljati. Ključ računalniške varnosti je previdnost. Če je vaš računalnik že okužen s PUP-i, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi

Lažni predvajalnik Flash posodobitev namestitveno distribucijo weknow.ac ugrabitelj brskalnika in Mac Mechanic potencialno neželena aplikacija:

lažni namestitveni program za predvajalnik Flash distribuira mladiča Mac Mechanic

Namestitev namestitvenega programa Mac Mechanic:

Zavajajoči namestitveni program, ki se uporablja za promocijo sistema Mac Mechanic

Posnetek zaslona potencialno neželenega programa Mac Mechanic:

Mac Mechanic potencialno neželen program

Zavajajoče spletno mesto s ponarejeno napako in lažnimi rezultati skeniranja za promocijo sistema Mac Mechanic (upoštevajte, da je predstavljeno kot druga neželena aplikacija, imenovana Napredno čistilo za Mac ):

Mac Mechanic PUA promocijsko spletno mesto

Posodobitev 31. decembra 2018 - Razvijalci Mac Mechanic so pred kratkim posodobili to aplikacijo in ime ter uporabniški vmesnik so bili nekoliko spremenjeni. Aplikacija se zdaj imenuje Mac-Mechanic.

Posnetek zaslona aplikacije:

Neželena aplikacija Mac-Mechanic

Videz sistema Mac-Mechanic, ki izvaja 'skeniranje sistema' (GIF):

Skeniranje sistema Mac-Mechanic

Uradna namestitev Mac-Mechanic:

Nastavitev namestitve Mac-Mechanic

POMEMBNO! Mac Mechanic se doda na seznam aplikacij, ki se samodejno zaženejo ob vsaki prijavi uporabnika. Pred začetkom izvedite te korake:

  • Pojdite na Sistemske nastavitve -> Uporabniki in skupine.
  • Kliknite svoj račun (znan tudi kot Trenutni uporabnik).
  • Kliknite Prijava elementov.
  • Poiščite vnos 'Mac Mechanic'. Izberite jo in kliknite - , da ga odstranite.

Odstranjevanje sistema PUP Mac Mechanic

Posodobitev 3. februarja 2020 - Uporabniki, ki imajo v svojih računalnikih nameščen sistem Mac Mechanic, pogosto vidijo vprašljiv postopek z imenom ' mmhlpr 'v Nadzorniku dejavnosti. Ta postopek je povezan s sistemom Mac Mechanic PUA in velja za škodljivega. Če opazite, da se ta postopek izvaja, toplo priporočamo, da sistem optično preberete z ugledno zbirko protivohunskih programov / protivirusnih programov (kot je npr. Kombinirano čistilo ) in odpravi vse zaznane grožnje. Datoteke, povezane s tem postopkom, se nahajajo v naslednjih imenikih:

  • ~ Knjižnica / Podpora za aplikacije / mmc
  • ~ Library / Caches / com.macmechanic.mmhlpr
  • ~ Knjižnica / dnevniki

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje PUP Mac Mechanic:

Odstranite Mac Mechanic in druge potencialno neželene programe iz naprave ' Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Linux freier speicherplatz

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » Mac Mechanic «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite mac-Mechanic potencialno neželene datoteke in mape, povezane s programom:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

sudo apt-get

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Potencialno neželena odstranitev programa Mac-Mechanic iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite potencialno neželene razširitve Safari za Mac-Mechanic:

nastavitve brskalnika safari

Installieren Sie die Deb-Datei Ubuntu

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite morebitne neželene programe, povezane s programom Mac-Mechanic, za Mozilla Firefox:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite morebitne neželene dodatke za Google Chrome, povezane z mac-Mechanic:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .