OS MAC je okužen z vohunsko programsko opremo POP-UP (Mac)

Kako se znebiti OS MAC, okuženega z vohunsko programsko opremo POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti MAC OS, okužen z vohunsko programsko opremo iz Mac?

Kaj je OS MAC, okužen z vohunsko programsko opremo?

'MAC OS je okužen z vohunsko programsko opremo' je drugo lažno sporočilo o napaki, ki ima podobne značilnosti Spletno mesto, ki ste ga obiskali, je vaš Mac okužilo z virusom , Vaš Mac vas lahko okuži virus! , Varnost Mac OS in mnogi drugi. To sporočilo o napaki prikažejo številna zavajajoča spletna mesta. Večina obiskovalcev nenamerno pride na ta spletna mesta - preusmerijo jih potencialno neželene aplikacije (PUA) ali vsiljivi oglasi, ki jih prikazujejo druga spletka. Poleg tega, da povzročajo preusmeritve, potencialno neželene aplikacije beležijo občutljive podatke in prikazujejo vsiljive oglase.

OS MAC je okužen s pojavno prevarami vohunske programske opreme (2021-01-22)To sporočilo o napaki navaja, da je sistem okužen z zlonamerno programsko opremo z visokim tveganjem. Okužbo je treba takoj odpraviti. Uporabnike zato prosimo, da se po telefonski številki obrnejo na Apple Support Center (' + 1-844-295-3111 '). Vendar se zavedajte, da je 'MAC OS okužen z vohunsko programsko opremo' ponaredek in Apple s tem nima nič skupnega. Potem ko se obrnejo na 'tehnično podporo', morajo uporabnike plačati za storitve, ki niso potrebne - vaš računalnik je verjetno varen in brez virusov. Kibernetski kriminalci ustvarjajo prihodek tako, da lahkoverne uporabnike nagovarjajo k plačilu nepotrebnih storitev. Zato prezrite 'MAC OS Is Infected With Spyware' in nikoli ne pokličite zgoraj omenjene telefonske številke. To napako je mogoče odstraniti preprosto z zapiranjem zlonamernega spletnega mesta, vendar nekatera od teh spletnih mest uporabljajo skripte, ki uporabnikom preprečujejo, da bi zaprli zavihke / okna brskanja. V teh primerih je treba brskalnik prekiniti z uporabo upravitelja opravil. Po ponovnem zagonu brskalnika ne obnavljajte zaprte seje, sicer se zlonamerna spletna mesta znova odprejo.

Številne potencialno neželene aplikacije zbirajo občutljive podatke, vključno z naslovi internetnega protokola (IP), obiskanimi URL-ji spletnih mest, ogledanimi stranmi, iskalnimi poizvedbami, pritiski tipk itd. To običajno vključuje osebne podatke, ki jih razvijalci delijo s tretjimi osebami (potencialno kiber kriminalci), ki ustvarijo prihodek zloraba zasebnih podatkov. Prisotnost aplikacij za sledenje podatkov lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Poleg tega potencialno neželene aplikacije ponujajo vsiljive oglase. Da bi to dosegli, razvijalci uporabljajo orodja (npr. „Navidezne plasti“), ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Zato vsiljivi oglasi pogosto prikrijejo osnovno vsebino in s tem bistveno zmanjšajo izkušnjo brskanja. Poleg tega pogosto preusmerjajo na zlonamerna spletna mesta in izvajajo skripte, ki prenašajo in namestijo druge potencialno neželene programe ali celo z veliko nevarnostjo zlonamerno programsko opremo. Če jih kliknete, lahko pride do okužb sistema. Zaradi tega je treba vse potencialno neželene programe takoj odpraviti.

Povzetek grožnje:
Ime Virus 'MAC OS je okužen z vohunsko programsko opremo'
Vrsta grožnje Zlonamerna programska oprema Mac, virus Mac
Telefonske številke prevarantov + 1-844-295-3111, + 1-866-399-8722, + 61-1800-572-283
Sorodne domene gostitelj chrmophotograph [.]
Vročanje naslova IP (gostitelj chrmophotograph [.]) 108.161.135.215
Simptomi Vaš Mac je postal počasnejši kot običajno, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na senčna spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitveni programi brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za predvajalnik flash, prenosi torrentov.
Škoda Sledenje brskanju po internetu (morebitne težave z zasebnostjo), prikazovanje neželenih oglasov, preusmeritve na senčna spletna mesta, izguba zasebnih informacij.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, skenirajte svoj Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Kot je bilo omenjeno zgoraj, ima 'MAC OS Infected With Spyware' veliko podobnosti z več desetimi lažnimi napakami. Vsi trdijo, da je sistem poškodovan, vendar so zgolj poskusi, da bi uporabnike prevarali, da bi kupili nepotrebne storitve ali neuporabno programsko opremo. Tudi potencialno neželene aplikacije imajo veliko podobnosti. Večina trdi, da zagotavlja 'uporabno funkcionalnost', vendar so te trditve zgolj poskus ustvarjanja vtisa legitimnosti. PUA-ji so namenjeni samo ustvarjanju prihodka za razvijalce. Namesto da bi resničnim uporabnikom dali resnično vrednost, te aplikacije neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako so se v moj računalnik namestile potencialno neželene aplikacije?

Nekatere potencialno neželene aplikacije imajo uradna spletna mesta za nalaganje, vendar se večina v njih infiltrira brez soglasja, saj jih razvijalci množijo z vsiljivimi oglasi in zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje«. Razvijalci v paketu skrivajo programe v nastavitvah »Po meri / Napredno« ali v drugih odsekih postopkov prenosa / namestitve - teh informacij ne razkrijejo pravilno. Poleg tega bodo številni uporabniki verjetno pohiteli s postopki prenosa / namestitve (preskočili korake) in kliknili različne oglase - vedenje, ki pogosto vodi do nenamerne namestitve prevarantov. Na ta način uporabniki svoje sisteme izpostavijo nevarnosti različnih okužb in ogrozijo svojo zasebnost.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje. Ključ varnosti je previdnost. Zato bodite pozorni pri brskanju po internetu in prenosu / namestitvi programske opreme. Ne pozabite, da razvijalci vlagajo veliko sredstev v vsiljivo oblikovanje oglasov, s čimer se zdijo legitimni. Ko jih enkrat kliknejo, preusmerijo na dvomljiva spletna mesta (igre na srečo, zmenki za odrasle, pornografija itd.). Če vidite te oglase, takoj odstranite vse dvomljive programe in vtičnike brskalnika. Poleg tega vam toplo priporočamo, da programe prenašate samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos. Prenosniki / namestitveni programi tretjih oseb se pogosto vrednotijo ​​po metodi združevanja, zato teh orodij nikoli ne bi smeli uporabljati. Če je vaš računalnik že okužen s PUA-ji, priporočamo, da zaženete pregled z Combo Cleaner Antivirus za macOS da jih samodejno odpravi.

woran erkennt man ob 64 bit

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu »MAC OS Is Infected With Spyware«:

OPOZORILO!

OS MAC je okužen z vohunsko programsko opremo in drugimi zlonamernimi programi. Odstraniti je treba vohunsko programsko opremo in odpraviti poškodbe sistema. Pokličite Apple Support + 1-844-295-3111 in takoj sledite postopkom odstranjevanja virusov, nadaljujte.
** Če zapustite to spletno mesto, bo vaš Mac OS ostal poškodovan in ranljiv **
Odstranitev (3) vohunske programske opreme je potrebna takoj, da se prepreči nadaljnja poškodba sistema, izguba aplikacij, fotografij in drugih datotek.
Sledi, če je bil v vašem Mac OS X najden lažno predstavljanje / vohunska programska oprema. Osebni in bančni podatki so ogroženi.

Videz pojavne prevare (GIF) »MAC OS Is Infected With Spyware«:

OS MAC je okužen z vohunsko programsko opremo s pojavnimi prevarami GIF

Druga različica pojavne prevare 'MAC OS Is Infected With Spyware' (pojavno besedilo je popolnoma enako, vendar prevaranti uporabljajo drugo telefonsko številko - ' +1 (888) 903-0938 ')

OS MAC je okužen s pop-up prevaro

Druga različicaOS MAC je okužen z vohunsko programsko opremo'pop-up prevara:

OS MAC je okužen s pojavno prevarami vohunske programske opreme (2020-07-29)

Primer prevare »OS MAC je okužen z vohunsko programsko opremo«, namenjen prenosu besedilnih datotek, da se brskalnik naloži (in lahko zamrzne):

OS MAC je okužen s pop-up prevaro, ki je namenjena prenosu besedilnih datotek

Posnetek zaslona prenesene besedilne datoteke:

Besedilna datoteka, ki jo je prenesel sistem MAC, je okužena s pojavno prevaro s vohunsko programsko opremo

Videz pojavne prevare »MAC OS Is Infected With Spyware«, ki posnema premikanje miške (GIF):

OS MAC je okužen s pojavno prevaro, ki posnema premikanje miške

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

wie man ubuntu entfernt

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje potencialno neželenih aplikacij:

Odstranite potencialno neželene programe iz Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite datoteke in mape, povezane z virusom 'mac os je okužen z vohunsko programsko opremo':

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

utorrent kann den angegebenen Pfad zum Schreiben auf die Festplatte nicht finden

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

youtube deine verbindung ist nicht privat

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Odstranjevanje virusa 'MAC OS Is Spyware' iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane z virusom mac os:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z virusom mac os, ki je okužen z vohunsko programsko opremo:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane z virusom mac os, ki je okužen z vohunsko programsko opremo:

Ubuntu Root-Passwort vergessen

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .