OS MAC je okužen z virusi POP-UP prevara (Mac)

Kako se znebiti MAC OS okužene z virusi POP-UP prevara (Mac) - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Kako odstraniti MAC OS, okužen z virusi iz Mac?

Kaj je OS MAC, okužen z virusi?

„OS MAC je okužen z virusi“ je lažno sporočilo o napaki, ki ga prikaže zlonamerno spletno mesto. Uporabniki to spletno mesto pogosto obiščejo nenamerno, saj jih preusmerijo potencialno neželeni programi (PUP), ki se med namestitvijo običajnih aplikacij infiltrirajo v sisteme (metoda združevanja). Poleg tega, da povzročajo preusmeritve, PUP-i ponujajo tudi vsiljive spletne oglase in zbirajo osebne podatke.MAC OS X je okužen z virusom

„OS MAC je okužen z virusi“ je namenjen samo uporabnikom Mac OS. To pojavno okno navaja, da je bil računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo z visokim tveganjem, zato so ogroženi osebni podatki (prijave / gesla itd.) Prav tako je navedeno, da je treba zlonamerno programsko opremo takoj odpraviti. Kljub temu nasvetu „MAC OS X je okužen z virusi“ ne nudi nobene kontaktne službe za tehnično podporo. To je za pojavna okna te vrste nenavadno, saj kriminalci pogosto skušajo prestrašiti žrtve, da pokličejo ponarejeno številko tehnične podpore in plačajo storitve, ki niso potrebne. Obstaja velika verjetnost, da se to pojavno okno uporablja za promocijo prevarantskih aplikacij, ki zaznajo neobstoječe računalniške viruse (z drugimi besedami, ponarejeno protivirusno programsko opremo). To napako lahko odstranite tako, da zaprete spletni brskalnik. Kot smo že omenili, potencialno neželeni programi prikazujejo tudi različne vsiljive oglase. Da bi to dosegli, razvijalci uporabljajo 'virtualni sloj' (orodje, ki omogoča umestitev grafične vsebine tretjih oseb na katero koli spletno stran) in zato prikazani oglasi (pojavna okna, kuponi, pasice itd.) Pogosto prikrivajo osnovno vsebino obiskanih spletnih mest, s čimer se bistveno zmanjša izkušnja brskanja po spletu. Poleg tega pogosto preusmerijo na zlonamerna spletna mesta - klikanje nanje je tvegano in lahko povzroči nadaljnje okužbe računalnika. Zavedajte se, da se brskanje po internetu spremlja, saj mladički pogosto zbirajo različne podatke o brskanju. Ti podatki (na primer naslovi IP, obiskani URL-ji, iskalne poizvedbe itd.) Lahko vsebujejo osebne podatke, ki jih razvijalci PUP delijo s tretjimi osebami (ki osebne podatke zlorabljajo za ustvarjanje prihodka). Takšno vedenje lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Zaradi tega je treba potencialno neželene programe takoj odstraniti.

Povzetek grožnje:
Ime Prevara 'MAC OS X je okužen z virusi'
Vrsta grožnje Lažno predstavljanje, prevara, zlonamerna programska oprema za Mac, virus Mac
Lažna trditev Sporočilo navaja, da je sistem okužen / poškodovan, in spodbuja uporabnika, da se obrne na lažno tehnično podporo.
Telefonske številke kiber kriminalcev + 1-877-353-1176, + 1-888-670-0905
Simptomi Vaš Mac postane počasnejši od običajnega, vidite neželene pojavne oglase, preusmerjeni ste na dvomljiva spletna mesta.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi Flash Player, prenosi hudournikov.
Škoda Sledenje internetnemu brskalniku (morebitne težave z zasebnostjo), prikaz neželenih oglasov, preusmeritve na dvomljiva spletna mesta, izguba zasebnih podatkov.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Mac)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik Mac z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo Combo Cleanerja.
▼ Prenesite Combo Cleaner za Mac
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

'OS MAC je okužen z virusi' je podoben Takoj pokličite Apple podporo , Mac zazna okužbo TAPSNAKE , Kritično varnostno opozorilo! in mnogi drugi. Vsa ta sporočila o napakah trdijo, da je sistem na nek način poškodovan, vendar so, tako kot pri 'MAC OS X okuženi z virusi', ponarejena in jim nikoli ne bi smeli zaupati. Lažne napake so namenjene le ustvarjanju prihodka za razvijalce - namen vseh PUP-ov je prav tako enak. S tem, ko ponujajo različne 'uporabne funkcije', ti programi skušajo ustvariti vtis legitimnosti, vendar ne dajejo kakršnim koli vrednost za običajne uporabnike, povzročajo neželene preusmeritve, prikazujejo vsiljive oglase (prek oglaševalskega modela 'Pay Per Click') in zbiranje osebnih podatkov (ki se kasneje prodajo tretjim osebam).

Kako so se v moj računalnik namestili potencialno neželeni programi?

Potencialno neželeni programi se običajno distribuirajo z zavajajočo tržno metodo, imenovano 'združevanje' - prikrita namestitev programov drugih proizvajalcev z običajno programsko opremo. Razvijalci skrijejo združene programe v nastavitvah »Po meri« ali »Napredno« v postopkih prenosa / namestitve. Hitenje in preskakovanje tega odseka pogosto vodi do nenamerne namestitve potencialno neželenih programov, kar predstavlja tveganje za sistem nadaljnjih okužb in ogroža zasebnost uporabnikov.

Probier mal Ubuntu ohne Installation

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Namestitev PUP-ov je mogoče preprečiti z dvema preprostima korakoma. Najprej natančno opazujte vsak korak prenosa / namestitve z uporabo nastavitev »Po meri« ali »Napredno«. Drugič, zavrnite ponudbe za prenos / namestitev dodatnih aplikacij in prekličite že vključene programe.

Besedilo, predstavljeno v pojavnem oknu »OS MAC je okužen z virusi«:

OPOZORILO! MAC OS X je okužen z virusi in drugimi zlonamernimi aplikacijami. Viruse je treba odstraniti in odpraviti poškodbe sistema. Postopek odstranjevanja virusa je treba zagnati takoj, nadaljujte. ** Če zapustite to spletno mesto, bo vaš Mac OS X ostal poškodovan in ranljiv **

Videz sistema MAC je okužen z virusi - tehnično podporo - prevaranti uporabljajo tehnično podporo 1-877-353-1176 telefonsko številko (to pojavno okno deluje kot omarica brskalnika - če želite zapreti to pojavno silo in zapreti brskalnik Safari):

mac os je okužen z virusi

Druga različica pojavne prevare 'MAC OS Is Infected With Viruses':

OS MAC je okužen s prevarami s pojavnimi virusi

Druga različica pojavne prevare 'MAC OS Is Infected With Viruses':

Različica OS MAC je okužena z virusom pop-up prevara

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme Mac: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Combo Cleaner je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme Mac. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Kombinirano čistilo za Mac S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje oglaševalske programske opreme:

Odstranite MAC OS X okužen z virusi povezanimi potencialno neželenimi aplikacijami iz Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
Okužbe zlonamerne programske opreme Mac

Combo Cleaner preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Combo Cleaner. Na voljo omejena tridnevna brezplačna preizkusna različica.

Odstranite datoteke in mape, povezane z prevaro 'mac os x je okužen z virusi':

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ”, Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Skenirajte svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite zagotoviti, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na ikono aplikacij. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo računalnik Mac pregledal glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »ni najdenih groženj« - to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

Odstranjevanje prevare 'MAC OS X Is Viruses' iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite razširitve Safari, povezane z prevaro »mac os x je okužen z virusi«:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

Kernel Power 41 Windows 10

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite pred kratkim nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite dodatke Mozilla Firefox, povezane z prevaro »mac os x je okužen z virusi«:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite dodatke za Google Chrome, povezane z prevaro »mac os x je okužen z virusi«:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .