Mac vrata USB ne delujejo, kako popraviti?

Mac vrata USB ne delujejo, kako popraviti?

Vrata USB računalnika Mac so prenehala delovati ali sploh niso delovala, kako to popraviti?

Danes je Universal Serial Bus (USB) eden glavnih dostopnih vmesnikov za povezavo. USB se pogosto uporablja, od vhodnih naprav (tipkovnica / miška) do zunanjih pomnilniških in izhodnih naprav (tiskalniki, zvočniki / slušalke). Ker se vrata USB uporabljajo za širok spekter naprav, lahko neaktivna vrata postanejo glavna težava. Najprej se prepričajte, da je težava v vratih Mac Mac - najlažji način je preizkusiti nekaj ločenih naprav z enakimi povezavami.

Prepričajte se tudi, da so kabli v dobrem delovnem stanju, brez poškodovanih, opečenih mest. Če druge ločene naprave in kabli ne delujejo, to kaže na težavo z vrati Mac / Mac USB. To je pogosta težava in ni specifična za model. Zato lahko naletite na težave v katerem koli računalniku Mac (MacBook, MacBook Pro, MacBook Air, iMac, Mac Mini ali Mac Pro). Čeprav se morda zdi, da gre za težavo s strojno opremo, so na voljo številne možne rešitve, ne da bi zamenjali vrata ali izvedli novo namestitev mac OS. Najprej lahko poskusite ponastaviti številne vgrajene krmilnike s spodaj opisanimi metodami.uvod

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Ponastavite SMC, da rešite naključno prihajajočo težavo z vrati USB

Če ste prepričani, da naprave, povezane prek USB-ja, delujejo pravilno, so vrata čista in povezava varna, lahko poskusite ponastaviti krmilnik za upravljanje sistema (SMC). SMC nadzoruje porabo energije računalnika, polnjenje in delovanje baterij, termično in ventilatorsko dejavnost, funkcijo GPU in video načina / video izhod, načine spanja / budnosti in upravljanje LED strele ter druge strojne funkcije. Če želite ponastaviti ta krmilnik na MacBook, MacBook Pro in MacBook Air, začnite tako, da izklopite računalnik in priključite napajalnik. Nato za nekaj sekund pridržite kombinacijo tipk Shift, Control, Option in Power ter opazujte lučko napajalnika. Ko utripa ali spremeni barvo, spustite kombinacijo tipk. Na koncu zaženite računalnik na običajen način s klikom na gumb za vklop. Po ponastavitvi SMC morajo vrata USB delovati pravilno. Preizkusite vsakega posebej. Najdete podrobne informacije o ponastavitvi krmilnika za upravljanje sistema na vseh računalnikih Mac in pogosta vprašanja v zvezi s SMC v tem članku.

reset-smc

[Nazaj na kazalo]

Ponastavite NVRAM ali PRAM na Macu

Če ponastavitev SMC ne reši težav, povezanih z USB, poskusite ponastaviti NVRAM / PRAM. Pomnilnik z naključnim dostopom Parameter (PRAM) in nehlapni pomnilnik z naključnim dostopom (NVRAM) shranjuje informacije o različnih komponentah USB, kot so tipkovnice, miška, sledilne ploščice in druge. Če jih ponastavite, lahko rešite težave z USB. Če želite ponastaviti NVRAM / PRAM v računalniku Mac, ga najprej znova zaženite. Ko se računalnik zažene, pridržite kombinacijo tipk Command, Option, P in R. Držite kombinacijo, dokler ne zaslišite zvoka ob zagonu (poleg tega lahko zaslon utripa). Spustite gumbe in pustite, da se sistem zažene kot običajno. Ko se računalnik popolnoma naloži, morajo vrata USB delovati. Vsaka vrata preizkusite s številnimi ločenimi napravami.

nvram-reset

[Nazaj na kazalo]

Dodatni nasveti glede težav z vrati USB

  • Če samo ena vrata prenehajo pravilno delovati, medtem ko naprave, priključene na druga vrata, delujejo, zagotovite, da so problematična vrata čista in da je povezava fizično varna. Če ste prepričani, da so vrata v dobrem stanju in ponastavitev SMC in PRAM / NVRAM težave ne reši, se izogibajte tem vratom in uporabite zvezdišče USB, povezano z drugimi funkcionalnimi vrati. Lahko pa tudi zaženete Appleova vgrajena orodja za diagnostiko strojne opreme, da preverite, ali obstajajo težave s strojno opremo.
  • Če je računalnik Apple prišel v stik s katero koli tekočino, takoj izklopite sistem in ga odklopite iz napajalnika. Očistite in posušite napravo, da preprečite trajne poškodbe. Ne pozabite, da lahko tekočina takoj uniči računalniške komponente ali povzroči izgubo funkcionalnosti strojne opreme, vključno z USB.
  • Če nekatere naprave USB delujejo v računalniku, druge pa ne, preverite združljivost naprave z različico izdelka Apple, s katero se povezujete. Nekatere naprave od proizvajalca zahtevajo posebne gonilnike strojne opreme za popolno funkcionalnost ali pravilno delovanje (naprave za posebno uporabo, sodobni optični bralniki itd.).
  • Če so na voljo posodobitve vdelane programske opreme in operacijskega sistema, jih namestite. Pogosto se izdajo posodobitve za odpravljanje napak v strojni in programski opremi. Če želite preveriti razpoložljive posodobitve v računalnikih Mac, zaženite aplikacijo App Store, izberite zavihek Posodobitve in preverite, ali so na voljo posodobitve. Svetujemo vam, da pred posodobitvijo operacijskega sistema ustvarite varnostno kopijo trdega diska.

[Nazaj na vrh]