Fotoaparat Macbook ne deluje - kako popraviti?

Fotoaparat Macbook ne deluje - kako popraviti?

Kako popraviti Mac ali MacBook kamera ni povezana?

Danes so video klici in fotografije s pomočjo kamer na računalnikih zelo priljubljeni pri mnogih ljudeh po vsem svetu. Zaradi priljubljenosti video klepetov in tovrstnih fotografij je Apple v svoje mobilne in namizne naprave vključil kamere. Te video kamere se imenujejo FaceTime kamere ali iSight za starejše modele. Te vgrajene kamere so večinoma zanesljive in zagotavljajo dobro kakovost videa, vendar kot večina elektronskih naprav včasih ne uspejo. Ker je kamera vgrajena v glavno ohišje računalnika, obstaja možnost okvare v komunikacijski verigi med komponentami, kot so matična plošča, operacijski sistem in programska oprema.

Ko glavna kamera naleti na težavo, operacijski sistem prikaže sporočilo o napaki, ki pravi: 'Ni priključene kamere.' Poleg tega besedila boste verjetno videli tudi črno ozadje in prečrtan logotip kamere. S to težavo se lahko srečate v vseh vrstah računalnikov Apple, ne glede na to, ali gre za iMac ali MacBook. Napaka se lahko pojavi v vseh aplikacijah, ki poskušajo dostopati do kamere FaceTime. To je moteče in se morda zdi težava s strojno opremo, vendar jo je pogosto mogoče rešiti z nekaj preprostimi koraki. Včasih je za rešitev te težave dovolj ponovni zagon računalnika. Če ponovni zagon ni pomagal, ta članek opisuje nekaj običajnih metod za odpravljanje težav z vgrajeno kamero.facetime-camera-uvod2

Kazalo:

Prenesite orodje za popravilo zlonamerne programske opreme

Priporočljivo je zagnati brezplačno skeniranje z Malwarebytes - orodjem za odkrivanje zlonamerne programske opreme in odpravljanje računalniških napak. Za odstranitev okužb in odpravljanje računalniških napak boste morali kupiti celotno različico. Na voljo brezplačna preizkusna različica.

Linux listet Netzwerkgeräte auf

Znova zaženite računalnik, poskusite v varnem načinu

Apple računalniki vključujejo veliko orodij za samodiagnostiko in popravila, nekatera se izvajajo skupaj z zagonom sistema. Če želite rešiti težave z vgrajeno kamero, najprej poskusite preprosto znova zagnati Mac. Če težava ostaja, zaženite računalnik v varnem načinu tako, da pritisnete in držite tipko Shift takoj po vklopu zvoka in ko se prikaže logotip Apple, spustite tipko. Ta korak je ena najpogostejših rešitev za različne težave, s katerimi se srečujejo računalniki Mac. Ponovni zagon pa morda ne bo mogoč, saj ustavi vse procese in odprte programe. Na srečo obstaja še več drugih korakov, ki jih lahko poskusite brez ponovnega zagona računalnika.

varni način

[Nazaj na kazalo]

Prisilno zapustite kamero Mac

Uporabite Terminal za prisilno zapiranje povezane programske opreme

Če ponovni zagon računalnika ni mogoč (ali težave ni odpravil), poskusite ročno zapreti programsko opremo, ki uporablja kamero FaceTime. Najprej zaprite vse zagnane programe, ki bi lahko uporabljali kamero FaceTime. Če želite popolnoma zapreti pripadajočo programsko opremo, zaženite Terminal, ki je v imeniku Utilities, ali preprosto pokličite Spotlight, tako da kliknete Command in preslednico in vnesete v Terminal. V ukazno vrstico vnesite naslednji ukaz: sudo killall VDCAssistant. Pritisnite Return in vnesite drugi ukaz: sudo killall AppleCameraAssistant in pritisnite Return. Ukaz sudo vas bo pozval, da vnesete skrbniško geslo, da omogočite uporabo pravic super uporabnika. Ta preprost korak bi moral rešiti težavo - FaceTime bi zdaj moral pravilno delovati.

terminal-vdc

Kaj počne VDCAssistant?

Proces VDCAssistant se zažene, ko katera koli programska oprema poskuša dostopati do kamere FaceTime. Pogosto težave s kamero povzroča neuspeh tega postopka pri poskusu zapiranja prejšnje aplikacije. Po tej napaki kamera ostane v stanju delovanja in preprečuje uporabo v drugih napravah.

driver_state_power_failure windows 10

Z Monitor Monitorjem lahko zaprete aplikacije, ki uporabljajo kamero

Če pa niste zadovoljni z uporabo terminala, lahko uporabite Monitor aktivnosti, ki se nahaja v mapi Utilities ali je dostopen prek Spotlight-a. Ko se monitor zažene, kliknite zavihek Ime procesa, da razvrstite vse procese po abecedi po imenu. Poiščite VDC Assistant, izberite ga in kliknite ikono X, da izvedete prisilno zaustavitev.

dejavnost-monitor-vdc

[Nazaj na kazalo]

Omogočite kamero FaceTime na zaslonu

Kamere FaceTime HD se včasih ne morejo zagnati, ker je Mac zataknjen v notranjo kamero. V tem primeru kamera ne more samodejno preklopiti zaslona. Če želite odpraviti to težavo, jo lahko spremenite ročno. Če želite Macu pomagati pri preklopu med kamerami, odprite aplikacijo FaceTime, v meniju na vrhu zaslona kliknite Video in izberite FaceTime HD Camera (Display).

[Nazaj na kazalo]

Video, ki prikazuje, kako odpraviti težavo »Ni povezane kamere« v sistemu Mac:

[Nazaj na vrh]

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije