Neželena aplikacija MacKeeper (Mac)

Kako odstraniti neželeno aplikacijo MacKeeper (Mac) - vodnik za odstranitev (posodobljen)

Kako odstraniti MacKeeper iz Mac?

Kaj je MacKeeper?

MacKeeper, ki ga je razvil Zeobit in ga nato pridobil Kromtech, je legitimna in uporabna aplikacija za uporabnike Maca. Ponuja funkcionalnost, ki uporabnikom omogoča optimizacijo in povečanje zmogljivosti sistema. Kljub temu nekatere podružnice MacKeeper uporabljajo dvomljive / nesprejemljive ukrepe za širjenje te programske opreme. Zato ga lahko označimo kot potencialno neželen program (PUP).

MacKeeper neželena aplikacijaTa aplikacija se širi na različne načine. Ima uradno spletno mesto za prenos, kar je v redu kot zakonita aplikacija, vendar, kot je bilo omenjeno zgoraj, nekateri kriminalci širijo ta program na dvomljive načine. Na primer, razvijejo zlonamerna spletna mesta, ki prikazujejo lažna sporočila o napakah, v katerih trdijo, da je sistem poškodovan. Da bi rešili te 'težave' (ki ne obstajajo), uporabnike spodbujamo, da prenesejo MacKeeper. Seznam dvomljivih spletnih mest vključuje (vendar ni omejen na) Najden virus in Zaznali smo trojanski virus . Kriminalci to aplikacijo tudi širijo z vsiljivimi oglasi (pojavna okna, transparenti itd.) In z zavajajočo tržno metodo, imenovano »združevanje«. Če menite, da je MacKeeper v vaše sisteme vdrl brez vašega soglasja, sledite spodnjim navodilom in odstranite to aplikacijo.

Zgoraj omenjene metode se uporabljajo tudi za širjenje drugih PUP-ov, ki niso zakoniti (npr. Oglaševalska programska oprema, ugrabitelji brskalnikov itd.) Večina ustvarja vsiljive oglase in beleži različne občutljive podatke. Oglasi se prikazujejo z različnimi orodji, ki omogočajo umestitev grafičnih vsebin tretjih oseb na katero koli spletno mesto. Zato pogosto prikrijejo osnovno vsebino spletnega mesta in s tem zmanjšajo izkušnjo brskanja po spletu. Večina PUP-ov je zasnovanih tudi za zbiranje različnih informacij, ki običajno vključujejo osebne podatke. Naslovi internetnega protokola (IP), ponudniki internetnih storitev (ISP), geografske lokacije, obiskani URL-ji, ogledane strani, poizvedbe, vnesene v iskalnike, pritiski tipk in drugi zbrani podatki se pozneje prodajo tretjim osebam (potencialno kiber kriminalcem). Ti ljudje ustvarjajo dohodek z zlorabo zasebnih podatkov. Prisotnost aplikacij za sledenje informacij lahko povzroči resne težave z zasebnostjo ali celo krajo identitete. Priporočamo, da odstranite vse dvomljive programe in vtičnike brskalnika.

Povzetek grožnje:
Ime MacKeeper potencialno neželen program
Vrsta grožnje PUP (potencialno neželen program), PUA (potencialno neželen program)
Imena zaznavanja (MacKeeper.4.6.2 (1) .pkg) DrWeb (Program.Mac.Unwanted.MacKeeper.60), BitDefender (Application.MAC.Paza.BLE), ESET-NOD32 (OSX / Mackeeper.CL Potencialno neželen), McAfee (OSX / Mackeeper.g), celoten seznam ( VirusTotal )
Simptomi V računalniku se je nenadoma pojavil program, ki se ga ne spomnite namestiti. Nova aplikacija izvaja skeniranje računalnika in prikazuje opozorilna sporočila o najdenih težavah. Prosi za plačilo, da bi odpravil domnevno najdene napake.
Metode distribucije Zavajajoči pojavni oglasi, namestitve brezplačne programske opreme (združevanje), ponarejeni namestitveni programi za Flash Player.
Škoda Denarna izguba (nepotreben nakup ponarejene programske opreme), neželena pojavna okna, počasno delovanje računalnika.
Odstranjevanje zlonamerne programske opreme (Windows)

Če želite odpraviti morebitne okužbe z zlonamerno programsko opremo, preglejte računalnik z zakonito protivirusno programsko opremo. Naši raziskovalci varnosti priporočajo uporabo programske opreme Malwarebytes.
▼ Prenesite malwarebytes
Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Vsi potencialno neželeni programi so si zelo podobni. S ponudbo številnih funkcij lahko PUP-i, kot so MyShopcoupon , TURBOMAC in drugi poskušajo ustvariti vtis legitimnosti, vendar je njihov edini namen ustvariti prihodek za razvijalce. Le majhen odstotek daje obljubljene funkcije - večina je neuporabna. Namesto da bi (ali skupaj z) omogočili obljubljeno funkcionalnost, potencialno neželeni programi neposredno ogrožajo vašo zasebnost in varnost brskanja po internetu.

Kako se je MacKeeper namestil v moj računalnik?

Kot smo že omenili, se MacKeeper razširja z vsiljivimi oglasi skupaj z metodo združevanja. Vsiljivi oglasi uporabnike preusmerijo na zlonamerna spletna mesta in / ali zaženejo skripte, ki prenašajo / namestijo PUP-ove. Zato lahko celo en klik povzroči nenamerno namestitev nekaterih aplikacij. 'Bundling' je prikrita namestitev PUP-ov skupaj z običajno programsko opremo. Razvijalci skrivajo 'povezane »aplikacije v nastavitvah» Po meri / Napredno «(ali drugih odsekih) postopkov prenosa / namestitve. Mnogi uporabniki pohitijo s temi postopki in preskočijo korake. S tem svoje sisteme izpostavijo tveganju za različne okužbe. Glavna razloga za računalniške okužbe sta slabo znanje in neprevidno vedenje.

Kako se izogniti namestitvi potencialno neželenih aplikacij?

Da bi to preprečili, bodite pozorni pri brskanju po internetu in zlasti pri prenosu / namestitvi programske opreme. Upoštevajte, da zločinci vlagajo veliko sredstev v razvoj vsiljivih oglasov. Pogosto se zdijo legitimni, vendar jih je mogoče prepoznati, saj večina vodi do anket, iger na srečo, pornografije in drugih dvomljivih spletnih mest. Kot smo že omenili, vsiljive oglase običajno prikazujejo PUP-i in tako, če naletite nanje, takoj odstranite vse sumljive programe in vtičnike brskalnika. Izberite nastavitve »Po meri / Napredno«, natančno analizirajte vsako okno postopkov prenosa / namestitve in onemogočite vse dodatno vključene programe. Priporočamo vam, da programsko opremo prenašate samo iz uradnih virov z uporabo neposrednih povezav za prenos, saj zločinci zaposlujejo tretje osebe, ki jih prenašajo / nameščajo, da širijo (združujejo) PUP-je. Prav tako je najpomembnejša uporaba zakonite zbirke protivirusnih / vohunskih programov. Ključ računalniške varnosti je previdnost.

Posnetek zaslona aplikacije MacKeeper:

MacKeeper neželena aplikacija

Videz aplikacije MacKeeper (GIF):

MacKeeper neželena aplikacija (GIF)

Posnetek zaslona uradnega spletnega mesta za prenos MacKeeper:

Uradno spletno mesto za prenos MacKeeper

Posnetek zaslona uradne namestitve MacKeeper:

Uradna namestitev MacKeeper

Prevarantski namestitveni programi, ki se uporabljajo za distribucijo neželene aplikacije MacKeeper:

Prevarantski namestitveni program, ki promovira neželeno aplikacijo MacKeeper (vzorec 1) Prevarantski namestitveni program, ki promovira neželeno aplikacijo MacKeeper (vzorec 2) Prevarantski namestitveni program, ki promovira neželeno aplikacijo MacKeeper (vzorec 3)

Druga spletna stran, ki se uporablja za promocijo MacKeeper PUA:

wie installiere ich postgresql in ubuntu

Spletno mesto, ki promovira neželeno aplikacijo MacKeeper

Posodobitev 6. maja 2020: Od 1. 4. 2020 je MacKeeper certificiran s strani AppEsteem Corporation in ne velja več za potencialno neželeno aplikacijo. Podjetje, ki je zdaj lastnik te blagovne znamke (Clario Tech Limited), ne sodeluje več v senčnih taktikah distribucije programske opreme.Tudi od 1. 4. 2020 Combo Cleaner te aplikacije ne zazna več kot potencialno neželeno.

Takojšnje samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme: Ročno odstranjevanje groženj je lahko dolgotrajen in zapleten postopek, ki zahteva napredno računalniško znanje. Malwarebytes je profesionalno orodje za samodejno odstranjevanje zlonamerne programske opreme, ki je priporočljivo, da se znebite zlonamerne programske opreme. Prenesite ga s klikom na spodnji gumb:
▼ PRENESI Malwarebytes S prenosom katere koli programske opreme, navedene na tem spletnem mestu, se strinjate z našo Politika zasebnosti in Pogoji uporabe . Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Hitri meni:

Videoposnetek, kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo in ugrabitelje brskalnikov iz računalnika Mac:

Odstranjevanje programske opreme MacKeeper:

Odstranite potencialno neželene programe, povezane z MacKeeperjem, iz Aplikacije mapa:

odstranitev mac adware iz mape z aplikacijami

Kliknite Ikona iskalnika. V oknu Finder izberite » Aplikacije '. V mapi z aplikacijami poiščite » MPlayerX ',' NicePlayer «Ali druge sumljive programe in jih povlecite v smetnjak. Ko odstranite potencialno neželene programe, ki povzročajo spletne oglase, v računalniku Mac poiščite morebitne preostale neželene komponente.

▼ PRENESI odstranjevalec za
okužbe z zlonamerno programsko opremo

Malwarebytes preveri, ali je računalnik okužen z zlonamerno programsko opremo. Če želite uporabljati polno predstavljeni izdelek, morate kupiti licenco za Malwarebytes. Na voljo 14-dnevno brezplačno preskusno obdobje.

Odstranite morebitne neželene datoteke in mape, ki so povezane s programom:

Finder pojdite na ukaz mape

Kliknite Finder v menijski vrstici. Izberite Pojdi, in kliknite Pojdi v mapo ...

korak 1V mapi / Library / LaunchAgents poiščite datoteke, ustvarjene z adware:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape zagonskih agentov 2. korak
V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

2. korakPreverite, ali so v / Knjižnica / Podpora za aplikacije mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 1. korak

V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / Podpora za aplikacije

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape za podporo aplikacijam 2. korak
V Podpora za aplikacije ', Poiščite nedavno dodane sumljive mape. Na primer » MplayerX 'Ali' NicePlayer ”In premaknite te mape v smetnjak .

korak3Preverite, ali so v datoteki ~ / Library / LaunchAgents mapa:

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 1. korak

wie man ubuntu schneller macht


V vrstico Pojdi v mapo vnesite: ~ / Library / LaunchAgents

odstranjevanje oglaševalske programske opreme iz mape ~ zagonskih agentov 2. korak

V LaunchAgents ', Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke in premaknite jih v smetnjak . Primeri datotek, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema - “ installmac.AppRemoval.plist ',' myppes.download.plist ',' mykotlerino.ltvbit.plist ',' kuklorest.update.plist ”Itd. Adware običajno namesti več datotek z istim nizom.

korak4Preverite, ali so v datoteki / Knjižnica / LaunchDaemons mapa:

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 1. korak
V Pojdi v mapo ... vrstica, tip: / Knjižnica / LaunchDaemons

odstranjevanje oglasne programske opreme iz zagonske mape demoni 2. korak
V LaunchDaemons ”, Poiščite nedavno dodane sumljive datoteke. Na primer ' com.aoudad.net-preferences.plist ',' com.myppes.net-preferences.plist ', ' com.kuklorest.net-preferences.plist ',' com.avickUpd.plist «Itd., In premaknite jih v smetnjak .

5. korak Optično preberite svoj Mac s kombiniranim čistilom:

Če ste upoštevali vse korake v pravilnem vrstnem redu, morate biti Mac brez okužb. Če želite biti prepričani, da vaš sistem ni okužen, zaženite pregled s programom Combo Cleaner Antivirus. Prenesite ga TUKAJ . Po prenosu datoteke dvokliknite combocleaner.dmg v odprtem oknu povlecite in spustite ikono Combo Cleaner na vrhu ikone Applications. Zdaj odprite zagonsko ploščico in kliknite ikono Combo Cleaner. Počakajte, da Combo Cleaner posodobi svojo bazo definicij virusov in kliknite 'Začni kombinirano skeniranje' .

scan-with-combo-cleaner-1

Combo Cleaner bo vaš Mac pregledoval glede okužb z zlonamerno programsko opremo. Če je v protivirusnem pregledu prikazano sporočilo »groženj ni mogoče najti«, to pomeni, da lahko nadaljujete z vodnikom za odstranjevanje, sicer je priporočljivo, da pred nadaljevanjem odstranite vse najdene okužbe.

scan-with-combo-cleaner-2

Po odstranitvi datotek in map, ki jih ustvari oglaševalska programska oprema, še naprej odstranjujte neumne končnice iz internetnih brskalnikov.

MacKeeper potencialno neželena odstranitev programa iz internetnih brskalnikov:

ikona brskalnika safariOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Safari:

Odstranite morebitne neželene razširitve Safari, povezane s programom:

nastavitve brskalnika safari

Odprite brskalnik Safari, v menijski vrstici izberite ' Safari 'in kliknite' Preference ... ' .

okno razširitev safari

V oknu z nastavitvami izberite ' Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive razširitve. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Safari - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Safari .

ikona brskalnikaOdstranite zlonamerne vtičnike iz Mozilla Firefox:

Odstranite morebitne neželene dodatke za Mozilla Firefox, povezane s programom:

dostop do dodatkov za mozilla firefox

Odprite brskalnik Mozilla Firefox. V zgornjem desnem kotu zaslona kliknite ' Odprite meni gumb '(tri vodoravne črte). V odprtem meniju izberite ' Dodatki '.

odstranjevanje zlonamernih dodatkov iz mozilla firefox

So reparieren Sie Realtek Audio Windows 10

Izberite Razširitve 'in poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Odstrani poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Mozilla Firefox - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Mozilla Firefox .

ikona brskalnika chromeOdstranite zlonamerne razširitve iz brskalnika Google Chrome:

Odstranite morebitne neželene dodatke za Google Chrome, povezane s programom:

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 1. korak

Odprite Google Chrome in kliknite » Chromov meni '(tri vodoravne črte) v zgornjem desnem kotu okna brskalnika. V spustnem meniju izberite ' Več orodij 'in izberite' Razširitve '.

odstranjevanje zlonamernih razširitev za Google Chrome 2. korak

V Razširitve 'poiščite nedavno nameščene sumljive dodatke. Ko se nahaja, kliknite Smeti poleg njih. Upoštevajte, da lahko vse razširitve varno odstranite iz brskalnika Google Chrome - nobena ni ključnega pomena za normalno delovanje brskalnika.

  • Če imate še naprej težave s preusmeritvami brskalnika in neželenimi oglasi - Ponastavite Google Chrome .

Zanimivi Članki

Buzzdock Adware

Buzzdock Adware

Kako odstraniti programsko opremo Buzzdock - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Volframove zaokrožene pisave ni bilo mogoče najti prevara

Kako odstraniti prevaro z volframovo zaokroženo pisavo ni bilo mogoče najti - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako odstraniti ugrabitelja brskalnika Logic Search

Kako se znebiti ugrabitelja brskalnika Logic Search - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Adware za pomoč tržnim raziskavam

Kako odstraniti oglaševalsko programsko opremo Market Research Helper - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Inspsearch.com Virus

Inspsearch.com Virus

Kako se znebiti virusa Inspsearch.com - vodnik za odstranjevanje virusov (posodobljen)

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Ustvarite osupljivo slikovno pikslo z brezplačnim in odprtokodnim urejevalnikom Pixelorama

Pixelorama je brezplačen in odprtokodni urejevalnik 2D sprite za več platform. Ponuja vsa potrebna orodja za ustvarjanje slikovnih pik v čednem uporabniškem vmesniku.

Oglasi iz borovcev

Oglasi iz borovcev

Kako odstraniti oglase Pine Tree Ads - navodila za odstranjevanje virusov (posodobljeno)

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Ne zaupajte lažnim e-poštnim sporočilom Amazon, ki ponujajo darilne kartice v višini 100 USD

Kako odstraniti e-poštni virus Amazon Gift Card $ 100 - navodila za odstranitev virusa

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Akcijskega centra ni mogoče odpreti. Kako to popraviti?

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Odstranite ransomware OmniSphere iz sistema

Kako odstraniti OmniSphere Ransomware - koraki za odstranitev virusa (posodobljeno)


Kategorije